Diskusjon:Liste over stortingsrepresentanter 1969–1973

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Liste over stortingsrepresentanter 1969–1973 er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


M O Haugen (diskusjon) 7. okt. 2023 kl. 11:34 (CEST)[svar]

Stortingskomitéer[rediger kilde]

Mener det hadde vært ytterligere informasjonsfylt med inkludering av hvilke stortingskomiteer disse representantene var medlem av og for hvilken periode. Noen bytter jo i løpet av samme mandatsperiode også. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 9. okt. 2023 kl. 01:27 (CEST)[svar]

Vi har ikke etablert noen fast regel for hvordan/hvorvidt komiteplassering skal tas med i disse listene. Resultatet etter kandidatvurdering av den forrige lista var at Liste over stortingsrepresentanter 1973–1977 fikk noen innledende avsnitt som lister opp presidentskapet, parlamentariske ledere og komiteledere. I de andre listene er dette ikke tatt med.
Jeg for min del er skeptisk til å putte alt for mye informasjon inn i tabellene. Spesielt vil jeg være skeptisk for akkurat denne perioden, som har norsk rekord i antall regjeringsskifter, med dertil hørende omrokeringer på Stortinget.
Hvis vi skal gjøre noe i den retning du peker på, @Migrant, så kan det være å gjøre som i 1973-77-lista: lage en innledende oversikt over lederne. Det er også lettere å få oversikt over dette i en innledende oversikt enn ved å hoppe mellom navnene (Forsvarskomite-leder der ja, men hvem var før ham?? *lete, lete*) i lista. Mvh M O Haugen (diskusjon) 9. okt. 2023 kl. 09:38 (CEST)[svar]

Forslag på utvidet tabell[rediger kilde]

Denne tabellen er fiktiv og gjenspeiler ikke virkeligheten. Den er ment som et mulig forslag på tabelloppsett for mulige implikasjoner som gjør midlertidige og varige endringer i sammensetningen i løpet av Stortingsperioden.

Sete Valgdistrikt Vds Navn Parti Stortingskomité Regjeringsoppgaver Kommentarer Møtende vara/suppleanter
130 Oslo 3 Hallvard Eika Venstre Xx-komité Statsråd i regjeringen Borten (21. august 1970–17. mars 1971).
Statsråd i regjeringen Korvald (fra 1972).
Sigurd Kalheim (DNF) møtte.
132 Oslo 5 Johannes Østtveit KrF Yy-komité Valgt på fellesliste Sp/KrF.
147 Vestfold 3 Inge Bartnes Sp Yy-komité Statssekretær Finansdep. fra 21. august 1970. Leif Granli møtte.
152 Telemark 5 Johan Støa Ap Zz-komité Døde 24. september 1973 Asbjørn Mathisen møtte.
157 Østfold 2 Ola H. Kveli Venstre Xx-komité Gikk over til Det Nye Folkepartiet i 1972.

Forøvrig kan presidentskap, parlamentariske ledere og komitéledere få egne artikkelavsnittskapitler med fullstendige lister med eventuelle perioder om man ikke satt hele perioden.

Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 10. okt. 2023 kl. 21:29 (CEST)[svar]

Hei @Migrant. Jeg er veldig imot dette oppsettet. Veldig! Hovedsaken er at det er ubehagelig og ineffektivt å lese brede tabeller på små skjermer. Og stadig større andel av våre lesere bruker små skjermer.
Først kan du notere deg at det ikke er noen stemning for å ta med all komiteinformasjon i tabellen. Det har jeg allerede skrevet ovenfor her. Deretter tar vi bort kolonnen for sete; det er ikke viktig informasjon.
Da står vi igjen med tre kolonner i ditt oppsett. Praksis og erfaringer etter mer enn 10 gjennomarbeidede lister som har gått gjennom GL-prosesser er at det ikke er alle rader/personer som har opplysninger i alle disse tre kategoriene/kolonnene. (Helt konkret: i denne aktuelle tabellen med 150 rader er det bare bare 19 som har innput til regjeringsoppgaver, 6 fellesliste, 7 døde, 9 partibytter (rekordperiode) og 28 vara. Det vil si at ca 110 av radene er helt uten tekst i kommentar-kolonnen.) Ergo får vi et enklere og ryddigere oppsett ved å samle disse opplysningene i én kolonne der det trengs.
Takk for initiativet, Migrant. Men if it ain't broken, don't fix it. Mvh M O Haugen (diskusjon) 10. okt. 2023 kl. 21:49 (CEST)[svar]