Elvestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 59°37′23″N 10°56′59″Ø Elvestad er et kjent norsk trafikknutepunkt i Hobøl kommune i Østfold. Det er der fylkesvei 120 (riksvei inntil reformen i 2010) og E18 krysser hverandre.

Hobøl er en av ti kommuner som på grunn av sin beliggenhet innover i landet kan sies å tilhøre det geografiske avgrensede området Indre Østfold, mens de mer kystnære områdene av Østfold (MossFredrikstadSarpsborgHalden osv) går under benevnelsene Ytre Østfold og Nedre Glomma-regionen (spesielt områdene rundt Fredrikstad – Sarpsborg – Halden)

Elvestad er også kommunesenteret i Hobøl kommune, da herredshuset ligger ved krysset E18 / riksvei 120. Dette preger tydelig stedet bygningsmessig.

Noen kaller Elvestad et tettsted, men det er muligens å dra begrepet «tettsted» litt langt. Elvestad er et geografisk avgrenset område rundt selve veikrysset (i realiteten et «søkk» eller en «dal» som er maksimalt et par kilometer bredt). Stedet har antagelig fått dette navnet mye på grunn av Hobølelva, som et stykke følger riksvei 120 og sammen med denne krysser E18 ved Elvestadkrysset.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]