Flerspiller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.

Flerspiller[1][2] (engelsk: multiplayer) betyr at to eller flere spillere kan spille med eller mot hverandre, via LAN, Internett eller «splitscreen» (flere spillere på samme skjerm) på samme tid. Sistnevnte er spesielt brukt i mange konsollspill.

Splitscreen fungerer ved at personene som spiller har hver sin kontroll. Skjermen deles opp i 2–4 deler, altså et slags mini-fjernsyn til hver person. Av de fem nåværende konsollene PlayStation 2, PlayStation 3, Nintendo Wii, Xbox og Xbox 360 er det kun de fire siste som har plass til fire kontrollere. På PlayStation 2 skal man benytte seg av en spesiell multitap, som gjør at det er plass til to ekstra controllere. PlayStation 3, GameCube, Xbox og Xbox 360 er automatisk innebygget med plass til fire spillekontrollere.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Størbu, Av Martin Kynningsrud; 09:57, 14 Desember 2015 Kl. «TEST: Dette er det beste flerspiller-spillet vi har spilt i år». Besøkt 2. mars 2016. 
  2. ^ «Flerspiller games on Steam». store.steampowered.com. Besøkt 2. mars 2016. 
videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.