Winter's Bone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Winter's Bone
Generell informasjon
Sjanger Dramafilm
Nasjonalitet USA USA
Utgitt 2010
Lengde 100 min.
Aldersgrense 15 år
Produksjon
Regissør Debra Granik
Manus Debra Granik
Anne Rosellini
Produsent Anne Rosellini
Alix Madigan
Musikk Dickon Hinchliffe
Sjeffotograf Michael McDonough
Klipp Affonso Gonçalves
Medvirkende Jennifer Lawrence
John Hawkes
Lauren Sweetser
Garret Dillahunt
Dale Dickey
Annen informasjon
Språk Engelsk
Filmselskap Arthaus
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Winter's Bone er en prisvinnende amerikansk dramafilm fra 2010, regissert av Debra Granik. Filmen er basert på Daniel Woodrells roman med samme navn. I hovedrollen finner vi Jennifer Lawrence. Filmen tar for seg temaer som nære og fjerne familiebånd, patriarki, bygdesladder og fattigdommen i Ozark området, som har ført med seg en oppblomstring av illegale metamfetamin-laber.

Filmen vant Grand Jury Prize: Dramatic Film under Sundance filmfestivalen i 2010. Den har også blitt nominert til fire Oscar-priser, inklusive beste film og beste kvinnelige skuespiller.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen følger Ree Dolly, en 17 år gammel jente, på leting etter sin far. Faren har stilt huset deres som garanti for kausjonen sin, og siden stukket av. Hvis ikke faren dukker opp, vil familien bli kastet ut og de blir husløse i Ozark-skogen. Ree prøver å spore opp faren, men blir møtt av en mur av taushet og trusler hos lokalbefolkningen, men fortsetter å lete blant fattigdommen og metamfetaminproduksjonen som preger nærmiljøet deres.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]