Sogndalsfjøra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 61°13′33″N 7°6′6″Ø

Sogndalsfjøra
Sogndalsfjøra
Sogndalsfjøra
Land Norge Norge
Fylke Sogn og Fjordane
Kommune Sogndal
Areal 2 km²
Befolkning 3 733[a] (2015)
Bef.tetthet 1 866,5 innb./km²

Sogndalsfjøra er et tettsted og administrasjonssenteret i Sogndal kommune i Sogn og Fjordane. Tettstedet har 3 733[1] innbyggere per 1. januar 2015. På folkemunne kalles imidlertid dette tettstedet bare for Sogndal, og Sogndalsfjøra regnes da som kun en liten del av kommunesenteret, nærmere bestemt den delen av Sogndal som ligger mellom Gravensteinsgata (riksvei 5) og fjorden.

Klima[rediger | rediger kilde]

Klimaet i Indre Sogn er vidt forskjellig fra Vestlandskysten. Årsnedbøren i Sogndalsfjøra er 1000 mm, altså litt mer enn i Oslo og rundt 40 % av Bergen. Temperaturmessig er det lengre og kaldere vintre enn på kysten og varmere og tørrere somre. I likhet med andre steder innerst i fjorder kan det bli svært varmt mellom fjella. Et tegn på det er at det frem til midten av forrige århundre ble dyrket tobakk både i Sogndal og andre nabobygder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk sentralbyrå (11. desember 2015). «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Besøkt 25. februar 2016. 


Sogn og FjordanestubbDenne Sogn og Fjordanerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.