SimCity 4

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
SimCity 4
UtviklerMaxis
UtgiverElectronic Arts og Aspyr
DistributørSteam og GOG.com
KomponistJerry Martin
SerieSimCity
PlattformMicrosoft Windows og macOS
Utgivelse14. jan. 2003
Sjangerkonstruksjon og ledelsessimulator og videospill
Modusenspiller

SimCity 4 er et videospill som går ut på å bygge en by. Spillet er utviklet av Maxis, og ble utgitt 14. januar 2003 som den fjerde i SimCity-serien.

Spillet går ut på at man lager en region ved terraforming og så bygger tomter som vokser inn til å bli en by. Tomtene man kan bygge er enten av industriell, næringslivs- eller bostedskarakter. I tillegg må man lage servicetilbud til innbyggerne sine, som for eksempel infrastruktur. Det går også an å forbedre sikkerheten i byene sine ved hjelp av politistasjoner og brannstasjoner.

For at byen skal bestå, må man justere skatter, få folk til å jobbe, og gjøre oppdrag for å få bonusstrukturer som kan forbedre økonomien.

Rush Hour[rediger | rediger kilde]

Rush Hour er en tilleggspakke til SimCity 4. Spillet tillater en hel del nye funksjoner. Man kan få flere oppdrag å utføre. Noen av de nye kjøreoppdragene er med båt på vannet, tog i høye hastigheter, utrykningskjøretøy som politibil, brannbil og ambulanse, militære kjøretøy som stridsvogner, fly og helikopter i lufta. Det følger også med nye transportmuligheter i denne tilleggspakken som ekspresstog og vanlig tog. Man kan også laget et eget fergesystem med både store og små båter. Mulighetene er også store når det gjelder veiutbygging, da man kan bygge brede avenyer i byen.

Sim City 4 Rush Hour er gitt ut av EA Games med utvikling av Maxis og Will Wright.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]