Bjørndal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For bydelen i Bergen se: Bjørndal (Loddefjord)
Bjørndal
LandNorges flagg Norge
Kart
Bjørndal
59°49′32″N 10°50′17″Ø

Bjørndal er en drabantby i Bydel Søndre Nordstrand, sørøst i Oslo kommune. Per starten av 2016 var befolkningen på Bjørndal 8 670 personer.[1] En stor andel av befolkningen er barn og unge.[2]

Bjørndal er en ung drabantby; utbyggingen startet i 1983-84. Boligmassen domineres av rekkehus, eneboliger/villaer og lavblokker. Geografisk sett ligger Bjørndal på vestsiden av E6 (høyre side når man kjører fra Oslo). Bjørndal ligger sør for Mortensrud og øst for Hauketo og Holmlia, ellers er det ingen nærliggende strøk, men store grøntområder i tre av fire retninger.

Skoler og barnehager[rediger | rediger kilde]

Bjørndal har to barneskoler, Bjørndal og Seterbråten, samt en ungdomsskole/videregående skole, Bjørnholt.[3] I 2007 åpnet Bjørnholt skole, en ny skole for 8. til 13. klassetrinn. Ved skolen finnes en stor flerbrukshall. Det finnes også flere private og kommunale barnehager i området.

Idrett[rediger | rediger kilde]

Bjørndal preges av mye utbygging og har et veldig godt idrettsmiljø. Bjørndal IF har mye utstyr som kan disponeres gratis av barn og ungdom som vil låne. Idrettsparken består av klubbhus, tre grusbaner, kunstgressbane, tennisbaner, gressbaner, ski hopp og akebakke/halfpipe.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Drabantbyen har flere dagligvareforretninger, hvorav én med post-i-butikk, en byggevareforretning og en hurtigmatrestaurant. Det finnes også et legesenter med fastlegetjenester.

Samferdsel[rediger | rediger kilde]

Bjørndal kan nås med transportselskapet Ruters busslinjer 71A, 71E og 77, og ligger innenfor vanlig Oslo-takst. Bjørndal ligger utenfor bomringen (Europavei 18).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bjørndal». Bjørndal på nett. 8. desember 2012. Besøkt 23. mars 2018. 
  2. ^ https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/statistikk/befolkning/folkemengde-og-endringer/ Befolkning etter delbydel
  3. ^ «Barnehager og skoler». Bjørndal på nett. 13. mai 2013. Besøkt 23. mars 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]