The Amazing Race Canada 6

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race Canada 6 (også kjent som The Amazing Race Canada: Heroes Edition) er den sjette sesongen av den canadiske realityserien The Amazing Race Canada. Serien er basert på den amerikanske serien The Amazing Race. Den sjette sesongen fulgte ti lag, alle bestående av to canadiske hverdagshelter, i et kappløp rundt om i Canada og verden. Hovedpremien i konkurransen er 250 000 CAD, en verdensomspennende reise for to personer, vel som en 2018 Chevrolet «Traverse Redline» til hvert av lagmedlemmene.[1] Jon Montgomery, programleder i alle foregående sesonger, ledet også den sjette sesongen av programmet.

Sesongen hadde premiere 3. juli 2018.

Det forlovede paret Courtney Berglind og Adam Kovacs vant den sjette sesongen av The Amazing Race Canada. De ble det første mann/kvinne-laget til å vinne The Amazing Race Canada.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Fra Hatley Castle i Colwood, Britisk Columbia, satte de ti lagene ut på The Amazing Race 6: Heroes Edition.

12. oktober 2017 kunngjorde CTV at programmet var fornyet for en sjette sesong.

Den sjette sesongen av The Amazing Race Canada strakk seg 50 000 km gjennom tre land på to kontinenter i løpet av 26 dager. I tillegg besøkte denne sesongen syv provinser og et territorium i Canada. Indonesia og Mexico ble besøkt for første gang i The Amazing Race Canada. Québec ble for første gang ikke besøkt av The Amazing Race Canada. I tillegg førte besøket av Fredericton, New Brunswick, til at alle Canadas provinsielle og territorielle hovedsteder har blitt besøkt av The Amazing Race Canada.

Innspillingen begynte 23. april 2018, ved at programmets Facebookside sendte starten av kappløpet, som den første av seks «Jon on the Road: Presented by Chevrolet Facebook Live», som viste intervjuet av Jon Montgomery ved startstreken. De fem neste klippene ble sendt underveis i kappløpet, hvor Jon ga seerne hint om destinasjoner på reiseruten.

Casting[rediger | rediger kilde]

Denne sesongen gikk The Amazing Race Canada ut med å få forskjellige grader av helter til å søke, som en hyllest til landets helter på ulike nivå i det canadiske samfunnet, på nasjonalt og internasjonalt nivå og til de som gjør en innsats i og for sine lokalsamfunn. Blant deltakerne var også bronsemedaljevinneren i skeleton under Vinter-OL 2006; Mellisa Hollingsworth-Richards.

Vinnerne av den femte sesongen, Sam Lambert og Paul Mitskopoulos, tok i mot lagene ved pit-stop i hjembyen deres Toronto.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Chevrolet og Canadian Tires Woods-merket for bekledning fortsatte som sponsorer. Nye sponsorer for denne sesongen var Alcon Dailies kontaktlinser, Dempster's Bakery, Royal Canadian Legion og SkipTheDishes.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Lag Relasjon Heltestatus Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5 6 7+ 8 9 10+ 11
Courtney & Adam Forlovet First Responders 8 7 6 7 2 6 5 2 4 3 1 Courtney 7, Adam 6
Taylor & Courtney Søsken RCMP-betjenter 5 3 1 5 1 1 1 3 3 1 2 Taylor 7, Courtney 6
Dylan & Kwame Venner Fotballtrenere 4 5 5 3 4 5 4 5 1 2 3 Dylan 7, Kwame 6
Martina & Phil Søsken Frivillige 7 6 4 6 3 3 2 4 2 4 Martina 6, Phil 5
Nancy & Mellisa Lagvenninner Eliteutøvere 2 2 8ε 2 5 2 6 1 5 Nancy 5, Mellisa 5
Leanne & Mar Lagvenninner Mentorer 1 4 3ε 1 6 4 3 6 Leanne 4, Mar 5
Zainab & Monica Kolleger/Venninner Sjømenn i RCN 6 9 7 4 7 7 Zainab 3, Monica 4
Todd & Anna Kjærester Forkjempere 3 1 2ε 8 Todd 3, Anna 2
Joseph & Akash Venner Frivillige 9 8 9 Joseph 2, Akash 2
Chewy & Happy Bestevenner Pensjonerte RCAF-piloter 10 Chewy 1, Happy 1
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe.
  • En lilla ε ved lagplassering, indikerer at laget brukte Fripass i den etappen. Ved etappenummer, indikerer at laget tidligere fikk et Fripass, men ble eliminert uten å ha benyttet seg av den.
  • En oransje + ved etappenummer, indikerer at det var en Face Off i den etappen. En oransje - ved lagplassering indikerer at laget tapte Face Off-oppgaven og fikk en tidstraff etter oppgaven.
  • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to U-svingene. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble U-svingt.
  • Et understreket etappenummer indikerer at det ikke var obligatorisk hvile mellom etappene og ble beordret videre. Førsteplassen fikk en premie i den etappen.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premier blir gitt til det laget som kommer først til Pit Stop på de respektive etappene.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

Ved Britannia Beach, fant lagene sesongens første pit-stop inne i mølle nr. 3 ved Britannia Mine Museum.
  • Colwood, Britisk Columbia Britisk Columbias flagg, Canada Canadas flagg (Hatley Park National Historic Site – Hatley Gardens) (Startstreken)
  • Swartz Bay (Swartz Bay fergeterminal) til Delta (Tsawwassen fergeterminal)
  • Squamish (Sea-to-Sky Gondola – Panorama Trail) >Veisperring< Hvem vil redde en bever?
  • Squamish (Squamish Days Loggers Sports Festival) >Veisperring< Hvem er klar til å logge seg på?
  • Squamish (Darrell Bay)
  • Britannia Beach (Britannia Mine Museum – mølle nr. 3) >Pit-Stop (Etappe 1)<

I sesongens første Veisperring, måtte et lagsmedlem dra med zipline til et nett hengende høyt over Mamquam Valley. Med et strikktau, måtte de hoppe fra nettet for å få tak i en bever-bamse og bytte den mot deres neste ledetråd. Hvis de ikke fikk tak i bamsen, måtte de stille seg bakerst i køen for å prøve igjen.

I etappens andre veisperring, måtte lagsmedlemmet som ikke gjorde den første Veisperringen delta i en loggersport-aktivitet og, ved hjelp av sporer og sele, klatre opp en 24 meter høy påle for å hente ned deres neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Sea-to-Sky-gondolen, måtte lagene skrive seg på en av fem gondoler til toppen av fjellet.
  • Ved Darrel Bay. måtte lagene ta på seg våtdrakt og padle en padlebrett til et område med 20 bøyer flytende ute i bukten. Hver av dem hadde en teine med en levende krabbe i. Lagene måtte så velge en av dem, trekke den opp og ta den med til land for å få krabben målt. Hvis krabbens størrelse var etter forskriftene, ville de motta neste ledetråd.

Etappe 2 (Britisk Columbia → Yukon)[rediger | rediger kilde]

I Dawson City, gjennomførte lagene en rekke oppgaver som var knyttet til glansdagene under Klondike-gullrushet.
  • Squamish (Executive Suites Hotel and Resort, Squamish)
  • Vancouver (Vancouver internasjonale lufthavn) til Dawson City, Yukon Yukons flagg (Dawson City lufthavn)
  • Dawson City (Dredge nr. 4)
  • Dawson City (Bank of British North America) >Fripass< >Veivalg< Dance eller Chance
  • Dawson City (Midnight Dome) >Pit-Stop (Etappe 2)<

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Dance eller Chance. I Dance, måtte lagene dra til Palace Grand Theatre. Etter å ha ikledd seg burlesque-kostyme, måtte lagene se en framførelse av en cancan-dans. Lagene måtte så bli med danserne på scenen og framføre dansen. Hvis dommeren var fornøyd med framførelsen, ville de motta neste ledetråd. I Chance, måtte lagene dra til Diamond Tooth Gertie's Gambling Hall, hvor de måtte observere en runde med Blackjack. Etter å ha observert spillet, måtte lagsmedlemmene innta rollen som dealer og dele ut kort til spillerne og gi ut korrekt antall sjetonger til spillerne. Hvis lagene gjorde en feil, ble spillet avsluttet og lagene måtte stille seg bakerst i køen og vente til de kunne gjøre et nytt forsøk. Når begge lagsmedlemmene hadde ledet en feilfri runde blackjack, ville pit boss gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved lufthavnen i Dawson City, måtte lagene finne merkede 2018 Chevrolet Silverado "High Country Edition", som var deres transportmiddel for denne etappen. Lagene måtte så laste bilene med telt og campingutstyr fra Race-sponoren Woods før de kunne dra videre.
  • Ved Dredge nr. 4, måtte lagene bruke utstyret de tok med seg fra lufthavnen til å sette opp en leirplass lik et gitt eksempel. Når lagene hadde satt opp leirplassen sin på riktig måte, ville de motta neste ledetråd. I tillegg ville laget som satte opp leirplassen sin raskest vinne et gavekort på 5 000 CAD fra sponsoren Woods.
  • Ved Bank of British North America, ville lagene motta hver sine GPS-er med ni programmerte destinasjoner. Lagene måtte så lete rundt i Dawson City for å finne en gullmynt ved fem av stedene. Lagene hadde også muligheten til finne et Fripass ved tre forskjellige steder. Etter å ha funnet fem gullmynter, måtte lagene gå tilbake til Bank of British North America for å bytte gullmyntene mot deres neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av Pit-Stop, ble lagene flyttet til Executive Suites Hotel and Resort i Squamish for å starte denne etappen.

Etappe 3 (Yukon → Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

I Britisk Columbia, fant lagene etappens pitstop på Kinsol Trestle.
  • Dawson City (Dawson City lufthavn) til Vancouver, Britisk Columbia Britisk Columbias flagg (Vancouver internasjonale lufthavn)
  • Sjøfly Vancouver (Vancouver sjøflyhavn) til Ganges, Salt Spring Island (Ganges havn) >Fartsdump< Zainab & Monica
  • Ganges (Salt Spring Saturday Market)
  • Mount Erskine Provincial Park (Mount Erskine Access Trail – Fedører)
  • Vesuvius (Vesuvius fergeterminal) til Crofton, Vancouver Island (Crofton fergeterminal)
  • Duncan (Vancouver Island Motorsport Circuit) >Veisperring< Hvem er god med tall?
  • Duncan (Pacific Northwest Raptors) >Veisperring< Hvem er klar til å stramme knuten?
  • Shawnigan Lake (Kinsol Trestle) >Pit-Stop (Etappe 3)<

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Zainab & Monica korrekt identifisere åtte prøver av smakstilsatte fleur de sel før de kunne fortsette kappløpet.

I etappens første Veisperring, måtte et lagsmedlem kjøre en runde i en 2018 Chevrolet Corvette Grand Sport på Vancouver Island Motorsport Circuit i løpet av tre minutter, uten å overstige 80 km/t for å motta neste ledetråd.

I etappen andre Veisperring, måtte lagsmedlemmet som ikke utførte den første Veisperringen observere en stille demonstrasjon av hvordan man knyter en falkonerknute. Etter å ha tatt på seg en beskyttelseshanske, ble en rovfugl plassert på armen deres og måtte så feste båndet til fuglen deres, ved hjelp av falkonerknuten, til en metallbøyle på hansken deres i løpet av femten sekunder. Når de hadde klart å knyte knuten på riktig måte og innen femten sekunder, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Salt Spring Saturday Market, måtte hvert lag spise to hele blåbærpai. Når paiene var spist opp, ville de motta nøkler til 2018 Chevrolet Bolt EV som inneholdt deres neste ledetråd. Disse var også deres transportmiddel for resten av etappen.
  • Ved Mount Erskine Access Trail, måtte lagene etter parkens ti fedører for å finne deres neste ledetråd, som var gjemt bak tre av dørene.

Etappe 4 (Britisk Columbia → Indonesia)[rediger | rediger kilde]

  • Duncan (Charles Hoey Park)
  • Victoria (Victoria internasjonale lufthavn) til Jakarta, Indonesia Indonesias flagg (Soekarno-Hatta internasjonale lufthavn)
  • Jakarta (Kota Tua – Fatahillah Square)
  • Jakarta (Pelabuhan Sunda Kelapa)
  • Jakarta (Kebayoran Baru – Pasar Burung Barito) >Blind Dobbel U-sving< Nancy & Mellisa u-svingte Martina & Phil og Zainab & Monica u-svingte Todd & Anna >Veivalg< Ular eller Kebaya
  • Jakarta (Kebayoran Baru – Gedung Teater Bulungan) >Veisperring< Hvem tror de er handy?
  • Jakarta (Merdeka Square med utsikt over Monumen Nasional) >Pit-Stop (Etappe 4)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Ular eller Kebaya. I Ular, måtte lagene dra til parken Taman Langsat. I parken måtte lagene velge en kasse og rengjøre slangen som var i kassen de valgte. Når arbeidet var godkjent, ble lagene ført til en medisinsk stasjon hvor hvert lagsmedlem måtte feste en blodigle til partnerens arm og la den suge blodet i fem minutter, hvorpå de ville motta neste ledetråd. I Kebaya, måtte lagene finne et skredderi på Mayestik Market. Ved hjelp av en symaskin måtte lagene sy sammen to paneler av stoff og deretter sy hvert panel til undersiden av jakkeslagene på en blazer til dame, kjent som en kebaya, for å motta neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagsmedlem utføre den indonesiske dansen saman. Etter å ha iført seg drakt, måtte de lære seg og utføre en rekke kompliserte hånd- og kroppsbevegelse synkronisert med en gruppe dansere på scenen for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Fatahillah Square, måtte lagene skrive seg på en av tre avreisetider for neste morgen. De måtte så se på en tradisjonell velkomstdans av dansere i Ondel-ondel-drakter for å motta neste ledetråd.
  • Ved Pelabuhan Sunda Kelapa, måtte lagene bære durian for hånd fra en lastebil til en pisini til de hadde fylt opp en kasse. Når kassen var fylt opp, ville de motta neste ledetråd.

Etappe 5 (Indonesia → Ontario)[rediger | rediger kilde]

I Stratford, besøkte lagene Festival Theater, stedet for den velkjente Stratford Shakespeare Festival, for å gjennomføre etappens Veisperring.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagsmedlem ikle seg Shakespeare-kostyme og deretter lære seg og spille ut en scene med sverdkamp, hvor scenen ville bli avsluttet med lagsmedlemmets "død". Hvis scenen ble overbevisende utspilt, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene mellom Pedal eller Package. I Pedal, måtte lagene navigere seg langs Avon River i en pedalbåt for å finne seks illustrerte kort. Når kortene ble plassert i riktig rekkefølge, ville kortene danne et rebus, hvor løsningen ville bli "Queen of the Square". I Package, måtte lagene dra til Rhéo Thompson Candies. Der måtte lagene korrekt sette sammen og pakke ti pakker med diverse mintsjokolader og ti pakker med gelékonfekt. Når arbeidet ble godkjent, ville de motta neste ledetråd, hvor det bare stod "Queen of the Square".

Tilleggsoppgaver:

  • Etter ankomst ved lufthavnen i Toronto, ble lagene instruert til å dra til stedet der Chevrolet Equinox Crossover SUV blir montert i Ontario. Lagene måtte finne ut at stedet var CAMI Automotive bilmonteringsanlegg i Ingersoll og ikke Chevrolet sine monteringsanlegg i Oshawa eller St. Catharines. Der måtte lagene skrive seg på en tavle som bestemte rekkefølgen for når de ble sluppet inn i anlegget neste morgen, med 5 minutters intervaller. Om morgenen, måtte de da se en stille demonstrasjon og følge de nitten punktene for å sette sammen en Equinox-frontdør. Når frontdøren var korrekt satt sammen, ville de motta neste ledetråd.
  • Ledetråden lagene mottok etter Veivalgsoppgaven, instruerte lagene til å finne "Queen of the Square". Lagene måtte finne ut at det var kallenavnet på rådhuset i Stratford. Lagene ville da finne Jon Montgomery og etappens Pit-Stop inne i rådhusets auditorium.

Tilleggsopplysning:

  • Etter ankomst ved lufthavnen i Toronto, måtte lagene finne merkede 2018 Chevrolet Equinox "True North Editions", som inneholdt deres neste ledetråd. Bilene fungerte som lagenes transportmiddel for denne etappen.

Etappe 6 (Ontario)[rediger | rediger kilde]

I Toronto, måtte lagene opp på observasjonsdekket på byens rådhus for å se utover byen etter et rødt og gult flagg.
  • Toronto (Toronto City Hall – East Tower Observation Deck)
  • Toronto (Yonge–Dundas Square) >Veisperring< Hvem er klar til å fylle tomrommet?
  • Torontos undergrunnsbane Toronto (Dundas stasjon) til (Lansdowne stasjon)
  • Toronto (The Monkey's Paw) >Dobbel U-sving< Courtney & Adam u-svingte Zainab & Monica og U-Sving nr. 2 ikke brukt >Veivalg< Walk the Part or Latte Art
  • Toronto (North York Harvest Food Bank)
  • Toronto (Ireland Park) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagsmedlem velge en 2018 Chevrolet Spark og laste den med diverse husholdningsartikler, uten å sette noe i passasjersetet og uten å hindre sikten gjennom bakspeilet. Deretter måtte de, ved hjelp av ryggekamera, rygge bilen gjennom en løype uten å treffe noen kjegler for å parkere bilen innenfor et merket område. Når bilen var parkert, måtte de kontakte OnStar-tjenesten for å vite deres neste destinasjon.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Walk the Part eller Latte Art. I Walk the Part, måtte lagene dra til El Convento Rico. Der måtte lagene ikle seg fargerike kostymer og lære seg og korrekt framføre en Vouge-koreografi sammen med en dansegruppe foran et publikum for å motta deres neste ledetråd. I Latte Art, måtte lagene dra til Versus Coffee. Der måtte lagene innta rollen som barista og tilberede to kopper med caffè latte hvor de så måtte lage latte art og lage et bladmønster av skummet ved hjelp av konditorfarge og riktig helleteknikk. Når begge motivene var godkjente, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved observasjonsdekket i Toronto City Hall, måtte lagene se etter et rødt og gult flagg på taket av en bygning ved deres neste destinasjon; Yonge–Dundas Square.
  • Ledetråden lagene fikk fra OnStar-tjenesten, instruerte dem til å ta undergrunnsbanen til The Monkey's Paw bokhandel. Der ville lagene motta en mynt til å putte i en biblio-mat, en bokautomat, for å få ut en bok med deres neste ledetråd i. Lagene ville også finne U-Sving-tavlen der.
  • Ved North York Harvest Food Bank, måtte lagene velge en bestillingsliste med brødprodukter, donert fra Race-sponsoren Dempsey's Bakery. Lagene måtte så pakke de angitte mengdene av hvert produkt i røde kasser. Når arbeidet deres var godkjent, ville de motta neste ledetråd.

Etappe 7 (Ontario → Manitoba)[rediger | rediger kilde]

I Winnipeg, besøkte lagene Det canadiske museet for menneskerettigheter for å gjennomføre en oppgave om menneskerettighetsforkjempere.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Tights eller Bites. I Tights, måtte lagene dra til Royal Winnipeg Ballet. Etter å ha ikledd seg ballettdrakt, måtte lagene lære og utføre Danse des petits cygnes fra Tsjajkovskijs «Svanesjøen». Når dommeren var fornøyd med framførelsen, ville de motta neste ledetråd. I Bites, måtte lagene dra til hovedkvarteret til matleveringstjenesten SkipTheDishes, hvor de ville få to bestillinger på selskapets mobilapp. Etter å ha hentet maten fra de tilknyttede restaurantene, måtte lagene levere maten til de riktige adressene. Hvis lagene mottok to positive vurderinger, kunne de dra tilbake til hovedkvarteret og motta deres neste ledetråd.

I sesongens første Face Off, måtte lagene duellere mot hverandre i en runde med dart, hvor lagene måtte treffe alle tjue sektorer av dartskiven. Hvis et lagsmedlem klarte å treffe blink, kunne de ta vekk to av sektorene fra dartskiven deres. Første laget som klarte å treffe alle sektorene, ville motta neste ledetråd, mens det tapende laget måtte spille en ny runde mot et annet lag. Det siste, tapende laget ved Face Off-oppgaven, måtte snu et timeglass og vente til sanden hadde rent ut før de fikk neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagsmedlem lære og utføre det magiske trikset «kopper og ball» og hvordan man lager en ballonghund. Når de hadde utført trikset og laget et ballonghund foran publikum på en vellykket måte, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Det canadiske museet for menneskerettigheter, ble lagene presentert for atten forskjellige sitater fra menneskerettighetsforkjempere. Ved å lete gjennom museet, måtte lagene finne ut hvilken person som stod for de forskjellige sitatene. Når lagene hadde plassert hvert sitat til riktig person, ville de motta neste ledetråd.

Etappe 8 (Manitoba → Prince Edward Island)[rediger | rediger kilde]

I Charlottetown, besøkte lagene Beaconsfield Historic House for å finne en ledetråd.
  • Winnipeg (Winnipeg James Armstrong Richardson internasjonale lufthavn) til Charlottetown, Prince Edward Island Prince Edward Islands flagg (Charlottetown lufthavn)
  • Charlottetown (Beaconsfield Historic House) >Fartsdump< Nancy & Mellisa
  • New London (The Table Culinary Studio) >Veisperring< Hvem har ordene klar til servering? >Veivalg< Suds eller Spuds
  • Cavendish (Crossfire Adventure Paintball)
  • Cavendish (Cavendish Beach) >Pit-Stop (Etappe 8)<

Som Fartshump i denne etappen, måtte Nancy & Mellisa dra til frisørsalongen The Humble Barber, hvor de måtte klippe håret til to kvinner, som skulle donere håret til Canadian Cancer Society. Når arbeidet var utført, kunne de fortsette kappløpet.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagsmedlem stokke om bokstaver for å fram ordene på en fireretters meny og deretter servere maten til et bord med gjester for å motta neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Suds eller Spuds. I Suds, måtte lagene dra til The Great Canadian Soap Company og melke en geit til et angitt mengde. Deretter måtte de korrekt identifisere duftene på ti forskjellige såpestykker, hver med en unik duft, for å motta neste ledetråd. I Spuds, måtte lagene dra til Blue Bay Farms. Der måtte lagene bearbeide et område av et jorde for å lage fire rekker. Deretter måtte lagene kutte og deretter plante poteter på en skikkelig måte, hver med en knoll og en avstand på 10-13 cm mellom hvert hull, i radene deres. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Etter å ha besøkt Beaconsfield Historic House, ble lagene instruert til å lete rundt i sentrum av Charlottetown etter tre av ni Eckhart-mus, som hadde en miniatyrkonvolutt som inneholdt en del av deres neste ledetråd.
  • Etter å ha funnet miniatyrkonvoluttene, ble lagene instruert til veikrysset Road 6 og Grahams Road.
  • Ved Crossfire Adventure Paintball, måtte lagene lete rundt på en paintballbane etter deres neste ledetråd mens de forsøkte å unngå zombier som skjøt med paintballgevær. Lagene fikk ett minutts tidsstraff for hvert skudd som traff dem.

Etappe 9 (Prince Edward Island → Mexico)[rediger | rediger kilde]

I Mexico by, mottok lagene en videomelding fra sine kjære i toppen av Monumento a la Revolución.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagsmedlem serve en ball i jai alai. Ved hjelp av en flettet trehanske, kalt cesta, måtte de kaste en ball slik at den traff veggen og lande innenfor den tredje og den femte linjen. De hadde tre kast pr. forsøk. Når de hadde klart å få ballen til å lande innenfor linjene, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Mercado eller Muertos. I Mercado, måtte lagene dra til markedet Central de Abasto. Der måtte lagene finne fire merkede boder for å kjøpe ingredienser til Pico de gallo. Etter å ha kjøpt inn ingrediensene, måtte de lage en porsjon med pico de gallo for å motta neste ledetråd. I Muertos, måtte lagene dra til Fuente de los Coyotes i Coyoacán. Der måtte hvert lagsmedlem velge en De dødes dag calavera-mønster og male mønsteret på partnerens ansikt. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Monumento a la Revolución, måtte lagene ta heisen til toppen av monumentet. Der ville lagene motta en videomelding på en tablet fra sine kjære, som ville fortelle dem om deres neste destinasjon: Frontón México.
  • I La Condesa, måtte hvert lagsmedlem velge en av fire roller å spille, og deretter memorere et telenovela-skript på spansk. Lagene måtte så spille en dramatisk scene til regissørens tilfredshet for å motta neste ledetråd.

Etappe 10 (Mexico → New Brunswick)[rediger | rediger kilde]

I Fredericton, besøkte lagene Fredericton City Hall for å observere en vaktskifteseremoni.
  • Mexico by (Benito Juárez internasjonale lufthavn) til Fredericton, New Brunswick New Brunswicks flagg, Canada Canadas flagg (Fredericton internasjonale lufthavn)
  • Fredericton (Officers' Square og City Hall) >Veivalg< Fit eller Fly
  • Fredericton (University of New Brunswick – Lady Beaverbrook Gymnasium) >Face Off<
  • Fredericton (Beaverbrook Art Gallery) >Veisperring< Hvem mener at et bilde sier minst et ord?
  • Fredericton (Government House) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Fit eller Fly, begge oppgaver med begrenset antall plasser. I Fit, måtte ett lagsmedlem om gangen memorere og gjennomføre fire treningsøvelser, som innebar 20 meters spurt, løfte sandsekker, bære en sandsekk en gitt distanse og til slutt slepe en sandsekk. Hvis lagene klarte å gjennomføre øvelsene på riktig måte i løpet av 18 minutter totalt, ville de motta neste ledetråd. I Fly, måtte lagene operere en Griffon helikopter flygesimulator. De måtte navigere en simulering av Montréal sentrum og lykkes med å lande på taket av Bell Centre i løpet av fem minutter for å motta neste ledetråd.

I denne etappens Face Off, måtte lagene duellere mot hverandre i 3-mot-3 rullestolbasketball på en halv bane. Hvert lag ville få en ekstra spiller som kunne sentre, men ikke blokkere eller score. Laget med flest poeng etter 15 minutter, ville motta neste ledetråd, mens det tapende laget måtte spille en ny kamp mot et annet lag. Det siste, tapende laget ved Face Off-oppgaven, måtte snu et timeglass og vente til sanden hadde rent ut før de fikk neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagsmedlem høre seks spørsmål på språket wolastoqey, fra en eldre Wolastoqiyik, om seks Wolastoqiyik-malerier som var utstilt i kunstgalleriet. De måtte så finne ut hvilket maleri som korresponderte med hvilket spørsmål ved å lese beskrivelsene til maleriene, som stod på engelsk og wolastoqey. Når de hadde avgitt riktig svar på alle spørsmålene, med malerienes tittel på wolastoqey, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Officers' Square, måtte lagene observere en vaktskifteseremoni, før de deretter ville se en tilsynelatende lignende seremoni ved City Hall. Lagene måtte finne den ene forskjellen mellom de to seremoniene (den seremonielle vakten ved Officers' Square tok et ekstra skritt) og fortelle den til kommandanten for å motta neste ledetråd.

Etappe 11 (New Brunswick → Alberta)[rediger | rediger kilde]

I Banff, måtte lagene rafte ned Bow River til målstreken, som var ved golfbanen til Banff Springs Hotel.

I etappens første Veisperring, måtte et lagsmedlem gå inn i et simuleringsrom for flytrafikk hvor de måtte, uten å ta notater, memorere en tretti sekunders ATIS-sending, som inneholdt meteorologisk informasjon om området rundt flyplassen. Etter å ha memorert sendingen, måtte de gå til toppen av kontrolltårnet og korrekt gjensitere informasjonen til sjefsflygelederen for å motta neste ledetråd.

I etappens andre Veisperring, måtte lagsmedlemmet som ikke gjorde den første Veisperringen, delta i to vinteridretter. Først måtte de ta på seg ski og deretter bli dratt to runder rundt et skijøringsbane av to hunder. Deretter måtte de ake ned en av skistedets slalåmløyper og over et basseng med kaldt vann for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Etter å ha gjennomført etappens første Veisperring, måtte lagene gå til apron 2 for å ta en helikoptertur til Mount Fable. Etter å ha landet på toppen av fjellet, måtte de lete etter neste ledetråd og deretter fly med helikopteret til helikopterfirmaets base i Canmore for å dra videre med taxi til Sunshine Village.
  • Ved Banff National Park Administration Building, ble lagene instruert til å finne ti merkede butikker langs Banff Avenue for å finne minst to merkede suvenirer som representerte gjenstander eller oppgaver fra hver av de elleve etappene i kappløpet. Noen etapper ble representert med flere enn to suvenirer. Etter å ha funnet suvenirene, måtte lagene dra tilbake til Banff National Park Administration Building og plassere suvenirene i riktig rekkefølge på en utstilling for å motta neste ledetråd.
  • Etter å ha funnet suvenirene, måtte lagene krysse Bow River med løypestreng og deretter rafte ned elven til Banff Springs Golf Club. Der måtte lagene finne målstreken, som var ved det femte hullet på ni-hullsbanen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.newswire.ca/news-releases/meettheracers-all-10-teams-now-revealed-for-season-6-of-ctvs-highly-anticipated-and-first-ever-the-amazing-race-canada-heroes-edition-premiering-july-3-685570001.html | #MeetTheRacers: All 10 Teams Now Revealed for Season 6 of CTV's Highly Anticipated and First-Ever The Amazing Race Canada: Heroes Edition, Premiering July 3

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]