Farstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Farstad
LandNorge Norge
FylkeMøre og Romsdal
KommuneHustadvika
Areal0,25 km²
Befolkning240[a] (2019)
Bef.tetthet960 innb./km²
Postnummer6444 Farstad

Farstad
62°58′30″N 7°09′43″Ø

Farstad er et tettsted i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal. Farstad ligger i havgapet med det kjente og fryktede Hustadvika som nærmeste nabo. Tettstedet har 240[1] innbyggere per 1. januar 2019.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Tettstedet har flere servicepunkter som bilverksted, bensinstasjon, matbutikk med post i butikk og frisør. I tillegg finnes det en fabrikk som produserer gjerder og terrasser med lang holdbarhet samt en forhandler av ATV-er og tilhengere til bil. På Farstad ligger også Hustad fengsel, tidligere sivilforsvarsleir og politiets ATK-sentral.

Fritid[rediger | rediger kilde]

På Farstad er det mange muligheter knyttet til naturen. Farstadsanda er verdens nordligste sandstrand av "den sørlige typen" og blir brukt hele året til kiting og vindsurfing.

Nordneset kyststi, en del av StikkUt-nettverket - går mellom Farstadsanden og Julshamna og er en tursti i terreng som passer både til rullestolbruk (først og fremst halvdelen nærmest Farstadsanda) og trilletur med vogn.[trenger referanse]

Fra Farstad kan man nå fjelltoppene Melen, Stemshesten og Sjurvarden som alle er tilgjengelige for folk uten spesiell turerfaring.

Historie[rediger | rediger kilde]

Båtanløp[rediger | rediger kilde]

På Farstad, nærmere bestemt ved Julshamna, hadde lokalbåten stopp. Gods og mennesker ble rodd mellom båt og land ved hjelp av føringsbåter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Statistisk sentralbyrå. 4. november 2019. Besøkt 5. november 2019. 


Koordinater: 62°58′29,6″N 7°9′42,71″Ø