1UP.com

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
1UP.com
1UP.com
URL1up.com
Kommersielt?Ja
Type nettstedVideospill
RegistreringFrivillig
Tilgjengelige språkEngelsk
EierZiff Davis
Lansert2003
Nåværende statusNedlagt

1UP.com var et videospillnettsted eid og drevet av Ziff Davis Media, som også gir ut bladet Electronic Gaming Monthly (EGM). Siden var en del av 1UP-nettverket som inkluderte nevnte blad og sidene GameVideos.com, MyCheats.com, GameTab.com og FileFront.com. Nettstedet ble lagt ned i 2013.[1]

1UP.com ble lansert i 2003, og det hadde artikler, nyheter, omtaler og intervjuer. Det utvidet også artikler fra EMG og hadde et omfattende innhold fokusert på PC (en utvidelse av det tidligere utgitte bladet Games for Windows: The Official Magazine). Ulikt andre spillnettsteder som GameSpot, IGN og GameSpy, ble 1UP.com laget med tanke på at det skulle være en sosialt nettverksside for spillere. For eksempel er MyCheats.com laget slikt at medlemmene kunnen bidra med spillguider. Spillere, forfattere og spillutviklere kunne alle ha blogger og vennelister på siden.

1UP.com hadde en spesiell ukeslang serie de kalte online cover stories som fokuserte på ett spill hver uke og presenterte en ny artikkel hver dag med blant annet intervjuer, skjermbilder og spillopptak.

1UP Radio Network[rediger | rediger kilde]

1UP.com hadde også flere podcaster og mange ble oppdatert ukentlig. 1UP Yours var nettverkets flaggskip og hadde aktuelle diskusjoner blant flere av redaktørene i 1UP-nettverker så vel som spillopplevelser og nyheter. Podcasten hadde også gjester og programlederne var Garnett Lee, Shane Bettenhausen og Andrew Pfister. Nye episoder ble gjort tilgjengelig hver fredag. De ble fulgt av videoserien The 1UP Show med omtaler av nye spill, dekning av spill-relaterte hendelser og intervjuer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Alexander Sliwinski (21. februar 2013). «IGN hit with layoffs; 1UP, Gamespy and UGO shutting down» (engelsk). Engadget. Besøkt 9. mai 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]