The Sims 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Sims 2
Utvikler Maxis
Utgiver Electronic Arts
Komponist Mark Mothersbaugh
Serie The Sims
Plattform Windows, Macintosh, GameCube, PlayStation 2, Xbox, Nintendo DS, Game Boy Advance, Sony PSP, mobiltelefoner
Utgivelse 16. september 2004 (Windows)
13. juni 2005 (Macintosh)
3. november 2005 (GameCube, PlayStation 2, Xbox, Nintendo DS, Game Boy Advance, Sony PSP, mobiltelefoner)
Sjanger Simulasjonsspill
Modus Énspiller
Aldersgrense 7 (noen av utvidelsespakkene 12) år

The Sims 2 er et amerikansk simulasjonsspill utviklet av Maxis og gitt ut av Electronic Arts (EA). Spillet er oppfølgeren til The Sims, et av tidenes mestselgende dataspill, som er basert på en idé av Will Wright og kom ut 4. februar 2000. The Sims 2 ble gitt ut for Windows i Europa 16. september 2004 og 15. juni 2005 for Mac OS X; Mac-versjonen ble utviklet av Aspyr. Spillet ble også gitt ut til ulike konsoller høsten 2005.

Som forgjengeren The Sims handler spillet om å kontrollere simmer (mennesker) som lever i en virtuell verden som minner mye om det virkelige liv. Spilleren bygger hus og fellesarealer som simmene beveger seg i, og følger dem i deres hverdagsliv. Spillet er åpent i den forstand at det ikke har noen definert slutt eller noe endelig mål spilleren skal nå. Til forskjell fra forgjengeren tilbyr spillet imidlertid spilleren retning gjennom at simmene har ønsker, bekymringer og ambisjoner, men det er helt opp til spilleren om disse følges. Nytt fra The Sims er dessuten at simmene eldes og går gjennom seks livsstadier, fra nyfødt til gammel. Mens The Sims benyttet en blanding av 2D- og 3D-grafikk, er grafikkmotoren til The Sims 2 i ren 3D.

Etter at The Sims 2 ble gitt ut i USA den 14. september 2004, ble det en umiddelbar suksess og solgte én million kopier de ti første dagene, hvilket den gang var rekord.[1][2] The Sims 2 ble også godt mottatt av kritikerne og har en skår på 90 % hos GameRankings og Metacritic.[3][4] Per 2012 hadde spillet solgt i over 13 millioner eksemplarer, hvorav 6 millioner for PC.[5]

I etterkant ble det utgitt åtte utvidelsespakker som tilfører nye elementer i spillet, så som dyr, vær og feriedestinasjoner, samt ni mindre såkalte stæsjpakker.

En frittstående oppfølger, The Sims 3, ble utgitt i 2009. Denne ble i sin tur avløst av The Sims 4 i 2014.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet tar utgangspunkt i det virkelige liv, og simmene har ulike interesser, mål og ambisjoner knyttet opp mot ting fra virkeligheten. En sim kan gå på skole, arbeide, utvikle forhold til andre simmer, gifte seg, opparbeide nye ferdigheter og få barn. Det finnes samtidig en del overnaturlige og fantastiske elementer i spillet, slik som spøkelser, en kan bli bortført av romvesener (som kan føre til graviditet hos både menn og kvinner), og få besøk av mannen med ljåen, som vanligvis dukker opp når en sim dør.

De ulike utvidelsespakkene som har blitt utgitt til spillet gir spilleren og simmene nye muligheter i tillegg til det som følger med i utgangspunktet. I Livets Skole kan for eksempel simmene reise på universitetet og ta utdannelse, mens Uteliv gir spilleren mulighet til å opprette egne sentrumsområder med nattklubber, barer og restauranter.

Simmene lever i ulike nabolag, som foruten dekorasjoner som blomster og trær består av to typer tomter: boligtomter og fellestomter. På sistnevnte kan simmene handle matvarer, klær og blader i tillegg til å møte NPC-er (ikke spillbare karakterer) og andre simmer som bor i nabolaget. Spilleren kan opprette egne nabolag, eller spille med et av de tre nabolagene som følger med spillet. Simmene blir eldre, og går igjennom seks livsstadier: baby, småbarn, barn, tenåring, voksen og gammel (med utvidelsespakken Livets Skole installert kan dessuten simmene bli unge voksne og dra på universitetet). Hver aldersgruppe har sine egne utfordringer og muligheter, slik som at gamle simmer blir skrøpelige, barn ikke kan lage mat selv og babyer og småbarn som trenger stell. De ulike livsstadiene er også av ulik varighet. Simmene dør en naturlig død en eller annen gang etter at de blir gamle. Hvor lenge de lever som gamle, avhenger av hvor høy ambisjonsmåleren deres (i hvor stor grad deres ønsker var blitt oppfylt) var idet de ble gamle.

Alle simmer kommuniserer med språket «simsk» (på engelsk «simlish»). Simsk er egentlig ikke noe ekte språk, og består bare av lyder og «ord» som skal høres ut som et språk. Spilleren får bare vite hva simmene sier igjennom tonefallet og snakkeboblene som dukker opp over simmenes hode. Simsk dukker også opp i andre av Maxis' titler, som for eksempel SimCity.

En vesentlig del av spillet består også av å bygge og innrede boliger og fellestomter til simmene. Med hjelp av verktøyet The Sims 2: Body Shop kan spillerne også lage sine egne klær.

Behov[rediger | rediger kilde]

Akkurat som i forgjengeren, har simmene i The Sims 2 ulike behov som må bli tilfredsstilt. En sim kan ha opptil åtte behov avhengig av hvor gammel den er, og går fra grunnleggende behov som «blære» (trang å gå på do) og «energi» (behov for å sove), til mer flyktige behov som «sosial» (sosial kontakt) og «miljø» (å ha et trivelig miljø rundt seg). Behovene blir vist grafisk med målere som går fra grønn (full) til rød (lav). Lave eller helt tomme målere vil også få simmene til å gjøre ulike ting: For eksempel vil en sulten sim åpne kjøleskapet og finne seg mat, mens en sim med tom energimåler vil besvime. En sim som er tenåring, voksen eller gammel vil dø dersom måleren for sult blir helt tom. Situasjonen for alle behovene sett under ett blir vist i en egen måler, samt over diamanten («plumbboben») som svever over en den valgte simmens hode. En babys behov (som er sosial, sult, blære, hygiene og energi) blir ikke vist på samme måte som andre simmer, men portrettet deres på den venstre siden av skjermen indikerer om behovene deres er tilfredsstilt (grønn) eller ikke (rød).

Personlighet[rediger | rediger kilde]

Personligheten er en måte å måle hvor sterke en sims ulike personlighetstrekk er. Det er fem ulike personlighetstrekk, som spilleren kan kontrollere ved å gi de ulike personlighetstrekkene «poeng». For eksempel kan en sim være aktiv, lat eller noe i mellom de to. Disse trekkene vil avgjøre hvor fort en sim tilegner seg ferdigheter, hvor raskt et behov blir dårligere, hvilke samhandlinger simmene vil gjøre av seg selv og hvor sannsynlig det er at en sim vil ta med seg besøk hjem fra skole eller arbeid.

Skole og karriere[rediger | rediger kilde]

Barn og tenåringer går på skolen fra mandag til fredag, og både barn og tenåringer får karakterer. Karakterene deres avhenger av om de gjør leksene sine og hvilket humør de er i når de drar til skolen. Hvis barna får dårlige karakterer ender det med konsekvenser som besøk av barnearbeider som videre fører til barnehjem. Hvis et barn ikke går på skolen i mer enn 2 dager får det umiddelbare konsekvenser og rett til barnehjem, der hvor andre foreldre kan adoptere barna(gode karakterer fører igjen til enten penger eller ferdigheter). Foreldre kan søke barna inn på privatskole, og for å komme inn må man klare et minispill hvor rektor ved privatskolen kommer på besøk (som består av å vise ham rundt i huset, smiske og gi be ham på middag). Hvis rektor får et godt inntrykk av familien, vil alle barn og tenåringer i huset komme inn ved privatskolen.

En voksen sim kan finne seg jobb via avisen eller en datamaskin. Simmer som går på arbeid i godt humør og har så mange venner og ferdigheter som kreves, vil bli forfremmet. Hver karriere består av ti stillinger med økende lønn, hver med sitt eget arbeidsantrekk, arbeidstid og -dager, samt transportmiddel til jobben (vanligvis en bil som henter simmen, men simmen kan også komme seg til jobben på andre måter).

Det er flere ulike karriereveier en kan velge mellom: idrett, næringsliv, politikk, forsvaret, medisin, forsker og lov og orden. Utvidelsespakkene Livets skole, Årstider og Fritid åpner dessuten opp for nye karriereveier. Suksess innenfor en karriere låser opp en karrierepremie, vanligvis en gjenstand som simmene kan benytte for å forbedre en ferdighet som er viktig innenfor den karriereveien. Når en sim blir gammel, kan den velge å gå av med pensjon. Hvor mye pensjon den får utbetalt avhenger av hvilken karriere simmen har bakgrunn fra og hvor høyt på karrierestigen den står idet den søker om pensjon. Tenåringer og eldre kan også finne seg arbeid, men for dem finnes det bare tre stillinger innenfor hver karriere, og lønnen er om lag en tredjedel lavere enn lønnen en voksen sim med samme jobb får. Med utvidelsespakken The Sims 2: Forretningsliv kan simmene starte sin egen gründerbedrift, enten hjemme eller på en fellestomt.

Ambisjoner og ambisjonsmåleren[rediger | rediger kilde]

Simmenes ambisjoner og en egen ambisjonsmåler er et element i The Sims 2 som er nytt fra The Sims. Ambisjonsmåleren fungerer som en slags grov indikator på en sims selvfølelse, eller hvor fornøyd den er med livet. Ambisjonsmåleren stiger eller synker etter hvert som en sims ønsker og bekymringer blir oppfylt. For hvert ønske som blir oppfylt, får spilleren et visst antall poeng (avhengig av hvor omfattende ønsket er; et ønske om å bli gift gir for eksempel flere poeng enn et ønske om å prate med en annen sim). Disse poengene lagres og legges sammen, og kan veksles inn i ambisjonspremier: Gjenstander med spesielle funksjoner og egenskaper. Som småbarn og barn har simmene ønsker om å vokse opp, men så fort de blir tenåringer må spilleren velge en ambisjon til dem: familie (ha gode familieforhold, bli gift og få en stor familie), rikdom (rikdom og prestisje), kunnskap (forbedre ferdigheter og få større livserfaring), popularitet (sosialisere og få venner) og romantikk (hyppige og varierte romantiske forhold og samhandlinger). Med utvidelsespakken Uteliv følger det med en ny ambisjon: livsnytelse (ønske om å leve et behagelig liv). Med denne utvidelsespakken følger det også med en skjult ambisjon, ostesmørbrød (ønske om å spise og lage ostesmørbrød). Denne ambisjonen er i utgangspunktet bare tilgjengelig hvis en sim bruker en ambisjonspremie som følger med Uteliv som gjør at simmene kan endre ambisjon underveis i livet. Med utvidelsespakken Fritid kan ostesmørbrød også velges som en sims sekundærambisjon.

Ambisjonsmåleren har seks ulike nivåer: Det høyeste er platina, deretter gull, to nivåer som er grønne og til slutt to røde. Måleren synker automatisk noe hver time, og en må oppfylle simmens ønsker jevnlig for å holde den på et høyt nivå. Å ha måleren på et høyt nivå fører til flere fordeler, først og fremst på platinanivå. Simmer hvis ambisjonsnivå er på platinanivå er mer fornøyde og villige til å gjøre oppgaver de ikke liker enn ellers, og simmer som går på arbeid mens måleren er på platinanivå presterer bedre enn andre simmer. På samme måte vil en lav måler føre til ulemper: Simmer med rød ambisjonsmåler risikerer å få nervøse sammenbrudd, noe som krever behandling av en automatisk tilkalt psykiater som er usynlig for alle andre enn den aktuelle simmen. Nivået på ambisjonsmåleren idet en sim går fra å være voksen til å bli gammel avgjør hvor lenge den vil leve som gammel. En sim som dør med ambisjonsmåleren på platinanivå vil også få en penere gravstein eller -urne enn ellers.

Med utvidelsespakkene Livets Skole og Fritid kan simmene oppnå å ha full ambisjonsmåler på livstid. Livets skole introduserte livsmål, ekstra vanskelige ønsker som gir simmen platinahumør hvis det blir oppfylt. En sim har bare ett livsønske av gangen, og det blir bare erstattet av et nytt hvis den enten skifter ambisjon eller det blir oppfylt. Med Fritid fikk simmene en livsambisjonsmåler, en ekstra ambisjonsmåler som stiger mye saktere enn den originale. Livsambisjonmåleren stiger igjennom hele livet, og blir først og fremst påvirket av viktige livshendelser som giftemål og lignende.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

The Sims 2 går, som sin forgjenger, ut på å styre noen mennesker, kalt simmer, sine liv, fra fødsel til død. Dette gjør spilleren ved å kjøpe dem et hus, skaffe dem jobb, og fortelle dem hvordan de skal handle i hverdagen. Dette inkluderer ordre om at de skal spise, vaske opp og legge seg, men også å skape vennskaps- eller kjæresteforhold med andre simmer.

Man kan spille på ulike steder som minner om SimCity-byene, og man kan ut fra maler i spillet skape nye nabolag (ved hjelp av SimCity 4 kan man også lage sine egne nabolagsmaler til å bruke i spillet). Simmene kan ta drosje til kjøpesentre (kalles fellestomt i spillet) og andre steder for eksempelvis å handle klær, mat eller spise på restaurant.

Nabolag[rediger | rediger kilde]

I nabolaget kan en plassere ut tomter og hus hvor simmene dn lager kan flytte inn og stifte en familie. En kan også lage offentlige områder, som ulike butikker, parker og lignende. Med tilleggs- og utvidelsespakkene følger det med nye nabolagstyper – universitetsområde (Livets skole), sentrum (Uteliv), forretningsområde (Forretningsliv) og reisemål (Bon Voyage) (med utvidelsespakkene Dyreliv og Årstider fulgte det ikke med noen nye nabolagstyper). Disse nye områdene kan valgfritt knyttes opp til det enkelte nabolag.

Med spillet fra før følger det med tre nabolag: Hyggenes, Snålfoss og Veronavik. Disse nabolagene er laget av utviklerne, og gir spilleren muligheten til å kunne hoppe rett inn i spillets gang. Nabolagene er komplette med familier, butikker, parker, tomter og hus, men spilleren kan også selv lage egne familier som flytter inn i nabolaget. De tre nabolagene har ulike historier og familier, og det er flere forskjellige konflikter, romanser og spenningsmomenter knyttet opp til de familiene som bor der. Enkelte av utvidelsespakkene inneholder også nye nabolag av samme type som Hyggenes, Snålfoss og Veronavik.

Forskjeller fra The Sims[rediger | rediger kilde]

Det som skiller The Sims 2 fra forgjengeren, er blant annet at barn vokser opp i flere stadier: De begynner som spedbarn/babyer, blir deretter småbarn, barn, tenåringer, voksne, og til slutt gamle. Etter at tilleggspakken Livets Skole er installert kan de også være unge voksne, men de styres fra universitetsområde, d.v.s. tenåringer kan bli unge voksne etter at tilleggspakken er installert. I tillegg finnes det et «gensystem» som gjør at barnet ligner på foreldrene.

Simmene har fått ambisjoner og minner. Oppfyller spilleren de fleste ambisjonene blir simmene gladere, og lever lenger. Det har også kommet karrierepremier, som blir tilgjengelige når simmen er kommet høyt opp i karrieren.

Grafikken er også tydelig forbedret i forhold til The Sims, og kamerastyringen har gitt flere muligheter.

Utvidelsespakker[rediger | rediger kilde]

Akkurat som til The Sims, har Maxis med jevne mellomrom gitt ut nye tillegg til spillet, såkalte utvidelsespakker (tidligere kalt tilleggspakker). Disse pakkene tifører nye momenter i spillet, som for eksempel nye områder og/eller skapninger. Pakkene bør ikke forveksles med stæsjpakkene, som kun inneholder objekter, klær og lignende, og ikke tilfører spillet nye momenter i samme grad som utvidelsespakkene gjør. Det har kommet ut totalt åtte utvidelsespakker til The Sims 2, én hvert halvår fra våren 2005 til høsten 2008.

Livets Skole (våren 2004)[rediger | rediger kilde]

I The Sims 2: Livets Skole (original tittel The Sims 2: University) blir spilleren gitt muligheten til å følge simmene gjennom et nytt livsstadium, «ung voksen», ved å sende simmen til universitetet. Her kan man studere alt fra historie til kunst, og studiene gir simmene nye jobbmuligheter. Det følger også med 125 nye gjenstander som kan brukes både på universitetsområdet og i nabolaget. Man kan også bli medlem av studentklubber som har fester hjemme hos deg og løper rundt enten naken eller i toga. Hvis du får tak i en kuplante, som er en av de nye karrierepremiene, blir spøkelset ditt grønt. Kuplanten beskytter eieren sin ved å lokke til seg uvedkommende med et stykke kake fra munnen sin. Hvis du er så uheldig å dø kan du få tak i oplivomatoren, også en karrierepremie, og gjennopplive simmen. Du kan velge å betale mannen med ljåen lite eller mye penger, betaler du mye får du en fin sim tilbake, men hvis du betaler lite kommer det en zombie.

Tilleggets hovedhandling foregår på universitetet, og med spillet følger det med tre ferdiglagde universitet: Sim City, Ødemark og Bjerkely Universitet. Hvert av disse har en spesiell tilhørighet med hver av de tre ferdiglagde nabolagene i spillet, henholdsvis Sim City Universitet med Hyggenes, Ødemark Universitet med Snålfoss og Bjerkely Universitet med Veronavik.

Uteliv (høsten 2005)[rediger | rediger kilde]

The Sims 2: Uteliv (original tittel The Sims 2: Nightlife) er en slags parallell til tilleggspakken Hot Date til The Sims, og gir simmene muligheten til å utforske nattelivet i byen utenfor husene de vanligvis må oppholde seg i. Der kan en gå på date med sin kjære, eller Blind Date, som kan havne på alr fra "Drømmedate" til "Fiasko". Kanskje det kommer en liten overraskelse utenfor døren? I tillegg gir Uteliv spilleren nye måter å dekorere huset på, nye antrekk til garderoben og nye gjenstander som kan gi litt krydder i hverdagen. Videre legger utvidelsen til nye aspekter ved spillet, blant annet muligheten til å bli oppringt av vennene til simmens venner, eie sin egen bil og å bli bitt av en vampyr og således bli en selv.

Uteliv inneholder sangene «Heartbeat» og «Chewing Gum» av den norske artisten Annie (Anne Lilia Berge Strand), dog framført på simsk.

Forretningsliv (våren 2006)[rediger | rediger kilde]

I The Sims 2: Forretningsliv (original tittel The Sims 2: Open for Business) kan man med simmene starte sin egen bedrift og for eksempel drive en restaurant eller blomsterbutikk. Dette kan simmene gjøre hjemme, eller de kan kjøpe en tomt i sentrum, nabolaget eller i det nye shoppingdistriktet som følger med. Med denne pakken kan simmene lage diverse roboter, f.eks rydde vannings og vaktroboter og servoer(rydderoboter) kjent fra tilleggspakken Livin' it Up til The Sims.

Dyreliv (høsten 2006)[rediger | rediger kilde]

The Sims 2: Dyreliv (original tittel The Sims 2: Pets) er en parallell til tilleggspakken Unleashed til The Sims. Dyreliv ble utgitt den 19. oktober 2006 i Norge. Denne pakken gir simmene muligheten til å skaffe seg kjæledyr, for eksempel en hund, katt eller papegøye. Det er også mulig å bli bitt av varulver og bli en selv. Dyreliv er den første utvidelsespakken som i Norge kun ble utgitt på DVD-ROM. Dyreliv er den foreløpig eneste utvidelsespakken til PC-versjonen som også har blitt et eget konsollspill.

Årstider (våren 2007)[rediger | rediger kilde]

The Sims 2: Årstider(original tittel tittel The Sims 2: Seasons) innfører vær og årstider som nye aspekter ved spillet. Utvidelsespakken ble lansert i Norge 1. mars 2007. Her kan simmene blant annet hoppe i vannpytter, bygge snømenn og leke seg i løvet, og de kan også lære seg å dyrke frukt og grønnsaker. På sommeren gjelder det å passe seg for UV-strålene, ellers kan simmene bli solbrente. På vinteren gjelder det å kle seg godt, og derfor kommer det votter, luer og jakker i denne utvidelsespakken. Det kommer også nye gjenstander til kjøkkenet, som for eksempel miksmaster.

Bon Voyage (høsten 2007)[rediger | rediger kilde]

Med The Sims 2: Bon Voyage kan simmene reise på ferie, og minner i så måte om tilleggspakken On Holiday til The Sims. Med spillet følger det med tre mulige feriedestinasjoner (fjellet, Det fjerne østen og tropisk øy), men spilleren kan også lage sine egne feriedestinasjoner. På ferien kan en kjøpe suvenirer, lære seg massasje, dra på utflukt, finne hemmelige kart og masse mer. En kan også møte en ninja og lære seg teleportering.

Fritid (våren 2008)[rediger | rediger kilde]

I The Sims 2: Fritid (original tittel The Sims 2: FreeTime) er det fritid og hobbyer som er fokuset. Simmene får en rekke aktiviteter de kan bedrive og bli bedre i, og etterhvert som de blir bedre låse opp forskjellige belønninger. Utvidelsespakken har utgivelsesdatoene 19. februar (USA) og 29 februar (Europa). Det finnes mange hobbyer som mekking, kunst & håndverk, trening, sport, vitenskap og flere. Når en sim får høy nok entusiasme kan simmen få pass til en hemmelig tomt og få en plakett i beholderen. [1] [2]

Byliv (høsten 2008)[rediger | rediger kilde]

I The Sims 2: Byliv (original tittel The Sims 2: Apartment Life) kan nå bo i leiligheter. Med den nye popularitetsmåleren kan simmene være upopulære og megapopulære, og man bør derfor velge venner med omhu. Du kan også hvis du er heldig møte en heks når du er ute på byen, enten en god, supergod, nøytral, slem eller skrekkelig slem. Utvidelsespakken inneholder også et helikopter og heliplatform, som du får tilgang til hvis simmen din kommer høgt nok i næringslivet.

Minipakker[rediger | rediger kilde]

Juletrefest (minipakke, vinteren 2005)[rediger | rediger kilde]

Juletrefest er en minipakke, og ulikt utvidelsespakkene følger det ikke med noen nye funksjoner til spillet, bare objekter. Med Juletrefest kommer det objekter tilknyttet julen, og andre høytider, blant annet påske og hanukka. Pakken har fått noe kritikk blant enkelte fans, siden det ellers ikke finnes noen religiøse momenter i spillet.

Familiepakke Stæsj (minipakke, våren 2006)[rediger | rediger kilde]

Familiepakke Stæsj er den andre minipakken til The Sims 2, hvor det følger med en samling av klær, kostymer og objekter, blant annet i fantasy- og undervannsstil.

Glitter og Glam - Stæsj (minipakke, sommeren/høsten 2006)[rediger | rediger kilde]

Med minipakken Glitter og glam følger det med klær og objekter som gir simmene muligheten til å leve et luksuriøst liv. Her er alt fra pelskåper til slitte dresser.

Glade Jul - Stæsj (minipakke, høsten/vinteren 2006)[rediger | rediger kilde]

Glade Jul er en ny versjon av Juletrefest, som utkom vinteren 2005. I tillegg til å inneholde de samme objektene som Juletrefest, følger det også med 20 nye objekter tilknyttet høytiden.

Fest - Stæsj (minipakke, våren 2007)[rediger | rediger kilde]

Fest – Stæsj gir deg alt nytt til de kule festene du arrangerer for simmene dine. Nye kaker, kjoler, andre festantrekk, bryllupsbuer (buer man gifter seg under) og hårfrisyrer med slør.

H&M Mote Stæsj (minipakke våren/sommeren 2007)[rediger | rediger kilde]

I H&M Mote Stæsj er det mest klær som Maxis kaller sommermoten, men det er også noen nye butikkrelaterte objekter.

Tenåringsmote Stæsj (minipakke, høsten 2007)[rediger | rediger kilde]

La tenåringssimmene dine uttrykke sin egen personlige identitet og stil! Vis hva de står for med nye antrekk og frisyrer og fresh opp rommene deres med "Goth"-, "Trasher"- og "Socialite"-temaer.Uansett hvilken smak simmene har, nå kan de kjøre en stil som passer personligheten sin!

Kjøkken og Bad Stæsj (stæsjpakke, Våren 2008)[rediger | rediger kilde]

I denne stæsj-pakken finner du objekter, tapeter og gulv for bad og kjøkken.

IKEA Stæsj (Stæsjpakke, Sommeren 2008)[rediger | rediger kilde]

Dette er en ny pakke som ble lansert den 24. Juni. der får du mange nye møbler, tapeter og gulv, som også selges på IKEA i virkeligheten!

Hjem og Hage (stæsjpakke, vinteren 2008)[rediger | rediger kilde]

I The Sims 2 Hjem og Hage får du muligheten til å lage storslåtte herregårder, bygge med den nye Art Deco stilen og sette et nytt preg på hagen din. Her får du også tilgang til den nye Takvinkel funksjonen der du kan bestemme vinkelen på taket fra 15 grader til 75 grader

Andre utgivelser[rediger | rediger kilde]

Høsten/vinteren 2006 utkom The Sims 2 i egen Juleutgave, som inneholder hovedspillet (The Sims 2), samt minipakken Glade jul.

Våren 2007 kom The sims 2 double deluxe ut. Den inneholder The Sims 2, utvidelsespakken Uteliv,stæsjpakken feststæsj og en bonus DVD.

DVD-en inneholder tips og triks om hvordan å lage simmer, bygge hus og tips fra spilldesignerne.

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

  • E3 2004 Game Critics Awards: Beste simulatorspill
  • Nominert til 2005 BAFTA Award som beste PC-spill
  • Nominert til 2005 International Press Academy Satellite Award som beste pusle/strategispill

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fahey, Rob (27.9.2014). «The Sims 2 sells a million, smashes EA records». Gamesindustry.biz. Besøkt 5.7.2016. 
  2. ^ Makuch, Eddie (20.9.2013). «Grand Theft Auto V sales reach $1 billion in three days». Gamespot. Besøkt 5.7.2016. 
  3. ^ «The Sims 2 for PC». GameRankings. Besøkt 5.7.2016. 
  4. ^ «The Sims 2». Metacritic. Besøkt 5.7.2016. 
  5. ^ Ku, Andrew (21.3.2012). «The Top 15 Best-Selling PC Games Of All Time». Tom’s Hardware. Besøkt 5.7.2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]