Europavei 18 (Norge)/Veiliste øst

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Veiliste for E16 østlig delstrekning.

Kommuner og knutepunkter[rediger | rediger kilde]

Buskerud våpen.svg Buskerud fylke[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Europavei 18 (Buskerud)

Drammensbrua (Norges lengste bro, 1 892 m)

Drammen
  • Veikryss 27
27 Eikkrysset
  • Rundkjøring
Kv Kobbervikdalen til Kobbervikdalkrysset
  • Rundkjøring
Fv2714 Nordbyveien fra Eik mot 319 Tangen
Fv2714 Gamle Sørlandske til fylkesgrensen ved Skoger
  •  
Fv958 (VestfoldGamle Sørlandske fra Skoger til 313 Gutu i Sande
  • Veikryss 26
26 Kobbervikdalkrysset
(kun pårampe mot syd/avrampe fra syd)
  • Rundkjøring
Kv Kobbervikdalen til Eikkrysset
  • Rundkjøring
282 Holmestrandsveien fra Danserud til Riksvei 282.svg Rundtom
  • bru Baserud bru (over Kobbervikdalkrysset, ⇓136 m, ⇑96 m)
  • Veikryss 25
25 Bangeløkkakrysset
Drammen (Strømsø)
  • Rundkjøring
Stamvei E134.svg Uten navn til Riksvei 282.svg 282 Bjørnstjerne Bjørnsons gate → Brakerøya
Stamvei E134.svg Strømsåstunnelen mot Riksvei 35.svg Hokksund i Øvre Eiker
Stamvei E134.svg Uten navn felles trasé med E18 til Kjellstad i Lier

Lier
  • Veikryss 24
24 Brakerøya
(kun pårampe mot nord / avrampe fra nord)
  • bru Jensvoll bru (over kommunal vei, 48 m)
  • bru Kjellstad bru (over E134, 29 m)
  • Veikryss 23
23 Kjellstadkrysset
  • Rundkjøring
285 Ringeriksveien mot Stamvei E16.svg i Hole
Stamvei E134.svg Ringeriksveien mot E18N
Drammen (Haga)
  •  
Fv22 Sankt Hallvards vei til 282 Huseby
  •  
Stamvei E134.svg Ringeriksveien mot Stamvei E6.svg i Frogn
Stamvei E134.svg Ringeriksveien mot E18S
  • bru Reistad bru (over landbruksvei, 53 m)
  • Veikryss 22
22 Tranbykrysset
  •  
282 Kirkelina mot 285 Lyngås
  •  
282 Kirkelina fra Tranby mot Riksvei 282.svg Brakerøya
  • bru Lierskogen bru (over kommunal vei, 30 m)
  • Veikryss 21
21 Heiakrysset
(kun pårampe mot øst / avrampe fra øst)
  •  
Kv Gamle Drammensvei fra Lierskogen til Fv1436 Heia
Kv Gamle Drammensvei til fylkesgrensen
Kv Gamle Drammensvei til Fv208 (Akershus) Sandbekken i Asker
  •  
Fv1436 Drammensveien fra Lierskogen til fylkesgrensen ved Ulvenvatnet
Fv203 (Akershus) Drammensveien mot Oreholtkrysset i Asker
Fv1436 Drammensveien til 282 Damtjern

Akershus våpen.svg Akershus fylke[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Europavei 18 (Akershus)

Asker
  • info Brendsvoll
  • Veikryss 20
20 Oreholtkrysset
Oslo (Asker sentrum)
  • Rundkjøring
Fv1436 Drammensveien fra Drengsrud til fylkesgrensen ved Ulvenvatnet → Fv16 i Buskerud
  • Rundkjøring
Fv1436 Drammensveien fra Oreholt mot Fusdalkrysset
  • Veikryss 19
19 Fusdalkrysset
(kun pårampe mot øst / avrampe fra øst)
Oslo (Asker sentrum/Fusdal)
  • Rundkjøring
167 Bleikerveien fra Asker mot 165 i Røyken
  • Rundkjøring
Fv1436 Drammensveien mot Oreholtkrysset
167 Uten navn til Fv1436 sentrum
  • Veikryss 18
18 Holmenkrysset
Oslo (Hvalstad/Nesbru)
  •  
165 Slemmestadveien fra Holmen mot Stamvei E134.svg i Røyken
  • Rundkjøring
Fv1436 Kirkeveien mot Oreholtkrysset
  • Veikryss 17
17 Slependkrysset
Oslo (Billingstad/Nesbru)
  • Rundkjøring
Nesøyveien fra Slependen til Nesøya
  • bro Nesøyvegen bru (over E18, 100 m)
  • Rundkjøring
Kv Nesbruveien til Fv1424 Nesvangen
  • Rundkjøring
Fv1424 Billingstadsletta fra Slependen mot 165 Holmen
Fv1424 Billingstadsletta mot Kjørbokrysset i Bærum
  • Veikryss 17A
17A Slependkrysset
(kun avrampe fra øst)
Oslo (Billingstad)
  • Rundkjøring
Fv1424 Billingstadsletta fra Slependen mot 165 Holmen
Fv1424 Slependveien mot Kjørbokrysset i Bærum

Bærum

Drammensveien

  • info Bjørnsvik bru
  • Veikryss 16
16 Kjørbokrysset, Sandvika
  • Rundkjøring
Fv1648 tunnel Vesttunnelen mot Fv1626 Birkheim → Stamvei E16.svg
Fv1648 Sandviksveien til 164 Sandviksbukta
bare avrampe fra vest/pårampe mot øst
  •  
Stamvei E16.svg tunnel Ringeriksveien mot Riksvei 35.svg Hønefoss i Ringerike
Oslo (Jong)
  • Rundkjøring
Fv1424 Sandviksveien fra Kjørbo mot Slependkrysset i Asker
Fv1424 tunnel Vesttunnelen arm mot Fv1648 Vesttunnelen hovedtrasé
bare avrampe fra øst/pårampe mot vest
  • bru Kjørbo bru (over krysset, 52 m)
  • motorvei slutt Fire-/seksfeltsvei fra Blommenholmkrysset til Operatunnelen (10 km), ligner motorvei
Oslo (Blommenholm)
  • Veikryss 15
15 Blommenholmkrysset
  • Rundkjøring
Fv1628 Sandviksveien mot Høvikkrysset
  • Rundkjøring
164 Sandviksveien mot 160 Levre
164 Sandviksveien til Fv606 Stasjonsveien
Oslo (Høvik)
  • Veikryss
 Kirkeveien
  •  
Kv Kirkeveien mot Fv1428Fv604 Høvik skole
  • Veikryss 14
14 Høvikkrysset
  •  
Fv1628 Sandviksveien mot Blommenholmkrysset
  • Rundkjøring
Fv1628 Snoveien mot 168 Øverland
  • Rundkjøring
Fv604 Markalleen mot Strand
  • Veikryss 13
13 Strandkrysset
  •  
Michelets vei mot 166 Fornebu
  • Rundkjøring
Fv604 Markalleen mot Høvik
Fv604 Markalleen mot Lysaker torg
Oslo (Lysaker)
  • Veikryss 12
12 Lysakerkrysset
  •  
166 Snarøyveien fra Lysaker til Fornebu
  •  
Riksvei 150.svg Vei Ring3.svg tunnel Granfosstunnelen fra Lysaker mot Riksvei 4.svg Sinsenkrysset
  • Veikryss 11
11 Lysaker torg
(avrampe fra vest / pårampe mot øst)
  • tunnel Lysaker atrium (⇓74 m, ⇑59 m)
  • Rundkjøring
Fv610 Strandveitunnelen mot Oslo bygrense
  • Rundkjøring
Fv604 Professor Kohts vei mot Strand
  • Rundkjøring
Fv610 Vollsveien til 168 Grini
  • Pårampe mot vest, avrampe fra øst
  • Veikryss 11
11 Lysaker torg
(pårampe mot vest / avrampe fra øst, se ovenfor)

Oslo komm.svg Oslo [rediger kilde]

Utdypende artikkel: Europavei 18 (Oslo)

E 18 langs Frognerstranda
Oslo (Ullern)

Drammensveien

  • Veikryss 10
10 Lilleakerveien
(kun avrampe fra øst)
  •  
Kv Lilleakerveien mot Riksvei 150.svg Lilleaker
  • Veikryss 9
9 Vækerøkrysset
  •  
160 Vækerøveien mot Stamvei E16.svg Skui i Bærum
  • Veikryss
 Vækerø, bare i vestlig retning
  •  
Kv Vennersborgveien til Bestumveien
  • Norwegian-road-sign-765.0.svgMaritim bomstasjon takst 45–60,- / 104–198,- (hovedtrasé og rampe mot Frognerstranda)
  • Veikryss 8
8 Sjølyst
  • Rundkjøring
Kv Drammensveien fra Skøyen 
Vei Ring2.svg Drammensveien mot Minneparken i Lodalen
Kv Karenslyst allé til Frognerkilen

Sjølystveien

Oslo (Skøyen/Bygdøy)
  • Veikryss 7
7 Frognerkilen
  • Rundkjøring
Kv Karenslyst allé til Skøyen
Kv Bygdøy allé til Riksvei 162.svg Vei Ring1.svg Nationaltheatret
Kv Dronning Blancas vei til Bygdøy

Frognerstranda

Oslo (Filipstad)
  • Veikryss 6
6 Hjortnes
  • Rundkjøring
Kv Filipstadveien til Hjortneskaia → ferge Kiel
  • Veikryss 5
5 Filipstad
(bare avrampe fra vest / pårampe mot vest)
  • Rundkjøring
Kv Parkveien mot Cort Adelers gate
Riksvei 162.svg Vei Ring1.svg Munkedamsveien mot Stamvei E6.svg Stamvei E18.svg Sørenga
motortrafikkvei Motortrafikkvei gjennom Operatunnelen
Gamle E 18 Bispegata i Bjørvika.
  • Veikryss 5
5 Vestbanekrysset
(kun avrampe fra øst / pårampe mot øst)
  • tunnel arm (⇓610 m, ⇑574 m)
Oslo (Sentrum)

Dronning Mauds gate
Haakon VIIs gate

  • Lyskryss
Riksvei 162.svg Vei Ring1.svg Munkedamsveien til Filipstad
Riksvei 162.svg Vei Ring1.svg Munkedamsveien mot Sørenga
  • Veikryss 4
4 Festningskaia
  • tunnel Avrampe fra vest (252 m)
Oslo (Sentrum/Loenga)

Myntgata

  • Arm til Vippetangen
Langkaia
  • Rundkjøring tunnel Pårampe mot øst (59 m)

Akershusstranda

Langkaia

  • Lyskryss Arm til/fra tunnelløp mot vest
Rådhusgata
  • Lyskryss tunnel Avrampe fra øst/pårampe mot vest (⇓109 m, ⇑121 m)

Dronning Eufemias gate

  • Lyskryss
Riksvei 162.svg Vei Ring1.svg Nylandsveien fra Bjørvika mot Filipstad
  • Lyskryss
Riksvei 162.svg Vei Ring1.svg Østre tangent fra Gamlebyen mot Filipstad
Kv Bispegata til Vei Ring2.svg Minneparken
Riksvei 162.svg Vei Ring1.svg Mosseveien mot Sørenga
  • Veikryss 3
3 Sørenga
(kun avrampe mot øst / pårampe fra øst)
  •  
Stamvei E6.svg Ekebergtunnelen mot hovedtraséen ved Ulven og ved Ryen
  • Veikryss 2
2 Grønlikaia
(kun avrampe fra vest / pårampe mot vest)
  • tunnel arm Grønlikaia (⇓201 m, ⇑260 m)
motortrafikkvei slutt Mosseveien
Oslo (Bekkelaget)

Mosseveien

  • Veikryss
 Grønlia, bare pårampe mot sør / avrampe mot nord
  • Rundkjøring
Riksvei 162.svg Vei Ring1.svg Kong Håkon 5.s gate (Oslo) mot Dronning Eufemias gate
Kv Mosseveien til Oslo gate
Stamvei E6.svg Ekebergtunnelen mot Lodalen
  • Rundkjøring
Arm Uten navn til Nordre Kongshavnkai
Kv Karlsborgveien til Sjømannsskolen
  • Veikryss
 Bekkelaget, bare i nordlig retning
  •  
Kv Bekkelagsveien til Kongsveien
  • Lyskryss
Kv Ormsundveien til Ormøya
  •  
Kv Vargveien til Ulvøya
  • Lyskryss
Kv Furubråtveien til Solveien
  • Veikryss
 Herregårdskrysset
  • Rundkjøring
Kv Ljansbrukveien mot Fv126 Mastemyr kommunegrense
  • bro Herregårdskrysset bru (over E18, 105 m)
  • Rundkjøring
Kv Herregårdsveien til Ljan
155 Ljabrudiagonalen mot Stamvei E6.svg Klemetsrud
  • bru Mastemyr bru (over dalsøkk, 106 m)

Akershus våpen.svg Akershus fylke[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Europavei 18 (Akershus)

Oppegård
  • Veikryss
 Mastemyrkrysset
  •  
152 Uten navn mot Holstad i Ås

motortrafikkvei Mastemyr–Vinterbru (8 km)

  • info Svartskog

Ås
  • bru Lovise bru (over dalsøkk, 81 m)
  • bru Seiersten bru (dalsøkk, 71 m)
  • Veikryss
 Ringneskrysset
  • Rundkjøring
156 Ringnestunnelen fra Ringnes mot Stamvei E6.svg Tusse
  •  
156 Høyungsletta fra Ringnes mot Stamvei E134.svg Vassum → Nesoddtangen
  • bru Ringnes bru (over krysset, 140 m)

motorvei Riksvei E 18.svg deler trasé med Riksvei E 6.svg (1 km)

  • Veikryss 22
22 Nøstvet, E18 flettes med Stamvei E6.svg fra/mot nord
  • Veikryss 21
21 Vinterbrukrysset
(hovedtraséen fortsetter som Stamvei E6.svg)
  • bro⇓ Vinterbro bru (over krysset, 72 m)

motorvei slutt

Veiplan2x.png motorvei Ny motorvei Vinterbro–Retvet (16 km), planlagt byggestart i 2023[1]
Veiplan2x.png 

Ski
  • Veikryss 97 97 Kråkstadkrysset
  • tunnel ≈500 m
  • Prosjektet er i planleggingsfasen. Det vil trolig komme tunneler og eventuelt enda et kryss på strekningen. Det vil også bli avklart om siste bit inn til Vinterbro blir firefelts.
Fotgjengerbru Da Vinci-broen over E18 i Ås
Ski (Nordby)
  • Veikryss
 Nygårdskrysset
  • Rundkjøring
154 Uten navn via Ski til 155 i Enebakk
Kv Nygårdsveien mot Da Vinci-broen
  • Rundkjøring
Fv56 Kongeveien mot 152 Universitetet for miljø- og biovitenskap
Kveldroveien mot Stamvei E6.svg Vinterbrokrysset
  • Rundkjøring
152 Åsveien fra Holstad mot Mastemyrkrysset i Oppegård
152 Holstadveien mot Stamvei E6.svg Korsegården → Stamvei E134.svg og Drøbak i Frogn

Askimveien

Ski

Askimveien

Kråkstad
  •  
Fv28 Kråkstadveien fra Kråkstad til 152 154 Skoro
  •  
Fv1362 Nesveien fra Kråkstad til Fv27 Nes
  •  
Fv27 Skotbuveien fra Reitvedt til Skotbu stoppested
Fv27 Audenbølveien mot Fv1358 Rustad i Ås
  •  
128 Askimveien fra Reitvedt mot Jarenkrysset i Hobøl

Uten navn
motorvei Motorvei Retvet–Momarken (26 km)

  • info Retvet

Østfold våpen.svg Østfold fylke[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Europavei 18 (Østfold)

Hobøl

Uten navn

  • Veikryss 96
96 Elvestadkrysset
  • Rundkjøring
120 Hobølveien mot Stamvei E6.svg Patterød i Moss
  • Rundkjøring
120 Hobølveien mot Riksvei 159.svg Lillestrømbrua i Rælingen
  • Veikryss 95
95 Jarenkrysset
  • Rundkjøring
128 Osloveien mot Krosbykrysset i Askim
Gammel trasé Osloveien mot Retvet
  • bru Ormerud bru (over dalsøkk og vei, 26 m)

Spydeberg

Uten navn

  • bru Skøyen bru (over dalsøklk, 26 m)
  • bru Grinna bru (Grinna, 146 m)

Askim

Uten navn

  • Veikryss 93
93 Krosbykrysset
  • Rundkjøring
128 Osloveien fra Krosby mot Knapstad i Hobøl
128 Osloveien mot Brennemoen i Eidsberg
  • Veikryss 92
92 Moenkrysset
  • Rundkjøring
115 Vammaveien fra Moen mot 120 i Våler
  • Rundkjøring
115 Vammaveien fra Moen via Askim mot 170 Bjørkelangen i Aurskog-Høland
  • bru Vesteng bru (over krysset, 76 m)
  • bru Auten bru (over dalsøkk med gangveier, 150 m)
  • bru Jaren bru (dalsøkk, 110 m)
  • Veikryss 91
91 Sekkelstenkrysset
  • Rundkjøring
124 Rakkestadveien fra Sekkelsten mot Riksvei 22.svg i Rakkestad
  • Rundkjøring
124 Rakkestadveien til 128 Sekkelsten
  • bru Sekkelsten bru (over krysset, 42 m)
  • bru Fusk bru (dalsøkk, 130 m)

Eidsberg

Uten navn

  • bru Almark bru (over dalsøkk, 42 m)
  • bru Sletner bru (dalsøkk med vei, 42 m)
  • Veikryss 90
90 Brennemoenkrysset
  • Rundkjøring
128 Askimveien til Riksvei 22.svg Bråten
rasteplass Brennemoen
  • Rundkjøring
128 Askimveien via Slitu mot Askim og Hobøl
Fv1262 Morstongveien mot Fv1270 Mørkved i Askim
  • bru Franserud bru (over vei, 42 m)

Trøgstad

Uten navn
motorvei slutt motortrafikkvei Motortrafikkvei Momarken–Melleby (7,7 km)

  • info Laslett
  • Veikryss 89
89 Laugsletkrysset
  • Rundkjøring
129 Trøgstadveien via Momarken til Riksvei 22.svg Mysen bru
  • Rundkjøring
Riksvei 22.svg Trøgstadveien mot Stamvei E6.svg i Skedsmo
, felles trasé til Homstvedtkrysset

Eidsberg

Uten navn

  • Veikryss 88
88 Homstvedtkrysset
  • Rundkjøring
Riksvei 22.svg Havnåsveien fra Ramstad mot Riksvei 111.svg i Rakkestad
  • Rundkjøring
123 Havnåsveien mot 125 Kroksund i Marker
Hærlandtunnelen

motortrafikkvei slutt

  • info Melleby

Ørjeveien

  • Veikryss 87
87 Svenneby
  • Rundkjøring
128 Ørjeveien mot Riksvei 22.svg Bråten
  • Rundkjøring
128 Lundebyveien mot Trollbergtjern, og mot Ørje i Marker
  • bru Slorebymosen bru (over dalsøkk med vei, 146 m)
  • bru Linto bru (over bukt i Lintotjern, 102 m)
  • bru Nordre Svarverud bru (over tjern og kommunal vei, 120 m)
  • bru Jorderuddalen bru (dalsøkk med vei, 54 m)
  • Veikryss 86
86 Trollbergtjern
  •  
128 Ørjeveien mot Svenneby, og mot Ørje i Marker
rasteplass Trollbergtjern

Marker

Osloveien

  • bru Slesvig bru (over dalsøkk med vei, 42 m)
  • bru Kamperud bru (dalsøkk med vei, 42 m)
  • bru Vemmelbråten bru (over vei, 42 m)
  • bru Trollås bru (over skogsbilvei, 42 m)
  • bru Sjøglimt bru (skogsbilvei, 42 m)
  • bru Ysterud bru (dalsøkk med skogsbilvei, 42 m)

Kallakveien

Ørje
  •  
128 Vestre Rødenesveien fra Ørjeberga mot Trollbergtjern i Eidsberg
  •  
Fv1316 Storgata mot 128 Ørjeberga, og mot 124 Damholtet
  • bru Ørje elv bru (Ørjeelva, 63 m)

motortrafikkvei Motortrafikkvei Ørje–tollstasjonen (6,1 km)

  • Veikryss
 Ørje
  •  
21 Østre Rødenesveien  mot Riksvei 2.svg 202 Skotterud i Eidskog
  •  
21 Haldenveien mot Riksvei 21.svg i Halden
  • info Branesmosen
  • Veikryss
 Branes
  •  
128 Svenskeveien til Kjølen
  •  
Fv1310 Kasbuveien til Buer
  • bru Normannbrua (over dalsøkk, 53 m)
  • bru Stormosen bru (over dalsøkk med skogsbilvei, 103 m)
  • bru Håbybrua (, 63 m)
  • Veikryss
 Kjølen
  •  
128 Svenskeveien til Branes
  • info Kutjern
  • bru Midtfjellbrua (over vei, 31 m)
  • toll ⇑ Ørje tollstasjon (kun i vestlig retning)


Referanser[rediger | rediger kilde]