Undheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Undheim
Undheim.jpg
Undheim sett fra Knudaheio
LandNorge Norge
FylkeRogaland
KommuneTime
Areal0,4 km²
Befolkning550[a] (2021)
Bef.tetthet1 375 innb./km²
Høyde over havet116 meter
Postnummer4342 Undheim

Undheim
58°41′00″N 5°47′00″Ø

Undheim er et tettsted i Time kommune i Rogaland. Tettstedet har 550[1] innbyggere per 1. januar 2021, og ligger omtrent tolv kilometer sørøst for kommunesenteret Bryne. Ved Undheim ligger Knudaheio, sommerhuset til forfatteren Arne Garborg.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Nærings-virksomhet i området er dominert av landbruk (sau, kyr og fjærfe). Stedets meieri er nedlagt, og brukes nå til samfunnshus.

I området finnes vann både egnet for bading og fiskevann. Fiskekort selges på stedets nærbutikk.

Kultur[rediger | rediger kilde]

Time bygdemuseum[rediger | rediger kilde]

Museet ligger på Undheim og består av innsamlet materiale gjennom mange år i kommunen. Museet som ligger i Undheim samfunnshus er delt inn i flere rom som har gjenstander og redskaper som har tilknytning til hvert rom; stue, soverom, kammers og vaskerom. Det finnes også en jordbruksutstilling som inneholder over 2 000 gjenstander med hovedvekt på bondesamfunnet på 1800- og 1900-tallet.

Undheim ShowTeater holder også til i samfunnshuset.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Statistisk sentralbyrå. 26. oktober 2021. Besøkt 27. oktober 2021. RogalandstubbDenne Rogalandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.