Blommenholm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Blommenholm jernbanestasjon

Koordinater: 59°53′53,340″N 10°33′20,423″Ø Blommenholm er et strøk som ligger mellom Sandvika og Høvik i Bærum kommune. Blommenholm har sin skjærgård og grønne natur, kort til kysten.

På Blommenholm er det ingen butikker, men tidligere var det en kolonialbutikk like ved Engerjordet og den forsvant i midten av 90-tallet. Blommenholm skole er barneskolen på Blommenholm, og er en arkitekttegnet skole som ble ombygget i 2002. Elever som går på Blommenholm Barneskole går over til Ramstad Skole etter endt 7-endeklasse.[1] Opppussingsprosjektet på Blommenholm skole startet i midten av 2000-tallet, og på grunn av dette, har klasserommene fått øverste standarden når det kommer til norske klasserom. Skolen er svært teknisk, og har en del Smartboards plassert rundt om i bygget.

Blommenholm er et tettsted, bestående av flere områder. Bjerkåsen, Engerjordet og Sandviksåsen. Homansvei går fra Blommenholm skole til Sandvika, og tar ca. 10 minutter med bil. Områdene bærer preg av store villaer med flotte hager. Husene på Blommenholm har ofte prinsantydning på over 10 millioner kroner.[2] og går ofte mellom 12 og 15 millioner kroner. Grunnen til dette er den korte veien til Oslo, trygt miljø for barn å vokse opp, kort vei til Sandvika Storsenter og flotte villaer. Dette gjør at det er svært eksklusivt å bo på Blommenholm, og egner seg ypperlig for alle etablerte aldersgrupper. Det har kommet bom på Engerjordet, slik at ingen kan kjøre gjennom Blommenholm på vei til Oslo om morgenen, noe som gjør skoleveien svært trygg for barna på Blommenholm.[3] I 2011 kjøpte en Gründer opp jomfrukroken på Blommenholm, verdt 23 millioner kroner.[4] [5]

Blommenholm har også Sverrestien ned mot gamle Blommenholm gård, nå Blommenholm skole der Kong Sverre ifølge sagnet skal ha gjemt seg.

Yrkesgruppene som dominerer på Blommenholm er advokater, leger, veterinærer, gründere, skuespillere og pedagoger.

Blommenholm har en jernbanestasjon; Blommenholm stasjon som lokaltoget på Drammensbanen trafikkerer.

En av Norges største tennisbaner ligger også her, med nordens største hall vinterstid ved Engervannet. Det er også kort vei til Ballerud Golfklubb, som er en fin 9-hullsbane ved Høvik.

Referanser[rediger | rediger kilde]