Liste over byer etter innbyggertall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over byer etter innbyggertall er en liste som viser de største byene i verden, rangert etter befolkning. Alle de 202 storbyområdene som i 2017 hadde mer enn 2,5 millioner innbygger er medregnet, samt ytterligere noen europeiske byer og hovedsteder.

Det finnes ulike definisjoner av byer og bebygde byområder, hovedsakelig gruppert i kategoriene by (engelsk: city proper, incorporated place), storbyområde (engelsk: urban area, metropolitan area), og utvidet storbyområde (engelsk: agglomeration, conurbation, combined statistical area).

En by regnes i internasjonal sammenheng utfra de juridiske eller administrative bygrensene og omfatter da "befolkningen som lever innenfor de administrative grensene til en by eller kontrollert direkte av byen gjennom en enkelt myndighet".[1] I norsk sammenheng vil dette tilsvare bykommunen, men enkelte land har byadministrasjoner på høyere nivå, tidvis helt oppe på delstatsnivå (Washington DC, Beijing, Berlin) og disse kan da ha en betydelig utstrekning innenfor den administrative bygrensen.

Et storbyområde omfatter en sammenhengende bybebyggelse uavhengig av administrative grenser, og innbefatter bydeler, forsteder og satellittbyer også utenfor bygrensene så lenge disse bebyggelsene henger direkte sammen med kjernebyen gjennom helhetlig bebyggelse eller sammenbindende infrastruktur. FN definerer på denne måten storbyområder ved at "i tillegg til selve byen, inkluderer et storbyområde både det omkringliggende området med bosetningstetthet på urbant nivå, og enkelte tilleggsområder med lavere bosetningstetthet som er tilgrensende og forbundet med byen gjennom hyppig transport, veiforbindelser eller pendlerløsninger."[2] Eurostat benytter begrepet Functional Urban Areas om storbyområder.[3] I norsk sammenheng bruker Statistisk sentralbyrå begrepet tettsted om sammenhengende befolkede områder uavhengig av kommunegrenser, definert som et "område med minst 200 bosatte der avstanden mellom husene som regel ikke overstiger 50 meter".[4]

Et utvidet storbyområde har ulike definisjoner i ulike sammenhenger, eksempelvis områder med en viss største reiseavstand til bykjernen, felles arbeidsmarked, eller kjernebyens handelsomland. I 2004 introduserte Eurostat begrepet Larger Urban Zone[5], mens både Eurostat og OECD også bruker begrepet Functional Urban Areas for å understreke betydningen av delte byfunksjoner innenfor et område.[6] Det amerikanske folketellingsbyrået og budsjettkontoret benytter enda videre definisjoner, henholdsvis Combined Statistical Area og Core Based Statistical Area for å betegne storbyområder som deler felles økonomiske funksjoner i form av arbeidsmarked og handelsomland.[7] Statistikktjenesten Demographia som anvendes nedenfor, legger vekt på felles arbeidsmarked, og anser derfor ikke grensebyene på hver side av grensen mellom Mexico og USA som del av samme storbyområde.[8]

Siden det ikke finnes universelt aksepterte definisjoner av byområder, vil byområdenes folketall avhenge av hvilket område som legges til grunn. Folketellinger organiseres vanligvis i administrative kommuner, fylker og delstater, og det er ikke alle land som har definert offisielle folketall for ikke-administrative storbyområder slik man har gjort i Norge (tettsted), EU (Larger Urban Zone), og USA (Combined Statistical Area).

Listen nedenfor anvender kilder som gir global oversikt etter felles definisjon for noen storbyers folketall målt både som utvidet storbyområde, storbyområde, og som administrativt avgrenset by. Trykk på pilen ved hvert årstall for å rangere byene etter innbyggertallet i det året:

Liste By Utvidet storbyområde
Demographia

[9]

Storbyområde
FN, Verdensbanken, US Census,
Eurostat, Africapolis,
Folketellinger

[10][11][12][13][14][15][16] [17] [18][19]

Administrativ by, kommune
[20][21]
Forsteder og nabobyer inkludert i utvidet storbyområde
(Folketall 2010)[22]
Land
Areal km2
2017
Folketall 2017

[23]

Folketall 2010

[24]

Folketall 2000

[25]

Folketall 1980

[26][27]

Folketall 1950

[28]

Folketall 2010

[29][30]

1 Tokyo 8 457 3&507&37900000&37 900 000 3&507&36833979&36 833 979 3&507&34449908&34 449 908 3&507&28548512&28 548 512 3&507&11275000&11 275 000 3&506&8945695&8 945 695 Yokohama (3 688 773), Yokosuka (418 325), Kanagawa, Kawasaki (1 425 512), Saitama (1 263 979), Chiba (961 749) Japan Japan
2 Jakarta 3 302 3&507&31760000&31 760 000 3&507&15206000&15 206 000 3&507&11065000&11 065 000 3&506&5984256&5 984 256 3&506&1452000&1 452 000 3&506&9586705&9 586 705 Tangerang (1 798 601), Depok (1 738 570), Bogor (950 334), Bekasi (2 334 871) Indonesia Indonesia
3 Delhi 2 202 3&507&26495000&26 495 000 3&507&25291164&25 291 164 3&507&17446006&17 446 006 3&506&5783470&5 783 470 3&506&1369000&1 369 000 3&507&16349831&16 349 831 New Delhi, Noida, Faridabad, Gurgaon India India
4 Manila 1 787 3&507&24245000&24 245 000 3&507&11891107&11 891 107 3&506&9961912&9 961 912 3&506&5954719&5 954 719 3&506&1544000&1 544 000 3&506&1652171&1 652 171 Quezon City (2 761 720), Caloocan (1 489 040), Makati (529 039), Valenzuela (575 356), Cavite (101 120), San Jose del Monte (454 553), Antipolo (677 741), Malolos (234 945), Paranaque (588 126), Muntinlupa (459 941), Monte Rosa (284 670) Filippinene Filippinene
5 Seoul 2 745 3&507&24105000&24 105 000 3&506&9796045&9 796 045 3&506&9878468&9 878 468 3&506&8257838&8 257 838 3&506&1021000&1 021 000 3&507&10421782&10 421 782 Inchon (2 567 775), Goyang (905 076), Suweon (1 071 913), Ansan (728 775) Sør-Korea Sør-Korea
6 Karachi 1 010 3&507&23545000&23 545 000 3&507&16141000&16 141 000 3&507&13252000&13 252 000 3&506&5048000&5 048 000 3&506&1047000&1 047 000 3&507&14080737&14 080 737 Korangi Pakistan Pakistan
7 Shanghai 3 885 3&507&23390000&23 390 000 3&507&20217748&20 217 748 3&507&14230992&14 230 992 3&506&5966171&5 966 171 3&506&6066000&6 066 000 3&506&6986234&6 986 234 Pudong (5 044 430), Minhang (2 429 372), Jiading (1 471 231), Baoshan (1 904 886), Songjiang (1 582 398), Taicang, Wusong Kina Kina
8 Mumbai 881 3&507&22885000&22 885 000 3&507&19858979&19 858 979 3&507&14697085&14 697 085 3&506&8658000&8 658 000 3&506&2857000&2 857 000 3&507&18394912&18 394 912 Bhiwandi (735 681), Visai-Virar (1 222 390), Thane, Kalyan, Panvel (180 020) India India
9 New York, NY 11 875 3&507&21445000&21 445 000 3&507&19567410&19 567 410 3&507&18323002&18 323 002 3&507&15601401&15 601 401 3&507&12338000&12 338 000 3&506&8175133&8 175 133 Bridgeport (144 229), Newark (277 140), Yonkers (195 976), Paterson (146 199), New Haven (129 779) USA USA
10 Sao Paulo 3 043 3&507&20850000&20 850 000 3&507&19683975&19 683 975 3&507&17878703&17 878 703 3&507&12089454&12 089 454 3&506&2334000&2 334 000 3&507&11152344&11 152 344 Osasco (666 740), Diadema (386 089), Fransisco Morato (154 158) Brasil Brasil
11 Beijing, BJ 4 144 3&507&20415000&20 415 000 3&507&16446857&16 446 857 3&507&10300723&10 300 723 3&506&9340000&9 340 000 3&506&4331000&4 331 000 3&507&13354360&13 354 360 Kina Kina
12 Mexico 2 370 3&507&20400000&20 400 000 3&507&20131688&20 131 688 3&507&18457027&18 457 027 3&507&13027620&13 027 620 3&506&2883000&2 883 000 3&506&8851080&8 851 080 Naucalpan Mexico Mexico
13 Guangzhou-Foshan, GD 3 820 3&507&19075000&19 075 000 3&507&17413303&17 413 303 3&507&15979117&15 979 117 3&506&3443840&3 443 840 3&506&1585000&1 585 000 3&506&5046955&5 046 955 Foshan (6 771 895) Kina Kina
13 Guangzhou 3&507&12305000&12 305 000 3&507&10641408&10 641 408 3&506&8090976&8 090 976 3&506&3170000&3 170 000 3&506&1491000&1 491 000 3&506&5046955&5 046 955 Baiyun (2 223 150), Conghua (593 415), Huadu (945 005), Panyu (1 764 828), Zengcheng (1 037 109) Kina Kina
14 Osaka 3 212 3&507&17075000&17 075 000 3&507&17089470&17 089 470 3&507&17000046&17 000 046 3&507&15900000&15 900 000 3&506&4147000&4 147 000 3&506&2665314&2 665 314 Kobe (1 544 200), Kyoto (1 474 015), Nara (366 591), Himeji (536 270), Sakai (841 966) Japan Japan
15 Dhaka 368 3&507&16820000&16 820 000 3&507&11086309&11 086 309 3&506&7673032&7 673 032 3&506&3265663&3 265 663 3&505&417000&417 000 3&507&10494759&10 494 759 Tongi-Gazipur (1 820 374), Savar (1 385 910), Keraniganj (794 360), Narajayganj (1 636 441) Bangladesh Bangladesh
16 Moskva 5 698 3&507&16710000&16 710 000 3&507&11738547&11 738 547 3&507&10004523&10 004 523 3&506&8136141&8 136 141 3&506&5356000&5 356 000 3&507&11503501&11 503 501 Krasnogorsk (116 896), Khimki (207 425), Ljubertsy (172 525), Balasjikha (346 751), Noginsk (100 072), Elektrostal (155 196), Mytisjtji (179 834), Koroljov (216 639) Russland Russland
17 Kairo 1 917 3&507&16225000&16 225 000 3&507&16899015&16 899 015 3&507&13625565&13 625 565 3&506&7348778&7 348 778 3&506&2494000&2 494 000 3&506&7902085&7 902 085 Giza (6 294 319), Qalyubia (4 251 672) Egypt Egypt
18 Bangkok 3 043 3&507&15645000&15 645 000 3&506&9305932&9 305 932 3&506&6749085&6 749 085 3&506&4772290&4 772 290 3&506&1360000&1 360 000 3&506&8305218&8 305 218 Thonburi Thailand Thailand
19 Los Angeles, CA 6 299 3&507&15500000&15 500 000 3&507&12828837&12 828 837 3&507&12365627&12 365 627 3&506&9798800&9 798 800 3&506&4046000&4 046 000 3&506&3792621&3 792 621 Anaheim (336 265), Long Beach (462 257), San Bernardino (209 924), Riverside (303 871) USA USA
20 Buenos Aires 3 212 3&507&15355000&15 355 000 3&507&14245871&14 245 871 3&507&12406780&12 406 780 3&506&9422362&9 422 362 3&506&5098000&5 098 000 3&506&3028481&3 028 481 La Matanza (1 777 530), Almirante Brown (557 025), San Isidro (295 894), Moreno (454 416), La Plata (659 575) Argentina Argentina
21 Kolkata (Calcutta) 1 347 3&507&14950000&14 950 000 3&507&20678331&20 678 331 3&507&16181500&16 181 500 3&506&9030000&9 030 000 3&506&4513000&4 513 000 3&507&14057991&14 057 991 Howrah India India
22 Teheran 1 748 3&507&13805000&13 805 000 3&506&8058520&8 058 520 3&506&7128140&7 128 140 3&506&5079191&5 079 191 3&506&1041000&1 041 000 3&506&8154051&8 154 051 Karaj (1 614 626), Eslamshahr (389 102), Qods (283 517), Malard (290 817), Shahriar (309 607) Iran Iran
23 Istanbul 1 360 3&507&13755000&13 755 000 3&507&12703384&12 703 384 3&506&8743868&8 743 868 3&506&4397037&4 397 037 3&505&967000&967 000 3&507&12159705&12 159 705 Catalca (63 277), Silivri (134 660), Sile (28 325), Kadiköy (529 191) Tyrkia Tyrkia
24 Lagos 1 425 3&507&13360000&13 360 000 3&507&13717000&13 717 000 3&506&8422000&8 422 000 3&506&2572000&2 572 000 3&505&288000&288 000 3&506&6403537&6 403 537 Ebute-Metta, Ikorodu (527 917), Ojo (609 173) Nigeria Nigeria
25 Tianjin, TJ 2 771 3&507&13245000&13 245 000 3&506&9290263&9 290 263 3&506&6755403&6 755 403 3&506&5220000&5 220 000 3&506&2374000&2 374 000 3&506&4343134&4 343 134 Kina Kina
26 Shenzhen, GD 1 748 3&507&12775000&12 775 000 3&507&10358381&10 358 381 3&506&6480380&6 480 380 3&505&301000&301 000 3&505&174000&174 000 3&506&2240932&2 240 932 Nanshan (1 008 345), Bao'an (4 499 284), Yantian (209 360), Huiyang Qu, Xixiang, Buji Kina Kina
27 Rio de Janeiro 2 020 3&507&11900000&11 900 000 3&507&11835708&11 835 708 3&507&10869255&10 869 255 3&506&9200000&9 200 000 3&506&2950000&2 950 000 3&506&6320446&6 320 446 Duque de Caxias (852 138), Niteroi (487 562) Brasil Brasil
28 Kinshasa 583 3&507&11855000&11 855 000 3&506&9381673&9 381 673 3&506&6140419&6 140 419 3&506&2052874&2 052 874 3&505&202000&202 000 3&506&5489047&5 489 047 Masina Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo
29 Lima 894 3&507&11150000&11 150 000 3&506&8955047&8 955 047 3&506&7293549&7 293 549 3&506&4437754&4 437 754 3&505&973000&973 000 3&506&8417165&8 417 165 Callao, Carabayllo, Santa Rosa Peru Peru
30 Chengdu, SI 1 735 3&507&11050000&11 050 000 3&506&6316922&6 316 922 3&506&4273218&4 273 218 3&506&2293000&2 293 000 3&505&768000&768 000 3&506&5033822&5 033 822 Shuangliu (795 123), Xindu (775 703), Xipu Kina Kina
31 Paris 2 845 3&507&10950000&10 950 000 3&507&10460118&10 460 118 3&506&9736538&9 736 538 3&506&8669349&8 669 349 3&506&5424000&5 424 000 3&506&2208000&2 208 000 St. Denis (110 773), Cergy (62 979), Argenteuil (108 865), Boulogne-Billancourt (116 927), Montreuil (104 748), Meaux (53 526), Evry (53 699), Melun (40 001), Versailles (85 461) Frankrike Frankrike
32 Lahore 842 3&507&10655000&10 655 000 3&506&7201000&7 201 000 3&506&5448000&5 448 000 3&506&2882000&2 882 000 3&505&836000&836 000 3&506&7214954&7 214 954 Lahore Cantonment Pakistan Pakistan
33 Bangaluru (Bangalore) 1 166 3&507&10535000&10 535 000 3&506&9621661&9 621 661 3&506&5701446&5 701 446 3&506&2812000&2 812 000 3&505&746000&746 000 3&506&8495492&8 495 492 Anekal, Hoskote India India
34 London 1 738 3&507&10470000&10 470 000 3&506&8607000&8 607 000 3&506&8225000&8 225 000 3&506&7660252&7 660 252 3&506&8361000&8 361 000 3&506&8250205&8 250 205 Watford (131 982), Woking (105 367), Slough (155 298), Ewell (51 227), Gravesend (88 243) Storbritannia Storbritannia
35 Saigon (Ho Chi Minh) 1 580 3&507&10380000&10 380 000 3&506&7162864&7 162 864 3&506&5034058&5 034 058 3&506&3457000&3 457 000 3&506&1213000&1 213 000 3&506&5880615&5 880 615 Bien Hoa (652 646), Thu Dau Mot (187 379) Vietnam Vietnam
36 Chennai (Madras) 1 036 3&507&10265000&10 265 000 3&506&8653521&8 653 521 3&506&6560242&6 560 242 3&506&4203000&4 203 000 3&506&1491000&1 491 000 3&506&4646732&4 646 732 Ambattur (466 205), Avadi (345 996), Pallavaram (233 984), Fort Tondiarpet, Sholinganallur India India
37 Nagoya 3 885 3&507&10070000&10 070 000 3&506&9491492&9 491 492 3&506&9151000&9 151 000 3&506&4625000&4 625 000 3&505&992000&992 000 3&506&2263894&2 263 894 Gifu (413 136), Yokkaichi (307 766), Toyota (421 487), Kasugai (205 569), Ichinomiya (378 566) Japan Japan
38 Bogotá 562 3&506&9740000&9 740 000 3&506&8505956&8 505 956 3&506&6355892&6 355 892 3&506&3621000&3 621 000 3&505&676000&676 000 3&506&6840116&6 840 116 Soacha Colombia Colombia
39 Hyderabad 1 230 3&506&9305000&9 305 000 3&506&7677018&7 677 018 3&506&5742036&5 742 036 3&506&2487000&2 487 000 3&506&1096000&1 096 000 3&506&7677018&7 677 018 Bollaram (34 667), Ghatkesar (19 763), Rajendra Nagar India India
40 Chicago, IL 6 856 3&506&9140000&9 140 000 3&506&9461105&9 461 105 3&506&9157540&9 157 540 3&506&7733900&7 733 900 3&506&4999000&4 999 000 3&506&2695598&2 695 598 Joliet (147 433), Kenosha USA USA
41 Johannesburg 2 590 3&506&8880000&8 880 000 3&506&7991825&7 991 825 3&506&5605027&5 605 027 3&506&3201915&3 201 915 3&505&900000&900 000 3&506&4434827&4 434 827 Ekurhuleni-East Rand-Soweto (3 178 470), Randfontein (149 286), Mogale City (362 422), Emfuleni (721 663) Sør-Afrika Sør-Afrika
42 Taipei (Taibei) 1 140 3&506&8550000&8 550 000 3&506&2650968&2 650 968 3&506&2633802&2 633 802 3&506&2270983&2 270 983 3&505&604000&604 000 3&506&2650968&2 650 968 Xinbei, Taoyuan, Jilong Taiwan Taiwan
43 Dongguan, GD 1 619 3&506&8310000&8 310 000 3&506&7271322&7 271 322 3&506&3870036&3 870 036 3&506&1075000&1 075 000 3&505&379000&379 000 3&506&1026895&1 026 895 Shijie (246 960), Shilong (141 850), Humen (638 657) Kina Kina
44 Chongqing, CQ 1 010 3&506&7990000&7 990 000 3&506&6263790&6 263 790 3&506&4912732&4 912 732 3&506&2577000&2 577 000 3&506&1680000&1 680 000 3&506&3883047&3 883 047 Ba'nan, Bishan, Jiangbei Kina Kina
45 Shenyang, LN 1 502 3&506&7935000&7 935 000 3&506&5718232&5 718 232 3&506&4596785&4 596 785 3&506&3913000&3 913 000 3&506&2091000&2 091 000 3&506&4275866&4 275 866 Fushun (2 138 090), Yuhong (670 843) Kina Kina
46 Wuhan, HUB 1 489 3&506&7895000&7 895 000 3&506&7541527&7 541 527 3&506&6787482&6 787 482 3&506&3072000&3 072 000 3&506&1311000&1 311 000 3&506&6085556&6 085 556 Hanyang, Huangpi, Wuchang, Xinzhou Kina Kina
47 Hanoi 868 3&506&7785000&7 785 000 3&506&4703000&4 703 000 3&506&3752000&3 752 000 3&506&2605000&2 605 000 3&505&280000&280 000 3&506&2316772&2 316 772 Tu Son (86 289), Ha Dong (61 491), Tu Liem (27 045), Dong Anh (22 757) Vietnam Vietnam
48 Ahmadabad 350 3&506&7645000&7 645 000 3&506&6357693&6 357 693 3&506&4525013&4 525 013 3&506&2484000&2 484 000 3&505&855000&855 000 3&506&6357693&6 357 693 Naroda, Vastral, Gandhinagar India India
49 Onitsha[31] 1 965 3&506&7635000&7 635 000 3&506&1186005&1 186 005 3&505&810000&810 000 3&505&262100&262 100 3&505&263109&263 109 Idemili, Ogbaru (223 217), Oshimili-Asaba (268 572), Nkpor Nigeria Nigeria
50 Kuala Lumpur 2 124 3&506&7590000&7 590 000 3&506&5809953&5 809 953 3&506&4176469&4 176 469 3&505&971445&971 445 3&505&208000&208 000 3&506&1674621&1 674 621 Petaling (1 812 633), Klang (861 189), Putrajaya (72 413) Malaysia Malaysia
51 Hong Kong 285 3&506&7330000&7 330 000 3&506&7071576&7 071 576 3&506&6708389&6 708 389 3&506&4609000&4 609 000 3&506&1682000&1 682 000 3&506&3379295&3 379 295 New Territories (3 691 093) Hongkong Hongkong
52 Boston, MA 9 189 3&506&7265000&7 265 000 3&506&4552402&4 552 402 3&506&4391344&4 391 344 3&506&3733700&3 733 700 3&506&2551000&2 551 000 3&505&617594&617 594 Dover, Nashua, New Bedford, Providence (178 042) USA USA
53 Luanda 984 3&506&7250000&7 250 000 3&506&5484719&5 484 719 3&506&3169028&3 169 028 3&505&924160&924 160 3&505&138000&138 000 3&506&2107648&2 107 648 Belas (1 065 106), Cazenga (862 351), Cacuaco (882 398), Viana (1 525 711) Angola Angola
54 Zhengzhou, HEN 1 321 3&506&7005000&7 005 000 3&506&3677032&3 677 032 3&506&2589387&2 589 387 3&506&1368000&1 368 000 3&505&521000&521 000 3&506&1175070&1 175 070 Danyang, Dantu, Jurong, Runzhou Kina Kina
55 Bagdad 673 3&506&6960000&6 960 000 3&506&6702538&6 702 538 3&506&5199948&5 199 948 3&506&3354000&3 354 000 3&505&579000&579 000 3&506&2796287&2 796 287 Qasr Sarkis Effendi, Abu Ghraib Irak Irak
56 Hangzhou, ZJ 1 269 3&506&6820000&6 820 000 3&506&5163092&5 163 092 3&506&3240947&3 240 947 3&506&1164000&1 164 000 3&505&638000&638 000 3&506&2740374&2 740 374 Xiaochan (1 511 290), Yuhang (1 170 290), Shaoxing Kina Kina
57 Essen (Ruhrgebiet) 2 655 3&506&6670000&6 670 000 3&506&5172475&5 172 475 3&506&5359228&5 359 228 3&506&5050000&5 050 000 3&505&566201&566 201 Düsseldorf (586 291), Dortmund (571 143), Duisburg (488 468), Bochum (362 286), Gelsenkirchen (258 766), Hagen (187 944) Tyskland Tyskland
58 Toronto 2 300 3&506&6530000&6 530 000 3&506&5499233&5 499 233 3&506&4607142&4 607 142 3&506&3008032&3 008 032 3&506&1068000&1 068 000 3&506&2741280&2 741 280 Hamilton, Oshawa Canada Canada
59 Quanzhou, FJ 2 072 3&506&6480000&6 480 000 3&506&1154731&1 154 731 3&505&764100&764 100 3&505&394000&394 000 3&505&219000&219 000 3&506&2284204&2 284 204 Shishi (636 700) Kina Kina
60 Dallas, TX 5 175 3&506&6426214&6 426 214 3&506&6371773&6 371 773 3&506&5161544&5 161 544 3&506&2803000&2 803 000 3&505&866000&866 000 3&506&1197816&1 197 816 Forth Worth (741 206), Denton (113 383), McKinney (131 117) USA USA
61 San Fransisco, CA 2 865 3&506&6455000&6 455 000 3&506&3281212&3 281 212 3&506&3228605&3 228 605 3&506&3428000&3 428 000 3&505&805235&805 235 San Jose - Sunnyvale (1 664 496), Petaluma (64 078), Napa (83 913) USA USA
61 San Fransisco-Oakland 4 750 3&506&7700000&7 700 000 3&506&6288244&6 288 244 3&506&5913942&5 913 942 3&506&4631200&4 631 200 3&506&2037000&2 037 000 3&505&805235&805 235 San Jose - Sunnyvale, Oakland (390 724), Concord (615 968), Antioch (277 634), Livermore (81 624), Vallejo (165 074), Petaluma, Napa USA USA
62 Nanjing, JS 1 489 3&506&6320000&6 320 000 3&506&5827888&5 827 888 3&506&4042337&4 042 337 3&506&2076000&2 076 000 3&505&973000&973 000 3&506&3749446&3 749 446 Qixia, Zhujiang, Yaohuamen Kina Kina
63 Santiago 1 140 3&506&6310000&6 310 000 3&506&6269330&6 269 330 3&506&5658363&5 658 363 3&506&3720640&3 720 640 3&506&1322000&1 322 000 3&506&5342292&5 342 292 Maipu, Vitacura, Quilicura Chile Chile
64 Madrid 1 321 3&506&6310000&6 310 000 3&506&5977000&5 977 000 3&506&5162000&5 162 000 3&506&4253190&4 253 190 3&506&1700000&1 700 000 3&506&3198645&3 198 645 Alcala de Henares (200 505), Fuenlabrada (196 986), Mostoles (203 493), Torrejon (123 213) Spania Spania
65 Houston, TX 4 841 3&506&6155000&6 155 000 3&506&5920416&5 920 416 3&506&4715407&4 715 407 3&506&2674900&2 674 900 3&505&709000&709 000 3&506&2099451&2 099 451 Baytown, Conroe, Texas City USA USA
66 Miami, FL 3 209 3&506&6105000&6 105 000 3&506&5564635&5 564 635 3&506&5007564&5 007 564 3&506&2627900&2 627 900 3&505&622000&622 000 3&505&399457&399 457 Fort Lauderdale (165 521), West Palm Beach (99 919) USA USA
67 Riyadh 1 658 3&506&6030000&6 030 000 3&506&5227076&5 227 076 3&506&3567444&3 567 444 3&506&1054860&1 054 860 3&505&111000&111 000 3&506&5188286&5 188 286 Al Jubayla, Ad Diriyah (43 269) Saudi-Arabia Saudi-Arabia
68 Pune (Poona) 583 3&506&5945000&5 945 000 3&506&5057709&5 057 709 3&506&3760636&3 760 636 3&506&1642000&1 642 000 3&505&581000&581 000 3&506&5057709&5 057 709 Haveli, Talegaon Dabhade India India
69 Surat 233 3&506&5935000&5 935 000 3&506&4591246&4 591 246 3&506&2811614&2 811 614 3&505&877000&877 000 3&505&234000&234 000 3&506&4591246&4 591 246 Kadodara India India
70 Bandung 466 3&506&5860000&5 860 000 3&506&2936050&2 936 050 3&507&13448000&13 448 000 3&506&1774000&1 774 000 3&505&511000&511 000 3&506&2394873&2 394 873 Kota Cimahi (541 177), Sumedang Utara (134 269) Indonesia Indonesia
71 Suzhou, JS 1 269 3&506&5845000&5 845 000 3&506&4083923&4 083 923 3&506&2160907&2 160 907 3&505&657000&657 000 3&505&457000&457 000 3&506&3294803&3 294 803 Huqiu (572 071), Wujiang (1 273 880), Wuzhong (1 157 120), Xiangcheng (692 947) Kina Kina
72 Singapore 518 3&506&5825000&5 825 000 3&506&5078969&5 078 969 3&506&3918189&3 918 189 3&506&2414527&2 414 527 3&506&1022000&1 022 000 3&506&5078969&5 078 969 Mandai Singapore Singapore
73 Qingdao, SD 1 593 3&506&5775000&5 775 000 3&506&3990942&3 990 942 3&506&2973189&2 973 189 3&506&1154000&1 154 000 3&505&894000&894 000 3&506&2077951&2 077 951 Chengyang (737 209), Jiaonan Kina Kina
74 Xi'an, SAA 1 088 3&506&5740000&5 740 000 3&506&5206253&5 206 253 3&506&3870504&3 870 504 3&506&2047000&2 047 000 3&505&708000&708 000 3&506&3888302&3 888 302 Baqiao (595 124), Chang'an, Lintong, Xiangyang Kina Kina
75 Philadelphia, PA 5 131 3&506&5555000&5 555 000 3&506&5965343&5 965 343 3&506&5687147&5 687 147 3&506&5135200&5 135 200 3&506&3128000&3 128 000 3&506&1526006&1 526 006 Wilmington, Mt Laurel, Sewell, Trenton USA USA
76 Nairobi 829 3&506&5545000&5 545 000 3&506&3236589&3 236 589 3&506&2213868&2 213 868 3&505&861661&861 661 3&505&137000&137 000 3&506&3133518&3 133 518 Kiambu Kenya Kenya
77 Yangon 596 3&506&5430000&5 430 000 3&506&4342142&4 342 142 3&506&3552744&3 552 744 3&506&2378261&2 378 261 3&506&1302000&1 302 000 3&506&3336309&3 336 309 Kasin, Kemmendine, Kangyigon, Mingaladon Myanmar Myanmar
78 Khartoum 971 3&506&5345000&5 345 000 3&506&4517078&4 517 078 3&506&3505456&3 505 456 3&506&1164234&1 164 234 3&505&183000&183 000 3&506&1410858&1 410 858 North Khartoum, Umm Durman, Faki Yad Allah Sudan Sudan
79 Milano 1 891 3&506&5280000&5 280 000 3&506&2939000&2 939 000 3&506&2985000&2 985 000 3&506&3168000&3 168 000 3&506&1883000&1 883 000 3&506&1242123&1 242 123 Sesto (76 514), Rho (50 052), Legnano (57 647), Cinicello (71 128), Busto Arsizio (79 692), Gallarate (50 456) Italia Italia
80 Fuzhou, FJ 1 243 3&506&5245000&5 245 000 3&506&2824414&2 824 414 3&506&2032723&2 032 723 3&506&1095000&1 095 000 3&505&492000&492 000 3&506&1897342&1 897 342 Luozhou Kina Kina
81 Atlanta, GA 7 296 3&506&5240000&5 240 000 3&506&5286728&5 286 728 3&506&4247891&4 247 891 3&506&1932100&1 932 100 3&505&513000&513 000 3&505&420003&420 003 Gainesville, Winder USA USA
82 St. Petersburg 1 347 3&506&5155000&5 155 000 3&506&4879566&4 879 566 3&506&4661219&4 661 219 3&506&4588183&4 588 183 3&506&2903000&2 903 000 3&506&4879566&4 879 566 Pusjkin, Strelna, Lakhta Russland Russland
83 Washington, DC 3 424 3&506&5100000&5 100 000 3&506&5636232&5 636 232 3&506&4796183&4 796 183 3&506&3181400&3 181 400 3&506&1298000&1 298 000 3&505&601723&601 723 Alexandria (139 966), Arlington, Bethesda USA USA
83 Washington-Baltimore 5 281 3&506&7920000&7 920 000 3&506&8346721&8 346 721 3&506&7608070&7 608 070 3&506&5057200&5 057 200 3&506&2466000&2 466 000 3&505&601723&601 723 Baltimore (620 961), Alexandria, Arlington, Bethesda USA USA
84 Harbin, HL 609 3&506&5015000&5 015 000 3&506&4596313&4 596 313 3&506&3627082&3 627 082 3&506&2467000&2 467 000 3&506&1012000&1 012 000 3&506&4280701&4 280 701 Hulan (764 534), Songbei (236 848) Kina Kina
85 Amman 855 3&506&4995000&4 995 000 3&506&1108820&1 108 820 3&506&1017228&1 017 228 3&505&635702&635 702 3&504&90000&90 000 3&506&1108820&1 108 820 Az-Zarqa Jordan Jordan
86 Abidjan 376 3&506&4980000&4 980 000 3&506&3967000&3 967 000 3&506&3043326&3 043 326 3&506&1384000&1 384 000 3&504&65000&65 000 3&506&4707404&4 707 404 Bingerville Elfenbenskysten Elfenbenskysten
87 Surabaya 738 3&506&4975000&4 975 000 3&506&3035550&3 035 550 3&506&2536000&2 536 000 3&506&1719000&1 719 000 3&505&679000&679 000 3&506&2765487&2 765 487 Gresik (76 594) Sidoarjo (193 447) Indonesia Indonesia
88 Alexandria 293 3&506&4870000&4 870 000 3&506&4030582&4 030 582 3&506&2519000&2 519 000 3&506&1037000&1 037 000 3&506&3580870&3 580 870 Kafr ad Dawwar Egypt Egypt
89 Barcelona 1 075 3&506&4790000&4 790 000 3&506&4998000&4 998 000 3&506&4548000&4 548 000 3837000 3&506&1809000&1 809 000 3&506&1611013&1 611 013 Badalona (219 241), L'Hospitalet (256 509), Terrassa (214 406), Sabadell (206 949), Villanova Gentru (66 074) Spania Spania
90 Guadalajara 803 3&506&4750000&4 750 000 3&506&4434878&4 434 878 3&506&3699136&3 699 136 3&506&2269000&2 269 000 3&505&403000&403 000 3&506&1495189&1 495 189 Tlaquepaque, Tonala, El Salto Mexico Mexico
91 Ankara 660 3&506&4745000&4 745 000 3&506&4338620&4 338 620 3&506&3451091&3 451 091 3&506&1891000&1 891 000 3&505&281000&281 000 3&506&3564972&3 564 972 Gölbasi (88 480), Elmadag (41 286), Sincan (445 330), Saray Tyrkia Tyrkia
92 Dar-es-Salaam 596 3&506&4715000&4 715 000 3&506&3869675&3 869 675 3&506&2272483&2 272 483 3&505&854913&854 913 3&504&84000&84 000 3&506&4364541&4 364 541 Oyster Bay, Vikindu Tanzania Tanzania
93 Belo Horizonte 1 269 3&506&4705000&4 705 000 3&506&5414701&5 414 701 3&506&4819288&4 819 288 3&506&2500000&2 500 000 3&505&412000&412 000 3&506&2375151&2 375 151 Betim (375 331), Ribeirao das Neves (294 153) Brasil Brasil
94 Kuwait City 712 3&506&4660000&4 660 000 3&506&2101856&2 101 856 3&506&1300115&1 300 115 3&505&891193&891 193 3&504&81000&81 000 3&505&509692&509 692 Salmiya, Al Riqqa, Al Kuwayt Kuwait Kuwait
95 Dalian, LN (Luda) 971 3&506&4480000&4 480 000 3&506&3902467&3 902 467 3&506&2872048&2 872 048 3&506&1455000&1 455 000 3&505&678000&678 000 3&506&1338409&1 338 409 Ganjingzi (1 321 778), Dalianwan Kina Kina
96 Casablanca 272 3&506&4370000&4 370 000 3&506&3294000&3 294 000 3&506&3134389&3 134 389 3&506&2109059&2 109 059 3&505&625000&625 000 3&506&3357173&3 357 173 Mediouna Marokko Marokko
97 Guiyang, GZ 557 3&506&4365000&4 365 000 3&506&2520061&2 520 061 3&506&1894344&1 894 344 3&506&1265000&1 265 000 3&505&675000&675 000 3&506&1786232&1 786 232 Kina Kina
98 Wenzhou, ZJ 479 3&506&4310000&4 310 000 3&506&2686825&2 686 825 3&506&1583387&1 583 387 3&505&487000&487 000 3&505&255000&255 000 3&506&2042569&2 042 569 Ouhai (996 870), Aodi, Chashan Kina Kina
99 Phoenix, AZ 3 225 3&506&4295000&4 295 000 3&506&4192887&4 192 887 3&506&3251876&3 251 876 3&506&1484900&1 484 900 3&505&221000&221 000 3&506&1445632&1 445 632 Mesa (439 051), Avondale, Buckeye USA USA
100 Monterrey 958 3&506&4225000&4 225 000 3&506&4106054&4 106 054 3&506&3381005&3 381 005 3&506&1992000&1 992 000 3&505&356000&356 000 3&506&1135550&1 135 550 Guadalupe, San Nicolas, Apodaca, General Escobedo Mexico Mexico
101 Accra 1 217 3&506&4175000&4 175 000 3&506&3630000&3 630 000 3&506&2015649&2 015 649 3&505&854659&854 659 3&505&177000&177 000 3&506&2070463&2 070 463 Tema (141 479), Teshie, Ashiaman (150 312), Madina (76 697) Ghana Ghana
102 Colombo 777 3&506&4175000&4 175 000 3&506&2190911&2 190 911 3&506&2014363&2 014 363 3&506&1700000&1 700 000 3&505&561314&561 314 Dehiwala (184 468), Negombo (142 449), Moratuwa (168 280), Kaduwela (252 041), Kesbewa (185 122) Sri Lanka Sri Lanka
103 Berlin 1 347 3&506&4105000&4 105 000 3&506&3474830&3 474 830 3&506&3384417&3 384 417 3&506&3247000&3 247 000 3&506&3338000&3 338 000 3&506&3292365&3 292 365 Falkensee, Potsdam (156 021) Tyskland Tyskland
103 Berlin (Eurostat) 1 347 3&506&5066361&5 066 361 3&506&5036223&5 036 223 3&506&4935524&4 935 524 3&506&3292365&3 292 365 Falkensee, Potsdam, Oranienburg, Petershagen
104 Sydney 2 037 3&506&4100000&4 100 000 3&506&4034909&4 034 909 3&506&4052499&4 052 499 3&506&3252111&3 252 111 3&506&1690000&1 690 000 3&505&169505&169 505 Parramatta (194 019), Penrith (178 467), Rockdale (97 340), Randwick (128 989) Australia Australia
105 Medan 479 3&506&4045000&4 045 000 3&506&2500000&2 500 000 3&506&1931000&1 931 000 3&506&1249000&1 249 000 3&505&284000&284 000 3&506&2097610&2 097 610 Binjai (246 154) Indonesia Indonesia
106 Melbourne 2 543 3&506&4010000&4 010 000 3&506&3859590&3 859 590 3&506&3157649&3 157 649 3&506&2722817&2 722 817 3&506&1332000&1 332 000 3&504&93625&93 625 Geelong (210 875), Frankston (126 458), Glen Eira (131 013), Boroondara (159 184), Melton (109 259), Monash (169 280) Australia Australia
107 Xiamen, FJ (Amoy) 751 3&506&4000000&4 000 000 3&506&3119110&3 119 110 3&506&1454450&1 454 450 3&505&483000&483 000 3&505&208000&208 000 3&506&2730885&2 730 885 Jimei Kina Kina
108 Roma 1 114 3&506&3950000&3 950 000 3&506&3332000&3 332 000 3&506&3385000&3 385 000 3&506&3390000&3 390 000 3&506&1884000&1 884 000 3&506&2617175&2 617 175 Ciampino, Fiumicino (67 626) Italia Italia
109 Cape Town 816 3&506&3925000&3 925 000 3&506&3316000&3 316 000 3&506&2715000&2 715 000 3&506&1609000&1 609 000 3&505&618000&618 000 3&506&3740026&3 740 026 Drakenstein (251 262), Paarl, Stellenbosch (155 733) Sør-Afrika Sør-Afrika
110 Medellin 241 3&506&3920000&3 920 000 3&506&3259114&3 259 114 3&506&3039689&3 039 689 3&506&1753000&1 753 000 3&505&376000&376 000 3&506&2343049&2 343 049 Bello (413 186), Itagui (252 150), Envigado (197 493), Sabaneta (53 236) Colombia Colombia
111 Changsha, HUN 699 3&506&3895000&3 895 000 3&506&3193354&3 193 354 3&506&2233790&2 233 790 3&506&1036000&1 036 000 3&505&623000&623 000 3&506&3092212&3 092 212 Wangcheng (523 660), Xiangtan (960 303), Zhuzhou (1 055 150) Kina Kina
112 Jiddah 1 230 3&506&3875000&3 875 000 3&506&3244000&3 244 000 3&506&2509000&2 509 000 3&505&851000&851 000 3&505&119000&119 000 3&506&3430697&3 430 697 Saudi-Arabia Saudi-Arabia
113 Taiyuan, SAX 583 3&506&3855000&3 855 000 3&506&3154157&3 154 157 3&506&2538336&2 538 336 3&506&1698000&1 698 000 3&505&629000&629 000 3&506&2040128&2 040 128 Wanbailin (749 255), Yuci Kina Kina
114 Jinan, SD 790 3&506&3840000&3 840 000 3&506&3527566&3 527 566 3&506&2795070&2 795 070 3&506&1308000&1 308 000 3&505&598000&598 000 3&506&2632943&2 632 943 Licheng (1 124 206) Kina Kina
115 Kabul 259 3&506&3810000&3 810 000 3&506&3722320&3 722 320 3&506&2401109&2 401 109 3&505&913164&913 164 3&505&171000&171 000 3&506&3138100&3 138 100 Hazara, Chahar Dehi, Darul Aman Afghanistan Afghanistan
116 Kunming, YN 712 3&506&3810000&3 810 000 3&506&3278777&3 278 777 3&506&2587824&2 587 824 3&506&1365000&1 365 000 3&505&641000&641 000 3&506&2518773&2 518 773 Majie, Chenggong Kina Kina
117 Dubai 1 502 3&506&3805000&3 805 000 3&506&1874729&1 874 729 3&505&906971&906 971 3&505&254361&254 361 3&504&20000&20 000 3&506&1837610&1 837 610 Ajman, Sharjah De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater
118 Hefei, AH 725 3&506&3800000&3 800 000 3&506&3098727&3 098 727 3&506&1549476&1 549 476 3&505&764000&764 000 3&505&256000&256 000 3&506&3310268&3 310 268 Kina Kina
119 Seattle, WA 3 209 3&506&3800000&3 800 000 3&506&3059393&3 059 393 3&506&2712205&2 712 205 3&506&2068600&2 068 600 3&505&795000&795 000 3&505&608660&608 660 Tacoma (198 397), Bremerton, Indianola USA USA
120 Faisalabad 311 3&506&3795000&3 795 000 3&506&2877000&2 877 000 3&506&2140000&2 140 000 3&506&1079000&1 079 000 3&505&168000&168 000 3&506&2912269&2 912 269 Pakistan Pakistan
121 Kano 251 3&506&3775000&3 775 000 3&506&3405000&3 405 000 3&506&2658000&2 658 000 3&506&1189000&1 189 000 3&505&107000&107 000 3&506&2584938&2 584 938 Ungogo (365 737), Kumbotso (294 391) Nigeria Nigeria
122 Aleppo 259 3&506&3775000&3 775 000 3&506&3078498&3 078 498 3&506&2203657&2 203 657 3&506&1375932&1 375 932 3&505&319000&319 000 3&506&2132100&2 132 100 Ash Shaykh Said Syria Syria
123 Wuxi, JS 842 3&506&3745000&3 745 000 3&506&2757736&2 757 736 3&506&1872915&1 872 915 3&505&788000&788 000 3&505&572000&572 000 3&505&944388&944 388 Kina Kina
124 Alger (El Djazair) 440 3&506&3730000&3 730 000 3&506&2988145&2 988 145 3&506&2562428&2 562 428 3&506&1621442&1 621 442 3&505&516000&516 000 3&506&2988145&2 988 145 Baraki (116 375), Les Eucalyptus (116 107), Bordj (204 766), Dar el Beida (80 033), Reghaia (85 452) Algerie Algerie
125 Detroit, MI 3 463 3&506&3730000&3 730 000 3&506&3734090&3 734 090 3&506&3907443&3 907 443 3&506&4387000&4 387 000 3&506&2769000&2 769 000 3&505&713777&713 777 Dearborn, Livonia, Taylor, Troy, Warren (134 056) USA USA
125 Detroit-Flint 4 488 3&506&4390000&4 390 000 3&506&4396330&4 396 330 3&506&4560427&4 560 427 3&506&4938100&4 938 100 ' 3&505&713777&713 777 Ann Arbor (113 934), Flint, Troy, Warren USA USA
126 Santo Domingo 427 3&506&3725000&3 725 000 3&506&3806357&3 806 357 3&506&2351941&2 351 941 3&506&1313172&1 313 172 3&505&219000&219 000 3&506&3806357&3 806 357 Los Alcarrizos, San Luis Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk
127 Napoli 1 023 3&506&3700000&3 700 000 3&506&2252000&2 252 000 3&506&2232000&2 232 000 3&506&2186000&2 186 000 3&506&1498000&1 498 000 3&505&962003&962 003 Guigliana Campania (108 793), Pozzuoli (80 357), Afragola (63 820), Portici (55 765), Torre del Greco (85 922) Italia Italia
128 Changzhou, JS 958 3&506&3760000&3 760 000 3&506&2257376&2 257 376 3&506&1513152&1 513 152 3&505&456000&456 000 3&505&111000&111 000 3&506&1019556&1 019 556 Wujin (1 674 218), Xinbei (597 144) Kina Kina
129 Shijiazhuang, HEB] 622 3&506&3650000&3 650 000 3&506&2770344&2 770 344 3&506&1935553&1 935 553 3&505&992000&992 000 3&505&335000&335 000 3&506&2738772&2 738 772 Kina Kina
130 Ningbo, ZJ 932 3&506&3600000&3 600 000 3&506&2583073&2 583 073 3&506&1696811&1 696 811 3&505&915000&915 000 3&505&470000&470 000 3&505&740390&740 390 Yinzhou Kina Kina
131 Jaipur 505 3&506&3575000&3 575 000 3&506&3046163&3 046 163 3&506&2322575&2 322 575 3&505&984000&984 000 3&505&294000&294 000 3&506&3046163&3 046 163 India India
132 Montreal 1 294 3&506&3555000&3 555 000 3&506&3934078&3 934 078 3&506&3543006&3 543 006 3&506&2828349&2 828 349 3&506&1343000&1 343 000 3&506&1940685&1 940 685 Laval (412 170), Longueuil (408 135) Canada Canada
133 Addis Abeba 474 3&506&3555000&3 555 000 3&506&2739551&2 739 551 3&506&2112737&2 112 737 3&506&1175000&1 175 000 3&505&392000&392 000 3&506&2739551&2 739 551 Burayu, Sebeta Etiopia Etiopia
134 Fortaleza 557 3&506&3520000&3 520 000 3&506&3615767&3 615 767 3&506&3056769&3 056 769 3&506&1488000&1 488 000 3&505&264000&264 000 3&506&2452158&2 452 158 Maracanau (207 623) Brasil Brasil
135 Changchun, JL 699 3&506&3505000&3 505 000 3&506&3411209&3 411 209 3&506&2750204&2 750 204 3&506&1698000&1 698 000 3&505&765000&765 000 3&506&1637740&1 637 740 Kuancheng (680 631), Erdao (619 940) Kina Kina
136 Durban 1 062 3&506&3480000&3 480 000 3&506&2804000&2 804 000 3&506&2370000&2 370 000 3&506&1214000&1 214 000 3&505&484000&484 000 3&506&3442361&3 442 361 Sør-Afrika Sør-Afrika
137 Athen 583 3&506&3475000&3 475 000 3&506&4164475&4 164 475 3&506&3894573&3 894 573 3&506&2987000&2 987 000 3&506&1783000&1 783 000 3&506&3168846&3 168 846 Athen (664 066), Acharnai (100 723), Piraeus (163 688), Artemi (21 448) Hellas Hellas
138 Porto Alegre 868 3&506&3460000&3 460 000 3&506&3958985&3 958 985 3&506&3718778&3 718 778 3&506&2133000&2 133 000 3&505&488000&488 000 3&506&1409351&1 409 351 Canoas (323 827), Viamao (224 943) Brasil Brasil
139 Mashhad 298 3&506&3450000&3 450 000 3&506&2307000&2 307 000 3&506&1990000&1 990 000 3&505&954000&954 000 3&505&173000&173 000 3&506&2766258&2 766 258 Iran Iran
140 Urumqi, XJ 583 3&506&3440000&3 440 000 3&506&2853398&2 853 398 3&506&1829555&1 829 555 3&505&881000&881 000 3&505&253000&253 000 3&506&2655039&2 655 039 Miquan Kina Kina
141 Recife 518 3&506&3405000&3 405 000 3&506&3690547&3 690 547 3&506&3337565&3 337 565 3&506&2122000&2 122 000 3&505&661000&661 000 3&506&1537704&1 537 704 Jaboatao dos Guararapes (630 595), Paulista (300 466) Brasil Brasil
142 Zhangjiagang, JS 712 3&506&3405000&3 405 000 3&505&957223&957 223 3&506&1246762&1 246 762 (Suzhou) Kina Kina
143 Tel Aviv 570 3&506&3405000&3 405 000 3&506&3256000&3 256 000 3&506&2752000&2 752 000 3&506&1416000&1 416 000 3&505&418000&418 000 3&506&1258800&1 258 800 Ramat Gan, Bene Beraq, Bat Yam, Holon Israel Israel
144 Zhongshan, GD 686 3&506&3385000&3 385 000 3&506&2740994&2 740 994 3&505&143425&143 4251 3&504&90000&90 000 3&505&958610&958 610 Kina Kina
145 Yaounde 231 3&506&3360000&3 360 000 3&506&2765600&2 765 600 3&506&1817524&1 817 524 3&505&313708&313 708 3&504&32000&32 000 3&506&1817524&1 817 524 Soa, Obala Kamerun Kamerun
146 Lucknow 363 3&506&3335000&3 335 000 3&506&2902920&2 902 920 3&506&2249509&2 249 509 3&505&993000&993 000 3&505&489000&489 000 3&506&2902920&2 902 920 Lucknow Cantonment India India
147 Chittagong 181 3&506&3325000&3 325 000 3&506&3669170&3 669 170 3&506&2941603&2 941 603 3&506&1388476&1 388 476 3&505&290000&290 000 3&506&2661723&2 661 723 Patiya, Sitakunda Bangladesh Bangladesh
148 Dakar 194 3&506&3320000&3 320 000 3&506&2478000&2 478 000 3&506&1862000&1 862 000 3&505&967051&967 051 3&505&217000&217 000 3&506&2646503&2 646 503 Rufisque (221 066), Bargny (51 118) Senegal Senegal
149 Bamako 414 3&506&3280000&3 280 000 3&506&2270000&2 270 000 3&506&1234696&1 234 696 3&505&494032&494 032 3&504&89000&89 000 3&506&1810366&1 810 366 Kati (84 500), Kalabancoro (96 173) Mali Mali
150 Salvador 427 3&506&3270000&3 270 000 3&506&3573973&3 573 973 3&506&3120303&3 120 303 3&506&1683000&1 683 000 3&505&403000&403 000 3&506&2674923&2 674 923 Brasil Brasil
151 San'a 246 3&506&3270000&3 270 000 3&506&2339000&2 339 000 3&506&1707531&1 707 531 3&505&277800&277 800 3&504&46000&46 000 3&506&2022900&2 022 900 Jemen Jemen
152 Brasília 984 3&506&3240000&3 240 000 3&506&3717728&3 717 728 3&506&2952276&2 952 276 3&506&1177393&1 177 393 3&504&36000&36 000 3&506&2482210&2 482 210 (Distrito Federal) Aguas Lindas de Goias (159 183), Valparaíso de Goias (132 982) Brasil Brasil
153 Busan (Pusan) 401 3&506&3240000&3 240 000 3&506&3321167&3 321 167 3&506&3587562&3 587 562 3&506&3156931&3 156 931 3&505&948000&948 000 3&506&2521079&2 521 079 Kimhae (296 690) Sør-Korea Sør-Korea
154 Izmir 298 3&506&3225000&3 225 000 3&506&2783866&2 783 866 3&506&2232265&2 232 265 3&506&1216000&1 216 000 3&505&224000&224 000 3&506&2727968&2 727 968 Menemen (128 113), Menderes (69 515), Kemalpasa (89 084), Urla (43 386) Tyrkia Tyrkia
155 Curitiba 842 3&506&3220000&3 220 000 3&506&3174201&3 174 201 3&506&2768394&2 768 394 3&506&1350000&1 350 000 3&505&158000&158 000 3&505&175190&175 1907 Sao Jose dos Pinhais (236 895), Araucaria (110 205) Brasil Brasil
156 San Diego, CA 1 896 3&506&3215000&3 215 000 3&506&3095313&3 095 313 3&506&2813833&2 813 833 3&506&1595000&1 595 000 3&505&440000&440 000 3&506&1307402&1 307 402 Carlsbad (105 328), Chula Vista (243 916), El Cajon (99 478), La Jolla USA USA
157 Douala 205 3&506&3180000&3 180 000 3&506&2768400&2 768 400 3&506&1906962&1 906 962 3&505&458426&458 426 3&504&95000&95 000 3&506&1906962&1 906 962 Souza Kamerun Kamerun
158 Pretoria (Tshwane) 1 230 3&506&3135000&3 135 000 3&506&1392000&1 392 000 3&506&1084000&1 084 000 3&505&688000&688 000 3&505&275000&275 000 3&506&2921488&2 921 488 Sør-Afrika Sør-Afrika
159 Kumasi 648 3&506&3105000&3 105 000 3&506&2035064&2 035 064 3&506&1208699&1 208 699 3&505&436069&436 069 3&504&99000&99 000 3&506&2035064&2 035 064 Atwima, Ahwiaa (19729), Effiduase (18 700) Ghana Ghana
160 Kanpur 207 3&506&3095000&3 095 000 3&506&2920496&2 920 496 3&506&2715555&2 715 555 1612000 3&505&688000&688 000 3&506&2920496&2 920 496 Gangaghat (84 072) India India
161 Hyderabad 427 3&506&3270000&3 270 000 3&506&1605000&1 605 000 3&506&1221000&1 221 000 3&505&741000&741 000 3&505&232000&232 000 3&506&1521231&1 521 231 Pakistan Pakistan
162 Ouagadougou 466 3&506&3020000&3 020 000 3&506&1908000&1 908 000 3&505&965521&965 521 3&505&264680&264 680 3&504&35000&35 000 3&506&1475223&1 475 223 Burkina Faso Burkina Faso
163 Ibadan 466 3&506&2990000&2 990 000 3&506&2742000&2 742 000 3&506&2195000&2 195 000 3&506&1290000&1 290 000 3&505&427000&427 000 3&506&1343147&1 343 147 Egbeda (283 643), Lagelu, Akinyele, Ido, Oluyole Nigeria Nigeria
164 Caracas 295 3&506&2880000&2 880 000 3&506&3593869&3 593 869 3&506&3296687&3 296 687 3&506&2575000&2 575 000 3&505&676000&676 000 3&506&1942652&1 942 652 Petare (372 470), Baruta (199 212), Guarenas (208 565), Los Teques (194 655) Venezuela Venezuela
165 Pyongyang 176 3&506&2870000&2 870 000 3&506&2581076&2 581 076 3&506&1842000&1 842 000 3&505&516000&516 000 3&506&3255288&3 255 288 Nord-Korea Nord-Korea
166 Nanchang, JX 686 3&506&2865000&2 865 000 3&506&2223661&2 223 661 3&506&1680756&1 680 756 3&506&1011000&1 011 000 3&505&343000&343 000 3&505&575489&575 489 Xinjian, Nanchang, Qingyunpu Kina Kina
167 Kathmandu 199 3&506&2860000&2 860 000 3&506&1534453&1 534 453 3&506&1048872&1 048 872 3&505&410000&410 000 3&505&104000&104 000 3&506&1003285&1 003 285 Bhaktapur, Jorpati, Lalitpur (226 728), Kirtipur, Panaoti Nepal Nepal
168 Nanning, GX 492 3&506&2855000&2 855 000 3&506&2660833&2 660 833 3&506&1667159&1 667 159 3&505&779000&779 000 3&505&167000&167 000 3&506&1153305&1 153 305 Qingxiu (709 721) Kina Kina
169 Minneapolis, MN 2 647 3&506&2855000&2 855 000 3&506&2650890&2 650 890 3&506&2458482&2 458 482 3&506&1973500&1 973 500 3&505&996000&996 000 3&505&382599&382 599 St. Paul, Lakeville, Bloomington USA USA
170 Guayaquil 308 3&506&2845000&2 845 000 3&506&2390749&2 390 749 3&506&2159910&2 159 910 3&506&1120000&1 120 000 3&505&258000&258 000 3&506&2278691&2 278 691 Durán (230 839) Ecuador Ecuador
171 Lanzhou, GS 298 3&506&2825000&2 825 000 3&506&2438595&2 438 595 3&506&1914163&1 914 163 3&506&1298000&1 298 000 3&505&348000&348 000 3&506&1278745&1 278 745 Anning (288 510), Yuzhong (139 630), Qilihe Kina Kina
172 Kijev 751 3&506&2820000&2 820 000 3&506&2868702&2 868 702 3&506&2611327&2 611 327 3&506&2635000&2 635 000 3&505&815000&815 000 3&506&2868702&2 868 702 Brovary (98 874), Irpin (44 023), Boryspil (60 160), Vysneve (38 011) Ukraina Ukraina
173 Chaoyang (Shantou), GD 363 3&506&2810000&2 810 000 3&506&2600000&2 600 000 3&506&2470812&2 470 812 3&505&600000&600 000 3&506&1626357&1 626 357 Haimen Kina Kina
173 Shantou-Chaoyang, GD 363 3&506&5285000&5 285 000 3&506&5075000&5 075 000 3&506&3740924&3 740 924 3&505&687000&687 000 3&505&322000&322 000 3&505&810284&810 284 Shantou (2 475 000),[32] Anbu, Chenghai Kina Kina
174 Baku 1 127 3&506&2795000&2 795 000 3&506&2466000&2 466 000 3&506&2080654&2 080 654 3&506&1745984&1 745 984 3&505&897000&897 000 3&506&1166900&1 166 900 Sumqayit (280 900), Xirdalan (92 700) Aserbajdsjan Aserbajdsjan
175 Asuncion 699 3&506&2790000&2 790 000 3&506&2264000&2 264 000 3&506&1457000&1 457 000 3&505&671000&671 000 3&505&223000&223 000 3&505&531561&531 561 Capiata, Lambare, Nemby, Luque, Limpio, San Lorenzo Paraguay Paraguay
176 Lusaka 313 3&506&2785000&2 785 000 3&506&1747152&1 747 152 3&506&1084203&1 084 203 3&505&538469&538 469 3&504&31000&31 000 3&506&1747152&1 747 152 Chongwe (12 160), Chunga (6 456), Chilanga (18 632) Zambia Zambia
177 Port-au-Prince 267 3&506&2775000&2 775 000 3&506&2296386&2 296 386 3&506&1800000&1 800 000 3&505&701000&701 000 3&505&133000&133 000 3&505&875978&875 978 Carrefour (430 250), Delmas (359 451), Cite Soleil (241 055), Petionville (271 175), Tabarre, Croix Haiti Haiti
178 Nagpur 272 3&506&2755000&2 755 000 3&506&2497870&2 497 870 3&506&2129500&2 129 500 3&506&1273000&1 273 000 3&505&473000&473 000 3&506&2405665&2 405 665 Wadi (54 048), Kemptee (86 793), Narsala (17 330) India India
179 Campinas 932 3&506&2725000&2 725 000 3&506&2797137&2 797 137 3&506&2338148&2 338 148 3&506&1109000&1 109 000 3&505&152000&152 000 3&506&1061540&1 061 540 Valinhos, Hortolandia, Paulinia Brasil Brasil
180 Denver, CO 1 730 3&506&2705000&2 705 000 3&506&2374203&2 374 203 3&506&2039681&2 039 681 3&506&1411300&1 411 300 3&505&505000&505 000 3&505&599860&599 860 Aurora, Boulder (97 527), Broomfield (55 866) USA USA
181 Lisboa 958 3&506&2700000&2 700 000 3&506&2811563&2 811 563 3&506&2572448&2 572 448 3&506&2448928&2 448 928 3&506&1304000&1 304 000 3&505&547733&547 733 Amadora (175 136), Odivelas (144 599), Oeiras (172 120), Loures (205 054), Sintra (377 835) Almada (174 030), Seixal (158 269), Barreiro (78 764), Portugal Portugal
182 Maputo 414 3&506&2695000&2 695 000 3&506&1586000&1 586 000 3&506&1095000&1 095 000 3&505&550000&550 000 3&504&92000&92 000 Mosambik Mosambik
183 Manchester 630 3&506&2685000&2 685 000 3&506&2223000&2 223 000 3&506&2243000&2 243 000 3&506&2343000&2 343 000 3&506&2422000&2 422 000 3&505&502902&502 902 Bolton (277 296), Bury (185 244), Oldham (225 157), Salford (234 487), Stockport (283 253), Trafford (227 091), Wigan (318 122) Storbritannia Storbritannia
183 Tampa, FL 2479 3&506&2685000&2 685 000 3&506&2283000&2 283 000 3&506&2072000&2 072 000 3&506&1362000&1 362 000 3&505&300000&300 000 St. Petersburg () USA USA
185 Rotterdam-Haag 984 3&506&2670000&2 670 000 3&506&1118000&1 118 000 3&506&1092000&1 092 000 3&506&1026000&1 026 000 3&505&741000&741 000 3&505&610386&610 386 Haag (495 083), Leiden (256 825), Dortrecht (217 980), Delft (97 690), Gouda (71 047), Zoetemeer (121 460), Spijkenisse (70 690), Naaldwijk (23 065) Nederland Nederland
185 Rawalpindi 427 3&506&2670000&2 670 000 3&506&2045000&2 045 000 3&506&1520000&1 520 000 3&505&779000&779 000 3&505&233000&233 000 Islamabad (2010) Pakistan Pakistan
187 Coimbatore 285 3&506&2665000&2 665 000 3&506&1806000&1 806 000 3&506&1420000&1 420 000 3&505&907000&907 000 3&505&279000&279 000 India India
188 Antananarivo 220 3&506&2645000&2 645 000 3&506&1853000&1 853 000 3&506&1361000&1 361 000 3&505&580000&580 000 3&505&177000&177 000 Madagaskar Madagaskar
188 Damaskus 181 3&506&2645000&2 645 000 3&506&2559000&2 559 000 3&506&2035000&2 035 000 3&506&1376000&1 376 000 3&505&367000&367 000 Syria Syria
190 Fukuoka 557 3&506&2640000&2 640 000 3&506&2830000&2 830 000 3&506&2716000&2 716 000 3&506&2030000&2 030 000 3&505&954000&954 000 Kitakyushu (2010) Japan Japan
191 Cebu 207 3&506&2625000&2 625 000 3&505&902000&902 000 3&505&721000&721 000 3&505&492000&492 000 3&505&178000&178 000 Filippinene Filippinene
192 Kozhikode (Calicut) 518 3&506&2600000&2 600 000 3&506&1007000&1 007 000 3&505&875000&875 000 3&505&528000&528 000 3&505&156000&156 000 India India
193 Linyi, SD 907 3&506&2580000&2 580 000 3&506&2177000&2 177 000 3&506&1932000&1 932 000 3&506&1213000&1 213 000 3&505&411000&411 000 Kina Kina
194 Zibo, SD 829 3&506&2560000&2 560 000 3&506&3209000&3 209 000 3&506&2817479&2 817 479 3&506&2173000&2 173 000 3&506&1453000&1 453 000 Kina Kina
195 Taichung 492 3&506&2560000&2 560 000 3&506&1151000&1 151 000 3&505&930000&930 000 3&505&591000&591 000 3&505&194000&194 000 Taiwan Taiwan
196 Birmingham 599 3&506&2550000&2 550 000 3&506&2279000&2 279 000 3&506&2285000&2 285 000 3&506&2357000&2 357 000 3&506&2229000&2 229 000 3&506&1074283&1 074 283 Sandwell (309 042), Wolverhampton (249 852), Walsall (269 524), Solihull (206 856) Storbritannia Storbritannia
197 Kaohsiung 363 3&506&2545000&2 545 000 3&506&1595000&1 595 000 3&506&1469000&1 469 000 3&506&1160000&1 160 000 3&505&255000&255 000 Taiwan Taiwan
198 Kampala 751 3&506&2540000&2 540 000 3&503&2010&2 010 3&506&1097000&1 097 000 3&505&469000&469 000 3&504&95000&95 000 Entebbe (2010) Uganda Uganda
199 Indore 272 3&506&2535000&2 535 000 3&506&2172000&2 172 000 3&506&1597000&1 597 000 3&505&808000&808 000 3&505&302000&302 000 India India
200 Shaoxing, ZJ 479 3&506&2520000&2 520 000 3&503&2010&2 010 3&503&2000&2 000 Kina Kina
201 Kochi (Cochin) 440 3&506&2515000&2 515 000 3&506&1609000&1 609 000 3&506&1340000&1 340 000 3&505&666000&666 000 3&505&163000&163 000 India India
202 Budapest 971 3&506&2500000&2 500 000 3&506&1734398&1 734 398 3&506&1787247&1 787 247 3&506&2057204&2 057 204 3&506&1618000&1 618 000 3&506&1729040&1 729 040 Budaörs (26 757), Erd (63 631), Vecses (20 088), Dunakeszi (40 545), Szentendre (25 310) Ungarn Ungarn
...
223 Warszawa 544 3&506&2280000&2 280 000 3&506&1702689&1 702 689 3&506&1666183&1 666 183 3&506&1565082&1 565 082 3&505&768000&768 000 3&506&1700612&1 700 612 Otwock (44 808), Piaseczno (42 378), Pruszkow (58 114), Marki (27 066), Wolomin (37 397), Legionowo (53 526) Polen Polen
238 Köln 777 3&506&2165000&2 165 000 3&506&1007119&1 007 119 3&505&962884&962 884 3&505&976694&976 694 3&505&656000&656 000 3&506&1005775&1 005 775 Bonn (305 765), Leverkusen (158 984), St Augustin (53 850), Troisdorf (72 408), Hennef (44 770) Tyskland Tyskland
244 Brussel 803 3&506&2120000&2 120 000 3&506&2468014&2 468 014 3&506&1792495&1 792 495 3&506&1653780&1 653 780 3&505&806000&806 000 3&506&1089538&1 089 538 Anderlecht (104 647), Waterloo (29 598), Kraainem Belgia Belgia
245 București 412 3&506&2115000&2 115 000 3&506&2414143&2 414 143 3&506&2202969&2 202 969 3&506&1458000&1 458 000 3&505&652000&652 000 3&506&1926210&1 926 210 Voluntari (30 016), Pantelimon (16 019), Popesti Leordeni (15 115), Bragadiru (8 165), Buftea (20 350) Romania Romania
246 Hamburg 777 3&506&2105000&2 105 000 3&506&1786448&1 786 448 3&506&1715392&1 715 392 3&506&1672000&1 672 000 3&506&1602000&1 602 000 3&506&1706696&1 706 696 Norderstedt (73 913), Barsbüttel, Harburg Tyskland Tyskland
257 München 466 3&506&2025000&2 025 000 3&506&1353186&1 353 186 3&506&1210026&1 210 026 3&506&1298941&1 298 941 3&505&827000&827 000 3&506&1348335&1 348 335 Dachau (43 402), Germering (37 724) Tyskland Tyskland
263 Minsk 427 3&506&1990000&1 990 000 3&506&1875000&1 875 000 3&506&1694000&1 694 000 3&506&1318000&1 318 000 3&505&284000&284 000 3&506&1836808&1 836 808 Fanipal (12 718), Smaljavicy (15 092), Zaslaue (14 202) Hviterussland Hviterussland
271 Leeds 488 3&506&1955000&1 955 000 3&506&1530000&1 530 000 3&506&1495000&1 495 000 3&506&1496000&1 496 000 3&506&1692000&1 692 000 3&505&750683&750 683 Bradford (523 115), Huddersfield-Kirkless (422 970), Wakefield (326 433) Storbritannia Storbritannia
272 Frankfurt 648 3&506&1950000&1 950 000 3&505&679664&679 664 3&505&646550&646 550 3&505&629375&629 375 3&505&532037&532 037 3&505&667925&667 925 Wiesbaden (269 121), Mainz (200 344), Offenbach (113 443) Tyskland Tyskland
288 Wien 453 3&506&1785000&1 785 000 3&506&1699888&1 699 888 3&506&1549227&1 549 227 3&506&1538780&1 538 780 3&506&1787000&1 787 000 3&506&1714227&1 714 227 Baden (25 093), Schwechat (16 529) Østerrike Østerrike
316 Amsterdam 505 3&506&1650000&1 650 000 3&506&1173000&1 173 000 3&506&1125000&1 125 000 3&506&1010000&1 010 000 3&505&855000&855 000 3&505&779808&779 808 Haarlem (150 670), Zaanstad-Zaandam (146 940), Diemen (25 012), Amstelveen (81 796) Nederland Nederland
324 Marseille 689 3&506&1620000&1 620 000 3&506&1382000&1 382 000 3&506&1357000&1 357 000 3&506&1234000&1 234 000 3&505&624000&624 000 3&505&852395&852 395 Aix-en-Provence (143 404), Martigues (46 247), Vitrolles (37 749) Frankrike Frankrike
334 Stockholm 414 3&506&1565000&1 565 000 3&506&1359972&1 359 972 3&506&1205718&1 205 718 3&505&991681&991 681 3&505&741000&741 000 3&505&847073&847 073 Sollentuna (64 630), Solna (68 144), Järfalla (66 211), Lidingö ((44 017), Huddinge (97 453), Nacka (90 108) Sverige Sverige
374 Stuttgart 479 3&506&1395000&1 395 000 3&505&606588&606 588 3&505&583874&583 874 3&505&580648&580 648 3&505&497677&497 677 3&505&585890&585 890 Esslingen (86 885), Ludwigsburg (86 139), Sindelfingen (60 534), Waiblingen (51 552) Tyskland Tyskland
376 Praha 298 3&506&1390000&1 390 000 3&506&1234037&1 234 037 3&506&1169106&1 169 106 3&506&1182186&1 182 186 3&505&934000&934 000 3&506&1120322&1 120 322 Kladno (68 660) Tsjekkia Tsjekkia
391 Sofia 207 3&506&1325000&1 325 000 3&506&1063000&1 063 000 3&506&1164000&1 164 000 3&506&1065000&1 065 000 3&505&522000&522 000 3&506&1212761&1 212 761 Pernik (80 191), Samokov (38 089) Bulgaria Bulgaria
404 København 616 3&506&1290000&1 290 000 3&506&1192357&1 192 357 3&506&1077131&1 077 131 3&506&1382000&1 382 000 3&506&1216000&1 216 000 3&505&539542&539 542 Gentofte (71 714), Ballerup (47 930), Frederiksberg (98 782), Albertslund (27 800), Køge (57 271) Danmark Danmark
415 Glasgow 368 3&506&1235000&1 235 000 3&506&1157000&1 157 000 3&506&1171000&1 171 000 3&506&1461000&1 461 000 3&506&1755000&1 755 000 3&505&593060&593 060 Reisley-Renfewshire (174 700), East Kilbridge - South Lanarkshire (313 900) Storbritannia Storbritannia
417 Helsinki 641 3&506&1230000&1 230 000 3&506&1121945&1 121 945 3&506&1019206&1 019 206 3&505&673850&673 850 3&505&366000&366 000 3&505&588549&588 549 Espoo (247 970), Vantaa (200 055) Finland Finland
425 Dublin 318 3&506&1205000&1 205 000 3&506&1100238&1 100 238 3&505&988539&988 539 3&505&903491&903 491 3&505&626000&626 000 3&505&527612&527 612 Bray (26 877), Leixlip (15 452) Irland Irland
473 Beograd 246 3&506&1090000&1 090 000 3&506&1166763&1 166 763 3&506&1150000&1 150 000 3&506&1057000&1 057 000 3&505&411000&411 000 3&506&1659440&1 659 440 Serbia Serbia
489 Lille 443 3&506&1065000&1 065 000 3&506&1029000&1 029 000 3&506&1007000&1 007 000 3&505&944000&944 000 3&505&723000&723 000 3&505&225789&225 789 Lens (36 011), Roubaix (97 423), Tourcoing (92 118), Douai (42 621), Bethune (25 982), Cambrai (32 296), Arras (42 672) Frankrike Frankrike
510 Antwerpen 635 3&506&1015000&1 015 000 3&505&970801&970 801 3&505&918191&918 191 3&505&483505&483 505 Forstad (2010) Belgia Belgia
513 Oslo 290 3&506&1010000&1 010 000 3&505&897916&897 916 3&505&773811&773 811 3&505&643036&643 036 3&505&468000&468 000 3&505&586860&586 860 Asker (54 623), Bærum (111 213), Skedsmo (47 723), Oppegård (24 882) Norge Norge
582 Liverpool 200 3&505&880000&880 000 3&505&810000&810 000 3&505&818000&818 000 3&505&784000&784 000 3&506&1382000&1 382 000 3&505&465656&465 656 Knowlsley (145 903), Birkenhead-Wirral (319 837) Storbritannia Storbritannia

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ World Urbanization Prospects: The 2007 Revision Population Database, FN, 26. juli 2010: "the population living within the administrative boundaries of a city or controlled directly from the city by a single authority."
  2. ^ Children in an Urban World, "Definitions" - UNICEF, februar 2012, side 10: "In addition to the city proper, a metropolitan area includes both the surrounding territory with urban levels of residential density and some additional lower-density areas that are adjacent to and linked to the city (e.g., through frequent transport, road linkages or commuting facilities)".
  3. ^ Population on 1 January by age groups and sex - functional urban areas - Eurostat. Besøkt september 2017.
  4. ^ Tettsteder med minst 10 000 innbyggere. Folkemengde og areal (SÅ 54) - Statistisk sentralbyrå, 2016. Besøkt september 2017.
  5. ^ Position Statement on Cohesion Policy 2014-2020, EuroMETREX.
  6. ^ OEDC Populations in cities, OEDC.
  7. ^ 2010 Standards for Delineating Metropolitan and Micropolitan Statistical Areas; Notice" - Office of Management and Budget, 28. juni 2010, definerer blant annet at området deler minst 15% av arbeidsmarkedet med kjernebyen. Besøkt september 2017.
  8. ^ World Urban Areas - Demographia, april 2017. Besøkt september 2017.
  9. ^ World Urban Areas - Demographia, april 2017. Dokumentet oppdateres foreløpende, og folketallet i tabellen er avlest i versjonen per september 2017. Se for øvrig alternativ liste «Agglomerations» hos CityPopulation.de.
  10. ^ «World Urbanization Prospects: The 2005 Revision», tabellvedlegg - Population Division of the Department of Economic and Social Affairs of the United Nations Secretariat. Besøkt 22. oktober 2017.
  11. ^ Population in urban agglomerations of more than 1 million - Data, Verdensbanken. Besøkt september 2017.
  12. ^ Population in largest city - Data, Verdensbanken. Besøkt september 2017.
  13. ^ Population Distribution and Change 2000 to 2010 - US Census, side 6. Besøkt september 2017.
  14. ^ Metropolitan Statistical Areas 2010-2016 - US Census tool database. Besøkt september 2017.
  15. ^ Metropolitan Areas ranked by population 2000 - US Census. Besøkt september 2017.
  16. ^ Folketellinger - data samlet fra statlige statistikkbyrå via CityPopulation.de. Besøkt sept 2017.
  17. ^ Population on 1 January by age groups and sex - functional urban areas - Eurostat. Besøkt september 2017.
  18. ^ Urbanisation Dynamics in West Africa 1950-2010 - Africapolis 2015, side 42.
  19. ^ Towards a better appraisal of urbanization in India - European Journal of Geography, Dok 569, 28. november 2011. Tabell 5. Besøkt september 2017.
  20. ^ For Kina regnes de bydistrikter og sub-distrikter som utgjør den urbane byen, uavhengig av prefekturets grenser.
  21. ^ Annual Estimates of the Resident Population for Incorporated Places of 50,000 or More - US Census. Besøkt september 2017.
  22. ^ Algerie 2008. Angola 2014. Bangladesh 2011. Canada 2012. Frankrike 2014. Hong Kong 2011. Kamerun 2005. Nederland 2011. Portugal 2011. Romania 2011. Sri Lanka 2012. Storbritannia 2011. Tyskland 2011.
  23. ^ San Fransisco - Oakland: CityPopulation.de, januar 2017. Vietnam 2016 (byprovins).
  24. ^ Algerie 2008. Angola 2014. Egypt 2006. Japan (prefekturer). Kamerun 2015. Nigeria 2006. Serbia 2011. Sri Lanka 2012. Essen (Tyskland) 2010 Eurostat.
  25. ^ Algerie 1998. Melbourne (Australia) august 2001. Medellin (Colombia) 2005. Etiopia 1994. India 2001. Japan (prefekturer). Kamerun 2005. St Petersburg (Russland) 2002. Sri Lanka 2001. Essen (Tyskland) 2000 Eurostat.
  26. ^ «World Urbanization Prospects: The 2005 Revision», tabellvedlegg - Population Division of the Department of Economic and Social Affairs of the United Nations Secretariat. Besøkt 22. oktober 2017.
  27. ^ Rand McNelly International Atlas, Chicago 1986. Afghanistan 1979. Melbourne (Australia) 1981. Chittagong (Bangladesh) 1981. Montreal (Canada) 1981. Kamerun 1976. St Petersburg (Russland) 1979.
  28. ^ «World Urbanization Prospects: The 2005 Revision», tabellvedlegg - Population Division of the Department of Economic and Social Affairs of the United Nations Secretariat. Besøkt 22. oktober 2017.
  29. ^ Afghanistan september 2006 (provins). Algerie 2008. Angola 2014. Bangladesh 2011. Sofia (Bulgaria) 2011. Ouagadougou (Burkina Faso) desember 2006. Canada 2012. Chile 2012. Etiopia 2007. Abidjan 2014 (distriktet). Frankrike 2007. Hong Kong 2011 (distriktene Kowloon og Hongkong Island). India 2011. Baghdad (Irak) 2009 (distriktene Ar-Rusafah og Al-Karkh). Kamerun 2005. Kinshasa (Kongo) 2004 (alle bydistrikter unntatt Maluku, Nsele, Kimbanseke og Mt Ngafula). Kuwait 2010 (distriktet Al-Asimah). Yangon (Myanmar) 2014 (East Yangon og West Yangon). Nederland 2011. Nigeria 2006. Asuncion (Paraguay) juli 2005. Lima (Peru) 2010 (de 31 urbane distriktene). Serbia 2011. Sri Lanka 2012. Storbritannia (utenom London) 2011. Praha (Tsjekkia) 2010 (kommunene Praha 1-22). Ankara (Tyrkia) 2010 (provinsen utenom distriktene Gölbasi og Sincan). Istanbul (Tyrkia) 2010 (provinsen utenom distriktene Catalca, Silivri, Sile og Kadiköy). Tyskland 2011. Vietnam 2009.
  30. ^ Pakistan: Population, Labour Force and Employment, Ministry of Finance, side 242.
  31. ^ Rangeringen og folketallet støttes ikke av andre kilder. Databasen CityPopulation.de angir 1 100 000 innbyggere i 2017.
  32. ^ Storbyområdet Shantou består av blant annet Shantou's sentrumsdistrikt Jinping (810 284 innb), og distriktet Chaoyang (1 626 357 inn), tall per 2010.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]