Winter's Bone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Winter's Bone
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Sjanger Dramafilm
Regissør Debra Granik
Manus Debra Granik
Anne Rosellini
Produsent Anne Rosellini
Alix Madigan
Medvirkende Jennifer Lawrence
John Hawkes
Lauren Sweetser
Garret Dillahunt
Dale Dickey
Musikk Dickon Hinchliffe
Sjeffotograf Michael McDonough
Klipp Affonso Gonçalves
Filmselskap Arthaus
Utgitt 2010
Lengde 100 min
Aldersgrense 15 år
IMDb

Winter's Bone er en prisvinnende amerikansk dramafilm fra 2010, regissert av Debra Granik. Filmen er basert på Daniel Woodrells roman med samme navn. I hovedrollen finner vi Jennifer Lawrence. Filmen tar for seg temaer som nære og fjerne familiebånd, patriarki, bygdesladder og fattigdommen i Ozark området, som har ført med seg en oppblomstring av illegale metamfetamin-laber.

Filmen vant Grand Jury Prize: Dramatic Film under Sundance filmfestivalen i 2010. Den har også blitt nominert til fire Oscar-priser, inklusive beste film og beste kvinnelige skuespiller.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen følger Ree Dolly, en 17 år gammel jente, på leting etter sin far. Faren har stilt huset deres som garanti for kausjonen sin, og siden stukket av. Hvis ikke faren dukker opp, vil familien bli kastet ut og de blir husløse i Ozark-skogen. Ree prøver å spore opp faren, men blir møtt av en mur av taushet og trusler hos lokalbefolkningen, men fortsetter å lete blant fattigdommen og metamfetaminproduksjonen som preger nærmiljøet deres.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]