Liste over norske kvinnenavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over norske kvinnenavn inneholdende fornavn som forekommer flere enn 200 ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Statistikken er publisert i 2013 av Statistisk sentralbyrå[1] utfra grunnlagsdata ført av Norsk Folkeregister 1. januar samme år.

Se også liste over norske mannsnavn og liste over norske navnedager

Etternavn på A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Nr Navn Antall
1 Anne 62675
2 Inger 31993
3 Kari 27189
4 Marit 26889
5 Ingrid 24808
6 Liv 24431
7 Eva 19851
8 Berit 18758
9 Astrid 18386
10 Bjørg 18295
11 Hilde 18232
12 Anna 18227
13 Solveig 18064
14 Marianne 18000
15 Randi 17863
16 Ida 17856
17 Nina 17841
18 Maria 17546
19 Elisabeth 17539
20 Kristin 17150
21 Bente 16510
22 Heidi 15819
23 Silje 15412
24 Hanne 15336
25 Gerd 15146
26 Linda 15071
27 Tone 15039
28 Tove 14780
29 Elin 14663
30 Anita 14622
31 Wenche 14304
32 Ragnhild 14284
33 Camilla 13570
34 Ellen 13407
35 Karin 13197
36 Hege 12996
37 Ann 12744
38 Else 12598
39 Mona 12570
40 Marie 12384
41 Aud 12316
42 Monica 11813
43 Julie 11765
44 Kristine 11494
45 Turid 11360
46 Laila 11356
47 Reidun 10911
48 Stine 10858
49 Helene 10807
50 Åse 10769
51 Jorunn 10602
52 Sissel 10277
53 Mari 10235
54 Line 10040
55 Lene 9870
56 Mette 9751
57 Grethe 9748
58 Trine 9705
59 Unni 9531
60 Malin 9296
61 Grete 9267
62 Thea 9258
63 Gunn 9186
64 Emma 9179
65 May 8995
66 Ruth 8980
67 Lise 8740
68 Emilie 8580
69 Anette 8533
70 Kirsten 8496
71 Sara 8477
72 Nora 8437
73 Linn 8373
74 Eli 8367
75 Siri 8295
76 Cecilie 8287
77 Irene 8202
78 Marte 8105
79 Gro 7970
80 Britt 7686
81 Ingeborg 7582
82 Kjersti 7576
83 Janne 7429
84 Siv 7246
85 Sigrid 7124
86 Karoline 7031
87 Karen 6892
88 Vilde 6839
89 Martine 6812
90 Tonje 6794
91 Andrea 6779
92 Sofie 6682
93 Torill 6646
93 Synnøve 6646
95 Rita 6605
96 Jenny 6590
97 Cathrine 6561
98 Elise 6475
99 Maren 6401
100 Hanna 6353
101 Lillian 6327
102 Lena 6323
103 Brit 6263
104 Vigdis 6195
105 Therese 6184
106 Frida 6128
107 Amalie 6125
108 Ingvild 6116
109 Ingunn 6018
110 Bodil 5983
111 Charlotte 5941
112 Signe 5939
113 Lisbeth 5858
114 Sandra 5678
115 Christine 5655
116 Victoria 5364
117 Marthe 5363
118 Caroline 5359
119 Mia 5319
120 Tina 5182
121 Merete 5157
122 Oda 5096
123 Trude 5029
124 Vibeke 4980
125 Henriette 4896
126 Johanne 4865
127 Lisa 4828
128 Gunvor 4816
129 Katrine 4632
130 Mary 4601
131 Torunn 4518
132 Kirsti 4474
133 Beate 4457
134 Marita 4452
135 Christina 4403
136 Sonja 4400
137 Hedda 4309
138 Susanne 4284
139 Tuva 4261
140 Aslaug 4233
141 Gry 4205
142 Kristina 4199
143 Aase 4196
144 Toril 4194
145 Renate 4144
146 Kine 4139
147 Guro 4132
148 Maja 4119
149 Helga 4116
150 Mathilde 4066
151 Ane 4012
152 Aina 3967
153 Jeanette 3940
154 Sunniva 3916
155 Ingebjørg 3892
156 Eline 3865
157 Solfrid 3848
158 Rigmor 3842
159 Margit 3767
159 Gunhild 3767
161 Veronica 3650
162 Sølvi 3646
163 Ella 3637
164 Elsa 3623
165 Linnea 3591
166 Synne 3585
167 Birgit 3558
168 Kaja 3529
169 Anja 3505
170 Pernille 3496
171 Monika 3457
172 Gudrun 3438
173 Olaug 3410
174 Agnes 3349
175 Mina 3346
176 Aurora 3282
177 Magnhild 3263
178 Sarah 3230
179 Mariann 3198
180 Jorun 3152
181 Åshild 3147
182 Anne-Lise 3143
183 Pia 3137
184 Lill 3103
185 Kathrine 3092
186 Ina 3087
187 Julia 3048
188 Selma 3040
189 Celine 3006
190 Olga 2990
191 Margrethe 2935
192 Inga 2930
193 Hannah 2914
194 Karina 2883
195 Iselin 2882
196 Amanda 2865
197 Sigrun 2801
198 Miriam 2796
199 Erna 2791
200 Helen 2739
201 Torhild 2705
202 Benedicte 2694
203 Marta 2668
204 Birgitte 2665
205 Lilly 2660
206 Edith 2647
207 Evy 2645
208 Eirin 2644
209 Rikke 2642
210 Anniken 2633
211 Borghild 2625
212 June 2605
213 Karianne 2583
214 Tiril 2575
215 Martha 2562
216 Helle 2532
217 Carina 2529
218 Malene 2522
219 Svanhild 2470
220 Lina 2468
221 Klara 2459
222 Merethe 2453
223 Edel 2430
224 Annette 2405
225 Jane 2387
226 Anny 2379
227 Guri 2354
228 Sidsel 2345
229 Tordis 2277
230 Johanna 2276
231 Målfrid 2242
232 Leah 2222
233 Ellinor 2192
234 Hjørdis 2179
235 Tine 2176
236 Kamilla 2166
237 Rebecca 2159
238 Ester 2145
239 Live 2112
240 Kjellaug 2108
241 Astri 2101
242 Vera 2093
243 Siw 2084
244 Evelyn 2074
245 Maiken 2063
246 Dina 2048
247 Michelle 2045
248 Brita 1998
249 Jannicke 1975
250 Ine 1974
251 Alexandra 1966
252 Rebekka 1957
253 Oddny 1936
254 Dagny 1934
255 Torild 1932
256 Marion 1918
257 Eldbjørg 1915
258 Ann-Kristin 1914
259 Ada 1908
260 Hildegunn 1899
261 Madeleine 1882
262 Sofia 1870
263 Helena 1866
264 Greta 1841
265 Tora 1829
266 Judith 1813
267 Yvonne 1798
268 Elena 1777
269 Natalie 1773
270 Mathea 1761
271 Nathalie 1728
272 Ronja 1727
273 Oddbjørg 1720
274 Oddrun 1708
275 Vivian 1701
276 Frøydis 1670
277 Gina 1638
278 Madelen 1602
279 Haldis 1598
280 Borgny 1567
281 Ragna 1560
282 Alma 1555
283 Celina 1546
284 Laura 1536
285 Andrine 1535
286 Henny 1530
287 Josefine 1511
288 Solbjørg 1489
289 Lotte 1484
290 Rakel 1481
291 Ranveig 1479
292 Arnhild 1462
293 Hildur 1456
294 Lea 1450
295 Louise 1415
296 Stina 1414
297 Mai 1405
298 Benedikte 1404
299 Veronika 1403
300 Asbjørg 1397
301 Isabel 1395
301 Anne-Marie 1395
303 Unn 1382
304 Iris 1368
305 Petra 1359
306 Natalia 1358
307 Inger-Lise 1344
308 Olivia 1325
308 Oddveig 1325
310 Mille 1318
311 Margrete 1317
312 Alice 1310
313 Margot 1309
314 Ingjerd 1307
315 Tanja 1306
315 Annie 1306
317 Lone 1302
318 Torbjørg 1283
319 Kate 1274
320 Esther 1266
321 Sylvi 1229
321 Marina 1229
321 Katarzyna 1229
321 Emily 1229
325 Isabell 1221
326 Sylvia 1195
327 Alfhild 1188
328 Viktoria 1184
329 Rannveig 1178
329 Gunnhild 1178
329 Agnieszka 1178
332 Barbro 1164
333 Erika 1160
334 Nelly 1159
335 Magdalena 1155
336 May-Britt 1149
337 Isabella 1148
338 Margareth 1141
338 Aleksandra 1141
340 Ylva 1139
341 Oline 1132
342 Gjertrud 1130
343 Iren 1129
344 Margaret 1083
345 Mariell 1081
346 Christin 1074
347 Fatima 1059
348 Audhild 1058
349 Marlene 1053
350 Vivi 1037
351 Nadia 1033
352 Hedvig 1032
353 Elizabeth 1029
354 Siren 1027
355 Annika 1026
356 Anine 1010
357 Diana 1008
358 Matilde 1007
358 Erle 1007
360 Kaia 993
361 Sanna 989
362 Jorid 987
363 Runa 982
364 Mie 973
365 Maya 967
366 Gøril 960
367 Vanja 959
367 Alva 959
369 Annbjørg 958
370 Katarina 948
371 Amina 933
372 Nancy 929
373 Sigrunn 924
374 Angelica 919
375 Thi 918
375 Joanna 918
377 Elisabet 916
378 Karine 904
379 Paula 902
380 Ingvill 890
381 Rønnaug 885
382 Norunn 883
382 Asta 883
384 Ana 861
385 Malgorzata 859
386 Irina 847
387 Emilia 845
388 Iben 844
389 Regine 842
389 Oddlaug 842
391 Connie 837
392 Marielle 835
393 Gerda 833
394 Lovise 828
394 Barbara 828
396 Jeanett 827
397 Lisbet 820
397 Hilda 820
399 Isabelle 818
400 Jessica 816
401 Sophie 812
402 Melissa 811
403 Elna 808
404 Cornelia 806
405 Venke 799
406 Bergljot 793
407 Herdis 792
408 Susann 790
408 Anne-Grethe 790
410 Adele 788
411 Milla 784
412 Signy 779
413 Mildrid 767
414 Ulla 761
415 Elida 760
416 Vanessa 755
417 Åsta 743
418 Dagmar 740
419 Ewa 739
420 Kristi 738
421 Harriet 730
422 Julianne 729
423 Valborg 728
423 Tomine 728
423 Karolina 728
426 Terese 721
427 Arna 720
428 Stella 719
429 Sanne 712
429 Mali 712
431 Dagrun 709
432 Birthe 705
433 Kitty 703
433 Cecilia 703
435 Elina 701
436 Margunn 700
437 Maia 699
437 Brynhild 699
439 Susan 697
440 Katharina 694
441 Bettina 689
441 Ann-Mari 689
443 Tilde 685
444 Beathe 684
445 Alina 683
446 Liss 680
447 Birte 679
448 Jannike 667
449 Carmen 666
450 Torun 661
451 Elisa 656
452 Jennifer 653
453 Mira 648
454 Kjerstin 646
455 Åsa 644
456 Thale 640
457 Ingun 629
458 Åsne 628
459 Gunnvor 627
460 Eira 624
461 Linea 621
462 Mariam 618
463 Idun 617
464 Christel 611
465 Brith 610
466 Maryam 608
467 Ulrikke 603
468 Torgunn 599
468 Svetlana 599
470 Anne-Karin 597
471 Amelia 596
472 Una 595
473 Inger-Johanne 594
474 Nanna 592
474 Halldis 592
476 Aisha 588
477 Veslemøy 585
478 Anneli 582
479 Fanny 581
480 Hermine 580
481 Zahra 578
481 Gretha 578
483 Eileen 573
483 Beata 573
485 Ågot 570
485 Kim 570
487 Synøve 567
488 Gitte 565
489 Tatiana 564
489 Annlaug 564
491 Janicke 562
492 Reidunn 560
492 Elvira 560
492 Elly 560
495 Alvhild 559
496 Ann-Karin 558
497 Lydia 556
498 Rachel 555
499 Fride 554
500 Doris 552
501 Erica 548
502 Sina 547
502 Agnete 547
504 Pauline 546
505 Renata 542
506 Ingfrid 541
507 Ann-Helen 537
508 Aida 533
509 Kristiane 525
509 Embla 525
511 Solvor 524
512 Sophia 516
512 Jill 516
514 Kari-Anne 514
515 Marian 513
516 Patricia 512
516 Maj 512
518 Ebba 511
519 Kjellrun 510
520 Nicole 509
520 Catharina 509
522 Ingerid 508
523 Vilma 507
523 Tale 507
525 Jolanta 506
526 Anni 505
526 Anett 505
528 Kjellfrid 499
529 Daniela 497
530 Kaisa 496
531 Eldrid 495
532 Katrin 494
532 Elen 494
534 Silja 489
534 Magda 489
536 Alida 487
537 Kerstin 485
538 Lilli 484
539 Anne-Britt 483
540 Claudia 481
540 Alise 481
542 Dorota 480
543 Mirjam 479
543 Marlen 479
545 Rose 478
546 Lykke 474
547 Catherine 472
548 Yasmin 471
549 Sigfrid 470
550 Paulina 468
550 Katja 468
552 Luna 465
553 Nicoline 463
554 Sol 461
555 Simone 459
556 Silvia 458
557 Adriana 455
558 Frøya 454
559 Snefrid 451
560 Sylwia 450
561 Samira 449
562 Catrine 447
562 Betty 447
564 Thora 446
565 Anne-Grete 445
566 Irmelin 444
566 Elzbieta 444
568 Ann-Christin 443
569 Gudny 442
569 Angela 442
571 Vilja 439
572 Elfrid 438
573 Juliane 437
574 Solvår 436
574 Lin 436
574 Anlaug 436
577 Jofrid 435
577 Dorthe 435
579 Agnethe 434
580 Ramona 431
580 Gunnlaug 431
582 Annelise 429
583 Ingelin 428
584 Christiane 427
585 Stephanie 426
585 Cassandra 426
587 Magny 425
587 Irma 425
589 Edna 423
590 Vibecke 418
590 Iwona 418
590 Edle 418
593 Turi 416
593 Kajsa 416
595 Janet 415
596 Valentina 413
596 Ingri 413
598 Maud 412
599 Justyna 411
599 Herborg 411
599 Gyda 411
602 Nikoline 409
602 Fatma 409
604 Teresa 408
605 Wenke 405
606 Filippa 401
607 Lotta 397
608 Tara 393
609 Emine 392
610 Anne-Berit 389
610 Aasta 389
612 Gabriela 387
613 Åslaug 383
613 Juni 383
613 Anne-Mette 383
616 Leila 382
616 Fadumo 382
618 Tea 381
618 Leonora 381
618 Gudveig 381
621 Rut 380
621 Katinka 380
621 Jasmin 380
624 Magna 379
625 Solrun 377
625 Idunn 377
625 Anbjørg 377
628 Regina 373
628 Iman 373
630 Eivor 370
631 Emmy 368
632 Bertha 366
632 Anne-Mari 366
634 Lilja 365
634 Jelena 365
634 Fredrikke 365
637 Martina 364
637 Clara 364
639 Gun 363
640 Rosa 361
641 Bertine 359
642 Marry 358
642 Kathe 358
644 Josephine 357
645 Tatjana 356
646 Amy 354
647 Belinda 353
648 Aagot 352
649 Sonia 351
650 Aashild 349
651 Gunnbjørg 348
651 Elinor 348
653 Magni 345
654 Ninni 344
655 Trine-Lise 343
655 Mari-Ann 343
655 Bianca 343
658 Tyra 341
658 Suzanne 341
660 Wiktoria 340
660 Peggy 340
660 Agata 340
663 Izabela 339
663 Aneta 339
663 Ailin 339
666 Susanna 338
666 Sahra 338
668 Cathrin 335
668 Angelika 335
670 Siril 332
670 Møyfrid 332
672 Salma 331
672 Sabrina 331
674 Wilma 330
675 Jana 328
676 Venche 327
676 Rebecka 327
678 Sabine 325
679 Inger-Marie 324
679 Gunda 324
681 Thelma 323
682 Naomi 322
683 Elbjørg 321
684 Vårin 319
684 Dorthea 319
686 Kamila 318
687 Tamara 317
688 Khadija 316
689 Liva 315
690 Hulda 314
690 Anne-Sofie 314
692 Cristina 313
693 Serine 312
693 Hennie 312
695 Gabriella 311
695 Beatrice 311
695 Alvilde 311
698 Mariel 310
699 Melina 307
700 Amal 306
701 Renathe 305
702 Zainab 304
702 My 304
704 Alicja 303
705 Margun 302
706 Anne-Marit 301
707 Hild 299
708 Selina 298
708 Else-Marie 298
708 Agathe 298
711 Judit 297
712 Solgunn 295
713 Berta 294
714 Ewelina 293
715 Patrycja 292
716 Ayse 291
717 Jennie 290
718 Renee 288
718 Henrikke 288
720 Edit 286
721 Kornelia 285
721 Hana 285
723 Viola 283
724 Norma 282
725 Lilian 281
725 Grace 281
727 Yngvild 280
727 Elsie 280
729 Ilona 279
730 Simona 277
731 Anastasia 276
732 Thordis 275
732 Frid 275
732 Angelina 275
735 Betina 274
736 Molly 273
737 Ragne 272
737 Lara 272
739 Marthine 271
740 Ekaterina 270
740 Alette 270
742 Thuy 269
742 Ariel 269
744 Bergliot 268
745 Lajla 266
746 Muna 264
746 Lindis 264
746 Benthe 264
749 May-Liss 263
750 Melanie 262
750 Leona 262
752 Lily 261
752 Galina 261
754 Milena 260
754 Irena 260
754 Emelie 260
757 Tanya 259
758 Inghild 258
759 Natasha 257
759 Felicia 257
761 Wigdis 256
762 Madelene 255
762 Karla 255
762 Janita 255
765 Nadja 254
766 Sabina 253
766 Malena 253
766 Carine 253
766 Audny 253
770 Thanh 252
770 Kathinka 252
770 Ingvil 252
770 Hatice 252
774 Theresa 251
774 Ragni 251
774 Ngoc 251
774 Ines 251
774 Daria 251
779 Gunlaug 250
779 Carolina 250
781 Halima 249
782 Birgitta 247
782 Ayan 247
782 Ariana 247
785 Amira 246
786 Norah 245
786 Maryan 245
788 Oliwia 244
788 Kathrin 244
790 Zuzanna 243
790 Sadia 243
790 Leni 243
790 Jacqueline 243
794 Marzena 240
794 Mary-Ann 240
794 Klaudia 240
794 Anne-Lene 240
798 Cindy 239
799 Marija 238
799 Bergit 238
801 Wendy 236
801 Rasa 236
803 Naima 235
804 Saga 234
804 Evelina 234
804 Asha 234
807 Daniella 233
808 Rina 232
808 Noor 232
808 Lidia 232
808 Leikny 232
808 Desiree 232
808 Alicia 232
814 Mai-Britt 231
814 Ma 231
816 Viktorija 229
816 Vida 229
818 Olea 228
818 Nadine 228
818 Cicilie 228
821 Matilda 227
821 Jurgita 227
823 Margarita 225
823 Lana 225
823 Gabrielle 225
823 Edita 225
827 Weronika 224
827 Emina 224
829 Melinda 223
830 Sana 222
830 Mimmi 222
830 Kinga 222
833 Gloria 221
833 Anne-Kristin 221
835 Wanja 220
835 Fatemeh 220
837 Inge 219
837 Hanan 219
837 Edyta 219
840 Othilie 218
840 Cesilie 218
842 Wencke 217
843 Liz 216
843 Fiona 216
843 Dagfrid 216
843 Britta 216
847 Birgith 214
848 Danuta 213
849 Thu 212
849 Olena 212
849 Anne-Kari 212
852 Ayla 211
853 Grazyna 210
853 Edny 210
853 Asma 210
856 Tirill 209
856 Martyna 209
856 Anne-Brit 209
859 Phuong 208
859 Janniche 208
859 Carla 208
859 Aileen 208
863 Serina 207
863 Joan 207
865 Vår 206
865 Saba 206
865 Krystyna 206
865 Isa 206
865 Eliza 206
865 Dominika 206
871 Oddfrid 205
871 Dordi 205
873 Synneva 204
873 Ieva 204
873 Gine 204
873 Eilen 204
877 Hong 202
877 Gabriele 202
879 Kristel 201
879 Konstanse 201
879 Jette 201
882 Amna 200

Referanser

Eksterne lenker