Undheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Undheim
Undheim
Undheim sett fra Knudaheio
Land Norge Norge
Fylke Rogaland
Kommune Time
Areal 0.42 km²
Befolkning 497[a] (2015)
Postnummer 4342 Undheim

Undheim er et tettsted i Time kommune i Rogaland. Tettstedet har 497[1] innbyggere per 1. januar 2015, og ligger omtrent tolv kilometer sørøst for kommunesenteret Bryne. Ved Undheim ligger Knudaheio, sommerhuset til forfatteren Arne Garborg.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Nærings-virksomhet i området er dominert av landsbruk (sau, kyr og fjærfe). Stedets meieri er nedlagt, og brukes nå til samfunnshus.

I området finnes vann både egnet for bading og fiskevann. Fiskekort selges på stedets nærbutikk.

Kultur[rediger | rediger kilde]

Time bygdemuseum[rediger | rediger kilde]

Museet ligger på Undheim og består av innsamlet materiale gjennom mange år i kommunen. Museet som ligger i Undheim samfunnshus er delt inn i flere rom som har gjenstander og redskaper som har tilknytning til hvert rom; stue, soverom, kammers og vaskerom. Det finnes også en jordbruksutstilling som inneholder over 2000 gjenstander med hovedvekt på bondesamfunnet på 1800- og 1900-tallet.

Undheim Revyteater holder også til i samfunnshuset.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk sentralbyrå (11. desember 2015). «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Besøkt 25. februar 2016. 


Koordinater: 58°40′56″N 5°46′25″Ø

RogalandstubbDenne Rogalandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.