Hopp til innhold

The Pussycat Dolls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Pussycat Dolls
UtmerkelserMnet Asian Music Award for Best International Artist (2006)
MTV Video Music Award for Best Dance Video (2006)
MTV Video Music Award for Best Dance Video (2008)
OpphavLos Angeles, USA (2003)
SjangerDansepop, moderne R&B, popmusikk
Aktive år20032021
PlateselskapPolydor Records, Interscope Records, A&M Records, Universal Music Group, First Access Entertainment
Nettstedhttp://www.pcdmusic.com
IMDbIMDb
Medlemmer
Nicole Scherzinger, Ashley Roberts, Kimberly Wyatt, Jessica Sutta, Carmit Bachar
Logo
The Pussycat Dollss logo

The Pussycat Dolls er en amerikansk pop-gruppe. De startet som en dansegruppe basert i Los Angeles, og i Caesars Palace i Las Vegas. Pussycat Dolls ble dannet av koreograf Robin Antin i 1995, og de slapp sin første singel i 2005. Den het «Don't Cha» og nådde toppen av hitlistene i mange land.

1993-2003[rediger | rediger kilde]

Noen kilder sier at Antin først begynte å finne jenter til dansegruppen sin i 1993. Deres første opptreden var i 1995. I løpet av den perioden opptrådte de med flere gjestevokalister, med standardlåter fra 50- og 60-tallet. Blant originalmedlemmene var Christina Applegate, kjent fra Tv-serien Bundy (Våre verste år). De gjorde opptredenene i dameundertøy, og gammeldagse pin-upkostymer. Antin fikk stadig inspirasjon fra koreografen Bob Fosse (Sweet Cherity, Cabaret, Chicago). De holdt seg i en av Los Angeles nattklubber, The Viper Room, og holdt til der fra 1995 til 2001. I 2002 flyttet de til The Roxy. Gruppen ble populær internasjonalt og kom med i blader, TV-programmer på MTV og VH1, reklamekampanjer og filmer. Carmen Electra var gruppens frontfigur for mange av disse opptredenene. Gruppen ble gjort om til en pop-gruppe i 2003 ved hjelp av musikkprodusent Jimmy Iovine og Ron Fair.

2003 og videre[rediger | rediger kilde]

I 2003 ble Nicole Scherzinger (også kjent som Nicole Kea), tidligere medlem av American Popstars' vinner Eden's Crush, gruppens hovedvokalist. Medlemmene som nå er i gruppen, er Jessica Sutta (ble med i 2002), Nicole Scherzinger, Melody Thornton, Kimberly Wyatt (medlem fra 2003), og Ashley Roberts. Carmit Bachar forlot gruppen mars 2008.

De åpnet MTV Award Asia i 2004. I 2005 kom singelen «Don't Cha», som ble en stor hit. Denne oppnådde en 2.-plass på USAs Billboard Hot 100-liste. Senere oppnådde «Stickwitu» 1.-plass på hitlistene i England.

The Pussycat Dolls slapp sitt debutalbum, «PCD», 13. september 2005. Det har blitt solgt over 5,6 millioner eksemplarer. Albumet inneholder spor produsert av will.i.am fra The Black Eyed Peas, Timbaland, Rick Harrison, Sean Garrett, og Ron Fair. I 2005, var gruppen med i et mobil-spill; Asphalt: Urban GT2, som ble publisert av Gameloft. De var også med i MTV Europe Music Awards i Lisboa.

I desember 2005 vant de Billboard Music Award for årets beste Hot/Dance Club play single med Don't Cha. Sangen var også nominert til årets bestselgende single, og årets bestselgende dancesingle.

I januar 2006, var albumet PCD fortsatt en suksess. I februar kom de med nyheten at de skulle reise på turné sammen med The Black Eyed Peas, samtidig som de slapp singelen «Beep» med will.i.am, hovedvokalist fra The Black Eyed Peas. Senere samme uke slapp MTV informasjon om gruppens neste single, «Buttons», med Snoop Dogg, som ble sluppet i april 2006.

I 2008 ga de ut albumet Doll domination. Det har blitt solgt ca. to millioner eksemplarer av albumet verden over.

Konserter i Norge[rediger | rediger kilde]

Pussycat Dolls opptrådte under UKA i Trondheim den 10. oktober 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]