The Amazing Race 32

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race 32 er den 32. sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. Denne sesongen fulgte elleve lag, alle bestående av to personer med en eksisterende relasjon, i et kappløp rundt om i verden. Hovedpremien i konkurransen er 1 000 000 US$. Phil Keoghan, programleder i alle de foregående sesonger, ledet også denne sesongen av programmet.

Sesongen hadde premiere 14. oktober 2020 og sesongfinalen ble sendt 16. desember 2020.

Kjæresteparet Will Jardell og James Wallington vant denne sesongen av The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Hollywood Bowl i Los Angeles var startstreken for den trettiandre sesongen av The Amazing Race.

Den trettiandre sesongen av The Amazing Race strakk seg 53 000 km gjennom elleve land på fire kontinenter i løpet av 23 dager. Innspillingen begynte 10. november 2018 og ble avsluttet 3. desember 2018. Colombia, Tyskland, Kasakhstan og Filippinene var noen av landene som ble besøkt i løpet av kappløpet. I tillegg ble Trinidad og Tobago besøkt for første gang i The Amazing Race. Denne sesongen ble den første sesongen i The Amazing Race-franchisen til å besøke forskjellige land i hver etappe.

Denne sesongen var den første sesongen i den amerikanske versjonen til å eliminere et lag som kom på sisteplass i en etappe der neste etappe begynte umiddelbart etter at lagene sjekket inn til pit-stop.[1] Vikeplikt kom tilbake denne sesongen, etter å ha sist vært brukt i den første All-Stars-sesongen i 2007.[2][3] Mekanikken rundt vikeplikten var annerledes denne sesongen, ettersom at lagene i den andre etappen måtte finne et timeglass på enten 10- eller 20-minutter som de kunne bruke mot et annet lag i løpet av sesongen.[4] Ettersom at vikeplikten kom tilbake, ble denne sesongen den første sesongen i den amerikanske versjonen til å ha både vikeplikt og u-sving i en og samme sesong. Den åttende etappen ble kalt for en "megaetappe"; en etappe som inneholdt to veivalgsoppgaver, to veisperringsoppgaver og to vikeplikt. "Megaetappen" var en variant av dobbeletappe, som sist var sett i The Amazing Race 14, men i praksis var "megaetappen" en etappe med flere oppgaver.[5] Som følge av "megaetappen", ble denne sesongen den første siden sesong 14 til å kun ha elleve etapper. Den tiende etappen inneholdt en vri som ble kalt for "City Sprint", der lagene gjennomførte en etappe som kun bestod av en rekke veiviser-/tilleggsoppgaver, som lagene måtte løses på raskest mulig tid.[6] Før denne sesongen har kun finaleetappen i sesong 29 og etappen i Bahrain i sesong 30 hatt et lignende oppsett.

Casting[rediger | rediger kilde]

Siste castingrunde fant sted i slutten av juli 2018 slik man kunne starte filmingen av denne sesongen rundt november 2018.[7]

I motsetning til fem av de foregående seks sesongene, som hadde spesielle rollebesetningstemaer som dating og "blind date"-lag, sosiale medier-kjendiser og realitydeltagere fra The Amazing Race, Survivor og Big Brother, fortalte programleder Phil Keoghan i et intervju at denne sesongen var mer tilbake til det grunnleggende når det gjaldt casten og elementer i denne sesongen.[8][9]

Listen over deltagere i denne sesongen inneholdt tidligere Carolina Panthers-spillerne DeAngelo Williams og Gary Barnidge, de tidligere olympiske hekkeløperne Kellie Wells-Brinkley og LaVonne Idlette, volleyballspilleren Riley McKibbin og Will Jardell, som kom på andreplass i den 21. sesongen av America's Next Top Model.[10]

Etter at Phil Keoghan hadde annonsert kjæresteparet Will Jardell og James Wallington til vinnere av den 32. sesongen av The Amazing Race, fridde Jardell til Wallington, som sa ja. Dette var første gangen at et homofilt par har endret sivilstatusen fra kjærestepar til forlovet under innspillingen, og den femte gangen i den amerikanske versjonen at et lag har endret sivilstatusen fra kjærestepar til forlovet i løpet av innspillingen av The Amazing Race.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i The Amazing Race, med deres relasjon på det tidspunktet foregikk:

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
gjennomført
1 <2> 3 <4> <5> <6> 7 8 9 10 11
Will & James Kjærester → Forlovet 4 6 1 1 4 4 1 2> 2 2 1 Will 6, James 5
Hung & Chee Gifte foreldre 1 1 2 6 2 3 3 4 3 3 2 Hung 5, Chee 6
Riley & Maddison Brødre og volleyballspillere 3 3 4 4 1 2 2 1> 1 1 3 Riley 6, Maddison 5
DeAngelo & Gary Tidl. NFL-spillere 10 2 5 7 5 1 4 3 4 4 DeAngelo 5, Gary 4
Eswar & Aparna Søsken 7 4 6 5 6 5 6 5 5 Eswar 5, Aparna 4
Kaylynn & Haley Søstre 8 8 3 8 7 7 5> 6<< Kaylynn 4, Haley 4
Leo & Alana Kjærester 6 7 8 3 3 6 7< Leo 4, Alana 2
Michelle & Victoria Søstre 2 5 7 2 8 Michelle 3, Victoria 2
Jerry & Frank Far/Sønn 5 9 9 Jerry 0, Frank 2
Kellie & LaVonne Tidl. olympiske hekkeløpere 9 10 Kellie 1, LaVonne 1
Nathan & Cody Bestevenner 11 Nathan 0, Cody 1
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og måtte gjennomføre en fartshump i neste etappe.
  • En gul > ved lagplassering, indikerer at laget valgte å bruke vikeplikten. En gul < indikerer at laget måtte vike. En gul <> ved etappenunner, indikerer at det var en Vikeplikt i etappen, men at den ikke ble benyttet.
  • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to u-svingene i en dobbel u-sving. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble u-svingt.
  • Et understreket etappenummer indikerer at det ikke var obligatorisk hvile mellom etappene og ble beordret videre (bortsett fra det siste laget som sjekket inn til pit-stop, som ble eliminert.)

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene. Alle reisepremiene ble sponset av Travelocity.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Transportmidler   Fly    Tog    Båt    Buss
Helikopter    Sykkel    Gondolbane
Ledetråder Veivalg    Veisperring    Vikeplikt    U-sving    Fartshump    Pitstop

Etappe 1 (USA → Trinidad og Tobago)[rediger | rediger kilde]

På stranda i Pidgeon Point på Tobago, måtte en fra hvert lag lære seg å spille steel drum.
  • Los Angeles, California Californias flagg, USA USAs flagg (Hollywood Bowl) (Startstreken)
  • Los Angeles (Los Angeles internasjonale lufthavn) til Port of Spain, Trinidad og Tobago Trinidad og Tobagos flagg (Piarco internasjonale lufthavn)
  • Saint Augustine (Døgnåpent fruktmarked)
  • Saint Augustine (Exodus Panyard) (Overnatting)
  • Port of Spain (Piarco internasjonale lufthavn) til Crown Point (A.N.R. Robinson internasjonale lufthavn)
  • Pidgeon Point (Swallows Beach) til (Nylon Pool)
  • Pidgeon Point (Pidgeon Point brygge)
  • Pidgeon Point (Pidgeon Point Beach) >Veisperring< Hvem vil klatre opp Fuji-fjellet?
  • Buccoo (Buccoo Integrated Facility) >Pit-Stop (Etappe 1)<

I sesongens første veisperring, måtte et lagmedlem lære seg å spille en del av sangen «Day-O» på steel drum og deretter framføre den sammen med gruppen Redemption Sound Setters for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Fra det døgnåpne fruktmarkedet, måtte hvert lagmedlem rulle et oljefat, brukt til å lage steel drum, 400 meter til et karneval ved Exodus Panyard for å motta neste ledetråd, og flybilletter til Tobago, av Midnight Robber. De sju første lagene ville få billetter til flyet som gikk kl. 07:40 neste dag, mens de fire siste lagene ville få billetter til flyet som gikk kl. 08:10 neste dag.
  • På Swallows Beach, måtte lagene gå ombord i en båt som ville ta dem med til Nylon Pool og memorere designet på en malt fisk og en firesifret kode som var i båten deres. Når de ankom Nylon Pool, måtte lagene lete blant 125 fisker etter fisken med samme design som den som lå i båten deres og bruke koden til å låse opp fisken. Når de hadde fått tak i den rette fisken, kunne de bytte den mot deres neste ledetråd.
  • Ved Buccoo Integrated Facility, måtte lagene delta i en geiteløp, der begge på laget måtte løpe sammen med en geit og krysse en målstrek før de kunne sjekke inn til pit-stop.

Etappe 2 (Trinidad og Tobago → Colombia)[rediger | rediger kilde]

I Colombia, måtte lagene lete etter timeglass som var gjemt inne i saltgruven i Nemocón.
  • Crown Point (A.N.R. Robinson internasjonale lufthavn) til Bogotá, Colombia Colombias flagg (El Dorado internasjonale lufthavn)
  • Nemocón (Nemocón saltgruve) (Overnatting)
  • Nemocón (Templo Parroquial San Francisco de Asís)
  • Bogotá (Plazoleta del Rosario eller Universidad del Rosario)
  • Bogotá (Escuela Nacional Circo Para Todos) >Vikeplikt< Ikke brukt >Veisperring< Hvem føler for å klovne litt rundt?
  • Bogotá (Carrera 26 #10-03)
  • Bogotá (Parque Nacional Enrique Olaya Herrera) >Pit-Stop (Etappe 2)<

I denne etappens veisperring, måtte ett lagmedlem kle seg ut som en klovn, ta en desorienterende tur i et “dødshjul” og deretter gå på line, fram og tilbake, uten å falle eller å miste noe de hadde på et serveringsfat for å motta neste ledetråd fra sirkusdirektøren.

Tilleggsoppgaver:

  • Inne i saltgruven i Nemocón, måtte lagene lete etter 10- eller 20-minutters timeglass som de kunne bruke for å utøve vikeplikt mot et annet lag i løpet av kappløpet. Etter å ha funnet et timeglass, måtte de skrive seg opp på et av to tidspunkt for neste dag, hvor de ville få neste ledetråd. De fem første lagene ville dra kl. 06:00 neste dag, mens de fem siste ville dra kl. 06:30.
  • Ved Templo Parroquial San Francisco de Asís, måtte lagene gå til toppen av klokketårnet, hente enten en smaragd eller en gylden artefakt, og deretter reise tilbake til Bogotá for å levere smaragden til en smaragdmaegler på Plazoleta del Rosario eller den gyldne artefakten til en arkeologiprofessor på Universidad del Rosario for å motta neste ledetråd.
  • Ved Carrera 26 #10-03, måtte lagene dekorere en volqueta, en dumperbil, etter en gitt eksempel og koble til signalhornet på dumperbilen. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd.

Etappe 3 (Colombia → Brasil)[rediger | rediger kilde]

I Amazonas, var en av veivalgsoppgavene å sette sammen en del av et tak på et tradisjonelt Deassana-hus.
  • Bogotá (El Dorado internasjonale lufthavn) til Manaus, Brasil Brasils flagg (Eduardo Gomes internasjonale lufthavn)
  • Manaus (Mercado Municipal Adolpho Lisboa)
  • Manaus (Manaus havn - Balsa Laranja) til Tupé-reservatet (Dessana-landsbyen) >Veivalg< Shelter from Trees eller Well Done Please
  • Tupé-reservatet (Maloca-stranden) >Dobbel U-sving< Will & James u-svingte Leo & Alana og Kaylynn & Haley u-svingte Jerry & Frank
  • Negro (Elvebåten «Barco Corrêa Filho») >Pit-Stop (Etappe 2)<

I sesongens første veivalg, måtte lagene velge mellom Shelter from Trees eller Well Done Please. I Shelter from Trees, måtte lagene bære en bunt med babassu-palmeblader til stammehøvdingens nye hus og bruke dem til å dekke en del av hustaket til høvdingen. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd. I Well Done Please, måtte lagene bruke varene de kjøpte på markedet i Manaus til å lage en treretters måltid til stammehøvdingen. Hvis stammehøvdingen var fornøyd med måltidet, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • I løpet av pit-stop, fikk lagene utdelt hver sine smarttelefoner til å bestille flybilletter til Manaus via Travelocity-appen.
  • Ved Mercado Municipal Adolpho Lisboa, mottok lagene en handleliste, skrevet på portugisisk, med elleve ting som lagene måtte kjøpe inn og levere til havnesjefen ved Balsa Laranja. Hvis alt på listen var kjøpt inn, ville de motta neste ledetråd.
  • Ved Balsa Laranja, måtte lagene ta med seg tingene de hadde kjøpt inn og gå ombord i en merket båt, som ville ta dem med til Dessana-landsbyen inne i Amazonasregnskogen. Der ville sjefshøvdingen bruke et blåserør til å blåse ned lagenes neste ledetråd fra et tre.

Etappe 4 (Brasil → Paraguay)[rediger | rediger kilde]

I Asunción, måtte lagene enten stable vannmeloner eller lære seg en tradisjonell flaskedans i denne etappens veivalg.
  • Tupé-reservatet (Dessana-landsbyen) til Manaus
  • Manaus (Eduardo Gomes internasjonale lufthavn) til Asunción, Paraguay Paraguays flagg (Silvio Pettirossi internasjonale lufthavn)
  • Asunción (Søppelfyllingen Cateura) >Veisperring< Hvem føler seg som en instrumentalist?
  • Asunción (Mercado 4 – Tereré-selger) >Vikeplikt< Ikke brukt >Veivalg< ABC eller BBQ
  • Asunción (Plaza Italia) >Pit-Stop (Etappe 4)<

I denne etappens veisperring, måtte et lagsmedlem sette sammen en cello av resirkulerte gjenstander og levere den til The Recycled Orchestra of Cateura for å motta neste ledetråd.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Stack Your Melons og Use Your Melon. I Stack Your Melon, måtte lagene stable vannmeloner i en 10x10-pyramide for å motta neste ledetråd. I Use Your Melon, måtte lagene lære seg og framføre en tradisjonell paraguayansk flaskedans. Begge på laget måtte gjennomføre en koreografi med en glassflaske på hodet. Når de hadde gjennomført koreografien uten at glassflasken falt av hodet og knuste, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Mercado 4, fant lagene etappens vikeplikt. Etter å ha gjort et valg om vikeplikten, måtte lagene bruke morter og pistill til å lage nok mengde med Paraguays nasjonaldrikk, Tereré, til å fylle en termos. Når termosen var fylt, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av pit-stop, tok elvebåten Barco Corrêa Filho med seg lagene tilbake til Manaus, hvor de startet denne etappen.
  • Veivalget i denne etappen var et "dobbelt tilbakeblikk", hvor begge oppgavene var oppgaver i fra etappen i Paraguay i sesong 20, da The Amazing Race sist besøkte Paraguay.

Etappe 5 (Paraguay → Frankrike)[rediger | rediger kilde]

I Frankrike, besøkte lagene Château de Chantilly for å gjennomføre etappens veisperring.

Som fartshump i denne etappen, måtte Kaylynn & Haley rengjøre rideutstyret til to av Château de Chantillys hester før de kunne fortsette kappløpet.

I etappens første veisperring, måtte et lagmedlem sammenligne dusinvis av malerier på veggene i et rom på Musée Condé, med dusinvis av renessansekledde festdeltakere i et annet rom, for å identifisere en av ni festdeltakere som var utkledd som en av karakterene på et av maleriene. Når de hadde funnet en karakter, måtte de ta med festdeltakeren til museumskuratoren og fortelle navnet på kunstneren som har malt maleriet som festdeltakeren skal etterligne, for å motta neste ledetråd.

I etappens andre veisperring måtte lagmedlemmet som ikke gjorde den første veisperringsoppgaven vinne tre tivolispill (passe boule, chamboule-tout og courses de chevaux) før de kunne motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Le Vertugadin, måtte hvert lagmedlem tilberede nok Crème Chantilly til å fylle to paier og ta dem med til et telt, der kokker ville stå og kaste pai på dem, for å levere paiene og motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysing:

Etappe 6 (Frankrike → Tyskland)[rediger | rediger kilde]

I Berlin, måtte lagene finne en koffert som inneholdt deres neste ledetråd ved East Side Gallery.

I denne etappens veisperring, måtte et lagsmedlem rappellere, med ansiktet vendt nedover, 55 meter ned Andel's Hotel og memorere blinkende bokstaver som de måtte lage et ord av. Når de hadde kommet fram til riktig ord, sauerkraut, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Belt It Out eller Belch It Out. I Belt It Out, måtte lagene lære seg og, sammen med vokalensemblet Berlin Comedian Harmonists, framføre den tyske sangen «Ich wollt' ich wär' ein Huhn». Når framføringen var vellykket, ville de motta neste ledetråd. I Belch It Out, måtte lagene lede en ølyogatime, der de måtte navngi og korrekt utføre fire yogaposisjoner (solhilsen, stolen, båten og danseren) mens de tok seg noen slurker med øl. Når de hadde ledet en feilfri time, ville yogainstruktøren gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved East Side Gallery, måtte lagene finne en merket koffert som inneholdt deres neste ledetråd.
  • Lagene måtte kjøre en østtysk trabant fra East Side Gallery til Teledisko.
  • Ved Teledisko, måtte lagene gå inn i telefonkiosken og danse i tre minutter til musikken stoppet for å motta et bilde med navnet på deres neste destinasjon.

Etappe 7 (Tyskland → Kasakhstan)[rediger | rediger kilde]

I Kasakhstan, måtte lagene innrede en jurt, lik en gitt eksempel, for å motta neste ledetråd.

Som fartshump i denne etappen, måtte Kaylynn & Hayley feste løsskjegg på hverandre med hudlim før de kunne fortsette kappløpet.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Great Khan's Spy eller Knock Out Guy. (Begrensning på 4 lag.) I Great Khan's Spy måtte lagene observere en actionscene som ble utspilt rundt dem. Etter at actionscenen var ferdig, måtte lagene svare på fire spørsmål om det de nettopp hadde sett. Spørsmålene var:

  1. Hvor mange hester entret landsbyen under slaget? Riktig svar: 6 hester.
  2. Hvor mange krigere kjempet med en øks under slaget? Riktig svar: 1 kriger.
  3. Hvor mange krigere gikk rundt med spyd under slaget? Riktig svar: 5 krigere.
  4. Hvor mange ganger ropte storkhanen på sine krigere? Riktig svar: 0 ganger.

Når lagene hadde svart riktig på spørsmålene, vile storkhanen gi dem neste ledetråd. I Knock Out Guy måtte lagene lære seg og utføre en koreografert kampscene. Når regissøren var fornøyd med kampscenen, måtte de knuse en leirkrukke for å få ut neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • I nomadelandsbyen måtte lagene lede en kamel, lasset med gjenstander, til en tom jurt. Der måtte lagene bruke gjenstandene til å innrede jurten på samme måte som et gitt eksempel, i tillegg til å skaffe seg et kokt sauehode fra nomadefolket. Når alt var på plass i jurten, og korrekt innredet, ville de motta neste ledetråd.

Etappe 8 (Kasakhstan → India)[rediger | rediger kilde]

I Hyderabad, besøkte lagene mausoleet til Muhammad Quli Qutb Shah for å gjennomføre etappens første veisperring.

I etappens første veivalg, måtte lagene velge mellom Food App eller Number Trap. I Food App, måtte lagene hente tre bestillinger, gjort på appen Swiggy, på en restaurant og levere dem til de tre riktige adressene, som instruert av en telefonoperatør hos Swiggy, for å motta neste ledetråd. I Number Trap, måtte lagene dra til T-Hub, hvor måtte lagene spille en bevegelseskontrollert spill. Spillet inneholdt forskjellige tall som bevegde seg nedover skjermen, og lagene måtte bruke hendene til å "fange" tallene 0 og 1, som var uthevet. Når alle 0- og 1-tallene var "fanget", ville en binær kode dukke opp på skjermen som lagene måtte løse, som ville føre dem til neste ledetråd, som var i fjerde etasje på møterommet "bunkeren".

I denne etappens første veisperring, måtte et lagsmedlem bruke en utvidet virklighetsfunksjon på et nettbrett for å finne tre virtuelle menn med turban som stod foran gravsøylene. Deretter måtte gå opp på toppen av mausoleet og finne mennene som gikk med de samme turbanene og plassere dem over de riktige søylene. Når de hadde funnet de riktige mennene og plassert dem over de riktige søylene, ville de motta tre ruller som de kunne bytte mot neste ledetråd.

Etappens andre veivalg var et ukjent veivalg, der lagene først fikk vite hva oppgavene gikk ut på når de ankom de forskjellige oppgavene. Lagene måtte velge mellom This eller That. I This måtte lagene dra til Laad Bazaar. Der måtte lagene skyve en vogn med hundrevis av armbånd til en butikk og deretter finne et sett med sju armbånd som samsvarte med de en brud hadde på seg. Når de riktige armbåndene var funnet, ville de motta neste ledetråd. I That måtte lagene dra til Iqbal Dentist. Der måtte lagene lage en avtrykk av en pasients tenner og deretter polere et sett med proteser før de måtte sette dem inn i pasientens munn for å motta neste ledetråd.

I etappens andre veisperring, måtte et lagsmedlem klargjøre og dekke opp til en måltid for ti personer, etter de nøyaktige standardene for en kongelig middag, på en seksjon av Indias lengste bord for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Multi Cuisine Restaurant, måtte lagene gjennomføre utslippstest på tre autorickshaw for å motta neste ledetråd.
  • Ved Falaknuma-palasset, måtte lagene ikle seg sherwani og deretter dra med hest og vogn sammen med et par fra samfunnseliten til deres neste ledetråd.

Etappe 9 (India → Kambodsja)[rediger | rediger kilde]

I Siem Reap, fant lagene etappens pit-stop ved den østre inngangen til Angkor Thom.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Fish eller Farm. I Fish, måtte lagene dra til en fisketråler. Der måtte de trekke inn en 1 000 meters lang not gjennom en innretning som fjernet fanget fisk og deretter samle inn minst 15 kilo med fisk. Lagene måtte feste en nål, som lå gjemt i vesken hos Travelocity-nissen, på vekten, slik at de kunne veie fisken. Når minst 15 kilo med fisk var fanget, ville de motta neste ledetråd. I Farm måtte lagene dra til en husbåt. Der måtte lagene velge en tom, flytende hage, blande kompost og jord, plante planter som de hadde fått tildelt, slik at hagen lignet et gitt eksempel. I tillegg måtte lagene plante noen frø, som var gjemt i vesken hos Travelocity-nissen. Når huseieren var fornøyd med arbeidet, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens veisperring, måtte et lagsmedlem lage en enkaustisk sementflis på en tradisjonell måte. Etter å ha fått godkjent flisen, måtte de bruke en nøkkel som lå i vesken til Travelocity-nissen til å låse opp en kiste som inneholdt biter til en skyvepuslespill. Skyvepuslespillet måtte så monteres og deretter løses. Når skyvepuslespillet hadde blitt løst, måtte de plassere sementflisen de hadde laget i tomrommet for å få fram motivet av puslespillet, et motiv av Travelocity-nissen, og for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Psah Chas, måtte lagene finne merkede tuktuker med en Travelocity-nisse, en kurv med donasjoner og deres neste ledetråd, som instruerte lagene til å feste tuktuken til en motorsykkel og kjøre til Chong Kneas Pier for å finne neste ledetråd.
  • Ved Silat Tik Meas-tempelet, måtte lagene gi kurven med donasjoner til en munk for å motta neste ledetråd.

Etappe 10 (Kambodsja → Filippinene)[rediger | rediger kilde]

  • Siem Reap (Siem Reap internasjonale lufthavn) til Manila, Filippinene Filippinenes flagg (Ninoy Aquino internasjonale lufthavn)
  • Manila (Rizal Park – Lapu-Lapu-sirkelen)
  • Pasay (Veikrysset Macapagal Boulevard og Epifanio de los Santos Avenue)
  • Pasay (SM Mall of Asia)
  • Manila (Binondo – Velviljebuen)
  • Manila (Liwasang Bonifacio)
  • Manila (Mehan Garden)
  • Manila (Rizal Park – Lapu-Lapu-monumentet) >Pit-Stop (Etappe 10)<

Tilleggsoppgaver:

  • Etter at "City Sprint"-etappen ble satt i gang, måtte lagene løse en gåte som ville lede dem til den dansende traffikkdirigenten Ramiro Hinojas ved veikrysset Macapagal Boulevard og Epifanio de los Santos Avenue. Lagene måtte strekke ut hendene sine når de så han, for å at han kunne gi dem neste ledetråd mens de kjørte videre.
  • I Binondo, måtte lagene lete etter en løvedanser som hadde deres neste ledetråd i munnen sin.
  • Utenfor Mall of Asia, måtte lagene løpe en runde rundt esplanaden i høyhælte sko, lik den årlige konkurransen Tour de Takong, for å motta neste ledetråd.
  • Utenfor Manilas hovedpostkontor, måtte lagene samle inn ingredienser fra tre merkede salgsboder. Ingrediensene måtte lagene bruke til å forbedere fôr til en hest festet til en kalesa. Når fôret var godkjent, ville de motta neste ledetråd.
  • I Mehan Garden, måtte lagene høre på et band spille en medley av fire musikkstykker som lagene hadde hørt i de tidligere etappene. Etter å ha hørt bandet spille, måtte lagene finne fire instrumentkofferter merket med flaggene til de respektive landene lagene hadde hørt musikken, og presentere dem til bandet i den rekkefølgen de hadde besøkt landene, ikke i den rekkefølgen som bandet spilte musikken. Når de hadde presentert riktig svar, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • Etter ankomst i Manila, gikk lagene ombord i en jeepney som kjørte dem til Lapu-Lapu-monumentet, der programleder Phil Keoghan ventet på dem. Der informerte han lagene at denne etappen ville være en "City Sprint" - en etappe som bestod av en rekke oppgaver som lagene måtte løse før de kunne returnere til Lapu-Lapu-monumentet for å sjekke inn til pit-stop. Lagene ville ikke støte på noen veivalgs- eller veisperringsoppgaver underveis i denne etappen. Keoghan informerte så lagene at de ville finne deres neste ledetråd i merkede jeepneyer i nærheten av parken.

Etappe 11 (Filippinene → USA)[rediger | rediger kilde]

I New Orleans, besøkte lagene den historiske bydelen French Quarter for å gjennomføre noen av oppgavene i sesongens siste etappe.

I etappens første veisperring, måtte lagene bli med i en Dixieland-orkester og spille på vaskebrett til de kom til Cafe Beignet. Der måtte et lagsmedlem lete igjennom kongekaker til de fant en liten figur av Jesusbarnet i en av kakene. Etter å ha funnet Jesusbarnet, måtte begge på laget spise til sammen seks beigneter for å motta neste ledetråd.

I etappens andre veisperring, måtte lagene dra til Crescent City Connection. Der måtte lagsmedlemmet som ikke gjorde den første veisperringsoppgaven klatre under Crescent City Connection, feste seg til en strikksving og hoppe fra en stålbjelke 55 meter over elven Mississippi for å få tak i neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • I Bourbon Street måtte lagene klarte opp på en Mardi Gras-flåte og samle inn perlekjeder som ble kastet på dem fra balkonger rundt paradeflåtene, som samsvarte med dem som marskalken på flåten hadde på seg. Når et lagsmedlem hadde 50 perlekjeder i gull og det andre hadde 50 perlekjeder i rødt, ville marskalken gi dem neste ledetråd.
  • Etter den andre veisperringsoppgaven, måtte lagene rappellere ned igjen fra Crescent City Connection og rulle en tre-meter høy ball til Mardi Gras World for å finne deres neste ledetråd.
  • Ved Mardi Gras World måtte lagene lete igjennom varehuset for å finne en kasse som inneholdt 32 paneler som de måtte feste på ballen for å lage en stor globus, og deretter plassere den på en paradeflåte. Når arbeidet var godkjent, ville de motta sesongens siste ledetråd.
  • Lagenes siste ledetråd instruerte lagene til å finne målstreken der «the Saints go marching in», som refererer til hjemmebanen til NFL-laget New Orleans Saints: Mercedes-Benz Superdome.

Tilleggsopplysning:

  • Finalelagene fikk en gratis oppgradering til business class på flyturen til New Orleans.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Andy Dehnart (15. oktober 2020). «Amazing Race 32's premiere: teams who run with goats after banging a drum all day». reality blurred. Besøkt 15. oktober 2020. 
  2. ^ Tharp, Sharon (12. oktober 2020). «'The Amazing Race' Host Phil Keoghan Says Season 32 Is 'About Escapism,' Addresses Future of Show Amid Coronavirus Pandemic». Us Weekly. Besøkt 12. oktober 2020. 
  3. ^ Andy Dehnart (22. oktober 2020). «Amazing Race brings back the Yield, but that's not what was missing». reality blurred. Besøkt 22. oktober 2020. 
  4. ^ Caruso, Nick (21. oktober 2020). «The Amazing Race Recap: Slow and Steady Wins the Race». TVLine. Besøkt 26. oktober 2020. 
  5. ^ Sim, Bernardo (19. november 2020). «The Amazing Race: Everything To Know About The Mega Leg On Season 32». Screen Rant. Besøkt 20. november 2020. 
  6. ^ Bloom, Mike (8. desember 2020). «The Amazing Race 32 Reveals a New Twist! Check Out an Exclusive Clip of This Week's Episode». Parade. Besøkt 8. desember 2020. 
  7. ^ Andy Dehnart (6. juli 2018). «Amazing Race 32 casting teams of two—and Lynne Spillman is involved». reality blurred. Besøkt 16. november 2018. 
  8. ^ Eng, Joyce (13. juni 2019). «Phil Keoghan on 'Amazing Race's' 'fantastic' reality showdown and being 'heartbroken' by initial Emmy ineligibility [EXCLUSIVE VIDEO INTERVIEW]». Gold Derby. Besøkt 4. november 2019. 
  9. ^ Bloom, Mike (16. oktober 2019). «The Amazing Race Season 32: Everything We Know So Far». Parade. Besøkt 4. november 2019. 
  10. ^ Ross, Dalton (22. september 2020). «The Amazing Race season 32 cast (including some famous faces) revealed». Entertainment Weekly. Besøkt 22. september 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]