The Amazing Race 29

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race 29 er den tjueniende sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. I motsetning til de tidligere sesongene, som nesten utelukkende bestod av lag med et pre-eksisterende forhold, har denne sesongen tjueto deltagere, som ikke har noe pre-eksisterende forhold til hverandre, som møtes for første gang og ville danne elleve lag med to ved startstreken. Disse lagene konkurrerte så i et kappløp rundt i verden for å vinne US$ 1 000 000.

Brooke Camhi og Scott Flanary vant den tjueniende sesongen av The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

I mars 2016, fornyet CBS The Amazing Race for TV-sesongen 2016-17, men ble, for første gang siden den tolvte sesongen, utelatt for høstsesongen. I november 2016, ble det annonsert at sesongen ville ha premiere fredag 21. april 2017, etter at MacGyver hadde sesongavslutning. Den 10. mars 2017 ble det igjen annonsert av CBS at sesongpremieren til denne sesongen ville være torsdag 30. mars 2017 og overta tidspunktet til dramaserien Training Day, som ble flyttet til lørdager istedenfor.

Den tjueniende sesongen av The Amazing Race strakk seg 58 000 km gjennom ni land på fem kontinenter i løpet av 22 dager. Innspillingen begynte 10. juni 2016 og ble avsluttet 2. juli 2016 i Chicago. Panama, Tanzania, Norge og Hellas var noen av landene som ble besøkt i løpet av kappløpet.

Denne sesongen ble det innført noen små endringer i The Amazing Race-reglene. Mens den tradisjonelle grensen for hvor mange veisperringer ett lagmedlem kunne gjøre var uendret, var det nå et krav at lagmedlemmer ikke kunne gjennomføre mer enn fire veisperringsoppgaver før den niende etappen. I tillegg var det nå ingen grenser på hvor mange ganger et lag kunne benytte seg av U-sving.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Lag Lagenes hashtag Plassering (etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5ε 6 7 8 9 10 11 12
Brooke & Scott #TeamBrookeandScott 4 6 6 7 6 5 4 3 4 2 1 1 Brooke 5, Scott 6
Tara & Joey #TeamMomandDad 6 7 2 1 1 3 3 1 5 3 3 2 Tara 5, Joey 6
London & Logan #TeamLoLo 8 8 5 5 5 6 5 4 3 4 2 3 London 6, Logan 5
Matt & Redmond #TheBoys 3 3 4 4 2 2 1 2 2 1 4 Matt 6, Redmond 5
Becca & Floyd #TeamFun 2 5 8 2 3ƒ 1 2 5 1 5 Becca 4, Floyd 4
Liz & Michael #TeamLizandMike 10 1 1 3 7 4 6 6 Liz 4, Michael 3
Vanck & Ashton #TeamVanckandAshton 7 2 3 6 4 7 Vanck 3, Ashton 2
Shamir & Sara #TheSandSExpress 5 9 7 8 Shamir 2, Sara 1
Seth & Olive #TeamAmerica 1 4 9 Seth 1, Olive 1
Jessie & Francesca #SwoleSisters 9 10 Jessie 0, Francesca 1
Kevin & Jenn #LongHairDontCare 11 Kevin 0, Jenn 0
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei i etappen. Ved etappenummer, indikerer det at det var en Snarvei i etappen, men at den ikke ble brukt.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og måtte gjennomføre en Fartsdump i neste etappe.
  • En lilla ε ved lagplassering, indikerer at laget brukte Fripass i den etappen. Ved etappenummer, indikerer at laget måtte levere fra seg Fripasset uten å ha brukt den.
  • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to U-svingene. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble U-svingt.
  • Et understreket etappenummer indikerer at det ikke var obligatorisk hvile mellom etappene og ble beordret videre.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene. Alle reisepremiene ble sponset av Travelocity.

  • Etappe 1$2 000 til hvert lagmedlem
  • Etappe 2 — Tur for to til Barbados
  • Etappe 3 — Tur for to til Amsterdam, Nederland
  • Etappe 4$5 000 til hvert lagmedlem
  • Etappe 6 — Tur for to til Ushuaia, Argentina
  • Etappe 7 — Tur for to til Grenada
  • Etappe 8$7 500 til hvert lagmedlem
  • Etappe 9 — Tur for to til Galápagosøyene
  • Etappe 10 — Tur for to til Costa Rica
  • Etappe 12$1 000 000

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (USA → Panama)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for den tjueniende sesongen av The Amazing Race.
I Panama by, fant lagene sesongens første Pit-Stop ved Cinta Costera III.

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Scoot eller Shoot. I forbindelse med begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene padle et tradisjonelt, panamansk fartøy kalt en cayuco. I Scoot, måtte lagene kappro mot et par profesjonelle padlere i en 400 meters regatta. Hvis lagene krysset målstreken før de profesjonelle padlerne, ville de motta neste ledetråd. Lag som tapte første forsøk, ville få en forsprang på 50 meter i andre forsøket, og 100 meters forsprang i et eventuelt tredje forsøk. I Shoot, måtte lagene ro til et myrlendt område. Der måtte de bruke pil og bue til å skyte ned to sølvfisker hengende på en klynge av bambusstenger for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • For å bestemme lagene, fortalte programleder Phil Keoghan avstander og himmelretninger for å finne en koffertbutikk i nærheten av Grand Hope Park. I butikken måtte deltagerne lete etter koffert merket med det panamanske flagget og ta den med tilbake til startstreken og presentere den til Keoghan. Deltagerne ble så rangert etter hvor fort de fullførte oppgaven. Lagene ble dannet ved at den høyest rangerte deltageren fikk velge hans eller hennes lagkamerat blant de gjenværende deltagerne som ikke var valgt. De to siste deltagerne ble ufrivillig satt sammen som et lag. Dessuten inneholdt en av de tjueto koffertene det eneste Fripasset som var tilgjengelig i denne sesongen.

Tilleggsopplysning:

  • Rett etter kappløpet startet, måtte de fleste lagene finne en taxi og dra til Los Angeles internasjonale lufthavn for å få billetter til en av to fly til Panama by. Som en trøstepremie for å ikke få velge lag selv, ble Jessie & Francesca kjørt til lufthavnen av programleder Phil Keoghan.

Etappe 2 (Panama → Brasil)[rediger | rediger kilde]

I São Paulo, ble lagene fløyet i helikopter til parkområdet Praça da Sé og deres neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Keep The Beat eller Work Your Feet. I Keep the Beat, måtte lagene dra til gaten R. General Osório og gjennomføre en musikalsk rutine med en sambagruppe. Hvert medlem på laget måtte lære hver sine instrumenter; enten en surdo-tromme eller en chocalho. Når bandlederen var fornøyd med opptredenen, ville de motta neste ledetråd. I Work Your Feet, måtte lagene dra til en viadukt under gaten Palmorino Mônaco. Der måtte lagene sette sammen treningsutstyr ved hjelp av utdelte, rudimentære utstyr bestående av dekk, kjøleskap, vektstativ, metallbokser og tønne med vann. Når dommeren godkjente arbeidet, ville de motta neste ledetråd. I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem rappellere ned fasaden av Instituto Cervantes São Paulo til de kom til et merket vindu som måtte vaskes. Når vinduet var skinnende ren, ville en person inne i rommet gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Heiliparken i Carapicuíba, måtte lagene registrere seg for en helikoptertur over São Paulos skyline til en bygning ved siden av Praça da Sé.
  • Ved Avenida Paulista, måtte lagene finne en kvinne med rødt og gult skjerf syklende i gågaten som ville gi dem neste ledetråd.

Etappe 3 (Brasil → Tanzania)[rediger | rediger kilde]

Zanzibar, besøkte lagene Darajani-markedet i Stone Town for å gjennomføre etappens Veisperring.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Build It eller Weave It. I forbindelse med begge veivalgsoppgaver, måtte lagene dra med dhow over bukten. I Build It, måtte lagene montere et skrivebord i tre i et utendørs verksted. Når skrivebordet var montert etter snekkerens standarder, måtte de levere den til en nærliggende skole. Etter å ha levert skrivebordet, ville læreren lære dem hilsener på swahili. Når lagene hadde korrekt gjensitert hilsnene, ville de motta neste ledetråd. I Weave It, måtte lagene observere en klatrer som ville høste blader fra en kokospalme. Deretter måtte de bruke bladene til å veve en kurv ut ifra et eksempel for å motta neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, ville et lagmedlem motta en handleliste med atten lokale matvarer skrevet på swahili. Med lagenes penger (enten amerikansk dollar eller tanzaniansk shilling) måtte de kjøpe alle elementene og levere ingrediensene til en kokk utenfor markedet for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

Etappe 4 (Tanzania)[rediger | rediger kilde]

På Zanzibar, kunne lagene besøke Undrenes hus under etappens Veivalgsoppgave.
  • Zanzibar by (Stone TownMercury-huset) >Veivalg< Låst eller Bank
  • Zanzibar by (Fergeterminal) til Dar-es-Salaam (Azam Marine Fergeterminal)
  • Dar-es-Salaam (DASICO Umasida Dispensary) >Veisperring< Lag en øse.
  • Msasani (Coco Beach) >Pit-Stop (Etappe 4)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Lock (Lås) eller Knock (Bank). I Lock, måtte lagene gå til Al-Tamimi Curio Shop. Der måtte lagene lete gjennom håndlagde trekister, hver med et hemmelig rom i hovedskuffen, etter en nøkkel med et vedlagt papir som viste et symbol. Når de hadde funnet en nøkkel, måtte de finne et skap med det samme symbolet og låse den opp for å hente ut deres neste ledetråd. I Knock, måtte lagene gå gjennom Stone Towns gater for å finne tre hellige dører. Ved hver av dørene, måtte de banke på for å motta en treskjæring av en løve, slange og en falk. Etter å ha mottatt alle tre utskjæringene, måtte de levere dem til en merket butikk ved Gizenga Street for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lage en hullsleiv av blikk for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • I begynnelsen av etappen, måtte lagene finne huset til «Farrokh Bulsara», bedre kjent som Freddie Mercury, og dra til barndomshjemmet hans i Stone Town for å finne deres neste ledetråd.

Etappe 5 (Tanzania → Norge)[rediger | rediger kilde]

I Norge, besøkte lagene Ålesund for å gjennomføre sesongens femte etappe.

I sesongens eneste Snarvei, kunne ett lag gå ombord i et helikopter ved et nærliggende jorde ved Høgsteinen fyr. Ombord i helikopteret fikk laget vite at de måtte gjennomføre et tandem fallskjermhopp med en instruktør fra 10 000 fot. Når de hadde landet i sikkerhet, ville de motta Snarveisledetråden.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem klatre opp siden av det 13-etasjer høye Slinningsbålet, laget av 31 000 paller. På toppen av stabelen, måtte de sprike fast en pall for å skape verdens høyeste håndbygde bål for å motta neste ledetråd og klatre ned igjen til sin partner.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Trolls (Troll) eller Troll (Tråle). I Trolls, måtte lagene dra til Parken kulturhus, hvor en skuespillerinne ville gi dem en rull med et dikt og et kart over sentrum som fremhevet seks bilder av skulpturer. Ved hjelp av kartet, måtte de lokalisere hver bygning med tilhørende skulptur. Ved hvert av stedene måtte de gjensitere diktet ved døråpningen, hvor et troll ville gi dem en kjempestor «rakett». Når de hadde levert alle seks rakettene ved Kulturhuset, ville skuespillerinnen gi dem en rulle med navnet på neste Pit-Stop. I Troll, måtte lagene padle en kajakk langs Brosundet for å finne en fiskesluk merket med navnet på deres neste Pit-Stop.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Høgsteinen fyr, måtte lagene komsumere hver sine porsjoner med den norske mattradisjonen rakfisk for å motta neste ledetråd.

Etappe 6 (Norge → Italia)[rediger | rediger kilde]

I Italia, besøkte lagene en rekke landsbyer rundt Comosjøen, deriblant landsbyen Varenna.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem sette seg ombord i Tram Ristorante ATMosfera, en restaurantvogn som kjører gjennom Milanos gater, for å finne tre merkede ord langs turen: Cernobbio, Concordia og Lago. Under turen fikk de servert en tallerken med gnocchi og parmigiana melanzane som de måtte spise opp før turen var overstått. Etter turen måtte de gjensitere de tre riktige ordene til trikkelederen for å motta neste ledetråd. Hvis de ikke hadde funnet de riktige ordene, måtte de gjennomføre oppgaven på nytt. Kun fire lag fikk gjennomføre oppgaven om gangen.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Make a Mold eller Grab a Hold. I Make a Mold, måtte lagene dra til Castello di Vezio. Der måtte lagene lage en spøkelsesfigur ved å bruke en på laget som gipsform dekket med hønsenetting. Etter at gipsen hadde tørket, ville de motta neste ledetråd. I Grab a Hold, måtte lagene dra med taxibåt til landsbyen Menaggio og finne L'Angolo Benedetto Castelli. Der måtte et lagmedlem klatre 27 meter opp en fjellvegg for å hente deres neste ledetråd, mens deres partner belayed tauet fra bakken.

Tilleggsoppgaver:

  • Umiddelbart etter at etappen startet, mottok lagene en smarttelefon fra Phil, hvor de måtte bruke appen til Travelocity til å booke flybilletter til deres neste destinasjon; Milano, Italia.
  • Ved Cernobbio, ville lagene motta en avreisetidspunkt for neste morgen til Varenna, hver med 5 minutters mellomrom fra kl. 07:00, fra en redningsvakt ombord i dampskipet «Concordia».
  • Etter å ha gjennomført etappens Veivalg, måtte lagene dra med taxibåt til landsbyen Tremezzo og finne etappens Pit-Stop ved parken Teresio Olivelli.

Etappe 7 (Italia)[rediger | rediger kilde]

I Venezia, kunne lagene framføre en serenade ombord i en gondol under etappens Veivalg for å motta neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Sing It (Syng det) eller Bring It (Lever det). I Sing It, måtte lagene lære seg en tradisjonell, italiensk serenade som blir framført av gondoliere til vanlig. Deretter måtte de kle seg som gondolier før de måtte gå ombord i en gondol og framføre serenaden langs Canal Grande. Hvis mandolin-spilleren var fornøyd med framføringen, ville han gi dem neste ledetråd. I Bring It, måtte lagene innta som bærere. Først måtte de finne en transportvogn fylt med kofferter før deretter måtte navigere seg gjennom de trange gatene i Venezia til hotellet som var merket på koffertene. Når all bagasjen var levert til hotellets portner, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem velge en skuespiller fra en venetiansk maskerade-opptreden, commedia dell'arte, og male en eksakt kopi av masken. Hvis kunsteren var fornøyd med arbeidet, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet til Piazza Risorgimento i Cernobbio for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgave:

  • Etter ankomst i Venezia, måtte lagene dra med vanntaxi til Piazza San Marco og finne en spazzino, en lokal gatefeier som var ikledd grønn antrekk, for å motta neste ledetråd.

Etappe 8 (Italia → Hellas)[rediger | rediger kilde]

I Athen, måtte lagene løpe en runde på det Panathenske stadion for å motta neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom For the Bride (Til Bruden) eller For the Groom (Til brudgommen). I For the Bride, måtte lagene transportere to beholdere med melk på et esel gjennom gatene i Arakóva for å finne lokale osteprodusenter og bytte dem til et stykke med ost. Osten måtte så leveres til bruden. I For the Groom, måtte lagene konkurrere i et kappløp med lokalbefolkningen opp de 252 trinnene i Egarsios som fører dem til St. Georgs-kirken. Der måtte de finne en hyrde som ville gi dem to par dyr (Sau og geit) som så måtte leveres til brudgommen. Etter å ha gjennomført Veivalgsoppgaven, ville lagene motta en tallerken som måtte knuses for å få neste ledetråd.

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Liz & Michael finne matvognen Kantina. Der måtte de tilberede den tradisjonelle matretten kokoretsi ved å pakke deler av kjøttet inn i tarmer. Når kokken var fornøyd med tilberedningen, kunne de fortsette kappløpet.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kle seg opp som en vakt som står utenfor Den ukjente soldatens grav og lære seg vaktskifterutinen til de greske presidentvaktene, kjent som Evzones. Under oppsyn av presidentvakt, måtte de riktig gjennomføre koreografien i Zappeion-salen for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved det Panathenske stadion, måtte lagene løpe en æresrunde rundt banen for å motta neste ledetråd.

Etappe 9 (Hellas → Vietnam)[rediger | rediger kilde]

I Hanoi, besøkte lagene Quán Sứ-tempelet for å finne en ledetråd.

I denne etappens Veisperring, som var et tilbakeblikk til den niende sesongen, måtte et lagmedlem gjennomføre et strikkhopp på 73 meter ned i Korintkanalen for å motta neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Bamboo Climb (Bambusklatring) eller Window Design (Utstillingsvindu). I Bamboo Climb, måtte lagene transportere en 4,5 meters-stige laget av bambus gjennom de travle gatene til en leilighetskompleks og få den opp et smalt trappehus. På taket, måtte de bruke stigen til å hente et fuglebur og deretter returnere både fugleburet og stigen til utgangspunktet for å motta neste ledetråd. I Window Design, måtte lagene bære tre utstillingsdukker; en mann, en kvinne og et barn, gjennom gatene til en klesbutikk. Der måtte de kle opp utstillingsdukkene og stille dem ut i vinduet ved hjelp av et bilde som referanse. Når dommeren godkjente utstillingsvinduet deres, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet til Volterou Street for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Tượng Đài Lý Thái Tổ, måtte lagene lete blant en gruppe med viftedansere etter en vifte som var merket med en gul merke. Når de hadde funnet en, ville danseren gi dem neste ledetråd.

Etappe 10 (Vietnam)[rediger | rediger kilde]

I Vietnam, besøkte lagene provinsen Ninh Bình for å gjennømføre sesongens tiende etappe.
  • Mỹ Đình (Bến Xe Khách Mỹ Đình) til Ninh Bình (Bến Xe Khách Ninh Bình)
  • Ninh Bình (Tam Cốc-Bích Động brygge)
  • Ninh Bình (Bích Động-tempelet) >Fartsdump (Tara & Joey)<
  • Hoa Lư (Thôn Hải Nham) >Veisperring< Hvem føler seg fanget?
  • Hoa Lư (Đền Thái Vi – Bến Thành)
  • Ninh Bình (Tam Cốc – Hang Múa-toppen) >Pit-Stop (Etappe 10)<

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Tara & Joey samle seks dusin med andeegg fra en dam før de kunne fortsette kappløpet.

I denne etappens Veisperring, som var en tilbakeblikk fra den tredje sesongen, måtte et lagmedlem laste en sykkel med et riktig antall av store og små rekefeller og levere dem til en fisker 1,6 kilometer unna. Når riktig antall rekefeller var levert, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Bích Động-tempelet, måtte lagene lete på tempelområdet etter deres neste ledetråd og deres reisefølge, Travelocity-hagenissen, som de måtte ha med seg resten av etappen.
  • Ved Bến Thành, måtte lagene samle og levere offergaver av spesifiserte gjenstander til bønn (inkludert røde servietter, lys, blomster og falske penger) opp Ngô Đồng-elven til en seremoniell dragebåt. Ett lagmedlem måtte ro årene ved å bruke den tradisjonelle metoden ved å bruke føttene sine. Når de hadde levert offergavene, måtte de så dra tilbake til bryggen, ledsaget av dragebåten, for å motta neste ledetråd.
  • For å komme seg til Pit-Stop, måtte lagene gå opp ca. 500 trinn til toppen av Hang Múa.

Tilleggsopplysning:

  • Etter ankomst i Ninh Bình, måtte lagene dra til Tam Cốc-bryggen for å hente seg hver sine sykler, som ville være deres transportmiddel resten av etappen.

Etappe 11 (Vietnam → Sør-Korea)[rediger | rediger kilde]

I Seoul, måtte lagene dra til Gangnam-distriktet og finne en K-pop-dansegruppe og deres neste ledetråd.
  • Hanoi (Noi Bai internasjonale lufthavn) til Seoul, Sør-Korea Sør-Koreas flagg (Incheon internasjonale lufthavn)
  • Seoul (Gangnam-gu – Gangnam stasjon)
  • Seoul (Hanyang University Olympic Gymnasium) >Veisperring< Hvem stabler opp?
  • Seoul (Mugyewon Arts & Cultural Center)
  • Seoul (OGN e-Stadium) >Veisperring< Hvem vil ta kontroll?
  • Seoul (Sebit-seom – Gavit Some (Takhage)) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I denne etappens første Veisperring, måtte et utvalgt lagmedlem delta i speed stacking og staple kopper i tre spesifiserte formasjoner i løpet av syv sekunder eller mindre for å motta neste ledetråd.

I etappens andre Veisperring, måtte lagmedlemmet som ikke utførte den første Veisperringsoppgaven spille videospillet Street Fighter V mot en profesjonell videospiller. Deltagerne fikk en gjennomgang og en treningsrunde før de fikk spille mot de profesjonelle gamerne, som inkluderte Seon-woo "Infiltrering" Lee og Lee Chung "Poongko" Gon. Når de hadde klart å vinne en runde over den profesjonelle gamerne, ville de motta neste ledetråd. Hvis de ikke klarte å vinne en runde etter 10 runder, ville den profesjonelle gameren fortsette å spille med en hånd på ryggen. Hvis de etter ytterligere 10 runder ikke hadde vunnet, ville den profesjonelle gameren spille med bind foran øynene i tillegg med en hånd på ryggen.

Tilleggsoppgaver:

  • Etter ankomst i Seoul, måtte lagene dra til Gangnam-distriktet og finne en K-pop-dansegruppe ved «Gangnam Style»-skiltet for å motta neste ledetråd.
  • Ved Mugyewon, måtte lagene tilberede den koreanske nasjonalretten kimchi etter å ha sett en demonstrasjon av hvordan de skulle gjøre det. Når de hadde fått den godkjent, måtte de legge den i en krukke og deretter grave ned den lukkede krukken i jord for og fermenteres. De ville så motta sin neste ledetråd etter å ha mottatt en smaksprøve av kimchi.

Etappe 12 (Sør-Korea → USA)[rediger | rediger kilde]

I Chicago, besøkte lagene Wrigley Field for å gjennomføre sesongens siste oppgave, som involverte den manuelle resultattavlen.
  • Seoul (Incheon internasjonale lufthavn) til Chicago, Illinois Illinois’ flagg, USA USAs flagg (O'Hare internasjonale lufthavn)
  • Joliet (Chicagoland Speedway)
  • Chicago (Monroe Street stasjon)
  • Chicago (Chicago vanntårn og Buckingham Fountain og Wabash Avenue Bridge)
  • Chicago (Chicagos rådhus)
  • Chicago (Wrigleyville Dogs)
  • Chicago (Wrigley Rooftops – 3639 North Sheffield Avenue)
  • Chicago (Wrigley Field)
  • Chicago (Milton Lee Olive Park) >Pit-Stop (Etappe 12)<

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Chicagoland Speedway, måtte ett lagmedlem slutte seg til pit crewet og bytte et dekk på en NASCAR-bil i løpet av 40 sekunder eller mindre. Når de lyktes med å bytte dekk, måtte partneren kjøre en runde rundt banen i løpet av 48 sekunder eller mindre. Etter vel gjennomført løp, ville de motta neste ledetråd på seierspallen.
  • Ved Monroe Street stasjon, måtte lagene finne en byarbeider på perrongen som ville gi dem neste ledetråd.
  • Ledetråden lagene mottok fra byarbeideren, inneholdt tre gåter som hver representerte tre steder i sentrum av Chicago:
  1. Chicagos vanntårn
  2. Buckingham Fountain
  3. Wabash Avenue Bridge

Ved disse stedene ville de motta et postkort fra en utpekt person. Ved å sette sammen postkortene ville de finne navnet på deres neste destinasjon: Taket av Chicagos rådhus (City Hall Rooftop).

  • Ved Chicagos rådhus, måtte lagene finne takhagen og byens birøkter for å bytte postkortene mot deres neste ledetråd.
  • Ved Wrigleyville Dogs, måtte lagene lage ti Chicago hot dog, og levere dem til taket på 3639 North Sheffield Avenue, en av Wrigley-takene, hvor en gruppe Chicago Cubs-fans satt og ventet. Etter å ha levert pølsene, ville vinnerne av The Amazing Race 19, Ernie og Cindy, gi dem billettene til å gå inn på Wrigley Field for å finne deres neste ledetråd.
  • Ved Wrigley Field, måtte lagene huske sine plasseringer i hver etappe gjennom dette kappløpet. Ett lagmedlem måtte gå inn i kommentatorboksen, mens den andre måtte gå inn i stadionets hånddrevne resultattavle, som viste stedene lagene hadde besøkt i alfabetisk rekkefølge.
Etappe Sted
5 Ålesund
8 Athen
4 Dar-es-Salaam
9 Hanoi
6 Comosjøen
10 Ninh Bình
1 Panama by
2 São Paulo
11 Seoul
7 Venezia
3 Zanzibar

Uten mulighet til å se stedsnavnene på resultattavlen, måtte lagmedlemmet inne i resultattavlen plassere nummerskilt, som indikerte lagets plassering ved hvert Pit-Stop, ved hjelp av deres parnter som gav instrukser via enveisradio. Når lagplasseringene var korrekte, måtte de gå til banens home plate hvor en umpire ville gi dem et ark med ligninger, basert på deres plasseringer i løpet av kappløpet. Svaret ville gi dem et tresifret tall, som tilsvarte seksjonen av seter hvor deres siste ledetråd lå gjemt.

Tilleggsopplysning:

  • På flyet fra Seoul til Chicago, fikk lagene gratis oppgradering til premium-class.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]