Nesbru

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nesbru
LandNorge Norge
FylkeViken
KommuneNew Asker komm.svg Asker
Befolkning3612[a] (2005)
Postnummer1394 Nesbru

Nesbru
59°51′58″N 10°29′25″Ø

Nesbru er et tettsted og et delområde i den nordlige delen av Asker kommune i Viken. Nesbru grenser til Slependen (der det går bro over til Nesøya), og til Holmen, til Billingstad og Hvalstad. Postkontoret Nesbru fikk seg lokale på Holmen Senter på Holmen etter å ha blitt flyttet fra Nesbru. Postadressen Nesbru omfatter et langt større område enn selve Nesbru.

Fakta[rediger | rediger kilde]

På Nesbru er det hotell og flere handels- og kontorvirksomheter, bensinstasjon og bilverksted. Møbelkonsernet IKEA åpnet sitt første utsalg i Norge og utenfor Sverige i leide lokaler på Nesbru. Dette ble flyttet til nytt og langt større bygg på en tomt på Slependen i Asker, der utsalget fortsatt ligger.

Historie[rediger | rediger kilde]

Stedet er oppkalt etter Nes Bru, som er en bro som går over Neselva. Broen var tidligere en del av den gamle Kongeveien mellom Christiania og Drammen. Nå er broen en vanlig gangbro med motorisert ferdsel begrenset til adkomst til nærliggende eiendommer. Rundt 1930 bestod Nesbru stort sett av frodige jorder med få fastboende. Siden den gang har befolkningen økt betydelig.

Samferdsel[rediger | rediger kilde]

Man kan ta av fra E 18 til Nesbru ved Slependen og ved Holmen.

Skole & Utdanning[rediger | rediger kilde]

Offentlige grunnskoler

Alternaltive skoler

Severdigheter[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]