Billingstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Billingstad
LandNorge Norge
Map
Billingstad
59°52′29″N 10°28′59″Ø

Billingstad er et delområde i Asker kommune, dels grensende til Bærum. Billingstad har over 2 000 innbyggere og ligger ca. 2 mil fra Oslo sentrum. Billingstad ligger nært til naturen. Det er flere turstier i området, og skiløype til Vestmarka.

Billingstad Vel[rediger | rediger kilde]

Vellet på Billingstad har i tillegg til å arbeide med utbyggings, vedlikeholds og trafikksaker, også arrangement av sosiale aktiviteter som julegrantenningen med fakkeltog ved stasjonen og på Lyn samt den årlige Lynfesten.

Skoler og barnehager[rediger | rediger kilde]

Øverst på Billingstad ligger Billingstad skole med rundt 250 elever. Elevene på Billingstad skole begynner som oftest på Torstad ungdomsskole. Det er flere barnehager og -park på Billingstad.

Stasjonen[rediger | rediger kilde]

Billingstad stasjon ble åpnet 3. mars 1919. En ny stasjonsbygning ble bygget i 1958 i forbindelse med at Drammensbanen ble utbygd til dobbeltspor.

Naboområder[rediger | rediger kilde]

Billingstad ligger nær mange andre små boligområder i Asker og Bærum: Hvalstad, Nesbru, Holmen, samt Tanum og Slependen i Bærum.

Billingstad Idrettsforening - B.I.F[rediger | rediger kilde]

BIF ble opprettet i 1996, og har fotball og allidrett (om vinteren) for barn, og gubbeidrett for de eldre. Aktivitetene er både på Billingstadbanen og på Lyn, en fotballøkke, akebakke og skøytebane med belysning.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

På nedre Billingstad og langs Billingstadsletta er det mange ulike bedrifter og forretninger. IKEA holder til mot Slependen, Varner-gruppen har hovedkontoret sitt på Billingstad, og like ved er Biltilsynet med en trafikkstasjon, ABB og lokalavisen Budstikka med sin redaksjonen.

Gårdsdrift[rediger | rediger kilde]

Åstad gård ligger øverst og sørvest på Billingstad. Gården tilhører nå kommunen og er leid ut til et Impulssenter. Jordene forpaktes av Berger gård. Lenger vest ligger Groset gård og Stokker gård.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]