Fjelldal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fjelldal
Fjelldal
Fjelldal
68°33′25″N 16°31′38″E
LandNorge Norge
FylkeNordland
KommuneTjeldsund
Areal0,81 kvadratkilometer
Høyde over havet7±1 meter
Postnummer9441 Fjelldal

Fjelldal
68°33′25″N 16°31′38″E

Fjelldal er en bygd i Tjeldsund kommune i Nordland, og ligger på fastlandet, på østsiden av Tjeldsundet. Nærmeste by er Harstad, som ligger omtrent 45 kilometer unna. Fra Fjelldal tar det omtrent ett kvarter å kjøre til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes.

Stedet[rediger | rediger kilde]

Fjelldal har barneskole (Fjelldal skole) og barnehage (Kanutten barnehage). Sentralt på Fjelldal ligger et servicesenter med butikk, Hydranten Pub & Spiseri, frisør (Studio 2 AS) og helsesenter med legekontor. Like ved servicesenteret ligger Norges Brannskole. Det er også en småbåthavn på Fjelldal, hvor Fjelldal Båtforening holder til.

I henhold til traséplanen for Nord-Norgebanen skulle sidesporet til Harstad passere over en jernbanebro fra Fjelldal til Sandtorg.

Institusjoner i Fjelldal[rediger | rediger kilde]

  • Kanutten barnehage ligger på Fjelldal i Tjeldsund i Nordland. Barnehagen har en avdeling for barn i alderen 0-6 år.
  • Fjelldal skole ligger på tettstedet Fjelldal i Tjeldsund kommune i Nordland. Skolen har omtrent 57 elever i første til sjette klasse.
  • Fjelldal båtforening ble formelt stiftet 8. september 2001. Foreningen har 20 medlemmer og ca. 100 støttemedlemmer. I 2003 fikk foreningen bygget kai med klubbhus i Fjelldalsjøen, som til alle tider har vært et sentrum for Fjelldal og Ramstad med sjørettet virksomhet. De har også etablert en småbåthavn, som er skjermet med molo og har 16 båtplasser i et flytebryggeanlegg. Foreningen jobber for at folk lokalsamfunnet skal kunne drive med sjøsport og friluftsliv på havet. I den forbindelse låner den ut seilbrett og drakter, og arrangerer samlinger og kurs.
  • Fjelldalslia naturreservat

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]