Romvesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Romvesen er en populær benevnelse på et utenomjordisk vesen som er tenkt å leve eller eksistere på andre planeter i universet. Det er ikke påvist at det finnes slike vesen, intelligente eller ikke. Innen science fiction er ulike teorier og former for romvesen beskrevet i et omfattende omfang.

Romvesen blir generelt omtalt uten henvisning til om det er et intelligent vesen eller ikke, men det er ofte underforstått at det er intelligent og at det er humanoid. Utenomjordisk liv i form av for eksempel bakterier eller mikroorganismer blir vanligvis ikke omtalt som romvesen.

Det finnes et utall spekulative teorier om virkelige hendelser hvor det spekuleres i om romvesen har vært involvert, og om statlige myndigheter og organisasjoner har vært involvert i operasjoner for å dekke over virkeligheten. Area 51 i Nevada, USA, et testområde for fly, er knyttet til flere teorier og historier om romvesen. Area 51 nekter for å ha noe slags romvesenaktiviteter i deres base som for det meste ligger under jorda. Spillefilmer som Nærkontakt av tredje grad (1977), E.T. (1982) og Independence Day (1996) er eksempler på filmer sentrert rundt en slik teori. Erich von Däniken er kanskje den mest kjente fronteren av utenomjordisk liv. I sine mange bøker, blant annet Chariots of the Gods tar han for seg bibelske tekster og drar koblinger mellom gamle egyptiske hieroglyfer og besøk fra verdensrommet.

Wiki letter w.svgDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.