Hovden skisenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hovden skisenter
KommuneBykle
FylkeAgder
EierHovden Ski AS
Etablert1965
Nettstedhovdenskisenter.no
Løypefakta
Høydeforskjell422 meter
Antall heiser9
Antall nedfarter30
Lengde alpinløyper27,5 km
Heiskapasitet9000 personer pr. time
SkiskoleAlpin, langrenn, telemark, snowboard
SkiutleieAlpin, langrenn, telemark, snowboard, snowblades
Kart
Hovden skisenter
59°34′08″N 7°20′56″Ø

Hovden skisenter er lokalisert på Hovden i Bykle kommune øverst i Setesdal i Aust-Agder fylke. Anlegget er blant de større i Norge og har hovedtyngden av sine brukere fra agderfylkene, Rogaland og deler av Hordaland, Telemark og Vestfold – foruten en stigende andel tilreisende fra Danmark, Tyskland og England. Skisenteret har 27,3 kilometer preparerte løyper, åtte heiser hvorav to 4-seters ekspressheiser med en høydeforskjell på 422 meter (fra påstigning Breive-Expressen til topp Fjelltrekk), fire skitrekk og en 2-seters heis. Anlegget omfatter dessuten ei internasjonalt godkjent konkurranseløype (Vestbakken "FIS-løype"), terrengpark og har flombelysning, skiutleie, skishop og kafeteria, afterski og bistro.

Bukkerittet, terrengparken, er bygget opp av rails og bokser og byr på hopp, wavepipe, windlips og skogskjøring i sort, rød og grønn bane.

Tusseland, barnas skiområde, har lettere bakker, aktiviteter, egen varmestue samt barnepass. I 2009 ble Tusseland utvidet med et lengre skibånd på 80 meter med to skjermede løyper for de aller minste. Området har en skikarusell for ski og lek som også brukes for å lære svingteknikk i skiskolen.

Skiskole gir grunnleggende opplæring i skiferdigheter og tilpasset videre utvikling for de som er trenede. Det gis instruksjon i langrenn, alpint og snowboard.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]