Videospillutvikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En videospillutvikler (ofte kalt spillutvikler) er en person eller en virksomhet som utvikler og designer et videospill. Noen spillutviklere spesialiserer seg på én type spillkonsoll, for eksempel Sonys PlayStation, Microsofts Xbox, Microsoft Windows, Nintendos Wii U, mobiltelefoner eller lignende. Mange utviklere velger dog å utvikle spillene til to eller flere av de nevnte plattformene. De fleste utviklervirksomhetene får finansiell støtte fra ulike videospillutgivere til både utvikling og markedsføring.[1]

Noen utviklere spesialiserer seg på én type spill, som actionspill eller snikespill, og andre utvikler spill i mange ulike sjangre. Noen fokuserer på å porte spill fra én konsoll til en annen, eller oversette spill fra for eksempel japansk til engelsk. De fleste videospillutgiverne har egne sine egne utviklerteam; for eksempel er Naughty Dog en av Sonys utviklere, og Square Enix er et utviklerstudio underlagt Electronic Arts. Spillutviklere kan også være private og selvstendige, som Bungie Studios som har utviklet Halo-serien eksklusivt til Microsofts Xbox-konsoller.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bates, Bob (2004). Game Design (2. utgave). Thomson Course Technology. s. 239.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps package games.pngDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.