The Amazing Race Australia 4

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Amazing Race Australia 4 er den fjerde sesongen av den australske realityserien The Amazing Race Australia. Serien er basert på den amerikanske realityserien The Amazing Race. Den fjerde sesongen fulgte elleve lag bestående av to personer med en eksisterende relasjon, i et kappløp rundt om i verden. Hovedpremien i konkurransen er 250 000 AUD.

Denne sesongen er den første sesongen til å bli sendt på Network 10, etter at kanalen overtok rettighetene til å produsere serien fra Seven Network. Den tidligere rugbyspilleren Beau Ryan overtok rollen som programleder for Grant Bowler, som ledet de foregående sesongene da serien ble sendt på Seven Network.

Den fjerde sesongen av The Amazing Race Australia hadde premiere 28. oktober 2019 og sesongfinale 3. desember 2019.

Det nygifte ekteparet Tim og Rod Sattler-Jones vant den fjerde sesongen av The Amazing Race Australia, og ble det første laget med en romantisk relasjon til å vinne den australske versjonen av The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Seoul Plaza i Seoul var startstreken for den fjerde sesongen av The Amazing Race Australia.

Den fjerde sesongen av The Amazing Race Australia strakk seg 45 000 km, gjennom åtte land på tre kontinenter. Kappløpet startet i Seoul, Sør-Korea. Dette var første gangen at den australske versjonen startet kappløpet utenfor Australias landegrenser, og første gangen at Sør-Korea ble besøkt av The Amazing Race Australia. I tillegg ble Malawi, Mongolia, Zambia og Zimbabwe ble for første gang besøkt i The Amazing Race Australia.

Fartshump kom tilbake som straff for laget som kom sist i en ikke-elimineringsetappe. Istedenfor at laget måtte gjøre en ekstra oppgave, fikk laget en oppgave litt vanskeligere for dem enn for de andre lagene. Et eksempel på dette er laget som kom sist i den tredje etappen, måtte i den fjerde etappen lage fem bunter med røkelsespinner istedenfor fire som de andre lagene måtte lage. Dette er den samme formen på ikke-elimineringsstraff som Handikap fra The Amazing Race Norge.

I løpet av sesongen, tangerte Tom & Tyler rekorden for antall etappeseire i løpet av en og samme sesong med åtte etappeseire. Denne rekorden er tidligere satt av Marc & Rovilson og Rachel & Dave fra sesongene The Amazing Race Asia 2 og The Amazing Race 20. Siden Tom & Tyler ble eliminert i den nest siste etappen, satte de rekorden for antall etappeseire av et lag som ble eliminert.

Casting[rediger | rediger kilde]

Søknadsprosessen for den fjerde sesongen begynte i mai 2019 og var åpen for folk som var australske og newzealandske statsborgere og for folk som var fastboende i Australia og New Zealand. Personer som søkte for å delta, måtte være minst 18 år. Søknadsfristen var opprinnelig satt til 31. mai 2019, men fristen ble forlenget til 7. juli 2019.[1]

Før filmingen startet, kom det fram i pressen at North Melbourne-spilleren Tom Wilkinson skulle delta sammen med Southport-spilleren Tyler Roos, sønnen til den berømte australske fotballspilleren Paul Roos.[1] Casten for denne sesongen inneholdt også nonner fra ordenen Missionaries of God's Love, den første brannkvinnen i Sør-Australia Adrienne Clarke, et aboriginsk ektepar og et likekjønnet ektepar.[2]

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Bankwest fungerte som hovedsponsor for denne sesongen av kappløpet, og stod for flere av etappepremiene i tillegg til Halo-betalingsringer, som lagene brukte som betalingsmiddel i mange av etappene. Andre sponsorer for denne sesongen var Tourism NT, Jetstar og Powerade Active Water.[3]

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.[2]

Lag Relasjon Plassering (etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5 6 7+ 8 9 10 11 12
Tim & Rod Nygift ektepar 4 4 3 5 5 2 2^ 2 3 4 1 1 Tim 4, Rod 4
Jasmin & Jerome Aboriginsk ektepar 6 5 4 4ƒ 1 3 5+ 3 2 2 3 2 Jasmin 2, Jerome 6
Viv & Joey Søsken 2 2 2 7 7 5 3~ 5 5 3 2 3 Viv 2, Joey 6
Tom & Tyler Tidl. lagkamerater 1 1 1 1 2 4 1+ 1ƒ 1 1 4 Tom 4, Tyler 3
Femi & Nick Psykiatriske sykepleiere 5 9 7 8 3 6 4~ 4 4 5 Femi 3, Nick 3
Sid & Ash Datende instagrammere 9 7 6 3 4 1 6^ 6 Sid 3, Ash 2
Hayley & Mikayla Søstre 3 3 5 2 6 7 Hayley 1, Mikayla 2
Chris & Adrienne Alpakkabonde & brannkvinne 7 6 8 6 8 Chris 1, Adrienne 1
Rowah & Amani Mor & datter 8 8 9 9 Rowah 1, Amani 1
Judy & Therese Nonner 10 10 Judy 1, Therese 0
Alana & Niko Søsken 11 Alana 1, Niko 0
 • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
 • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og ble "merket for eliminering"; hvis laget ikke kom på førsteplass i neste etappe, fikk de en 30-minutters tidsstraff.
 • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei.
 • En brun ⊃ indikerer at laget brukte U-sving. En brun ⊂ indikerer at laget ble U-svingt.
 • En gul + ved etappenummer indikerer at det var et Veikryss i den etappen.
  • Like fargesymboler (rosa +, olivengrønn ~ og cyan ^) indikerer at lagene samarbeidet under Veikrysset.

Stemmehistorikk[rediger | rediger kilde]

Etappe: 9 11
U-svingt: Tim & Rod Tom & Tyler
Resultat 4–1 3–1
Lag: Laget stemte:
Tim & Rod Tom & Tyler Tom & Tyler
Jasmin & Jerome Tim & Rod Tom & Tyler
Viv & Joey Tim & Rod Tom & Tyler
Tom & Tyler Tim & Rod Tim & Rod
Femi & Nick Tim & Rod

Premier[rediger | rediger kilde]

 • Etappe 2 - AUD 1 000 hver, lagt inn på sine Bankwest Halo-smartringer
 • Etappe 6 - AUD 1 000 hver, lagt inn på sine Bankwest Halo-smartringer
 • Etappe 11 - En ferie til Nordterritoriet, sponset av Holidays Australia, Discover Northern Territory og Jetstar.
 • Etappe 12 - AUD 250 000

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (Sør-Korea)[rediger | rediger kilde]

I Seoul, måtte lagene finne et rødt og gult flagg fra Namsam Tower.
 • Seoul, Sør-Korea Sør-Korea (Seoul Plaza) (Startstreken)
 • Seoul (Namfjellet – Namsan Tower)
 • Seoul (Namsangol Hanok-landsbyen – Seoul Millennium Time Capsule)
 • Seoul (Hanelven) >Veisperring< Hvem er klar for riverdance? >Veivalg< Fold 'Em Fast eller Stack 'Em High
 • Seoul (Seoullo 7017) >Pit-Stop (Etappe 1)<

I sesongens første veisperring, måtte et lagsmedlem stå på en flyboardHanelven og nå en høyde på minst 2 meter for å motta neste ledetråd.

I sesongens første veivalg, måtte lagene velge mellom Fold 'Em Fast eller Stack 'Em High. I Fold 'Em Fast, måtte lagene dra til Gwangjang-markedet. Der måtte lagene kjevle ut, fylle med fyll og brette 50 dumplings. Når dumplingmesteren var fornøyd med arbeidet, ville de motta neste ledetråd. I Stack 'Em High, måtte lagene dra til Hanyang University Gym. Der måtte begge på laget ta del i speed stacking og stable tolv kopper i en gitt formasjon i løpet av åtte sekunder for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • I Namsan Tower, måtte lagene se utover byen fra observasjonsdekket etter et gult og rødt Race-flagg. Etter å ha funnet flagget, måtte lagene lete i suvenirbutikken etter et postkort som hadde bilde av stedet flagget var plassert. Postkortet hadde også adressen på stedet skrevet på baksiden. Lagene måtte så gå til stedet og finne en "melding hjemmefra", en inskripsjon på Seoul Millennium Time Capsule fra New South Wales' premierminister John Fahey, hvor de ville finne deres neste ledetråd.

Etappe 2 (Sør-Korea)[rediger | rediger kilde]

I Sør-Korea, besøkte lagene den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea og hang opp bånd med bønn om koreansk gjenforening.
 • Seoul (Cheonggye Plaza – Skulpturen «Spring»)
 • Seoul (Sejongno — Gwanghwamun Plaza)
 • Paju (Imjingak – Gjenforeningsgjerde) >Veivalg< All Heart eller All Thumbs
 • BSicon BOOT.svg Cheorwon (Hantan — Goseokjeong-paviljongen) >Pit-Stop (Etappe 2)<

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom All Heart or All Thumbs. I All Heart, måtte lagene dra til Duroowell Bootcamp. Der ville lagene bli kommandert gjennom en rekke oppgaver av en drillsersjant. Oppgavene bestod i å bære to store dekk opp en bakke, navigere seg gjennom en klatreløype og krype i gjørme med en vektet ryggsekk, som inneholdt deres neste ledetråd. I All Thumbs, måtte lagene dra til Cheorwon Gymnasium. Der måtte lagene ta del i den relative nye idretten dronefotball. Hvert lagsmedlem måtte styre dronen gjennom en bane og score et mål for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Gwanghwamun Plaza, måtte lagene telle antall dyser som var i 12.23-fontenen. Når de hadde avgitt riktig svar (364), ville de motta neste ledetråd.
 • Ved Imjingang i den demilitariserte sonen, måtte lagene skrive et budskap om kjærlighet og håp på et bånd og knyte det fast til gjenforeningsgjerdet for å motta neste ledetråd.
 • Etter veivalgsoppgaven, måtte lagene rafte ned elven Hantan til etappens pit-stop ved Goseokjeong-paviljongen.

Tilleggsopplysning:

 • Lagene startet etappen ved Cheonggye Plaza.

Etappe 3 (Sør-Korea → Vietnam)[rediger | rediger kilde]

I Ninh Bình, fikk lagene muligheten til å ro en båt ved hjelp av lokale metoder under etappens veivalgsoppgave; ved å bruke føttene sine.
 • Seoul (Namdaemun-ro)
 • Airplane silhouette.png Seoul (Incheon internasjonale lufthavn) til Hanoi, Vietnam Vietnam (Noi Bai internasjonale lufthavn)
 • Hanoi (Thang Long vanndukketeater) (Overnatting)
 • Bus-logo.svg Hanoi (Giáp Bát busstasjon) til Ninh Bình >Veivalg< Escargot eller Make Boat Go
 • Ninh Bình (Tam Cốc-bryggen) >U-Sving< Jasmin & Jerome u-svingte Sid & Ash >Veisperring< Hvem er den heldige?
 • Ninh Bình (Hang Múa) >Pit-Stop (Etappe 3)<

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Escargot or Make Boat Go. I Escargot, måtte lagene samle inn 100 snegler fra en av Ninh Binhs risåkre for å motta neste ledetråd. I Make Boat Go, måtte lagene bruke føttene til å ro en vietnamesisk båt til en stor stein med deres neste ledetråd på.

I denne etappens veisperring, måtte lagene dra til Lãng Khanh Hostel & Restaurant. Der ville lagene finne et bord med 300 cốm, grønn klebrig ris pakket inn i bananblader, hvor ni av dem inneholdt en gullmynt. Et lagsmedlem måtte finne en pakke med gullmynt for å motta neste ledetråd. Hvis en pakke som de valgte ikke inneholdt en gullmynt, måtte de spise pakken med cốm før de kunne gjøre et nytt forsøk.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Thang Long vanndukketeater, måtte lagene skrive seg opp på en av tre vanndukke-forestillinger, som lagene måtte se for å finne ut navnet på deres neste destinasjon. Hver av forestillingene hadde kun plass til tre lag hver og med ti minutters mellomrom mellom forestillingene. Lagene måtte finne ut at dragene i forestillingen hadde ord skrevet på halsene deres som satt sammen ville bli "Ben Xe Giap Bat"; Giap Bat busstasjon.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av pit-stop, ble lagene flyttet til Seoul for å starte denne etappen.

Etappe 4 (Vietnam)[rediger | rediger kilde]

I Gia Viễn, besøkte lagene Bái Đính-tempelet for å finne en buddhastatue som hadde begge føttene sine på et dyr for å motta neste ledetråd.
 • Ninh Bình (The Reed Hotel)
 • Hoa Lư (Hoa Lư-citadellet og Chùa Nhất Trụ-tempelet) >Fartsdump (Rowah & Amani)< >Snarvei< >Veivalg< Short Strokes eller Long Strides
 • Gia Viễn (Bái Đính-tempelet)
 • Gia Viễn (Bái Đính-tempelet – Hồ Tiên) >Pit-Stop (Etappe 4)<

Som fartshump i denne etappen, måtte Rowah & Amani lage fem 2 kilos-bunter med røkelsespinner istedenfor fire i den første oppgaven.

I sesongens første snarvei, kunne lagene laste en sykkel med 320 reketeiner og levere dem til en fisker. Første laget som gjennomførte oppgaven, vant snarveisledetråden og kunne dra rett til pit-stop.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Short Strokes eller Long Strides. I begge veivalgsoppgavene, måtte lagene dra til Chùa Vàng Ninh Nhất. I Short Strokes, måtte hvert lagsmedlem male en månefestsmaske lik den som deres partner hadde på seg. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd. I Long Strides, måtte lagene, et lagsmedlem om gangen, gå en merket løype på stylter uten å falle for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Hoa Lư-citadellet, måtte lagene finne en haug med røkelsespinner, lage fire 2 kilos-bunter av dem, med en feilmargin på 100 gram, og levere dem til Chùa Nhất Trụ-tempelet for å motta neste ledetråd.
 • Ved Bái Đính-tempelet, måtte lagene lete blant 500 buddhastatuer for å finne den ene statuen som hadde begge føttene på et dyr; Pháp Luận Sơn. Lagene måtte så gå til toppen av tempelets klokketårn for å avgi svar, og hvis de hadde et riktig svar, kunne de ringe med klokken og motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • Lagene startet etappen utenfor The Reed Hotel i Ninh Bình.

Etappe 5 (Vietnam → Mongolia)[rediger | rediger kilde]

I Mongol Els, måtte et lagsmedlem ri på, mens den andre førte, en kamel til etappens pit-stop.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Milk the Best eller Herd the Rest. I Milk the Best, måtte lagene melke en geit helt til den dekket en merket linje i en kopp for å motta neste ledetråd. I Herd the Rest, måtte lagene bruke en tradisjonell mongolsk redskap til å fange og merke fire geiter med maling for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • I Gandantegtsjinlen-klosteret, måtte lagene dreie og telle alle bønnehjulene i tempelet og avgi riktig svar (287) til hovedmunken for å motta neste ledetråd.
 • Ved Dragon bussterminal, måtte lagene gå ombord i en av tre busser, hvor den første hadde plass til tre lag, den andre to lag og den siste tre lag, til Mongol Els. Etter ankomst i Mongol Els, ville lagene ta del i en velkomstseremoni og drikke en skål med airag, gjæret hoppemelk, før de fikk deres neste ledetråd.
 • Etter veivalgsoppgaven, måtte ett lagsmedlem ri på, mens det andre lagsmedlemmet ledsaget, en kamel gjennom ørkenen i ca. 1 kilometer vest og deretter nordover til etappens pit-stop.

Etappe 6 (Mongolia)[rediger | rediger kilde]

I Mongolia, måtte en fra hvert lag lære seg en tradisjonell sjanti, som blir brukt til å starte en mongolsk brytekamp, i etappens veisperring.
 • Gobi Gurvansaikhan nasjonalpark (Sanddynene i Khongoryn Els) >Veisperring< Hvem er klar for å takle denne veisperringsoppgaven? >Veivalg< Dance eller Deliver
 • Ulaanbaatar (Tsjingisijn Khüree) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I denne etappens veisperring, måtte ett lagsmedlem lære seg en tradisjonell mongolsk sjanti, som blir brukt som introduksjon til en mongolsk brytekamp. Når sjantien var korrekt framført, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Dance eller Deliver. I Dance, måtte lagene dra til Ulanbataars ensembleteater. Der måtte lagene lære seg den tradisjonelle folkedansen Durvun Oird og framføre den sammen med en dansetropp foran publikum. Når dansen var vel gjennomført, ville de motta neste ledetråd. I Deliver, måtte lagene dra til Mongolias største marked: Narantuul-markedet. Der måtte lagene levere støvler, møbler og en ovn, som lagene måtte sette sammen etter å ha levert den, til angitte boder inne på markedet. Når jobben var gjennomført, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • I begynnelsen av etappen, måtte lagene grave i et avgrenset område i Khongoryn Els-ørkenen etter en boks som inneholdt deres neste ledetråd. Grunnet høye temperaturer i ørkenen, fikk lagene en frist på fire timer på å finne deres neste ledetråd og ville få en tidsstraff på to timer ved pit-stop hvis de ikke klarte å finne ledetråden innen fristen.

Etappe 7 (Mongolia → Zimbabwe → Zambia)[rediger | rediger kilde]

I Zambia, besøkte lagene stedet der oppdagelsesreisende David Livingstone første gangen så Victoriafallene.

I denne etappens veisperring, måtte et lagsmedlem velge et mikrofly og fly over Victoriafallene for å finne seks bokstaver på bakken og måtte deretter stokke bokstavene til de fikk fram stedsnavnet, hvor deres neste ledetråd var: landsbyen Mukuni.

I sesongens første Veikryss, måtte lagene samarbeide med et annet lag i å løse en oppgave. I denne veikryss-oppgaven, måtte de samarbeidene lagene spille en melodi i takt med hverandre på marimba for å motta neste ledetråd. Etter at oppgaven var fullført, var samarbeidet mellom lagene over.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Cultivate eller Separate. I Cultivate, måtte lagene feste en plog på to okser og lede dem til å dyrke et jorde ved å pløye åtte rette furer. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd. I Separate, måtte lagene sette sammen et tradisjonelt strågjerde rundt et hus til et nygift ektepar. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter ankomst på Victoria Falls lufthavn, fikk lagene ta del i en tradisjonell velkomstseremoni, hvor høvdingskvinnen fra den lokale landsbyen spyttet vann på dem som en velsignelse. Når seremonien var utført, ville lagene motta neste ledetråd, som instruerte dem til å dra med taxi til Victoria Falls Bridge, krysse broen over Zambezi til fots, og deretter ta taxi til Batoka Sky Aerodrom for å finne neste ledetråd.
 • Etter veivalgsoppgaven, ville lagene finne et nettbrett med en videomelding fra sine kjære i bilene sine, med informasjon om at lagene måtte kjøre til Livingstone Island Launch Site og dra med båt til Livingstone Island, hvor de ville finne neste ledetråd.

Tilleggsopplysninger:

 • I løpet av pit-stop, ble lagene fraktet til Tsjojzjin Lama-tempelet for å starte denne etappen.
 • For deres sikkerhet og for å unngå å skremme elefantene ved The Elephant Café, måtte lagene gå langs en merket sti til pit-stop. De fikk ikke lov til å gå utenfor stien eller å løpe til pit-stop.

Etappe 8 (Zambia → Zimbabwe)[rediger | rediger kilde]

I Zimbabwe, måtte en fra hvert lag gjennomføre en juvsving ned i Batoka Gorge i denne etappens veisperring.
 • Zambezi nasjonalpark, Zimbabwe Zimbabwe (Grensestasjon)
 • Victoria Falls nasjonalpark (Batoka Gorge) >Fartsdump (Sid & Ash)< >Veisperring< Hvem er klar til å kaste seg ut i det? >Snarvei<
 • Victoria Falls (Victoria Falls Private Game Reserve)
 • Chisuma Village (Chisuma Primary School) >Veivalg< Build Up eller Serve Up
 • Victoria Falls (Mpala Village) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagsmedlem gjennomføre en 70-meters juvsving ned i Batoka Gorge for å motta deres neste ledetråd. Som fartshump i denne etappen, måtte både Sid og Ash gjennomføre veisperringsoppgaven.

I sesongens andre snarvei, måtte lagene korrekt identifisere ti sett med avføring fra dyr ved hjelp av en liste med korte beskrivelser av formen på de ulike dyrenes avføring. Når avføringene hadde blitt korrekt plassert foran utskjæringer av dyrene, ville det første laget som fikk godkjent oppgaven motta snarveisledetråden og dra rett til pit-stop.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Build Up eller Serve Up. I Build Up, måtte lagene sette sammen og montere to lekeapparater på skolens lekeplass. Når rektoren var fornøyd med arbeidet, ville han gi dem neste ledetråd. I Serve Up, måtte lagene lage en tradisjonell zimbabwisk måltid, mielie pap (maisgrøt), og servere det til 10 skolebarn for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • I Victoria Falls Private Game Reserve, måtte lagene finne fem spor (en øks, patroner, rester av et bål, sigaretter og fyrstikkesker) på ulovlig krypskyting inne på viltreservatet. Når de hadde presentert funnene til viltvokteren, ville de motta neste ledetråd.
 • Ved Mpala Village, måtte lagene bære en bøtte med vann på hodet og gå til etappens pit-stop.

Tilleggsopplysning:

Etappe 9 (Zimbabwe → Zambia → Malawi)[rediger | rediger kilde]

I Lilongwe, måtte lagene rense fem kilo med peanøtter på Mgona-markedet.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Stack eller Stitch. I Stack, måtte lagene velge en haug med trekull og fylle sekken med all kullet. Mengden med kull var 1,5 granger volumet av sekken, så lagene måtte bruke pinner og strenger til å stable og feste det, slik at kullet holdt seg fast. Hvis en kvinne kunne bære sekken på hodet uten at kullet falt ut, ville hun gi dem tillatelse til å bære kullet til et kulldeponi og motta neste ledetråd. I Stitch, måtte lagene bruke pedaldrevet symaskin til å sy sammen to skjorter. Når syersken var fornøyd med arbeidet, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter ankomst i Lilongwe, møtte lagene programleder Beau Ryan utenfor lufthavnen, der de ble informert om at de måtte stemme på det laget som de ønsket skulle bli u-svingt, før de kunne fortsette kappløpet. Laget som fikk flest stemmer, måtte gjøre begge sider av veivalgsoppgaven.
 • Ved Mgona-markedet, måtte lagene skrelle og drøfte minst fem kilo med peanøtter for å motta neste ledetråd.
 • Etter veivalgsoppgaven, måtte lagene bruke lokale metoder til å lage 50 mursteiner av leire. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd.
 • Ved Kumbali Lake Retreat, måtte lagene finne en sekk med puslebiter på bunnen av den grunne delen av Malawisjøen. En fra hvert lag måtte høre på en mann fortelle dem instruksjoner på chichewa om hvor sekkene befant seg. I nærheten var det listet opp en ordliste på en tavle, som hadde engelske oversettelser av ordene mannen brukte i instruksjonen, som lagene måtte bruke til å finne ut hva mannen hadde forklart dem. Deretter måtte de løpe til sjøen og fortelle til sin partner hvor sekkene befant seg, som så måtte løpe ut i sjøen, finne sekken og ta den med tilbake til land. Tilbake på land, måtte de sette sammen puslebitene, som ville bli en liten statue, for å motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av pit-stop, ble lagene flyttet til Avani Victoria Falls Resort i Zambia for å starte denne etappen.

Etappe 10 (Malawi)[rediger | rediger kilde]

I Malawi, måtte lagene ro stokkebåter langs bredden av Malawisjøen til landsbyen Lifuwu.
 • Mphere (Leopard Bay Beach) >Fartsdump (Viv & Joey)<
 • BSicon BOOT.svg Mphere (Lifuwu Village) >Veivalg< Dirty eller Smelly
 • Lilongwe (Lizulu-markedet) >Veisperring< Hvem slites aldri ut?
 • Lilongwe (Lizulu-markedet – Nsapato-seksjonen)
 • Lilongwe (Harry's Bar)
 • Lilongwe (Kumbali Lodge) >Pit-Stop (Etappe 10)<

Som fartshump i denne etappen, måtte Viv & Joey tømme deres stokkebåter for vann før de kunne begynne på kano-oppgaven.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Dirty eller Smelly. I Dirty, måtte lagene vaske 30 klesplagg ved en vaskestasjon på stranden og legge dem ut til tørk for å motta neste ledetråd. I Smelly, måtte lagene velge en bøtte med fisk og bære dem med seg til en tørkestasjon. Der måtte de sortere all fisken i bøtten i tre forskjellige arter og legge dem til tørk. Når fisken var korrekt sortert, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagsmedlem lage to par med sandaler av gummi fra gamle dekk. Når skomakeren var fornøyd med arbeidet, ville han gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • På Leopard Bay Beach, måtte hver lagsmedlem ro en tradisjonell stokkebåt én kilometer til landsbyen Lifuwu. Der ville de finne deres neste ledetråd.
 • På Lizulu-markedet, måtte lagene finne Nsapato-seksjonen av markedet, hvor de måtte høre etter deres neste ledetråd. Noen butikker i dette området ville gjentatte ganger kringkaste en beskjed over megafoner med navnet på lagenes neste destinasjon.
 • På Harry's Bar, måtte hver lagsmedlem delta i en to-minutters quiz om ting som har skjedd i løpet av de tidligere etappene for å motta neste ledetråd. Lagene ville få et minutts tidsstraff for hvert svar som var feil, og som lagene måtte sone ved etappens pit-stop.
# Spørsmål Svar
1 Hvilket lag snek i heiskøen i Namsan Tower? Tom & Tyler
2 Hvilket lag prøvde seg på en Snarveisoppgave, men måtte gi opp? Tim & Rod
3 Hvilket lag ga opp stylter for reketeiner i Vietnam? Jasmin & Jerome
4 Hvilket lag var det andre laget som kom til montering av lekeapparat-oppgaven i Zimbabwe? Femi & Nick
5 Hvilket lag tok to ledetråder og etterlot et lag uten noe? Sid & Ash
6 Hvilket lag trengte fire forsøk på å synge den mongolske sjanti-sangen? Hayley & Mikayla
7 Hvilket lag tilbragte lengst tid i en taxi i den første etappen? Alana & Niko
8 Hvilket lag ble forbigått i de siste 30 sekundene av den andre etappen? Judy & Therese
9 Hvilket lag klarte å stable kopper og padle med føttene deres? Rowah & Amani
10 Hvem klarte å sveve på flyboard i løpet av to minutter? Chris & Adrienne
 • Etter quizen, måtte lagene lære seg og framføre en lokal malawisk sang på chichewa for å motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • Lagene starten den tiende etappen med to minutters intervaller ved Leopard Bay Beach på bredden av Malawisjøen.

Etappe 11 (Malawi → Thailand)[rediger | rediger kilde]

I Bangkok, måtte lagene forgylle en statue av Ganesha og ta den med til etappens pit-stop utenfor Wat Suwannaram.
 • Lilongwe (President Walmont Hotel)
 • Airplane silhouette.png Lilongwe (Lilongwe internasjonale lufthavn) til Bangkok, Thailand Thailand (Suvarnabhumi lufthavn)
 • Bangkok (Khlong Toei-markedet) >Veivalg< Water eller Wheel >U-Sving< Tre lag u-svingte Tom & Tyler
 • Bangkok (Kudi Khao samfunnssenter) >Veisperring< Hvem er klar for en munnfull?
 • Bangkok (Wat Suwannaram) >Pit-Stop (Etappe 11)<

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Water eller Wheel. I Water, måtte lagene reise med en long-tail-båt på Chao Phraya og memorere 12 landemerker langs elven. Etter båtturen, måtte lagene plassere bilder av landemerkene på de riktige stedene på et kart for å motta neste ledetråd. I Wheel, måtte lagene feste deler ordentlig på en tuk-tuk og deretter dekorere den. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens veisperring, måtte et lagsmedlem velge et bord med tre tannlegepasienter, hver med en skål med tannproteser foran seg. De måtte så finne ut hvilket av protesene som passet inn i pasientens munn. Når alle tre pasientene hadde fått sine tannproteser satt inn i munnen, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • På Khlong Toei-markedet, måtte hvert lagsmedlem spise tre tusenårsegg for å motta neste ledetråd.
 • Utenfor Wat Suwannaram, måtte lagene forgylle en statue av Ganesha med bladgull. Når arbeidet var fullført, måtte de ta med statuen til pit-stop og presentere den for Beau.

Tilleggsopplysninger:

 • Lagene startet den ellevte etappen med to minutters intervaller utenfor President Walmont Hotel.
 • Under flygningen fra Lilongwe til Bangkok, stemte lagene i hemmelighet på hvilket lag de ønsket skulle bli u-svingt. Laget som fikk flest stemmer, ble u-svingt og måtte gjøre begge sider av veivalgsoppgaven.

Etappe 12 (Thailand → Australia)[rediger | rediger kilde]

I Nordterritoriet, fant lagene målstreken for den fjerde sesongen av The Amazing Race Australia i Nitmiluk nasjonalpark.
 • Airplane silhouette.png Bangkok (Suvarnabhumi lufthavn) til Darwin, Nordterritoriet Nordterritoriet, Australia Australia (Darwin internasjonale lufthavn)
 • Darwin (Darwin Waterfront Precinct — Big Buoy Water Park)
 • Airplane silhouette.png Darwin (Darwin internasjonale lufthavn — Top End Tandems) til Katherine
 • Uralla (Katherine Outback Experience) >Veisperring< Hvem er klar til å løpe rundt omkring denne veisperringen?
 • Nitmiluk nasjonalpark (Nitmiluk nasjonalpark helipad til Nitmiluk Gorge) >Pit-Stop (Etappe 12)<

I sesongens siste veisperring, måtte et lagsmedlem trene en australsk cattledog til å løpe gjennom en åttetallsformet løype og deretter temme en villhest ved å berøre den for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter ankomst i Darwin, måtte lagene finne en representant fra Jetstar på lufthavnen som ville gi dem neste ledetråd.
 • Ved Darwin Waterfront Precinct, måtte lagene finne bunker med aviser fra avisen Northern Territory News og deretter sortere ut sensasjonsoverskriftene for å finne åtte forsider som hadde overskrifter relatert til hendelser i løpet av kappløpet. Når avisene var funnet, måtte de presentere overskriftene til avisens redaktør Matt Williams, som ville gi dem neste ledetråd hvis de hadde funnet de riktige overskriftene. De korrekte overskriftene var:
Overskrift Referanse
"A Couple of Basket Cases Jump the Queue" Tom & Tyler og Viv & Joey snek i heiskøen i Namsan Tower.
"Flying Firefighter Saves the Day" Adrienne gjennomførte veisperringsoppgaven i den første etappen.
"Ungodly Dumpling Theft" Sid & Ash stjal en dumpling fra Judy & Therese.
"Slippery Suckers Cause Dunking" Veivalgsoppgaven Escargot i den tredje etappen.
"Birthday Girl Vomits Golden Opportunity" Mikayla kastet opp under veisperringsoppgaven i den tredje etappen.
"Desert's Storm Forces Alien Alliances" Grave i ørkenen etter en ledetråd i den sjette etappen.
"Big Voice Serenades Tough Guys" Mongolsk sjanti-oppgaven i den sjette etappen.
"Royal Watery Welcome" Lokal velkomst i Zimbabwe.
 • For å ankomme byen Katherine, måtte lagene gjennomføre en 10 000 fots tandem fallskjermhopp. Etter at de hadde kommet seg trygt på bakken, ville de motta neste ledetråd.
 • Etter veisperringsoppgaven, måtte lagene gå ombord i en helikopter, som ville ta dem med til Nitmiluk Gorge. Etter landing, måtte lagene padle langs elven Katherine for å finne sju puslebiter som lå gjemt langs elvebredden og juvet. Etter å ha funnet puslebitene og kommet seg i land, måtte lagene sortere puslebiter fra en haug med puslebiter for å finne dem som skildret land, lokasjoner, eliminerte lag, valutaer og oppgaver fra kappløpet og sette sammen de riktige brikkene til seks kuber, slik at hver kube representerte ett land. De riktige svarene var:
Etappe Land Valuta Veivalgsoppgave Destinasjon Lag eliminert
1 Sør-Korea Sør-Korea Won All Heart eller All Thumbs Namsangol Hanok Alana & Niko
2 Judy & Therese
3 Vietnam Vietnam Đồng Short Strokes eller Long Strides Bái Đính-tempelet Rowah & Amani
4
5 Mongolia Mongolia Tugrik Durvun Oird eller Narantuul Janraisig-tempelet Chris & Adrienne
6 Hayley & Mikayla
7 Zambia Zambia N/A Build Up eller Serve Up The Elephant Café Sid & Ash
8 Zimbabwe Zimbabwe Chisuma
9 Malawi Malawi Kwacha Stack eller Stich Mgona-markedet Femi & Nick
10 Lizulu-markedet
11 Thailand Thailand Baht Wheels eller Water Khlong Toei-markedet Tom & Tyler
Til slutt måtte lagene stable kubene for å motta sesongens siste ledetråd som instruerte dem til å dra til målstreken.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ a b McCowan, Marc (14. august 2019). «North rookie quits for TV adventure with Roosy's son». Besøkt 15. september 2019. 
 2. ^ a b Knox, David (21. oktober 2019). «The Amazing Race Australia 2019: Meet the Cast». TV Tonight. Besøkt 21. oktober 2019. 
 3. ^ «The Amazing Race Australia Partners». 10play. Besøkt 31. oktober 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]