Hopp til innhold

Midtun

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Midtun skole

Midtun er et nærings-og boligområde i Fana bydel i Bergen kommune, like øst for bydelssenteret Nesttun, og ellers omgitt av Tveiterås og Helldalsåsen i nord og Øvsttun i sør, som alle utgjør sammenhengende tettbebyggelse som inngår i tettstedet Bergen. Øst for Midtun er det mer spredt bebyggelse mot grensen til Arna bydel.

Midtun hører til poststedet Nesttun sammen med Øvsttun, ca. 10 km sør for Bergen sentrum. På Midtun er det mest rekkehus, villaområder og næringsområder, med mye næringsmiddelindustri, som Kavli og Friele. Midtun skole og Ulsmåg skole ligger i området.

Midtun er endestasjon for museumsbanen Gamle Vossebanen - beliggende mellom Hardangervegen og Nesttunelven umiddelbart nord for der disse krysser Ulsmågvegen. Midtun er den av Gamle Vossebanens stasjoner som har det største antallet av- og påstigende reisende. Stasjonen har omløpsspor og plattform til ett spor. Under 2. verdenskrig anla tyskerne en lasteplass på stedet. Rester av lasteplattformen er ennå synlige under Hardangervegen (sett fra stasjonsplattformen).

Midtun omfattes av grunnkretsene Midtun og Ulsmåg, som hadde til sammen 2 262 innbyggere 1. januar 2014 og et samlet areal på 1,66 km² og 0,02 km² ferskvann.

Strøk og boligområder i Bergen kommune
Autoritetsdata