The Amazing Race Canada 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race Canada 1 var den første sesongen av den canadiske realityserien The Amazing Race Canada. Serien er basert på den amerikanske serien The Amazing Race. Den første sesongen fulgte ni lag, alle bestående av to personer med en eksisterende relasjon, i et kappløp rundt om i Canada. Hovedpremien i konkurransen er 250 000 CAD, muligheten til å fly hvor som helst i verden på Business Class med Air Canada i løpet av ett år i tillegg til en Chevrolet Corvette til hvert av lagmedlemmene. Jon Montgomery var programleder for den første sesongen.

Sesongen hadde premiere 15. juli 2013.

Far og sønn Timothy «Tim» Hague sr. og Timothy «Tim» Hague jr. vant den første sesongen av The Amazing Race Canada. De ble også det første forelder/barn-laget til å vinne i The Amazing Race-franchisen. I tillegg, ble de det første laget til å vinne etter å ha gjennomført to Fartsdump i løpet av kappløpet.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Oakes Garden Theatre Park, med utsikt over den berømte Horseshoe Falls i Niagarafallene, var startstreken for den første sesongen av The Amazing Race Canada.

The Amazing Race Canada ble produsert av Insight Production, i samarbeid med Bell Media. CTV sendte serien, og hadde premiere 15. juli 2013. Programleder for The Amazing Race Canada, var gullmedaljevinneren i skeleton i Vancouver-OL Jon Montgomery.

Den første sesongen av The Amazing Race Canada strakk seg 23 000 km i løpet av 21 dager. Innspillingen begynte 3. mai og endte 24. mai 2013. Kappløpet besøkte syv av Canadas provinser, i tillegg til alle territoriene.

Pit-Stop for den femte etappen var opprinnelig planlagt å være på området til Saskatchewans lovgivende forsamlingsbygning, men grunnet uventet varmt vær, trakk flere folk ut for å nyte finværet. På grunn av omstendighetene, valgte produsentene å flytte Pit-Stop til nærliggende Pine Island (en mer bortgjemt sted).

Casting[rediger | rediger kilde]

Casting for denne sesongen begynte 20. desember 2012, med en nettside for registrering av søknader og auditionvideoer. Deltakere i denne sesongen inkluderte Body Break-trenerne Hal Johnson og Joanne McCloud og skuespillerinnen Vanessa Morgan.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Air Canada, BlackBerry, Chevrolet og Interac var noen av sponsorene for den første sesongen av The Amazing Race Canada.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 4ε 5ƒ 6 7 8 9 10
Tim Sr. & Tim Jr. Far/Sønn 6 6 7 5 2 5 2 2 3 1 Tim Sr. 6, Tim Jr. 6
Jody & Cory Brødre 7 3 5 6 4 2 1 1 1 2 Jody 6, Cory 6
Vanessa & Celina Søstre 5 5 4 4 3 4 4 4 2 3 Vanessa 6, Celina 6
Jet & Dave Bestevenner 4 7 3 1 1 1 3 3 4 Jet 5, Dave 5
Holly & Brett Gifte Leger 2 1 6 2 5 2 5 Holly 4, Brett 4
Hal & Joanne Gifte Treningsikoner 3 2 1 3 6 Hal 3, Joanne 3
Kristen & Darren Kjærester 1 4 2 7 Kristen 2, Darren 3
Jamie & Pierre Bestevenner 8 8 Jamie 2, Pierre 1
Treena & Tennille Tvillingsøstre 9 Treena 1, Tennille 1
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe.
  • En grønn ƒ ved etappenummer indikerer at det en Snarvei i etappen, men at den ikke ble brukt.
  • En lilla ε ved lagplassering, indikerer at laget brukte fripass i den etappen; ved etappenummer, indikerer at laget ble eliminert uten å ha brukt fripasset.
  • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to U-svingene. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble U-svingt. En brun ⊂ og cyan ⋑ ved etappenummer, indikerer at det var en Dobbel U-Sving i etappen, men at den ikke ble brukt.
  • Et understreket etappenummer indikerer at det ikke var obligatorisk hvile mellom etappene og ble beordret videre. Førsteplassen fikk en premie i den etappen.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i den etappen. Alle reisepremiene ble sponset av Air Canada.

  • Etappe 1 − To Fripass − et hjelpemiddel som laget kan bruke til å hoppe over en oppgave helt fram til etappe 7. Det andre Fripasset, må de gi til et annet lag før slutten av etappe 3. I tillegg, to tur-retur billetter til Sydney, Australia.
  • Etappe 2 − To tur-retur billetter til hvilken som helst destinasjon i Asia.
  • Etappe 3 − To tur-retur billetter til hvilken som helst destinasjon i USA.
  • Etappe 4 − En all inclusive-ferie for to til Cancún, Mexico.
  • Etappe 5 − To tur-retur billetter til hvilken som helst destinasjon i Canada.
  • Etappe 6 − To tur-retur billetter til hvilken som helst destinasjon i Europa.
  • Etappe 7 − To tur-retur billetter til hvilken som helst destinasjon i Karibia.
  • Etappe 8 − To tur-retur billetter til hvilken som helst destinasjon i Sør-Amerika.
  • Etappe 9 − Air Canada Altitude Super Elite 100K-status for ett år og hver sine BlackBerry Z10 med VBM Video Chat.
  • Etappe 10$250 000, to Chevrolet Corvette Stingray og 10 førsteklasse-billetter for to til hvilken som helst destinasjon med Air Canada.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (Ontario → Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for den første sesongen av The Amazing Race Canada.
I Kelowna, måtte lagene dykke etter den mytiske Ogopogo i Okanagansjøen.

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg dykkerutstyr, dykke ned til bunnen av sjøen og lete etter statuen av sjøormen Ogopogo for å finne neste ledetråd. I etappens andre Veisperring, måtte det andre lagmedlemmet gå over en smal planke som var festet til jernbaneskinnene høyt over juvet for å hente neste ledetråd. Etter å ha hentet ledetrådet, måtte de strikkhoppe av planken ned til bakken for å møte parteren sin før de kunne fortsette.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Niagara Parks Butterfly Conservatory, måtte lagene finne en av ni terrarier i vinterhagen, som hver inneholdt en rekke skapninger. De måtte ta hånden inn i terrariumet for å hente ut to ledetråder som inneholdt avreisebilletter, et til hvert lagmedlem. Terrariene som inneholdt flere farlige skapninger (som f.eks skorpioner), hadde tidligere avreisetidspunkt.
  • Ved Kelowna-bjørnen, måtte lagene finne den gule Interac-lastebilen, hvor de fant neste ledetråd sammen med et Interac debetkort, som fungerte som lagenes kilde til penger for resten av kappløpet.
  • Ved Lakefront Water Sports Kiosk, måtte lagene leie en av ni vannscootere og, ved hjelp av et kart, finne veien til et stupetårn i Okanagansjøen, der veisperringen fant sted.

Etappe 2 (Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

I Vancouver, besøkte lagene den historiske Chinatown, kjent for dens "Millenium Gate"

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre to runder på kortbane på under 1 minutt og 30 sekunder for å få neste ledetråd. I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Dance It (Danse) eller Draw It (Tegne). I Dance It, måtte lagene dra til Chinese Cultural Centre, hvor de fikk en liste over destinasjoner som var skrevet på mandarin. Lagene måtte så dra til de stedene i Chinatown, der de fant fire deler av en kinesisk løvekostyme. Så måtte de dra tilbake til Cultural Centre, der de måtte sette sammen kostymet og utføre den tradisjonelle løvedansen for å få neste ledetråd. I Draw It, måtte lagene dra til Ten Ren's Tea and Ginseng Co. Der måtte hvert lagmedlem drikke en kopp grønn te. Trykt på bunnen av koppen var et kinesisk symbol som representerte en av tolv dyr i den kinesiske dyrekrets som lagene måtte memorere. Så måtte de gå til Dr. Sun Yat - Sen Classical Chinese Garden og gjenskape tegnene med kalligrafipensel, som de måtte levere til en kinesisk kvinne. Hvis tegnene var feilaktig gjengitt, måtte lagene starte helt på nytt med nye kinesiske symboler.

Tilleggsoppgave:

  • Ved DP World Containerterminal, måtte lagene klatre opp til toppen av et skipskran og bruke en kikkert til å se etter et flagg som markerte plasseringen av Pit-Stopet.

Etappe 3 (Britisk Columbia → Alberta)[rediger | rediger kilde]

I Alberta, besøkte lagene jordpyramidene, også kalt Hoodoo, ved byen Drumheller for å gjennomføre etappens Veivalg.
  • Vancouver (Nicola Internettkafé)
  • Richmond (Vancouver internasjonale lufthavn) til Calgary, Alberta Albertas flagg (Calgary internasjonale lufthavn)
  • Calgary (Statue of Outlaw)
  • Calgary (Ranchman's Cookhouse) >Veisperring< Hvem vil stå på linje?
  • Drumheller (Hoodoo) >Veivalg< Lump by Lump eller Bone by Bone
  • Drumheller (Horsethief Canyon - Utkikkspunkt) >Pit-Stop (Etappe 3)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lære seg og utføre en klassisk canadisk linedance. Hvis de klarte å imponere dommeren, en profesjonell linedancer, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Lump by Lump eller Bone by Bone. I Lump by Lump, måtte lagene dra til Atlas Kullgruve. Der måtte de dra med lokomotivet «Linda» til vaskehuset, der de måtte skifte til gruveantrekk. Så måtte de måke kull inn i en gruvevogn, slik at det fløt over og rørte alle fire kantene i vognen. Når lagene hadde hengt navneskiltet sitt riktig på vognen, fikk de neste ledetråd. Hvis vognen ikke ble godkjent for transport, måtte de begynne på nytt. I Bone by Bone, måtte lagene dra til Tyrrell Museum. Der måtte de studere en ferdig montert utstilling av et dinosaurskjelett. Så måtte de gå inn i spesimen-forberedelseslaboratoriet og bygge en modell av samme skjelett ut ifra hukommelsen.

Tilleggsoppgave:

Etappe 4 (Alberta → Nordvestterritoriene → Yukon)[rediger | rediger kilde]

I Carcross, fant lagene et ledetråd ved damplokomotivet "The Duchess".

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre en "isbjørndukkert". De måtte ta på seg en badedrakt og hoppe i et utskåret hull i isen og hente neste ledetråd fra motsatt side av det iskalde vannet. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Tim sr. & Tim jr. resitere de fire første strofene av «The Shooting of Dan McGrew» til en Robert W. Service-imitator. Hvis de ikke klarte å resitere storfene, måtte de starte på nytt helt til de klarte det. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Yukon Supply Run eller Klondike Gold Rush. I Yukon Supply Run, måtte lagene bruke utdelt verktøy og materialer til å bygge en flåte. Når flåten var bygd, måtte de padle seg selv, samt noen forsyninger, ut i sjøen for å hente neste ledetråd. I Klondike Gold Rush, måtte lagene fullføre tre oppgaver inspirert av oppgavens navnebror. Først måtte de bruke en to-person-sag til å sage av et stykke tre av en tømmerstokk. Så måtte begge på laget kaste øks i en trestokk og få den til å sitte fast. Til slutt måtte et lagmedlem sitte i en trillebår og dirigere parteren, som hadde bind for øyene, gjennom en merket løype mens de samlet inn fem gullklumper i et gullfat.

Tilleggsoppgaver:

  • Etter veisperringen, måtte lagene dra tilbake til Yellowknife lufthavn og skrive seg på en av tre charterfly, med 20 minutters mellomrom.
  • Etter veivalget, måtte lagene kjøre ATV-er til pit-stop.

Etappe 5 (Yukon → Saskatchewan)[rediger | rediger kilde]

I Regina, fikk lagene innblikk rundt rekrutteringsprosessen av Royal Canadian Mounted Police under etappens Veisperring.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem delta i RCMP rekruttskole. Lagmedlemmet måtte ikle seg kadettuniform, før de fikk en tilførsel av klær som de måtte ta med seg til rommet sitt. Klærene måtte plasseres fint inn i skapet. Deretter måtte de reie opp sengen. Hvis inspektøren mente mente at rommet møtte RCMPs standard, fikk de neste ledetråd. Hvis ikke, ville inspektøren dumpe klærene på sengen og «kadetten» måtte starte på nytt. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Brawn (Muskler) eller Beauty (Skjønnhet). I Brawn, hadde lagene sjansen til å bli fotballspillere. De måtte utføre en rekke fotballøvelser, så måtte de ta i mot en touchdownpasning fra trener Khari Jones og til slutt sparke en fotball for en vinnende field goal. Hvis de mislyktes, måtte de løpe en runde rundt fotballbanen og starte på nytt. I Beauty, fikk lagene sjansen til å bli cheerleadere. For å bli en cheerleader, måtte de gjennomføre en koreografdans, slå hjul og salto. Deretter måtte de framføre en cheerleaderdans foran Saskatchewan Roughriders-fans. Når maskoten Gainer Gopher mente at framføringen var bra, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På «SS Klondike», måtte lagene lete på dekkene etter neste ledetråd.
  • Ved Regina internasjonale lufthavn, måtte lagene finne en Chevrolet Trax på parkeringsplassen. Der ville de finne en BlackBerry Z10, som de måtte synkronisere med parkeringsvaktens Z10 for å få kjøreanvisninger til neste destinasjon.
  • Ved Saskcan Pulse Trading Company, måtte lagene grave gjennom en tørrbulk trailerlass med linser etter to utstoppede elger (en merket med RCMP og den andre Heritage Centre) som førte dem til neste ledetråd.
  • Ved Regina rådhus, lærte lagene å utføre en ukrainsk dans for å få neste ledetråd.

Etappe 6 (Saskatchewan → Quebec)[rediger | rediger kilde]

I Québec, måtte lagene finne statuen av Samuel de Champlain for å finne neste ledetråd.
  • Regina (Regina internasjonale lufthavn) til Sainte-Foy, Québec Québecs flagg (Québec City Jean Lesage internasjonale lufthavn)
  • Lévis (Lévisfortene)
  • Lévis til Québec (Port de Québec)
  • Québec (Château Frontenac - Statuen av Samuel de Champlain) >Veivalg< Sculpt It eller Spot It
  • Québec (Place de l'Université-du-Québec) >Veisperring< Hvem er klar til å smøre det ut?
  • Québec (Plains of Abraham)
  • Québec (The Battlefields Park - Avenue Saint-Denis) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Sculpt It eller Spot It. I Sculpt It, måtte lagene velge en isskulptur av en stjerne, et hus eller en båt, og meisle ut en kopi av samme design på en annen isblokk for å få neste ledetråd. I Spot It, måtte lagene finne et kopi av et maleri med manglende elementer. De måtte finne den opprinnelige veggmaleriet og plassere québecfranske ord i riktig rekkefølge for å få neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta imot bestillinger fra kunder, og deretter ville en kokk demonstrere hvordan man lagde skikkelige crêpe, to salte og to søte crêpes. Deretter måtte de lage fire crêpes med de rette ingrediensene og bruke riktig metode til å lage dem. Når alle fire crêpene var servert til kundene, ville kokken gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Lagene måtte ta gamle Québec kabelbane opp til statuen av Samuel de Champlain.
  • Ved Plains of Abraham, lærte lagene å spille lacrosse. Hvert lagmedlem måtte ta i mot en pasning fra partneren og score et mål for å få neste ledetråd.

Etappe 7 (Quebec → Nunavut)[rediger | rediger kilde]

I Nunavut, kunne lagene lage en iglo under etappens Veivalg for å motta neste ledetråd.
  • Sainte-Foy (Québec City Jean Lesage internasjonale lufthavn) til Iqaluit, Nunavut Nunavuts flagg (Iqaluit lufthavn)
  • Baffinregionen (Sylvia Grinnell nasjonalpark - Sylvia Grinnell-elva) Harpunjeger eller Iglobygger
  • Baffinregionen (Frobisher Bay) >Fartsdump<
  • Iqaluit (HBC Handelssted) >Veisperring< Hvem trenger å fete seg opp?
  • Iqaluit (Panorama Utkikkspunkt) >Pit-Stop (Etappe 7)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Harpoon Hunter (Harpunjeger) eller Igloo Builder (Iglobygger). I Harpoon Hunter, måtte et lagmedlem ta på seg truger og trekke lagkameraten på en slede én kilometer over tundraen. Så måtte begge kaste en tradisjonell harpun og treffe et mål. Når begge hadde truffet målet, måtte det andre lagmedlemmet trekke sleden tilbake til utgangspunktet for å få neste ledetråd. I Igloo Builder, måtte lagene bygge en iglo med utdelt verktøy og ferdig oppskåret isblokker. Når den gamle inuitten mente at igloen ville tåle en arktisk natt, fikk de neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Tim sr. & Tim jr. føre en hundeslede på tvers av Frobisher Bay for å hente matforsyning og levere den til utgangspunktet for å fortsette kappløpet. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem spise en porsjon med muktuk (ᒪᒃᑕᒃ) - ti biter - for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Når lagene ankom Iqaluit lufthavn, måtte lagene oversette deres neste ledetråd, som var skrevet på Inuktitut.
  • Ved Sylvia Grinnell nasjonalpark, måtte lagene finne to strupesangere ved Sylvia Grinnell-elven og lytte til en Inuitt-strupesang-framførelse for å få neste ledetråd.
  • Lagene dro med snøscooter over Frobisher Bay til Hudson's Bay Company Handelssted.
  • Etter Veisperringen, måtte lagene gå en kilometer nordvest fra Hudson's Bay Company til deres neste pit-stop.

Etappe 8 (Nunavut → Nova Scotia)[rediger | rediger kilde]

I Nova Scotia, besøkte lagene Lunenburg for etappens Veivalg og Pit-Stop.
  • Iqaluit (Iqaluit lufthavn) til Halifax, Nova Scotia Nova Scotias flagg (Halifax Stanfield internasjonale lufthavn)
  • Halifax (Pier 21) (Overnattingssted)
  • Mahone Bay (St. James' Anglikanske Kirke) >Veisperring< Hvem vil finne sin tvillingsjel?
  • Lunenburg (Fisheries Museum of the Atlantic) >Veivalg< Surf eller Turf
  • Lunenburg (St. John's Anglikanske Kirke) >Dobbel U-Sving< Ikke brukt
  • Lunenburg (Bluenose II) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lete rundt i Mahone Bay etter et fugleskremsel som var avbildet på deres BlackBerry Z10. Når de fant fugleskremselet, måtte de ta den med til et lysthus og bygge en kopi av den med utdelt utstyr. Når de var klar for inspeksjon, måtte de ta et bilde med Z10 og gi den til en fugleskremsel-ekspert. Hvis eksperten var fornøyd, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Surf eller Turf. I Surf, måtte lagene styre en hummerfiskebåt og dra inn seks hummerteiner fra sjøen. Så måtte de ta og sette bånd på klørne på en hummer fra hver teine, og deretter levere dem til restauranten Grand Baker for å få neste ledetråd. I Turf, ble lagene presentert med prøver på 12 forskjellige typer pølser, og lagene måtte memorere deres tyske navn. Så måtte de gå til Zwicker Wharf og identifisere de 12 pølsene fra en annen, umerket sett med prøver, for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Halifax internasjonale lufthavn, fant lagene en USB-minnepenn i sine Chevrolet Sonic som spilte av en melding på MyLink-videosystem.
  • Når Pier 21 åpnet, fikk lagene et pass og måtte finne sju forskjellige stempler, som de måtte stemple i passet for å få neste ledetråd.
  • Ved St. John's Anglikanske kirke, fikk lagene en canadisk mynt, som hadde seilskipet «Bluenose» på den ene siden. Lagene måtte gjenkjenne og finne veien til båtens etterfølger, «Bluenose II», som var i en tørrdokk i Lunenburg på den tiden. Der stod Jon og ventet på dem.

Etappe 9 (Nova Scotia → Newfoundland og Labrador)[rediger | rediger kilde]

Ved St. John's, fant lagene etappens Pit-Stop ved Canadas østligste punkt; Cape Spear.
  • Lunenburg til North Sydney, Cape Breton
  • North Sydney til Port aux Basques, Newfoundland og Labrador Newfoundland og Labradors flagg
  • St. John's (The Rooms) (Ikke vist)
  • St. John's (Trans-Canada Highway Mile Zero - Terry Fox Memorial Site)
  • St. John's (Quidi Vidi - Quidi Vidi Mikrobryggeri) >Veivalg< Tell a Tale eller Wag a Tail
  • St. John's (Shea Heights Utkikkspunkt)
  • St. John's (O'Briens Music Store og George Street) >Veisperring< Hvem trenger å få handlingen sammen?
  • St. John's (Cape Spear) >Pit-Stop (Etappe 9)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Tell a Tale eller Wag a Tail. I Tell a Tale, måtte lagene havnen i Petty Harbour. Der måtte de lytte til to lokale fiskere, som fortalte en historie med Newfoundland-dialekt. Lagene måtte så gjenfortelle historien, ord for ord, til en gruppe lyttere i nærheten for å få neste ledetråd. I Wag a Tail, måtte lagene dra til Harbour Park og velge en Newfoundlandshund. Så måtte de laste opp en vogn med fire dusin egg og tolv flasker melk. Deretter måtte de få hunden til å trekke vognen opp den ekstremt bratte Holloway Street (på folkemunne kjent som "Heart Attack Hill") for å levere varene, uskadd, til fire husholdninger for å få neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem være gatemusiker. De fikk bruke alt av instrumenter i fra musikkbutikken til framføringen. Når de hadde tjent C$ 50, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved ankomst i Port aux Basques, måtte lagene løpe fra fergekaien til en av tre biler som stod og ventet på dem, hver med sjåfører som kjørte dem over natten til St. John's. Første bil tok med ett lag, som kjørte 15 minutter før den andre. Den andre tok også ett lag, som kjørte 15 minutter før den tredje, som tok med de to siste lagene.
  • Ved Quidi Vidi Mikrobryggeri, måtte lagene resitere det inspirerende sitatet, som de memorerte ved Terry Fox Memorial Site. Hvis de sa det riktig, fikk de adgang til en Newfoundland kjøkkenfest, der de måtte kysse en torsk og drikke en shot med Newfoundland Screech.
  • Etter Veisperringen, måtte lagene finne pit-stopet, som var på det østligste punktet av Nord-Amerika. Lagene måtte finne ut at det var Cape Spear.

Etappe 10 (Newfoundland og Labrador → Ontario)[rediger | rediger kilde]

Toronto var lagenes siste destinasjon for den første sesongen av The Amazing Race Canada.
  • St. John's (St. John's internasjonale lufthavn) til Mississauga, Ontario Ontarios flagg (Toronto Pearson internasjonale lufthavn)
  • Toronto (L Tower) >Veisperring< Hvem vil ut å henge?
  • Toronto (Cadbury Gladstone Sjokoladefabrikk)
  • Toronto (Toronto Zoo)
  • Toronto (Evergreen Brick Works) >Veisperring< Hvem har "Racet" brettet ut?
  • Toronto (Jack Layton Fergeterminal til Centre Island Terminal)
  • Toronto (Toronto Islands - Olympic Island) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I etappens første Veisperring, måtte et lagmedlem rappellere med ansiktet først ned siden av L Tower, som på den tiden var under bygging, om lag 44 meter høyt. Når de nådde taket på en annen tre-etasjes bygning, ble de gjenforent med partneren og fikk neste ledetråd. I etappens andre Veisperring, måtte det andre lagmedlemmet plassere provinsielle og territorielle flagg med blomsteremblemer som ble besøkt i løpet av kappløpet på et kart. Hvis lagene fulgte med, ville de ha lagt merke til at alle pit-stop-vertene hadde et blomsteremblem av sin provins eller territorium. Når flagg og blomsteremblem var riktig plassert på kartet, fikk de siste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • I starten av etappen, fikk lagene gratis oppgradering til business class på flyet til Toronto.

Tilleggsoppgaver:

  • Etter ankomst i Toronto, måtte lagene lete utenfor Pearson internasjonale lufthavn etter en dame iført en lønneblad-baseballcaps som ville gi dem neste ledetråd.
  • Etter første veisperring, fikk lagene en Cadbury Caramilk-sjokladeplate i deres ledetråd. Lagene måtte finne ut at deres neste destinasjon var Cadbury Gladstone Sjokoladefabrikk.
  • Ved Cadbury Gladstone Sjokoladefabrikk, måtte lagene lete gjennom kartonger med Cadbury Caramilk-sjokoladeplater etter en av tre "gyldne sjokoladeplater". Når de hadde funnet en, måtte de finne direktørens kontor, som ville lagene en gullnøkkel som ville låse opp safen med neste ledetråd i.
  • Ved Toronto Zoo, måtte lagene lete området etter neste ledetråd, som var gjemt i Panda-innhegningen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]