The Amazing Race Canada 5

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Amazing Race Canada 5 er den femte sesongen av den canadiske realityserien The Amazing Race Canada. Serien er basert på den amerikanske serien The Amazing Race. Sesong 5 følger ti lag, alle bestående av to personer med en eksisterende relasjon, i et kappløp rundt om i Canada og verden. Hovedpremien i konkurransen er 250 000 CAD, en verdensomspennende reise for to personer, vel som en 2018 Chevrolet «Equinox True North Edition» til hvert av lagmedlemmene.[1] Jon Montgomery, programleder i alle foregående sesonger, leder også den femte sesongen av programmet.

Sesongen hadde premiere 4. juli 2017.

Kjæresteparet Sam Lambert og Paul Mitskopoulos vant den femte sesongen av The Amazing Race Canada.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Fra Queen's Battery, lokalisert på toppen av Signal Hill, med utsikt over St. John's, satte de ti lagene ut på The Amazing Race Canada 5.

12. oktober 2016 kunngjorde CTV at programmet var fornyet for en femte sesong.[2]

Denne sesongen har en interaktiv modus der folk kan følge episoden i sanntid på TV og få tilgang til trivialiteter, avstemninger og en nasjonal lederstatistikk. I tillegg til dette vil seerne også kunne se destinasjonene deltakerne besøker i konkurransen, spilt av som «sfærisk video».

For å markere at året 2017 er Canadas 150-årsjubileum, vil hver etappe ha en oppgave tilknyttet dette.

Casting[rediger | rediger kilde]

Castingprosessen for denne sesongen startet 12. oktober 2016, og på samme vis som de fire tidligere sesongene, var det satt opp en nettside for innsending og registrering av søknader og auditionvideoer. Søknadsfristen gikk ut 1. desember samme år.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Hotels.com, Mountain Equipment Co-op og Mentos, som har fungert som sponsorer tidligere, valgte å ikke fortsette sponsoravtalen denne sesongen. Chevrolet og Bank of Montreal (BMO) opprettholdt derimot sin rolle som sponsor. Nye sponsorer er Sinorama for reise, Canadian Tires Woods-merket for bekledning og Campbell Soup Company.[3]

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappe) Veisperringer
1 2 3ə 4 5 6 7+ 8 9 10+ 11
Sam & Paul Kjærester 4 3 4 1 3 2 1 1 1 1 1 Sam 6, Paul 5
Kenneth & Ryan Bestekompiser 1 5 6ε 4 4 5 2 2 2 3 2 Kenneth 6, Ryan 5
Korey & Ivana Bestevenner 2 8 2 6 6 3 5 4 4 2 3 Korey 5, Ivana 6
Karen & Bert Gift 6 4 5ə 5 5 4 4 5 3 4 Karen 5, Bert 4
Adam & Andrea Søsken 3 7 3 3 1ƒ 1 3 3 5 Adam 4, Andrea 4
Andrea & Ebonie Forretningspartnere 7 2 7 7 2 6 6 Andrea 3, Ebonie 3
Zed & Shabbir Far/Sønn 5 6 1 2 7 Zed 1, Shabbir 3
Megan & Courtney Kusiner 9 1 8 Megan 2, Courtney 1
Dan & Riya YouTube-verter 8 9 Dan 1, Riya 1
Aaron & Deb Mor/Sønn 10 Aaron 0, Deb 1
 • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
 • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe.
 • En lilla ε ved lagplassering, indikerer at laget brukte Fripass i den etappen. En rosa ə indikerer at laget tidligere fikk et Fripasset, og valgte å bruke det i den etappen. Ved etappenummer, indikerer at laget tidligere fikk et Fripass, men ble eliminert uten å ha benyttet seg av den.
 • En oransje + ved etappenummer, indikerer at det var en Face Off i den etappen. En oransje - ved lagplassering indikerer at laget tapte Face Off-oppgaven og fikk en tidstraff etter oppgaven.
 • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to U-svingene. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble U-svingt.
 • Et understreket etappenummer indikerer at det ikke var obligatorisk hvile mellom etappene og ble beordret videre. Førsteplassen fikk en premie i den etappen.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premier blir gitt til det laget som kommer først til Pit Stop på de respektive etappene.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (Newfoundland og Labrador → Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

Den første veisperringen fant sted ved en av Vancouvers føste høyhus, Fairmont Hotel Vancouver, der lagene måte gå på line.
 • St. John's, Newfoundland og Labrador Newfoundland og Labrador, Canada Canada (Signal Hill National Historic Site – Queen's Battery) (Startstreken)
 • St. John's (Signal Hill National Historic Site – Cabot Tower)
 • Airplane silhouette.png St. John's (St. John's internasjonale lufthavn) til Vancouver, Britisk Columbia Britisk Columbia (Vancouver internasjonale lufthavn)
 • Vancouver (North Vancouver-distriktet – Capilano Suspension Bridge)
 • Vancouver (Gastown – Statue av "Gassy Jack" (John Deighton))
 • Vancouver (Fairmont Hotel Vancouver) >Veisperring< Who's feeling up-tight?
 • Vancouver (Sunset Beach eller False Creek) >Veivalg< Pedal eller Paddle
 • Vancouver (VanDusen Botanical Garden – Labyrint) >Pit-Stop (Etappe 1)<

I sesongens første veisperring måtte et lagmedlem gå på line, fjorten etasjer over hotellfronten for å få neste ledetråd.

Kappløpets første veivalg var et valg mellom Pedal eller Paddle (Padle). I Pedal, dro lagene til Sunset Beach, der de imens de syklet, måtte fullføre to sykkelpoloøvelser. Først måtte hvert lagmedlem manøvrere en ball forbi et sett med kjegler. Deretter måtte de sentre ballen mellom seg og score et mål. Når fullført fikk lagene neste ledetråd. I Paddle, slo lagene seg sammen med et dragebåtcrew. Ett lagmedlem var med og padlet, imens den andre personen styrte båten gjennom en løype i False Creek, gjennom spesifikke kommandoer. Lagene fikk neste ledetråd idet de klarte å fullføre løypa.

Tilleggsoppgaver
 • Ved Cabot Tower måtte lagene lytte til en melding som ble kringkastet via en amatørradio stasjonert inne i tårnet. Meldingen ble sendt med morsekode og lagenes oppgave var å omsette koden til bokstaver, som så ville utgjøre navnet på deres første destinasjon. Idet lagene fant at koden var "Vancouver Capilano Bridge", mottok de neste ledetråd.
 • Ved ankomst i Vancouver måtte lagene lete på området tilhørende Capilano Suspension Bridge Park etter en falkoner som hadde ledetråden.
 • Ledetråden fra falkoneren ledet lagene til Gastown, hvor de måtte finne "Gassy Jack"-statuen på Maple Tree Square.
 • Etter veivalget dro lagene til VanDusen Botaniske Hage. Der måtte de lokalisere en labyrint, der Pit Stop var plassert i midten.

Etappe 2 (Britisk Columbia → Alberta)[rediger | rediger kilde]

I Alberta, gjennomførte lagene sesongens andre etappe i tettstedet Fort McMurray.
 • Airplane silhouette.png Vancouver (Vancouver internasjonale lufthavn) til Fort McMurray, Alberta Alberta (Fort McMurray internasjonale lufthavn)
 • Wood Buffalo (Vista Ridge – Wild Play Park) >Veisperring< Who's feeling up-tight? >Fripass< >Veivalg< Pump It eller Pull It
 • Wood Buffalo (Phoenix Heli-Flight)
 • Helikopter Wood Buffalo (Phoenix Heli-Flight) til Fort McMurray (MacDonald Island Park – SMS Stadium ved Shell Place)
 • Fort McMurray (MacDonald Island Park – Miskanaw Golfklubb − 16. hull) >Pit-Stop (Etappe 2)<

I denne etappens Veisperring, måtte ett lagmedlem lete gjennom klatreparken etter tre fargede deler av neste ledetråd som var gjemt i poser blant parkens 50 plattformer. I tillegg inneholdt tre av posene et Fripass. Et lag kunne finne mer enn et Fripass, men må gi de ekstra Fripassene til et valgfritt lag innen slutten av den tredje etappen.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Pump It (Pump det) eller Pull It (Dra det), hvor begge oppgavene hadde en grense på fem lag. I Pump It, måtte lagene dra til treningsbasen til brannvesenet til RM of Wood Buffalo. Etter å ha kledd seg opp som brannmenn, måtte lagene bære en vannpumpe på 54 kg til et nærliggende reservoar og finne ut hvordan man skulle betjene pumpen på en riktig måte. Etter å ha festet en brannslange til pumpen, måtte de slukke en kontrollert brann 15 meter unna for å motta neste ledetråd. I Pull It, måtte lagene dra til Fort McMurray Fish and Game Association Gun Range. Der måtte de skyte totalt 15 leirduer med et haglegevær, hvor partnerne måtte skifte etter hver tredje skudd, for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Phoenix Heli-Flight, måtte lagene bruke et skjema fra en helikopters tidligere tur til å beregne de manglende brenselsvektfraksjonene som trengs til å bestemme vekt og balanse. Når de hadde fylt ut riktig løsning, ville de motta neste ledetråd.
 • Etter å ha fullført oppgaven, ble lagene fløyet i helikopter over et område ødelagt av skogbrannen i Fort McMurray i 2016. Etter å ha landet ved SMS Stadium, måtte lagene finne etappens Pit-Stop ved det 16. hullet ved Miskanaw Golfklubb.

Etappe 3 (Alberta → Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

I småbyen Nelson, gjennomførte lagene en rekke oppgaver i løpet av den tredje etappen.
 • Wood Buffalo (Syncrude Tailings Dam)
 • Airplane silhouette.png Fort McMurray (Fort McMurray internasjonale lufthavn) til Castlegar, Britisk Columbia Britisk Columbia (West Kootenay lufthavn)
 • Castlegar (Columbia – Zuckerberg Island)
 • Nelson (Oso Negro kaffebrenneri) >Veisperring< Hvem vil henge med BOB?
 • Nelson (Kootenay Lake − Big Orange Bridge) >Veivalg< Strike It eller Throw It
 • Nelson (Kootenay Lake − Kokanee Creek Park) >Pit-Stop (Etappe 3)<

I denne etappens veisperring, måtte ett lagmedlem ta på seg våtdrakt og svinge fra en tau under Big Orange Bridge og lande så nærme som mulig en bøye med deres neste ledetråd på. De måtte så svømme til land hvor de ville bli gjenforent med sin partner.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Strike It eller Throw It. I begge veivalgsoppgavene, måtte lagene dra til Selkirk College. I Strike It, måtte lagene bruke utdelte redskaper til å smi varmt jern til to kleshengere som var lik et gitt eksempel. Når kleshengerne var godkjente, ville de motta neste ledetråd- I Throw It, måtte lagene dreieskive og utdelt verktøy til å forme to keramikk-kopper. Når koppene var godkjente, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene flyttet til det nedlagte oljeraffineriet Syncrude for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved ankomst i Castlegar, fant lagene merkede Chevrolet Bolt EV som fungerte som transportmiddel for denne etappen. I tillegg ville laget som kjørte mest effektiv med bilens regenerativ bremsing, motta en premie på 5 000 CAD ved etappens Pit-Stop.
 • På Zuckerberg Island, måtte lagene gjennomføre en oppgave fra en av sesongens sponsorer; Woods. Etter å ha inspisert et eksempel på en oppsett av en leirplass, måtte lagene lokalisere ni andre leirplasser i nærheten og korrekt identifisere en enkel forskjell fra eksempelet ved hver av leirplassene for å motta neste ledetråd.
 • Ved Oso Negro kaffebrenneri, måtte lagene lage to bestillinger på spesialtilpassede kaffeblandinger og deretter levere dem til fots til to forskjellige steder. Når bestillingene var levert, måtte de dra tilbake til kaffebrenneriet for å motta neste ledetråd.

Etappe 4 (Britisk Columbia → Kina)[rediger | rediger kilde]

I Beijing, måtte lagene innta rollen som turguider på Den kinesiske mur for å motta en ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom In Sync eller In Line. I begge veivalgsoppgavene måtte lagene dra til Ying Tung-hallen. I In Sync, måtte lagene synkronstupe fra 5 m-plattform og ned i bassenget. Når de hadde mottatt en total poengsum på minst 20 poeng fra tre dommere, ville de motta neste ledetråd. I In Line, måtte lagene ikle seg fargerike kostymer og riktig utføre en koreografi, som kombinerte en flash mob og linedance, for å motta neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, ble ett lagmedlem tildelt en liste med tre ingredienser til å fylle et reseptbasert plantelegemiddel, skrevet med kinesiske tegn, og måtte så lete blant 800 skuffer etter de med tilsvarende tegn. Når alle tre ingrediensene ble funnet, måtte de veie de riktige dosene for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter ankomst i Vancouver, måtte lagene dra til det lokale kontoret til reiseselskapet Sinorama for å motta en reisepakke bestående av en guidebok og plysjleker av selskapets pandamaskot.
 • Den kinesiske mur, måtte lagene kle seg som turguider fra Sinorama og memorere og gjenfortelle fakta om Den kinesiske mur til en gruppe med turister på tre språk; engelsk, fransk og mandarin. Når turistene var fornøyd med presentasjonen, ville de motta neste ledetråd.
 • Ved den canadiske ambassaden, måtte lagene avbryte et spill med ballhockey for å motta neste ledetråd.

Etappe 5 (Kina → Thailand)[rediger | rediger kilde]

I Bangkok, fant lagene etappens Pit-Stop ved tempelet Wat Thewarat Kunchorn Worawihan.

I sesongens første Snarvei, måtte lagene dra til Supachalasai nasjonalstadion og delta i nasjonalidretten hoop takraw. Det første laget som sparket ballen inn i bøylen, vant Snarveisledetråden og kunne dra rett til Pit-Stop.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Bling It eller Shred It. I Bling It, måtte lagene dra til Amulettmarkedet og finne en tuk-tuk. De måtte så finne åtte spesifikke dekorasjoner på Khlong Thom-markedet som de måtte feste på deres tuk-tuk slik at det samsvarte med et ferdigstilt eksempel, og inkluderte også en av plysjlekene som lagene fikk i starten av etappen. Når alle detaljene var på plass, ville de motta neste ledetråd. I Shred It, måtte lagene dra til Flow House, hvor begge på laget måtte ri en bølge og få tak i et flagg, som hang over dem, for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter ankomst i Shanghai, måtte lagene finne en representant fra Sinorama utenfor Shanghai Hongqiao jernbanestasjon som ville gi dem plysjleker sammen med deres neste ledetråd.
 • Ved Tock's Montreal Style Deli, måtte lagene gjensitere frasen på mandarin som lagene lærte under oppgaven på Den kinesiske mur i den forrige etappen ("xie xie ni") for å motta deres neste ledetråd.
 • Ved Caturday Café, måtte lagene finne deres neste ledetråd, som lå gjemt inne i kaféen.
 • Ved Kunsthuset, måtte lagene ikle seg svarte kostymer og, i fullstendig stillhet, gjennomføre en thailandsk dukkedans med en håndskåret dukke som skildret den mystiske skikkelsen Hanuman. Dansen innebar også spesifikke interaksjoner med publikum. Når dommeren var fornøyd med framføringen, ville de motta neste ledetråd.

Etappe 6 (Thailand → Ontario → Québec)[rediger | rediger kilde]

I Gatineau, måtte lagene gjennomføre en statsborgerprøve ved Canadian Museum of History før de kunne gå til etappens Pit-Stop.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ikle seg uniform for RCMP. Så måtte de skikkelig stelle en showhest og deretter feste hesteutstyr og sadel til hesten. Når tilsynsføreren godkjente arbeidet, måtte de ri hesten inn i arenaen sammen med RCMP Musical Ride til deres neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Tiptoe Through the Tulips eller Get the Picture. I Tiptoe Through the Tulips, måtte lagene dra til Commissioners Park. Der måtte lagene sette sammen en blomstervogn til den kanadiske tulipanfestivalen. Når bygget, måtte lagene lete rundt i parken etter tolv spann som inneholdt buketter med tulipaner med like farger og plassere dem ut ifra et eksempelvogn. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd. I Get the Picture, måtte lagene dra til Canadas kulturråd (Canada Council Art Bank). Der måtte lagene bruke en database til å søke opp 20 spesifiserte kunstverk ut ifra serienummer. Når kunstverkene ble funnet, måtte de finne dem, ta et bilde og til slutt plassere dem i et album. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Ottawa City Hall, måtte lagene finne Ottawas ordfører Jim Watson, som ville gi dem neste ledetråd.
 • Ved Hog's Back Falls, måtte lagene operere og arrangere fem røde eller hvite 2018-utgaven av Chevrolet Equinox "True North Edition", ved hjelp av bilenes omgivelseskamera, slik at de stavet en av bokstavene i ordet C-A-N-A-D-A for å motta neste ledetråd.
 • Ved Canadian Museum of History, måtte hvert lagmedlem gjennomføre den canadiske statsborgerskapsprøven. Når begge på laget hadde bestått statsborgerskapsprøven, ved å få minst 15 av 20 spørsmål riktig, ville de motta neste ledetråd.
 • Etter å ha bestått statsborgerskapsprøven, måtte lagene finne etappens Pit-Stop på museets øvre terrasse. Ved Pit-Stop, ville lagenes få deres canadiske statsborgerskap bekreftet ved å ta den canadiske statsborgerskapseden foran Renata Brum, dommer for statsborgerskap.

Etappe 7 (Québec → Ontario → Newfoundland og Labrador)[rediger | rediger kilde]

I Newfoundland og Labrador, besøkte lagene Gros Morne nasjonalpark for å gjennomføre etappens Fartsdump og Veivalg.
 • Ottawa, Ontario Ontario (Major's Hill Park)
 • Airplane silhouette.png Ottawa (Ottawa Macdonald–Cartier internasjonale lufthavn) til Deer Lake, Newfoundland og Labrador Newfoundland og Labrador (Deer Lake regionale lufthavn)
 • Corner Brook (BMO–filial)
 • Woody Point (Gros Morne nasjonalpark – Discovery Centre) >Fartsdump< Andrea & Ebonie >Veivalg< Find Your Dory eller Family Story
 • Corner Brook (Corner Brook Centre Bowl) (Face Off)
 • Corner Brook (Swirsky's Theatre and Music Hall) >Veisperring< Who's da Bomb?
 • Corner Brook (Captain James Cook National Historic Site Lookout) >Pit-Stop (Etappe 7)<

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Andrea & Ebonie skyte med pil og bue og treffe blink slik at de minst oppnådde en total poengsum på 25 poeng for å kunne fortsette kappløpet.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Find Your Dory eller Family Story. I Find Your Dory, måtte lagene ro en dory rundt Bonne Bay for å få øye på en hummerteine med deres neste ledetråd. Etter å ha hentet ledetråden, måtte de ro tilbake til startpunktet. I Family Story, måtte lagene dra til en vikingleir og ikle seg tidriktige kostymer. De måtte så lytte til etterlignere av tre norrøne guder; Loke, Odin og Tor, fortelle om deres forfedre og etterkommere. De måtte så fylle ut et slektstre ved å bruke steiner hugget med de oppgitte navnene (samt noen villedende navn) for å motta neste ledetråd.

I sesongens første Face Off, måtte lagene duellere mot hverandre i en runde med fem-kjeglers-bowling. Laget som etter endt kamp hadde den høyeste poengsum, ville motta neste ledetråd, mens det tapende laget måtte spille en ny kamp mot et annet lag. Det siste, tapende laget ved Face Off-oppgaven, måtte snu et timeglass og vente til sanden hadde rent ut før de fikk neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte ett lagmedlem velge og memorere tolv vitser ut ifra en liste med femti vitser og deretter framføre en feilfri stand-up-komedieshow på en scene for å motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene flyttet til Major's Hill Park i Ottawa, Ontario, for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved ankomst i Deer Lake, fant lagene merkede 2017 Chevrolet Spark som fungerte som transportmiddel for denne etappen.
 • Ved BMOs filial i Corner Brook, mottok lagene en videomelding fra sine kjære hjemme på et nettbrett som informerte dem om deres neste destinasjon; The Discovery Centre i Gros Morne nasjonalpark.

Etappe 8 (Newfoundland og Labrador → Panama)[rediger | rediger kilde]

I Panama by, gjennomførte lagene etappens Veisperring ved Paseo General Esteban Huertas i gamlebyen, kjent som Casco Viejo.
 • Corner Brook (Corner Brook City Hall)
 • Airplane silhouette.png Deer Lake (Deer Lake regionale lufthavn) til Panama by, Panama Panama (Tocumen internasjonale lufthavn)
 • Panama by (Biomuseo)
 • Panama by (Casco Viejo – Paseo Esteban Huertas) >Veisperring< Who's ready to meet their match? >Veivalg< Up For a Drink or Down For the Count
 • Panama by (Sports Complex Escuela Dr. Belisario Porras)
 • Panama by (Cinta Costera – Parador Fotográfico (Panamá-skilt)) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veisperring, måtte ett lagmedlem velge og memorere et intrikat mola-mønster ved et merket salgsbod, og deretter lete langs gatene og plassene i Casco Viejo etter en Kuna-kvinne som hadde på seg det samme mola-mønsteret på kjolen sin. Når de hadde funnet den rette kvinnen, måtte de eskortere kvinnen tilbake til salgsboden for å motta neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Up For a Drink eller Down For the Count. I Up For a Drink, måtte lagene dra til Hotel Las Clementinas. Der ville lagene finne øl fra mikrobryggeriet Casa Bruja. Lagene måtte så smake og identifisere smakene på fem forskjellige håndverksøl. Når de hadde korrekt merket smakene på ølene, ville de motta neste ledetråd. I Down For the Count, måtte lagene dra til en boksehall. Der måtte hvert lagmedlem lære seg seks kombinasjoner av bokseslag, før de så måtte entre bokseringen og utføre alle kombinasjonene i riktig rekkefølge mot en profesjonell bokser for å motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene flyttet til Corner Brook City Hall for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Biomuseo, måtte lagene finne neste ledetråd, som var gjemt ved utstillingen av arktisk ulv.
 • Ved Sports Complex Escuela Dr. Belisario Porras, måtte lagene kle seg opp som tamburmajor og lede det velkjente musikkorpset, Banda De Música Virgilio Escala Colegio Pedro Pablo Sánchez, med et korpsdrillrutine. Når rutinen var korrekt gjennomført, ville de motta neste ledetråd.
 • Ledetråden lagene mottok etter musikkorpsoppgaven, var et bilde av Jon Montgomery stående foran et Panamá-skilt. Lagene måtte finne ut at skiltet står ved Parador Fotográfico langs Cinta Costera, som var Pit-Stop for denne etappen. Det er imidlertid to identiske skilt langs kysten (den andre er på Calzada de Amador), så lagene måtte legge merke til bakgrunnsdetaljene på bildet for å finne ut hvilken plass som var riktig.

Etappe 9 (Panama → Saskatchewan)[rediger | rediger kilde]

I Saskatchewan, fant lagene etappens Pit-Stop ved 15 Wing Moose Jaw, basen til RCAF Snowbirds.
 • Panama by (Panamakanalen – Miraflores-slusene)
 • Airplane silhouette.png Panama by (Tocumen internasjonale lufthavn) til Regina, Saskatchewan Saskatchewan, Canada Canada (Regina internasjonale lufthavn)
 • Regina (Douglas Park Elementary School)
 • Redburn (Aulie Familiegård) >Fartsdump< Karen & Bert >Veivalg< The Cart eller The Horse
 • Rouleau (Dog River Hotel) >Dobbel U-sving< Kenneth & Ryan u-svingte Sam & Paul og Korey & Ivana u-svingte Adam & Andrea
 • Moose Jaw (Crescent Park)
 • Caron (Grandpa's Garden) >Veisperring< Who thinks it's good to be the queen?
 • Bushell Park (15 Wing Moose Jaw Canadian Armed Forces Base – Hangar 7) >Pit-Stop (Etappe 9)<

Som fartsdump i denne etappen, måtte Karen & Bert bruke høygaffel til å fjerne høy og møkk fra en boks i stallen og deretter legge nytt høy i boksen før de kunne fortsette kappløpet.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom The Cart eller The Horse. I The Cart, måtte lagene manøvrere en skurtresker, slå den på og deretter skufle 450 kg med canolafrø inn i maskinen, slik at det havnet i kornvognen, for å motta neste ledetråd. I The Horse, måtte lagene lede en auksjon på en Clydesdale-hest. En på laget måtte innta rollen som auksjonarius, som måtte memorere og gjenfortelle hesten sin historie til budgiverne og rope ut gjeldene priser. Den andre på laget måtte innta rollen som budfanger og måtte videreformidle bud til sin partner verbalt og med håndtegn. Når de hadde klart å selge hesten for minst 6 000 CAD, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte ett lagmedlem kle seg opp som birøkter og lete gjennom bikaker i en bikube, med 20 000 honningbier, etter den eneste dronningbien. Når de hadde funnet henne og korrekt pekt henne ut, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene flyttet til Miraflores-slusene ved Panamakanalen for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Utenfor Regina internasjonale lufthavn, måtte lagene velge en 2017-modell av Chevrolet Cruze, som ville være deres transportmiddel for denne etappen. Langene kunne velge om de ville bruke en sedan- eller en halvkombi-modell av bilen.
 • Ved Douglas Park Elementary School, måtte lagene, som en del av «Grant a Wish»-kampanjen til BMO, presse en full kanne med appelsinjuice fra appelsiner og servere juicen til et fullsatt kantine med barn for å motta neste ledetråd fra mottaker av sitt ønske, Leanne. Hennes ønske var at hvert barn skulle få en sunn frokost.
 • Ved Cresent Park i Moose Jaw, måtte lagene, ut ifra et bilde, korrekt stable 250 hermetikkbokser med Race-sponsoren Campbell Soup Company sin chunky suppe, med etiketten visende fremover og stående opp, på en gitt base i en lønnebladsformasjon for å motta neste ledetråd.

Etappe 10 (Saskatchewan → Ontario)[rediger | rediger kilde]

I Sault Ste. Marie, måtte lagene identifisere 14 kunstverk av kunstnergruppen Group of Seven mens de fikk en rundtur med Agawa Canyon Railway.
 • Regina (Victoria Park)
 • Airplane silhouette.png Regina (Regina internasjonale lufthavn) til Sault Ste. Marie, Ontario Ontario (Sault Ste. Marie lufthavn)
 • Sault Ste. Marie (Agawa Canyon Railway) >Veivalg< Alpac-It or I'll Cast
 • Sault Ste. Marie (John Rhodes Community Centre Pool) (Face Off)
 • Sault Ste. Marie (Mill Market – Entomica) >Veisperring< Who's counting on their partner?
 • Sault Ste. Marie (Bellevue Park – Topsail Island) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Alpac-It eller I'll Cast It. I Alpac-It, måtte lagene dra til Mockin'bird Hill Pioneer Farm. Der måtte lagene lede to alpakkaer gjennom en hinderløype med ni hindre, uten å velte noe, i løpet av tre minutter eller mindre for å motta neste ledetråd. I I'll Cast It, måtte lagene dra til Kinsmen Park. Der måtte lagene først ikle seg vadestøvler og deretter gå ut i Kinsmen Lake. Så måtte begge på laget kaste snøret sitt for å treffe tre flytende mål ved å fluefiske for å motta neste ledetråd.

I denne etappens Face Off, måtte lagene duellere mot hverandre i en runde med Crokicurl, et spill som kombinerer curling og spillet crokinole på en rund curlingbane. Hver ring i boet tilsvarte en bestemt verdi med poeng. På tvers ovenfor sin partner, byttet hvert lagmedlem på å sende seks curlingsteiner i et forsøk på å slå ut motstandernes steiner i tillegg til å holde deres stein i spill for å score flest poeng. Hvis motstanderens stein var i spill, måtte den bli truffet. Hvis en stein landet direkte i senter av boet, var det verdt 20 poeng og steinen ville bli tatt ut av spill. Etter at alle steinene var kastet, ville laget med høyest poengsum motta neste ledetråd, mens det tapende laget måtte spille en ny kamp mot et annet lag. Det siste, tapende laget ved Face Off-oppgaven, måtte snu et timeglass og vente til sanden hadde rent ut før de fikk neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte lagmedlemmet som ikke gjennomførte etappens Veisperring plassere hodet sitt inn i en boks, laget av plexiglass, hvoretter fire arter av blaberidae ville bli sluppet inn i boksen. Lagmedlemmet som gjennomførte Veisperringen, måtte deretter telle riktig antall av hver art for å motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysninger:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene flyttet til Victoria Park i Regina for å starte denne etappen.
 • Etter ankomst i Sault Ste. Marie, fant lagene deres neste ledetråd i merkede 2017 Chevrolet Colorado ZR-2, som ville være deres transportmiddel i denne etappen.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Agawa Canyon Railway, måtte lagene gå ombord på Agawa Canyon Tour-toget og dra med den gjennom Algoma Highlands og Agawa Canyon. I en av vognene, ville lagene finne titler og anmeldelser til 14 verk av de canadiske kunstnerne, kjent som Group of Sevenkunstnerne, og kopier av tilsvarende verk i en annen vogn. De måtte så memorere og deretter, i fremste vognen, korrekt identifisere alle 14 kunstverkene for å motta neste ledetråd fra konduktøren. Oppgaven måtte imidlertid fullføres i løpet av reisetiden på 30 minutter, ellers måtte de bli igjen på toget og vente på at rundturen var overstått før de kunne gjennomføre oppgaven på nytt.

Etappe 11 (Ontario → Québec)[rediger | rediger kilde]

Québec by var lagenes siste destinasjon i den femte sesongen av The Amazing Race Canada.
 • Sault Ste. Marie (Sault Ste. Marie Boardwalk)
 • Airplane silhouette.png Sault Ste. Marie (Sault Ste. Marie lufthavn) til Québec by, Québec Québec (Québec by Jean Lesage internasjonale lufthavn)
 • Québec by (Québec by Jean Lesage internasjonale lufthavn – Kontrolltårn)
 • Québec by (Montmorencyfallene) >Veisperring< Who's going to fall for this Roadblock?
 • Québec by (Saint-Roch – Blas de Bordeaux)
 • Québec by (Carnaval de Québec-lager)
 • Québec by (‎Le Musée du chocolat Érico)
 • Québec by (Édifice Marie-Guyart – Observatoire de la Capitale) >Veisperring< Who's about to wish they had done the first Roadblock?
 • Québec by (Morrin Centre)
 • Sainte-Famille, Île d'Orléans (Parc des Ancêtres) >Pit-Stop (Etappe 11)<

I etappens første Veisperring, måtte ett lagmedlem ikle seg klatresele og klarte ned et lastenett, som hang under gangbroen over fossen, for å hente deres neste ledetråd. De måtte så klatre opp igjen for å gjenforenes med sin partner.

I etappens andre Veisperring, måtte lagmedlemmet som ikke gjorde den første Veisperringen dra seg opp langs siden av 31-etasjers høye bygningen Édifice Marie-Guyart. På toppen av bygget, måtte de se utover byen etter et rødt og gult Race-flagg, som hang på taket av deres neste destinasjon; Morrin Centre. Når de hadde sett flagget, kunne de ta heisen ned til sin partner.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet til Sault Ste. Marie Boardwalk, med utsikt over Sault Ste. Marie International Bridge, for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Blas de Bordeaux, måtte lagene velge en sykkeltaxi, hvor en på laget inntok rollen som sentral mens den andre var sjåfør. Ved å kun bruke en stedsliste på fransk og kart med gatenavn, måtte personen ved sentralen, ved hjelp av walkietalkie, gi sjåføren veibeskrivelser gjennom gatene i gamlebyen av Québec by for å hente tre passasjerer med et farget kort og transportere dem til riktig sted. Når passasjerene hadde blitt fraktet til riktig sted. ville de gi dem kortet til sjåføren. Når de hadde returnert til Blas de Bordeaux med alle tre kortene, ville de motta neste ledetråd.
 • Ved lageret til Carnaval de Québec, måtte lagene lete blant de mange figurene av Bonhomme, den berømte snømannsmaskoten til festivalen, etter deres neste ledetråd i form av en boks med sjokolade fra Érico Chocolatier, navnet på deres neste destinasjon.
 • Ved Érico Chocolatier, måtte lagene bytte boksen med sjokolade mot et sjokoladeegg med deres neste ledetråd inni.
 • Ved Morrin Centre, ville lagene finne en pose med et puslespill på 150 biter, som ville danne et kart over Canada, og 10 kort som refererte til oppgaver som ble gjennomført i løpet av kappløpet. Seks av disse kortene var Canadas 150-års-oppgaver.


Etappe Sted Oppgave
1 Vancouver, BC Gå på line
2 Fort McMurray, AB Pump It
6 Gatineau, QC Statsborgerskapsprøve
7 Corner Brook, NL Fem-kjeglers-bowling
9 Regina, SK Canola
10 Sault Ste Marie, ON Group of Seven

Når puslespillet var korrekt satt sammen, måtte de plassere de seks riktige 150-års-oppgavekortene over byene oppgavene ble gjennomført for å motta sesongens siste ledetråd.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ http://www.bellmedia.ca/pr/press/ctvs-the-amazing-race-canada-welcomes-season-5-sponsors/ | CTV’s THE AMAZING RACE CANADA Welcomes Season 5 Sponsors
 2. ^ http://www.bellmedia.ca/pr/press/ctv-renews-the-amazing-race-canada-for-a-fifth-season/ | CTV Renews THE AMAZING RACE CANADA for a Fifth Season
 3. ^ http://www.bellmedia.ca/pr/press/ctvs-the-amazing-race-canada-welcomes-season-5-sponsors/ | CTV’s THE AMAZING RACE CANADA Welcomes Season 5 Sponsors

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]