Liste over norske etternavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over norske etternavn inneholder navn som forekommer flere enn 400 ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da etternavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Statistikken er oppdatert 23. januar 2019 av Statistisk sentralbyrå[1] utfra grunnlagsdata ført av Norsk Folkeregister 1. januar samme år.

Hansen er det vanligste etternavnet i Norge, tett fulgt av Johansen og Olsen, og alle de 13 vanligste navnene er opprinnelige patronymer.[trenger referanse] Alle disse har sunket i antall i de siste år fram til 2019.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Skikk og bruk med hensyn til personnavn i Norge, slik det hadde utviklet seg i borgerlige miljøer på 17- og 1800-tallet, ble i 1923 stadfestet ved innføring av en navnelov som påla alle å ha et slektsnavn som etternavn. En person arver sitt etternavn fra en av foreldrene, vanligvis faren; etternavnet kan også tilegnes ved ekteskapsinngåelse eller ved adopsjon. Gjeldende navnelov i Norge Lov om personnavn (navneloven) ble vedtatt 2002.

‘’Etternavn’’ sier ikke annet enn at dette er navnets siste ledd. ‘’Slektsnavn’’ definerer en gruppe mennesker som forutsettes å være i slekt gjennom generasjoner.

Norsk navneskikk var i norrøn tid en felles nordisk tradisjon som i dag er bevart på Island. Fra middelalderen til 1800-tallet er navnskikken i Norge i stor grad påvirket fra Tyskland og Danmark, samtidig som påvirkningen gikk fra adelen, gjennom borgerskapet til bønder og vanlige mennesker.

I norrøn tid var det ikke vanlig med slektsnavn i Norge, men noen hadde etternavn som viste til bosted, farens navn eller spesielle egenskaper.

Sent i middelalderen begynte noen adelsslekter å bruke slektsnavn, og I Danmark (Danmark – Norge) ble det fra 1526 påbud med slektsnavn for adelsslekter.

Faste slektsnavn ble tatt i bruk i Tyskland om lag år 1700.[2] I Danmark var innflytelsen fra Tyskland stor, og det som ble innført i Danmark kom før eller siden også til Norge. Dette skjedde i mange tilfelle ved innvandring fra Tyskland og Danmark til Norge.

At kvinner tok ektemannens navn ble gradvis vanlig på 1600-1700-tallet.

Bruk av slektsnavn ble i enkelte strøk av landet innført tidlig på 1800-tallet; men de skjedde skrittvis, først i byene, og i de strøk av landet som hadde mest kontakt med Europa, seinere i rurale strøk i innlandet og langs kysten. Da navneloven av 1923 ble iverksatt var det på landsbygda ikke vanlig med faste slektsnavn. I folketellingen 1801 var det på Sørlandet og Vestlandet 2 % faste slektsnavn.[3]

Navn som opprinnelig var gårdsnavn eller navn på husmannsplasser er den vanligste type etternavn i Norge i dag, og har stadig blitt mer vanlige i løpet av 1900-tallet. Mange har valgt å erstatte sine -sen-navn med navnet på en gård eller eiendom de har tilknytning til. Berg, Haugen og Hagen topper lista for denne type navn, som også var vanlige gårdsnavn, i mange bygder.

Stivnede patronymer er også en vanlig type etternavn, og de aller mest vanlige navn hører til denne type. [4] Listen toppes av Hansen; mer enn 51100 mennesker i Norge heter Hansen. På lista følger Johansen, Olsen, Larsen, Andersen, Pedersen, Nilsen, Kristiansen, Jensen, Karlsen, Johnsen, Pettersen og Eriksen. I Danmark er det enda vanligere med patronymer («-sen») som etternavn.

Innvandrere har gjennom århundrene brakt mange fremmedspråklige navn til Norge. Norske etternavn som brukes i dag kan i noen tilfelle ha gått i arv som slektsnavn i borgerskapet og blant militære fra 16- og 1700-tallet. Dette gjaldt særlig innvandrete danske og tyske embetsmenn, håndverkere eller handelsmenn: Stedsnavn fra tyske og danske landsbyer, (Astrup, Cappelen), innbyggernavn dannet av stedsnavn (for eksempel Holst og Friis) eller yrkesbetegnelser (for eksempel Møller og Fleischer). Det forekom også tyske patronym som Martens og Irgens.

Sammenlignet med navnetradisjonene i mange andre europeiske land er navn etter yrkesbetegnelse i Norge relativt uvanlige,[trenger referanse] og det første av denne typen, Møller, dukker først opp på 174. plass. I Tyskland er yrkesbetegnelser som Schmidt utbredt og blant de de 10 vanligste etternavnene. Slike navn er det liten tradisjon for i Norge og ble særlig innført av tyske innvandrere som ofte var håndverkere eller andre fagfolk.[5]

Vanligste navn av ikke-norsk opprinnelse er det vietnamesiske Nguyen (42. plass) og det arabiske Ali (44. plass). I navneloven fra 2002 legges til rette for at innvandrere med andre navneskikker, for eksempel uten skille mellom fornavn og etternavn, kan opprettholde dette i Norge.

Liste[rediger | rediger kilde]

Nr Navn Antall
1 Hansen 51123
2 Johansen 48541
3 Olsen 47499
4 Larsen 36771
5 Andersen 36130
6 Pedersen 34190
7 Nilsen 33585
8 Kristiansen 22751
9 Jensen 22339
10 Karlsen 20551
11 Johnsen 20219
12 Pettersen 19501
13 Eriksen 18808
14 Berg 17789
15 Haugen 14163
16 Hagen 13803
17 Johannessen 12883
18 Andreassen 11795
19 Jacobsen 11696
20 Dahl 11412
21 Jørgensen 11204
22 Henriksen 11161
23 Lund 11118
24 Halvorsen 11083
25 Sørensen 10534
26 Jakobsen 10429
27 Moen 10166
28 Gundersen 10005
29 Iversen 9904
30 Strand 9819
31 Solberg 9686
32 Svendsen 9654
33 Eide 8400
34 Knutsen 8372
35 Martinsen 8360
36 Paulsen 8233
37 Bakken 7704
38 Kristoffersen 7671
39 Mathisen 7411
40 Lie 7382
41 Amundsen 7184
42 Nguyen 7174
43 Rasmussen 7113
44 Ali 6938
45 Lunde 6889
46 Solheim 6883
47 Berge 6862
48 Moe 6811
49 Nygård 6806
50 Bakke 6805
51 Kristensen 6751
52 Fredriksen 6688
53 Holm 6517
54 Lien 6402
55 Hauge 6305
56 Christensen 6235
57 Andresen 6234
58 Nielsen 6086
59 Knudsen 6059
60 Evensen 5909
61 Sæther 5817
62 Aas 5804
63 Myhre 5758
64 Hanssen 5727
65 Ahmed 5717
66 Haugland 5703
67 Thomassen 5611
68 Sivertsen 5605
69 Simonsen 5558
70 Danielsen 5454
71 Berntsen 5430
72 Sandvik 5256
73 Rønning 5224
74 Arnesen 5151
75 Antonsen 5074
76 Næss 5062
77 Vik 5033
78 Haug 5014
79 Ellingsen 4906
80 Thorsen 4854
81 Edvardsen 4839
82 Birkeland 4772
83 Isaksen 4727
84 Gulbrandsen 4635
85 Ruud 4592
86 Aasen 4448
87 Strøm 4439
88 Myklebust 4380
89 Tangen 4352
90 Ødegård 4348
91 Eliassen 4289
92 Helland 4262
93 Bøe 4248
94 Jenssen 4239
95 Aune 4227
96 Mikkelsen 4196
97 Tveit 4021
98 Brekke 3984
99 Abrahamsen 3886
100 Madsen 3808
101 Engen 3764
102 Christiansen 3735
103 Sunde 3666
104 Bjerke 3600
105 Mortensen 3561
106 Torgersen 3549
107 Thoresen 3492
107 Hermansen 3492
109 Mohamed 3462
110 Mikalsen 3446
111 Hovland 3424
112 Magnussen 3422
112 Helgesen 3422
114 Gjerde 3416
115 Wold 3358
116 Nilssen 3343
116 Dale 3343
118 Bråthen 3326
119 Dahle 3289
120 Nygaard 3279
121 Eilertsen 3222
122 Wilhelmsen 3168
122 Steen 3168
124 Hassan 3148
125 Foss 3132
126 Håland 3121
127 Jansen 3107
128 Bjørnstad 3102
129 Tran 3096
130 Sætre 3088
131 Hammer 3069
132 Gabrielsen 3066
133 Gustavsen 2945
134 Ingebrigtsen 2892
135 Hoel 2876
136 Khan 2862
137 Solli 2861
138 Bråten 2852
139 Holmen 2831
140 Lorentzen 2827
141 Hoff 2821
142 Carlsen 2796
143 Engebretsen 2752
144 Samuelsen 2499
145 Sandnes 2729
146 Fossum 2715
147 Ludvigsen 2699
148 Rønningen 2675
149 Sveen 2674
150 Monsen 2664
151 Breivik 2632
152 Solbakken 2609
153 Solvang 2601
154 Fjeld 2529
155 Nordby 2525
156 Egeland 2522
157 Sand 2511
158 Aase 2494
159 Jonassen 2475
160 2468
161 Stokke 2467
162 Dalen 2457
163 Bye 2448
164 Johannesen 2445
165 Johansson 2432
166 Wiik 2428
166 Andersson 2428
168 Syversen 2416
169 Wang 2404
170 Ødegaard 2395
171 Løken 2375
172 Sørlie 2373
173 Haga 2330
174 Møller 2300
175 Sandberg 2289
176 Tollefsen 2267
177 Ibrahim 2264
178 Sande 2258
179 Haaland 2257
180 Viken 2231
181 Teigen 2229
182 Berger 2227
183 Hamre 2210
184 Eikeland 2205
185 Kvam 2197
186 Enger 2185
187 Torp 2178
188 Kolstad 2175
189 Ottesen 2172
190 Borge 2169
191 Øien 2168
191 Holen 2168
193 Fosse 2164
194 Langeland 2163
195 Stene 2157
196 Nikolaisen 2148
197 Helle 2144
198 Kvamme 2110
199 Skoglund 2098
200 Sletten 2073
201 Borgen 2072
202 Haugan 2069
203 Petersen 2063
204 Lind 2056
205 Mohammed 2055
206 Løkken 2046
207 Mæland 2042
208 Kleven 2039
209 Abdi 2038
210 Tønnessen 2034
211 Lian 2011
212 Arntzen 2010
213 Markussen 2009
214 Ahmad 2003
215 Arntsen 1998
216 Hole 1993
216 Aamodt 1993
218 Stensrud 1982
219 Østby 1961
220 Myrvang 1923
221 Tvedt 1915
222 Solem 1913
223 Nordli 1909
224 Røed 1886
225 Hussein 1873
226 Vold 1871
227 Berget 1867
228 Kleppe 1858
229 Ellefsen 1854
230 Hetland 1850
231 Husby 1847
232 Syvertsen 1845
232 Eggen 1845
232 Davidsen 1845
235 Nesse 1842
236 Le 1840
236 Børresen 1840
238 Meyer 1832
239 Skaar 1830
240 Ness 1829
241 Hussain 1827
242 Smith 1820
243 Gran 1797
244 Simensen 1793
245 Stenberg 1777
246 Sund 1762
247 Fjeldstad 1757
248 Finstad 1756
249 Marthinsen 1753
250 Norheim 1752
251 Olaussen 1736
252 Bjelland 1730
253 Reitan 1724
254 Brevik 1701
255 Meland 1695
256 Riise 1678
257 Espeland 1670
258 Holte 1668
259 Krogstad 1661
260 Larssen 1656
261 Skaug 1654
262 Lindberg 1644
263 Singh 1637
263 Bolstad 1637
265 Gjertsen 1636
266 Nordbø 1622
267 Waage 1621
268 Klausen 1619
269 Nilsson 1605
270 Solhaug 1604
271 Omar 1598
272 Mo 1593
273 Aasheim 1589
274 Grande 1585
275 Farstad 1580
276 Vatne 1570
277 Lauritzen 1568
277 Holt 1568
279 Grimstad 1566
280 Krogh 1563
281 Bergersen 1552
282 Rustad 1551
283 Øverland 1549
284 Gulliksen 1547
284 Bendiksen 1547
286 Endresen 1545
287 Olafsen 1541
288 Salvesen 1535
289 Myrvold 1534
290 Opsahl 1529
291 Thorvaldsen 1528
292 Larsson 1524
293 Stangeland 1523
294 Nyborg 1515
295 Nordvik 1504
296 Normann 1502
297 Frantzen 1500
298 Thorstensen 1494
299 Nyhus 1489
300 Rød 1473
301 Ringstad 1472
302 Lervik 1471
303 Nordahl 1462
304 Sørli 1458
305 Thorbjørnsen 1456
306 Bredesen 1453
307 Bjørnsen 1452
308 Hjelle 1444
309 Steffensen 1443
309 Mork 1443
311 Melby 1436
312 Haraldsen 1428
313 Holter 1425
314 Sørum 1419
315 Mathiesen 1418
316 Skår 1416
317 Skogen 1406
318 Økland 1401
319 Mørk 1399
320 Opheim 1398
320 Eriksson 1398
322 Nes 1392
322 Hovde 1392
324 Osman 1391
325 Ramstad 1389
326 Lande 1384
327 Håkonsen 1383
328 Skeie 1380
329 Christoffersen 1365
330 Bugge 1363
331 Vangen 1358
331 Fredheim 1358
333 Stenersen 1356
334 Karlsson 1355
335 Guttormsen 1348
336 Holst 1338
336 Erlandsen 1338
338 Øyen 1336
339 Braathen 1333
340 Høyland 1327
341 Lundberg 1325
342 Kaspersen 1324
343 Pham 1323
344 Volden 1322
345 Bergan 1318
346 Bjørklund 1313
346 Ask 1313
348 Hope 1310
349 Sundby 1308
350 Våge 1302
351 Robertsen 1302
352 Bang 1290
353 Bjørge 1286
354 Olsson 1283
355 Martinussen 1280
356 Rørvik 1277
357 Wiig 1276
357 Berglund 1276
359 Nymoen 1274
360 Hovden 1261
361 Aronsen 1257
362 Johnsrud 1249
363 Michelsen 1239
364 Strømme 1233
365 Kaur 1232
366 Holthe 1218
367 Dahlen 1217
368 Lid 1215
369 Grønvold 1214
370 Tobiassen 1213
370 Strømmen 1213
372 Ervik 1210
373 Skogstad 1204
374 Solstad 1203
375 Kleiven 1195
375 Askeland 1195
377 Meling 1192
378 Tveiten 1188
378 Seim 1188
380 Nicolaisen 1186
381 Søvik 1185
381 Clausen 1185
381 Benjaminsen 1185
384 Iqbal 1182
385 Skar 1181
386 Winther 1177
386 Skjæveland 1177
388 Sæbø 1175
389 Nyheim 1174
389 Løland 1174
391 Gravdal 1173
392 Sagen 1170
393 Rogne 1167
394 Vinje 1166
395 Bekkevold 1162
396 Austad 1160
397 Engh 1156
398 Stensland 1154
399 Nordal 1152
400 Steinsland 1151
401 Nyland 1142
402 Øvrebø 1134
403 Lyngstad 1130
404 Olstad 1128
405 Thorkildsen 1120
406 Ramberg 1117
407 Ingvaldsen 1116
408 Nesheim 1112
409 Nordgård 1111
410 Bertelsen 1110
411 Bentsen 1108
412 Frydenlund 1106
412 Borgersen 1106
414 Schei 1104
415 Lauritsen 1103
416 Thomsen 1098
417 Persson 1097
417 Barstad 1097
419 Brenden 1095
420 Enoksen 1092
421 Langseth 1091
421 Didriksen 1091
421 Bekken 1091
424 Odden 1089
425 Svensson 1086
426 Norum 1084
426 Lia 1084
428 Jørstad 1078
429 Heimdal 1069
430 Eidem 1066
431 Førde 1065
432 Midtbø 1063
432 Hoem 1063
434 Ueland 1060
434 Evjen 1060
436 Handeland 1059
437 Aasland 1053
438 Huse 1052
439 Fagerli 1046
440 Nordheim 1044
441 Stenseth 1041
442 Alstad 1040
443 Gilje 1037
444 Tandberg 1034
444 Lange 1034
446 Horn 1032
447 Fossen 1031
448 Hopland 1030
449 Huseby 1029
450 Mohammad 1028
451 Nicolaysen 1027
452 Blindheim 1026
453 Sæter 1025
454 Heggelund 1025
455 Gjerstad 1023
456 Almås 1021
457 Westby 1019
458 Bergh 1019
459 Brun 1016
460 Aslaksen 1016
461 Sollie 1015
462 Kvalheim 1013
463 Torsvik 1010
464 Haugerud 1009
465 Korneliussen 1003
466 Bruun 1002
467 Bergli 997
468 Reiersen 996
469 Lystad 995
469 Svensen 995
471 Furnes 992
472 Berntzen 991
473 Myren 990
474 Skog 989
475 Sørheim 987
475 Lohne 987
477 Hågensen 986
478 Bergheim 985
479 Øverby 983
480 Øye 982
480 Tønnesen 982
482 Blom 981
483 Lorentsen 980
484 Undheim 978
485 Hustad 976
486 Selnes 975
487 Holten 974
488 Hove 972
488 Brenna 972
490 Granli 971
491 Totland 970
492 Nerland 968
493 Nergård 966
494 Aksnes 964
495 Vågen 963
496 Ismail 962
497 Mathiassen 959
498 Trondsen 958
499 Bratland 957
500 Grindheim 956
500 Gregersen 956
502 Bergum 954
503 Bjørndal 953
504 Standal 952
504 Falch 952
506 Østrem 951
506 Liland 951
508 Voll 950
508 Sundal 950
508 Storvik 950
511 Malik 949
511 Dybvik 949
513 Østensen 948
514 Flaten 947
515 Helgeland 945
516 Nyberg 944
516 Hvidsten 944
518 Åsheim 942
519 Akselsen 940
520 Rygh 938
521 Mjelde 937
522 Wik 934
522 Sjursen 934
522 Eng 934
525 Kjær 931
526 Solum 929
526 Nordhagen 929
526 Hillestad 929
529 Toft 928
529 Morken 928
529 Einarsen 928
529 Eik 928
529 Bjerknes 928
534 Matre 924
535 Bårdsen 920
535 Akhtar 920
537 Wahl 917
537 Nystad 917
539 Løvås 913
540 Rusten 911
541 Storhaug 910
541 Aarseth 910
543 Ryen 909
544 Sandal 907
545 Lothe 906
546 Stølen 905
547 Adolfsen 899
548 Skretting 898
549 Engan 897
550 Oftedal 896
550 Furuseth 896
552 Bergstrøm 895
553 Kaasa 892
553 Erichsen 892
555 Sæthre 889
556 Hofstad 887
557 Alvestad 886
558 Ingebretsen 885
559 Wangen 884
559 Løvik 884
561 Straume 883
562 Herland 880
562 Grønli 880
564 Kvalvik 872
565 Reinertsen 869
566 Røstad 867
566 Haldorsen 867
568 Kvåle 865
569 Aakre 864
570 Asbjørnsen 863
571 Ovesen 862
572 Myller 860
572 Førland 860
574 Haugstad 857
575 Huynh 856
576 Eikrem 855
577 Haukås 854
578 Fjellheim 853
578 Espedal 853
580 Mohamud 852
581 Salte 850
582 Ulriksen 848
583 Omdal 847
583 Moland 847
583 Lindseth 847
586 Tronstad 845
587 Nesset 843
588 Braaten 842
589 Høvik 841
589 Husebø 841
591 Skogheim 840
592 Holstad 839
593 Schmidt 838
594 Yusuf 837
595 Forsberg 835
596 Tellefsen 834
597 Nordstrand 833
597 Josefsen 833
599 Sharma 831
600 Jama 830
600 Haagensen 830
600 Bjerkan 830
603 Michaelsen 829
604 Butt 828
605 Johnson 827
606 Li 826
607 Byberg 825
608 Rostad 824
609 Hernes 823
610 Holand 822
611 Fjellstad 820
612 Ravndal 819
613 Olufsen 818
614 Nylund 817
615 Rygg 816
616 Farah 815
617 Strømsnes 814
617 Storli 814
617 Lindstad 814
617 Hals 814
617 Anderssen 814
622 Abdullahi 813
623 Valle 812
623 Valen 812
625 Lindgren 811
626 Brustad 810
627 Holth 809
628 Røe 807
629 Vedvik 805
630 Sæle 804
631 Myhren 801
632 Øygarden 800
632 Ahmadi 800
634 Vikan 799
634 Fagerheim 799
636 Mørch 798
637 Skare 796
637 Lier 796
639 Jonsson 791
640 Ekeberg 790
641 Vollan 789
641 Stubberud 789
641 Sanden 789
644 Stokka 786
645 Løseth 786
645 Egge 786
645 Bentzen 786
648 Fjell 785
649 Søyland 784
650 Søberg 783
650 Corneliussen 783
650 Amdal 783
653 Øen 782
653 Grønning 782
655 Mahmood 781
656 Bjørke 780
657 Steine 778
657 Løvdal 778
659 Brandal 776
660 Walle 772
660 Kopperud 772
662 Sundt 771
662 Kroken 771
664 Fossheim 770
664 Brandt 770
666 Moberg 768
666 Hodne 768
668 Hansson 767
669 Sannes 765
669 Holme 765
671 Giske 764
672 Omland 763
673 Hasan 762
673 Beck 762
675 Høiland 760
675 Fjørtoft 760
675 Bekkelund 760
678 Holtan 759
679 Aga 756
680 Riis 755
681 Stormo 752
681 Løberg 752
683 Juliussen 750
684 Nybø 749
685 Buer 748
686 Gaustad 747
687 Roland 746
687 Lillebø 746
689 Stokkeland 744
689 Risa 744
691 Angell 742
692 Helmersen 741
692 Erstad 741
694 Rosland 740
695 Mohammadi 739
695 Fauske 739
695 Dokken 739
695 Albertsen 739
699 Tveter 738
699 Severinsen 738
699 Leirvik 738
702 Olaisen 737
702 Holtet 737
704 Hellerud 735
705 Wathne 734
705 Borg 734
707 Lea 732
708 Schjølberg 731
709 Kvammen 730
710 Bull 728
710 Albrigtsen 728
712 Erdal 726
713 Skaret 725
713 Begum 725
715 Persen 724
716 Hov 721
716 Bratlie 721
718 Melhus 717
719 Torkildsen 716
719 Henden 716
721 Myrland 714
722 Abdullah 713
723 Richardsen 712
723 Brenne 712
725 Birkelund 710
726 Salomonsen 708
726 Hegge 708
726 Halland 708
726 Hage 708
726 Bergesen 708
731 Øren 706
731 Said 706
731 Rise 706
734 Bertheussen 704
735 Teigland 703
735 Heitmann 703
735 Heggen 703
738 Nordnes 700
739 Vo 699
740 Netland 696
741 Risnes 695
742 Granheim 694
742 Berentsen 694
744 Myhr 690
744 Høie 690
746 Mustafa 689
747 Holden 685
747 Haukeland 685
747 Bjordal 685
750 Sundet 684
751 Sandøy 683
752 Rabben 682
753 Rønneberg 680
753 Linnerud 680
755 Søreide 679
755 Rødland 679
755 Gjesdal 679
758 Ringen 678
758 Lindstrøm 678
760 Ringdal 677
761 Vang 676
761 Refsnes 676
761 Drange 676
764 Blix 675
764 Bech 675
766 Dahlberg 674
767 Hauger 669
767 Anderson 669
769 Rosseland 668
769 Granum 668
769 Bøhn 668
772 Lunden 667
773 Rye 666
774 Myrseth 665
774 Abelsen 665
776 Oppedal 664
777 Nakken 664
778 Ulvestad 663
779 Skogli 662
779 Alme 662
781 Gjelsvik 660
782 Vu 659
782 Ree 659
784 Karlstad 658
784 Gudmundsen 658
784 Aaserud 658
787 Søreng 656
787 Stang 656
787 Hestnes 656
790 Utne 654
791 Vestli 653
791 Kittelsen 653
793 Stien 652
793 Sandvold 652
793 Roald 652
793 Frøyland 652
797 Fuglestad 651
798 Bore 649
799 Heggem 647
799 Eie 647
799 Bruland 647
802 Homme 646
803 Løvaas 645
804 Storsveen 644
804 Opdal 644
806 Enge 642
806 Bogen 642
808 Torvik 641
808 Aarnes 641
810 Smedsrud 640
810 Schrøder 640
810 Folkestad 640
810 Abbas 640
814 Green 639
815 Mydland 638
816 Sylte 637
817 Skagen 636
817 Reistad 636
817 Lindland 636
820 Rekdal 635
820 Haugli 635
822 Skjold 634
823 Smestad 633
824 Hellum 632
824 Furulund 632
826 Mahamed 631
826 Jahren 631
828 Østli 630
828 Odland 630
828 Midtun 630
828 Jansson 630
832 Åsen 629
832 Hovda 629
834 Wergeland 627
834 Eira 627
836 Kolberg 625
837 Sørbø 624
837 Rognstad 624
837 Melbye 624
837 Heiberg 624
841 Støle 623
841 Myrvoll 623
841 Lode 623
841 Holberg 623
841 Hogstad 623
841 Granlund 623
847 Sollid 622
847 Henningsen 622
847 Haile 622
850 Sveum 621
851 Grøndahl 620
851 Aanonsen 620
853 Westgaard 619
853 Sørvik 619
853 Lyng 619
853 Gaarder 619
853 Elstad 619
858 Vatland 618
858 Rogstad 618
860 Thune 617
860 Sørgård 617
860 Moi 617
863 Rolland 616
863 Randen 616
863 Løvstad 616
866 Granberg 615
866 Eid 615
866 Alnes 615
869 Jahr 611
869 Ek 611
869 Aarstad 611
872 Kittilsen 610
873 Urdal 609
873 Saleh 609
873 Kildal 609
876 Skjelbred 608
876 Bergmann 608
878 Øverås 607
878 Østgård 607
878 Steinsvik 607
878 Mæhlum 607
878 Lundby 607
878 Hjelmeland 607
884 Skrede 606
885 Karstensen 605
885 Fjelde 605
887 Lima 604
888 Engelsen 603
889 Svarstad 602
890 Kvalsvik 601
891 Longva 600
891 Lein 600
893 Zachariassen 598
894 Osmundsen 598
894 Berland 598
896 Harstad 597
897 Marcussen 596
898 Rudi 595
899 Skulstad 594
899 Brynildsen 594
901 Sortland 593
901 Rashid 593
903 Reiten 591
903 Lønning 591
905 Lillevik 590
905 Bauge 590
907 Vestre 587
907 Gashi 587
907 Bruvik 587
910 Nordberg 585
911 Petterson 583
911 Haave 583
911 Dammen 583
914 Midttun 582
914 Boge 582
914 Auestad 582
917 Marthinussen 579
917 Loe 579
917 Kjærstad 579
920 Myhrvold 577
920 Håvik 577
920 Halle 577
923 Werner 576
923 Fjeldheim 576
925 Vestby 574
925 Ofstad 574
925 Høydal 574
925 Grønås 574
929 Jordal 573
929 Heggland 573
929 Bjørdal 573
932 Øverli 572
932 Engelstad 572
934 Thon 571
934 Gudbrandsen 571
936 Thue 570
936 Sele 570
936 Hauan 570
939 Zhang 569
939 Pettersson 569
939 Leknes 569
942 Øie 568
942 Gaup 568
942 Brovold 568
945 Nowak 565
946 Veland 564
946 Ommundsen 564
948 Terjesen 563
948 Myran 563
948 Chen 563
951 Nordås 562
951 Kallevik 562
951 Bergseth 562
954 Ngo 561
955 Rydland 560
955 Nymo 560
955 Groven 560
958 Øvergård 559
958 Tjelta 559
958 Hem 559
961 Soltvedt 558
961 Skau 558
961 Brekken 558
964 Remme 557
965 Tofte 556
966 Fremstad 555
966 Fagerland 555
968 Stensby 554
968 Bjørkli 554
970 Solås 553
970 Sjøberg 553
970 Shah 553
970 Osnes 553
970 Osland 553
970 Bratli 553
976 Vindenes 552
976 Selvik 552
978 Sara 551
978 Alsaker 551
978 Aarvik 551
981 Idland 550
982 Nedrebø 548
983 Bru 546
984 Skjerve 545
984 Hassel 545
984 Alexandersen 545
987 Tufte 544
987 Nordseth 544
987 Hætta 544
987 Gamst 544
987 Dreyer 544
987 Bjørsvik 544
993 Sørby 543
993 Opdahl 543
993 Adam 543
996 Heier 541
997 Kjos 540
997 Helseth 540
999 Otterlei 539
999 Fjeldberg 539
1001 Ulstein 538
1001 Sharif 538
1001 Semb 538
1001 Sandmo 538
1001 Raknes 538
1006 Tiller 537
1006 Phan 537
1006 Løvseth 537
1006 Løkke 537
1006 Grov 537
1006 Forberg 537
1006 Fevang 537
1013 Stranden 536
1013 Jahnsen 536
1013 Hegna 536
1013 Heen 536
1013 Bjørk 536
1018 Seland 535
1018 Markhus 535
1018 Grimsrud 535
1018 Fure 535
1022 Furu 534
1023 Sollien 533
1023 Osen 533
1023 Bremnes 533
1026 Skauge 532
1026 Nystuen 532
1026 Dyrnes 532
1026 Aziz 532
1026 Alm 532
1031 Wessel 531
1031 Sævik 531
1033 Lavik 529
1033 Landro 529
1033 Horpestad 529
1036 Risan 528
1036 Godø 528
1038 Røen 527
1038 Rosvold 527
1038 Reigstad 527
1038 Gustafsson 527
1042 Vaage 526
1042 Taraldsen 526
1042 Steinnes 526
1042 Krasniqi 526
1042 Haavik 526
1042 Apeland 526
1048 Strande 525
1048 Hestad 525
1048 Aass 525
1048 Aadland 525
1052 Størseth 524
1052 Hårstad 524
1054 Stenhaug 523
1054 Gerhardsen 523
1054 Bernhardsen 523
1057 Tharaldsen 522
1057 Hagerup 522
1059 Nordstrøm 521
1059 Nervik 521
1059 Aske 521
1062 Edland 520
1063 Tengesdal 519
1063 Sletvold 519
1063 Korsnes 519
1063 Jæger 519
1067 Willumsen 518
1067 Sandven 518
1069 Stiansen 516
1069 Mjøs 516
1071 Østbye 515
1071 Korsmo 515
1071 Fylling 515
1071 Frogner 515
1075 Valderhaug 514
1076 Grytten 513
1077 Westgård 512
1077 Sommer 512
1077 Rasch 512
1077 Kjeldsen 512
1077 Holgersen 512
1077 Grinde 512
1077 Fotland 512
1084 Schjelderup 511
1084 Løvold 511
1084 Kvale 511
1084 Berthelsen 511
1088 Rindal 510
1088 Nord 510
1088 Langås 510
1088 Hafstad 510
1092 Røste 509
1092 Aalberg 509
1094 Høyvik 508
1094 Bach 508
1096 Nordengen 507
1097 Torkelsen 506
1097 Stensen 506
1097 Solsvik 506
1097 Opstad 506
1097 Karoliussen 506
1097 Horgen 506
1103 Hadland 505
1103 Grødem 505
1103 Elvestad 505
1106 Wilson 504
1106 Holmgren 504
1106 Aspelund 504
1109 Sørdal 503
1109 Finne 503
1109 Bergland 503
1112 Østbø 502
1112 Malmin 502
1112 Bjørvik 502
1115 Østvold 501
1115 Vikse 501
1115 Røren 501
1115 Nesje 501
1115 Fornes 501
1120 Rosenlund 500
1120 Friestad 500
1122 Friis 499
1122 Berisha 499
1122 Aardal 499
1125 Rian 498
1125 Revheim 498
1125 Flåten 498
1125 Eiken 498
1129 Landsverk 497
1130 Stamnes 496
1130 Sommerseth 496
1130 Opedal 496
1130 Emilsen 496
1130 Dørum 496
1130 Dybdahl 496
1130 Bjørnerud 496
1137 Waaler 495
1138 Kolnes 494
1138 Falck 494
1138 Aasbø 494
1141 Reime 493
1142 Krohn 492
1142 Arvesen 492
1142 Amin 492
1142 Aanensen 492
1146 Mundal 490
1146 Erga 490
1148 Østerhus 489
1148 Høiby 489
1148 Bratberg 489
1148 Botten 489
1152 Neset 488
1152 Kaland 488
1152 Djupvik 488
1155 Husøy 487
1156 Nordhus 485
1156 Bjørnestad 485
1158 Svenning 484
1159 Sandstad 483
1159 Nærland 483
1159 Aasgaard 483
1162 Teige 482
1162 Nergaard 482
1162 Klungland 482
1162 Hammerstad 482
1162 Frafjord 482
1167 Hellem 481
1168 Lied 480
1168 Langerud 480
1168 Elmi 480
1171 Westbye 479
1171 Langnes 479
1171 Holmsen 479
1171 Haukland 479
1175 Tveito 478
1175 Heggdal 478
1175 Haram 478
1178 Landa 477
1178 Horne 477
1178 Haglund 477
1178 Frostad 477
1182 Kalland 476
1182 Bjørgum 476
1184 Wolden 475
1185 Stabell 475
1185 Sanne 475
1185 Hognestad 475
1185 Bakka 475
1189 Øksnes 474
1189 Lindahl 474
1189 Håheim 474
1189 Eikenes 474
1189 Eidissen 474
1189 Bryn 474
1195 Telle 473
1195 Rydningen 473
1195 Finsrud 473
1198 Sjølie 472
1198 Molvik 472
1198 Kirkeby 472
1198 Irgens 472
1198 Hasle 472
1198 Eskeland 472
1198 Aspen 472
1205 Vartdal 470
1206 Røkke 470
1207 Bøen 470
1208 Westad 469
1209 Sundberg 469
1210 Bergerud 469
1211 Adan 469
1212 Trøen 468
1213 Skarstein 468
1214 Aarhus 468
1215 Dalheim 467
1216 Rosenberg 466
1217 Heldal 466
1218 Dalland 466
1219 Schau 465
1220 Opsal 465
1221 Valstad 464
1222 Øygard 463
1223 Solvik 463
1224 Frøland 463
1225 Eek 463
1226 Carlsson 463
1227 By 463
1228 Bui 463
1229 Juul 462
1230 Østebø 461
1231 Tveten 461
1232 Holmedal 461
1233 Skorpen 460
1234 Hunstad 460
1235 Ho 460
1236 Rong 459
1237 Raaen 459
1238 Thu 458
1239 Stave 458
1240 Kvarme 458
1241 Brox 458
1242 Østhus 457
1243 Taule 457
1244 Lægreid 457
1245 Leite 457
1246 Høyem 457
1247 Kjørsvik 456
1248 Garberg 456
1249 Egeberg 456
1250 Brakstad 456
1251 Mjøen 455
1252 Krog 455
1253 Bergene 455
1254 Theodorsen 454
1255 Skjønhaug 454
1256 Kidane 454
1257 Holmberg 454
1258 Baardsen 454
1259 Angelsen 454
1260 Nordeng 453
1261 Lunder 453
1262 Hovind 453
1263 Hjortland 453
1264 Christophersen 453
1265 Kjølstad 452
1266 Wiggen 451
1267 Vestad 451
1268 Rødal 451
1269 Garnes 451
1270 Truong 450
1271 Helleland 450
1272 Fossdal 450
1273 Dang 450
1274 Tafjord 449
1275 Schultz 449
1276 Løvli 449
1277 Kvinge 449
1278 Herstad 449
1279 Gullaksen 449
1280 Skeide 448
1281 Kielland 448
1282 Hynne 448
1283 Hegland 448
1284 Hareide 448
1285 Wilberg 447
1286 Grude 447
1287 Williams 446
1288 Tysse 446
1289 Turøy 446
1290 Lee 446
1291 Borlaug 446
1292 Ribe 445
1293 Minde 445
1294 Caspersen 445
1295 Bjørgan 445
1296 Aure 445
1297 Aleksandersen 444
1298 Poulsen 443
1299 Moan 442
1300 Braut 442
1301 Hoang 441
1302 Haugseth 441
1303 Granås 441
1304 Fjelldal 441
1305 Årdal 440
1306 Tomren 440
1307 Hopen 440
1308 Holvik 440
1309 Flo 440
1310 Børve 440
1311 Warsame 439
1312 Khalil 439
1313 Tekle 438
1314 Stornes 438
1315 Reite 438
1316 Vagle 437
1317 Skogmo 437
1318 Sandbakken 437
1319 Grini 437
1320 Eikemo 437
1321 Vangsnes 436
1322 Ugland 436
1323 Slettebø 436
1324 Kruse 436
1325 Kjøsnes 436
1326 Gill 436
1327 Ekren 436
1328 Urke 435
1329 Bashir 435
1330 Asheim 435
1331 Storesund 434
1332 Remøy 434
1333 Venås 433
1334 Ottersen 433
1335 Nybakk 433
1336 Moss 433
1337 Winge 432
1338 Sømme 432
1339 Skogly 432
1340 Skage 432
1341 Sjåstad 431
1342 Leine 431
1343 Syrstad 430
1344 Lygre 430
1345 Lofthus 430
1346 Liu 430
1347 Støen 429
1348 Os 429
1349 Nydal 429
1350 Igland 429
1351 Tonning 428
1352 Erikstad 428
1353 Solbakk 426
1354 Eklund 426
1355 Rødseth 425
1356 Nyvoll 425
1357 Kryger 425
1358 Hellevik 425
1359 Hartvigsen 425
1360 Onarheim 424
1361 Botnen 424
1362 Bolme 424
1363 Hammersland 423
1364 Landmark 422
1365 Heide 422
1366 Hausken 422
1367 Halseth 422
1368 Busch 422
1369 Varhaug 421
1370 Trones 421
1371 Torjussen 421
1372 Heyerdahl 421
1373 Bjerga 421
1374 Vågenes 420
1375 Svenningsen 420
1376 Stein 420
1377 Kvalsund 420
1378 Kleveland 420
1379 Jones 420
1380 Haugom 420
1381 Fauskanger 420
1382 Eike 420
1383 Alfredsen 420
1384 Aanes 420
1385 Tesfay 419
1386 Nordeide 419
1387 Holsen 419
1388 Espeseth 419
1389 Espe 419
1390 Vea 418
1391 Ottosen 418
1392 Haugnes 418
1393 Erland 418
1394 Austrheim 418
1395 Rolfsen 416
1396 Torvund 415
1397 Myhrer 415
1398 Linde 415
1399 Nese 414
1400 Molnes 414
1401 Bunes 414
1402 Axelsen 414
1403 Sagstad 413
1404 Røvik 413
1405 Ekeland 413
1406 Røssland 411
1407 Lervåg 411
1408 Hystad 411
1409 Berdal 411
1410 Aslam 411
1411 Tømmerås 410
1412 Sola 410
1413 Sjøli 410
1414 Rahimi 410
1415 Mauseth 410
1416 Lundgren 410
1417 Granerud 410
1418 Engeset 410
1419 Aanestad 410
1420 Mæhle 409
1421 Gramstad 408
1422 Misje 407
1423 Isachsen 407
1424 Helgerud 407
1425 Safi 406
1426 Mahmoud 406
1427 Blakstad 406
1428 Alfsen 406
1429 Vestbø 405
1430 Smeby 405
1431 Røsand 405
1432 Kåsa 405
1433 Indrebø 405
1434 Anda 405
1435 Aasebø 405
1436 Langhelle 404
1437 Klepp 404
1438 Hjørnevik 404
1439 Brandtzæg 404
1440 Storøy 403
1441 Kjerstad 403
1442 Kalvik 403
1443 Jespersen 403
1444 Skjelstad 402
1445 Jessen 402
1446 Vårdal 401
1447 Torstensen 401
1448 Storebø 401
1449 Klemetsen 401
1450 Flem 401
1451 Engstrøm 401
1452 Engebakken 401
1453 Zakariassen 400
1454 Thomas 400
1455 Nordskog 400
1456 Molland 400
1457 Malmo 400
1458 Karimi 400
1459 Hatlestad 400
1460 Berhe 400

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Navnestatistikken til Statistisk sentralbyrå
  2. ^ Navneloven av 9 februar 1923: med innledning og kommentar. Kristiania: Aschehoug. 1924. 
  3. ^ Navneloven: lov om personnamn av 29. mai 1964 nr. 1 med kommentarer. Bergen: Universitetsforlaget. 1971. ISBN 8200046087. 
  4. ^ politidepartementet, Justis-og (7. januar 2001). «NOU 2001: 1». 012001-020010 (norsk). Besøkt 14. mars 2020. 
  5. ^ journalist, Bård Amundsen (10. april 2018). «Nå er to av tre norske etternavn et gårdsnavn». forskning.no (norsk). Besøkt 14. mars 2020. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]