Liste over riksveier i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Listen inneholder alle riksveier i Norge.

Følgende liste over riksveier i Norge er aktuell per november 2016 og baserer på de enkelte riksveiartiklene. Lengden på veier over 1 km er oppført uten desimaler fordi nøyaktigheten varierer mellom de enkelte veiartiklene. Informasjonene om ferjestrekningene stammer fra 2012[1].

Vei Lengde
km
Ferjer
km
Start Slutt Merknad
Riksvei E 6.svg 2628 8,0 Kirkenes riksgrense Svinesund, Halden
Riksvei E 8.svg 162 Tromsø riksgrense Kilpisjärvi, Storfjord
Riksvei E 10.svg 382 Å i Lofoten riksgrense Bjørnfjell, Narvik
Riksvei E 12.svg 40 Mo i Rana riksgrense Umbukta, Rana
Riksvei E 14.svg 67 Stjørdal riksgrense Teveldal, Meråker
Riksvei E 16.svg 630 Bergen riksgrense Riksåsen, Kongsvinger
Riksvei E 18.svg 415 Kristiansand riksgrense Kutjern, Marker
Riksvei E 39.svg 1140 59,4 Trondheim Kristiansand ferge riksgrense til Danmark
Riksvei E 45.svg 173 Alta riksgrense Geadgejávri, Kautokeino
Riksvei E 69.svg 129 Nordkapp Olderfjord
Riksvei E 75.svg 209 Vardø riksgrense Samelandsbrua, Tana
Riksvei E 105.svg 16 Kirkenes riksgrense Storskog, Sør-Varanger
Riksvei E 134.svg 472 Karmøy Frogn
Riksvei E 136.svg 176 Ålesund Dombås
Riksvei 2.svg 132 Elverum riksgrense Morokulien, Eidskog
Riksvei 3.svg 291 Ulsberg Stange
Riksvei 4.svg 140 Gjøvik Oslo
Riksvei 5.svg 153 3,3 Florø Lærdalsøyri
Riksvei 7.svg 388 Granvin Hønefoss
Riksvei 9.svg 236 Vinje Kristiansand
Riksvei 12.svg 3 BSicon ANCHOR.svg Toraneset Tverrånes, Mo i Rana
Riksvei 13.svg 450 15,0 Balestrand/Leikanger Sandnes
Riksvei 15.svg 280 Måløy Sel
Riksvei 19.svg 14 10,5 Re Moss
Riksvei 21.svg 8 Svingenskogen Sentrum, Halden
Riksvei 22.svg 78 Skedsmo Rakkestad
Riksvei 25.svg 117 Hamar riksgrense Bergulvkjølen, Trysil
Riksvei 35.svg 53 Ringerike Øvre Eiker
Riksvei 36.svg 89 Seljord Porsgrunn
Riksvei 40.svg 6 Bommestad BSicon ANCHOR.svg Revet, Larvik
Riksvei 41.svg 173 Kviteseid Kristiansand
Riksvei 42.svg 11 Krossmoen BSicon ANCHOR.svg Nordsjøterminalen, Eigersund
Riksvei 44.svg 9 Soma Ganddal godsterminal, Sandnes
Riksvei 52.svg 79 Borgund (Sogn og Fjordane) Gol
Riksvei 55.svg 35 1,8 Balestrand Sogndalsfjøra
Riksvei 70.svg 162 Kristiansund Oppdal
Riksvei 73.svg 68 Grane riksgrense Krutvatnet, Hattfjelldal
Riksvei 77.svg 24 Storjord riksgrense Grensebekken, Saltdal
Riksvei 80.svg 43 237,7 Lofoten Fauske
Riksvei 83.svg 27 Bergseng Hamna, Harstad
Riksvei 85.svg 55 23,3 Sortland Bognes, Tysfjord
Riksvei 92.svg 115 Láhpoluoppal riksgrense Anarjohka, Karasjok Erstattet av finske veier mellom Karigasniemi og Neiden
Riksvei 94.svg 59 Hammerfest Skaidi
Riksvei 110.svg 22 Råde Fredrikstad
Riksvei 111.svg 39 Rakkestad Fredrikstad
Riksvei 120.svg 4 Skedsmovollen Kjeller, Skedsmo
Riksvei 150.svg 15 Lysaker, Bærum Hovin, Oslo
Riksvei 159.svg 11 Karihaugen, Oslo Skedsmo
Riksvei 162.svg 11 Filipstad Ekebergskråningen, Oslo
Riksvei 163.svg 11 Økern, Oslo Lørenskog
Riksvei 191.svg 2 Veitvet Trosterud, Oslo
Riksvei 282.svg 3 Brakerøya Austad, Drammen
Riksvei 354.svg 7 Kjørholt, Porsgrunn Rugtvedt, Bamble
Riksvei 451.svg 2 Borgen Norwegian-road-sign-771.0.svg Kristiansand lufthavn, Kjevik, Kristiansand
Riksvei 509.svg 20 Kannik, Stavanger
Jåttå, Stavanger
Norwegian-road-sign-771.0.svg Stavanger lufthavn, Sola lufthavnforbindelse med to
forskjellige utgangspunkter i Stavanger
Riksvei 555.svg 28 Fjell Bergen
Riksvei 580.svg 24 Hop Norwegian-road-sign-771.0.svg Bergen lufthavn, Flesland, Bergen
Riksvei 651.svg 31 3,3 Volda Mogrenda
Riksvei 706.svg 13 Rotvoll Kroppan, Trondheim Nordre avlastningsvei
Riksvei 827.svg 39 13,6 Ballangen Tysfjord
Riksvei 833.svg 0,5 Nautå Norwegian-road-sign-771.0.svg Harstad/Narvik lufthavn, Evenes
Riksvei 853.svg 2 Andselv Norwegian-road-sign-771.0.svg Bardufoss lufthavn, Målselv
Riksvei 862.svg 6 Breivika Norwegian-road-sign-771.0.svg Tromsø lufthavn, Tromsø
Riksvei 881.svg 0,2 Altagård Norwegian-road-sign-771.0.svg Alta lufthavn, Alta
Riksvei 887.svg 0,6 Høybuktmoen Norwegian-road-sign-771.0.svg Kirkenes lufthavn, Høybuktmoen, Sør-Varanger
Riksvei 892.svg 2 Lakselv Norwegian-road-sign-771.0.svg Lakselv lufthavn, Banak, Porsanger

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ferjestatistikk 2012» (PDF) (PDF). Statens vegvesen. juni 2014. Besøkt 11. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]