The Amazing Race Canada 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Amazing Race Canada 3 var den tredje sesongen av den canadiske realityserien The Amazing Race Canada. Serien er basert på den amerikanske serien The Amazing Race. Den tredje sesongen fulgte tolv lag, alle bestående av to personer med en eksisterende relasjon, i et kappløp rundt om i Canada og verden. Hovedpremien i konkurransen er 250 000 CAD, muligheten til å fly hvor som helst i verden på Business Class med Air Canada i løpet av ett år, en Chevrolet Colorado "Z71" til hvert av lagmedlemmene, i tillegg til gratis drivstoff for livet til hvert av lagmedlemmene hos Petro-Canada. Jon Montgomery, programleder i de foregående sesonger, ledet også den tredje sesongen av programmet.

Sesongen hadde premiere 8. juli 2015.

Brødrene Gino og Jesse Montani vant den tredje sesongen av The Amazing Race Canada.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Startstreken for den tredje sesongen av The Amazing Race Canada, var ved Terrasse Dufferin og Château Frontenac i Québec.

Den 23. september 2014, kunngjorde CTV at serien ble fornyet med en tredje sesong under en reunionsshow for den andre sesongen.

Den tredje sesongen av The Amazing Race Canada strakk seg 48 500 km over tre kontinenter og fire land i løpet av 27 dager. I tillegg besøkte denne sesongen seks av Canadas provinser. Innspillingen begynte 1. mai 2015 og var ferdig 28. mai 2015. Chile, Argentina og India ble besøkt for første gang i The Amazing Race Canada.

Denne sesongen introdserte et nytt element; Face-Off. I et Face-Off, må det første laget som ankommer vente på et annet lag. Så må lagene konkurrere i en oppgave. Vinnerlaget får neste ledetråd, mens det tapende laget må vente på et annet lag før de gjør oppgaven om igjen. Syklusen gjentas til det står et lag igjen. Det siste, tapende laget må da snu et timeglass og vente til sanden hadde rent ut før de fikk neste ledetråd. I en artikkel på den offisielle nettsiden til The Amazing Race Canada, ble Face-Off beskrevet som "noe helt nytt i The Amazing Race" til kanadiske seere. I tillegg, uttalte programleder Jon Montgomery at de "oppfant" et nytt element, til tross for at samme element har blitt introdusert i fem ulike versjoner av The Amazing Race under forskjellige navn. I den norske versjonen av The Amazing Race blir dette elementet kalt for Veikryss.

I løpet av denne sesongen, viste de sportsankeren James Duthie som hjalp lagene under den første Veisperringen i den første etappen. I tillegg, tok programlederen for Jeopardy!, Alex Trebek, i mot lagene ved Pit-Stop i hjembyen hans, Sudbury i Ontario.

Casting[rediger | rediger kilde]

Casting begynte 24. november 2014 med en nettside for innsending av søknader og auditionvideoer. De tre første lagene ble presentert 15. juni 2015, og de resterende lagene ble presentert 16. til 18. juni. Deltakerne inkluderte UFC Mixed martial arts-utøveren Elias Theodorou, fotballspilleren Nicholas "Nic" La Monaca og tidligere CFL-spilleren Neil Lumsden. En av deltakerne, Hamilton Elliott, var den første transpersonen til å delta i de engelskspråklige versjonene av The Amazing Race. (Jervi Li fra den første sesongen av The Amazing Race Philippines var den første transpersonen til å delta i The Amazing Race-franchisen).

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Air Canada, Chevrolet og Petro-Canada fortsatte som hovedsponsorer fra forrige sesong, og i tillegg ble Bank of Montreal ny sponsor for The Amazing Race Canada.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk og annonsert av CTV.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5+ 6 7 8 9 10 11+ 12
Gino & Jesse Brødre 1 10 2 7 1 1ƒ 2 5 2 1 3 1 Gino 6, Jesse 7
Nick & Matt Wrestlinglagkamerater 6 3 3 3 3 2 5 2 1 3 2 2 Nick 7, Matt 7
Brent & Sean Brødre 3 8 6 4 5 4 1ə 3 5 2 1 3 Brent 7, Sean 7
Simi & Ope Datter/Far 5 9 5 5 8 5 6 4 3 4 4 Simi 6, Ope 6
Dujean & Leilani Eks-kjærester 8 5 4 1 4 7 3 1 4 5 Dujean 5, Leilani 6
Brian & Cynthia Gift 9 2 9 2 2 3 4 6 Brian 5, Cynthia 4
Neil & Kristin Far/Datter 10 6 1 6 7 6 7 Neil 4, Kristin 4
Nic & Sabrina Kjærester 2 4 8 8 6 8 Nic 4, Sabrina 3
Hamilton & Michaelia Forlovet 4 1ε 7 9 Hamilton 2, Michaelia 3
Dana & Amanda Kolleger 7 7 10 Dana 2, Amanda 2
Susan & Sharnjit Kolleger 11 11 Susan 2, Sharnjit 1
Max & Elias Kjærester 12 Max 1, Elias 1
 • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
 • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe.
 • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei i etappen.
 • En lilla ε ved lagplassering, indikerer at laget brukte Fripass i den etappen. En rosa ə indikerer at laget tidligere fikk det andre Fripasset, og valgte å bruke det i den etappen.
 • En oransje + ved etappenummer, indikerer at det var en Face Off i den etappen. En oransje - ved lagplassering indikerer at laget tapte Face Off-oppgaven og fikk en tidstraff etter oppgaven.
 • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to U-svingene. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble U-svingt.
 • Et understreket etappenummer indikerer at det ikke var obligatorisk hvile mellom etappene og ble beordret videre. Førsteplassen fikk en premie i den etappen.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene. Alle reisepremiene ble sponset av Air Canada, mens drivstoff- og lojalitetsprogrampremiene ble sponset av Petro-Canada.

 • Etappe 1 – Tur for to til Rio de Janeiro, Brasil og 2,5 millioner "Petro-poeng", som tilsvarer seks måneder med gratis drivstoff.
 • Etappe 2 – Tur for to på Premium Class til Delhi, India og seks måneder med gratis drivstoff.
 • Etappe 3 – Tur for to til Beijing, Kina og seks måneder med gratis drivstoff.
 • Etappe 4 – Tur for to til hvilken som helst destinasjon i Karibia og seks måneder med gratis drivstoff.
 • Etappe 5 – Tur for to til hvilken som helst destinasjon i Canada og 5 millioner "Petro-poeng", som tilsvarer ett år med gratis drivstoff.
 • Etappe 6 – Tur for to til hvilken som helst destinasjon i California og ett år med gratis drivstoff.
 • Etappe 7 – Tur for to til Paris, Frankrike og ett år med gratis drivstoff. I tillegg vant vinnerlaget Business Class-billetter til seg selv og et valgfritt lag til deres neste destinasjon i den åttende etappen.
 • Etappe 8 – Tur for to til London, Storbritannia og ett år med gratis drivstoff.
 • Etappe 9 – Tur for to til Amsterdam, Nederland og ett år med gratis drivstoff.
 • Etappe 10 – Tur for to til Tokyo, Japan og 10 millioner "Petro-poeng", som tilsvarer to år med gratis drivstoff.
 • Etappe 11 – Tur for to til Dubai, De forente arabiske emirater og to år med gratis drivstoff.
 • Etappe 12CA$250 000, to Chevrolet Colorado "Z71", gratis drivstoff for livet til hvert lagmedlem fra Petro-Canada og muligheten til å fly hvor som helst i verden på Business Class med Air Canada.
 • Canadas favorittlag − Ett års forbruk med drivstoff fra Petro-Canada ble gitt til seernes favorittlag (ifølge en internettavstemning). Gino & Jesse vant avstemningen, men siden de allerede hadde vunnet gratis drivstoff for livet, ble premien gitt til Dana & Amanda, som kom på andreplass i avstemningen.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for den tredje sesongen av The Amazing Race Canada.

Etappe 1 (Québec → Ontario)[rediger | rediger kilde]

I Toronto, besøkte lagene St. Lawrence Market for å finne et ledetråd.

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg dress og slips og deretter gå inn i studio for å presentere en sportssegment fra en teleprompter sammen med programleder James Duthie. Hvis de på et tidspunkt gjorde en feil, som å se inn i feil kamera eller uttalte en spillers navn feil, måtte de begynne på nytt. Når James Duthie var fornøyd med jobben, ville han gi dem neste ledetråd. I etappens andre Veisperring, måtte det andre lagmedlemmet ta på seg våtdrakt og gjennomføre en tredelt hinderløype. Først måtte de klatre over et vertikalt nett som hang over vannet. Deretter måtte de hoppe fra et stupebrett og til slutt krysse en glatt, rullende tømmerstokk for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Quai 22, måtte lagene lete blant hundrevis av låste sykler for å finne to sykler som, ved hjelp av en firesifret kode i ledetråden, åpnet seg. Deretter kunne de sykle videre til deres neste destinasjon.
 • Ved St. Lawrence Market, mottok lagene en ledetråd fra en dame i Bank of Montreal-skjorte. I ledetråden, stod det en rekke bokstaver og lagene måtte dekode dem slik at de fikk navnet på to "gater" inne i St. Lawrence Market. Når de hadde funnet navnet på gatene, Centre Street og Market Street, måtte de gå inn på markedet og finne veikrysset. Der ville en slakter gi dem neste ledetråd sammen med et kredittkort fra Bank of Montreal, som fungerte som lagenes kilde til penger under resten av kappløpet.

Etappe 2 (Ontario → Chile)[rediger | rediger kilde]

I Santiago, var en av Veivalgsoppgavene å danse en tradisjonell Rapa Nui-dans ved Plaza de Armas.
 • Toronto (Canoe Landing Park)
 • Airplane silhouette.png Toronto (Toronto Pearson internasjonale lufthavn) til Santiago, Chile Chile (Comodoro Arturo Merino Benitez internasjonale lufthavn)
 • Santiago (Parque Geoaventura) >Veisperring< Hvem vil ha bedre utsikt?
 • Santiago (San Miguel Friluftsmuseum)
 • Santiago (Recoleta Samfunnssenter) >Fripass< >Veivalg< Bevegelse eller Følelse
 • Santiago (Cerro San Cristóbal − Jardín Botánico Mapulemu) >Pit-Stop (Etappe 2)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre en tandem paragliding fra en fjelltopp i nærheten. Når de hadde landet, ville de få neste ledetråd. I sesongens eneste Fripass-oppgave, måtte lagene dra til Patio Bellavista i Barrio Bellavista. Der måtte de finne en dansegruppe som framførte Chiles nasjonaldans, la cueca. Det første laget som fant dansegruppen, ville motta to Fripass, et hjelpemiddel som laget kan bruke til å hoppe over en oppgave helt fram til den åttende etappen. Det andre Fripasset, må de gi til et annet lag før slutten av den femte etappen. Lagene som gikk etter Fripassene, kunne risikere i å tape tid og mulig eliminering i forsøket. I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Motion (Bevegelse) eller Emotion (Følelse). I Motion, måtte lagene dra til Plaza de Armas. Der måtte lagene kle av og ikle seg tradisjonell folkedrakt fra Påskeøya. Deretter måtte de bli med en dansetropp og danse en tradisjonell, Rapa Nui-dans foran et publikum. Når dansetroppen var fornøyd med framføringen, fikk de neste ledetråd. I Emotion, måtte lagene dra til Biblioteca Nacional de Chile. Der måtte hvert lagmedlem lære seg et vers fra Gabriela Mistrals berømte dikt, Valle de Chile, og gjensitere diktet med riktig, spansk uttale foran et publikum i bibliotekets vinterhage. Når publikum var fornøyd med framføringen, ville de få neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet til Canoe Landing Park for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved friluftsmuseet i San Miguel, måtte lagene lete innenfor et område på ti blokker etter fem bestemte veggmalerier og ta en selfie foran hver av dem. Når de hadde fått bildene godkjent, ville de motta en eske med navnet på deres neste destinasjon skrevet på den.
 • Ved Recoleta Samfunnssenter, måtte lagene samarbeide med en ung, lokal kunstner med å fullføre en del av et veggmaleri. De hvite områdene på maleriet ville være merket med farger på spansk, og den unge kunstneren ville hjelpe dem ved å oversette fargene til engelsk. Når veggmaleriet var ferdig, måtte lagene donere esken til den lokale kunstneren, som inneholdt kunstutstyr, i bytte mot neste ledetråd.

Etappe 3 (Chile → Argentina)[rediger | rediger kilde]

I Buenos Aires, besøkte lagene El Obelisco ved Plaza de la República for å finne en ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem finne tre forskjellige butikker og kiosker og ta med seg pakker med Mentos og ta dem med seg til nabolagets lekeplass. Der måtte de bruke Mentospakkene, som hadde bokstaver trykket på dropsene, til å svare på fire gåter om berømte argentinere:

Når de hadde riktig svar på gåtene, ville de få neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Dance (Danse) eller Dine (Spise). I hver av Veivalgsoppgavene, var det kun plass til seks lag om gangen. I Dance, måtte lagene dra til Confitería Ideal. Der måtte de velge et par med danseinstruktører, som ville lære dem trinnene i en Argentinsk Tango. Så måtte de framføre dansen foran et panel med dommere. Når dommerne var fornøyd med framføringen, ville de få neste ledetråd. I Dine, måtte lagene dra til restauranten La Estancia og servere Asado til tre stamkunder. Et lagmedlem måtte være kokk og memorere de tolv rettene som ble servert på restauranten. Det andre lagmedlemmet måtte være servitør og ta imot og memorere bestillingene fra stamkundene. De fikk ikke skrive ned bestillingene, og bestillingene kom på spansk. Når de hadde servert riktige retter til stamkundene, ville restaurantsjefen gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Fútbol Madero, måtte lagene delta i idretten blindefotball. Et lagmedlem måtte ta bind foran øynene og, ved hjelp av verbal navigering fra det andre lagmedlemmet, lede en fotball forbi en rekke kjegler og skyte den i mål. Klarte de det innen et minutt, ville fotballtreneren gi dem neste ledetråd.

Etappe 4 (Argentina → Nova Scotia)[rediger | rediger kilde]

I Halifax, besøkte lagene Angus L. Macdonald Bridge for å gjennomføre etappens Veisperring.
 • Buenos Aires (Plaza Fuerza Aérea Argentina − Torre Monumental)
 • Airplane silhouette.png Buenos Aires (Ministro Pistarini internasjonale lufthavn) til Halifax, Nova Scotia Nova Scotia, Canada Canada (Halifax Stanfield internasjonale lufthavn)
 • Halifax (Halifax Sentralbibliotek) >Veisperring< Hvem har et ørneblikk?
 • Halifax (Halifax Citadell)
 • Halifax (Halifax Public Gardens) >Veivalg< Bobler eller Skum
 • Halifax (Halifax Seaport Farmers' Market) >Pit-Stop (Etappe 4)<

I denne etappens Veisperring, måtte lagene dra til Angus L. Macdonald Bridge. Der måtte et lagmedlem klatre opp 91 m. til toppen av tårnet på broen og, ved hjelp av kikkert, se utover Halifax etter et rødt og gult flagg. Når de hadde funnet den, som var ved Halifax Citadell, måtte de dra dit for å finne neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Bubbles (Bobler) eller Suds (Skum). I Bubbles, måtte lagene dra til Dalhousie University og finne Aquatron-laboratoriet, hvor Ocean Tracking Network har hovedkvarteret sitt. Der måtte lagene dykke ned i en tank og hvert lagmedlem måtte fange to hummere hver. Så måtte de ta bånd på dem og merke dem med en sporingenhet som overvåker bevelgelsene deres. Når hummerne var merket, ville de få neste ledetråd. I Suds, måtte lagene dra til bryggeriet Garrison Brewing Company. Der måtte lagene hente kasser med øl og levere dem, til fots, til tre forskjellige puber. Etter å ha levert ølkassene, måtte de ta med seg to, tomme øltønner fra hver av pubene og levere dem til Garrison Brewing Company for å få neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet til Torre Monumental for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter ankomst ved Halifax Stanfield internasjonale lufthavn, måtte lagene finne en dame ved BMO-bod som ville gi dem neste ledetråd.
 • Ved sentralbiblioteket i Halifax, måtte lagene finne riktig antall svart-hvitt-bilder av det gamle biblioteket i Halifax blant 5 000 3 X 5 cm-bilder. Når de hadde funnet riktig antall (134), måtte de skrive det ned på et indekskort og levere det til en bibliotekar i femte etasje for å få neste ledetråd.
 • Ved Halifax Public Gardens, måtte lagene finne en Orange Julius-bod. Der måtte de prøvesmake fem forskjellige smoothier og identifisere smakene på dem ut ifra et oversikt med ti smaker. Når de hadde klart å identifisere dem, ville de få neste ledetråd.

Etappe 5 (Nova Scotia → Québec)[rediger | rediger kilde]

Îles de la Madeleine, fant lagene et ledetråd ved Monument aux Pêcheurs.
 • Halifax (Victoria Park)
 • Airplane silhouette.png Halifax (Halifax Stanfield internasjonale lufthavn) til Havre-aux-Maisons, Îles de la Madeleine, Québec Québec (Îles-de-la-Madeleine lufthavn)
 • Dune-du-Sud (Plage de la Dune-du-Sud) >Veisperring< Hvem er kongen av slottet?
 • Étang-du-Nord (Monument aux Pêcheurs) >Face Off< >Veivalg< Ri den eller Trekk den
 • Cap-aux-Meules (L'Escalier de la Pointe aux Meules) >Dobbel U-sving< Gino & Jesse u-svingte Brent & Sean og Brent & Sean u-svingte Nic & Sabrina
 • Grosse-Île (Pointe Old-Harry) >Pit-Stop (Etappe 5)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem begrave det andre lagmedlemmet under sand, slik at bare hodet var synlig. Så måtte de, ved hjelp av et sandslott som eksempel, gjenskape sandslottet rundt det begravde lagmedlemmet. Når dommeren godkjente arbeidet, fikk de neste ledetråd. I sesongens første Face-Off, måtte lagene duellere mot hverandre i en kajakkhockeykamp, som er lik kajakkpolo og innebærer å treffe en flytende ball med padleårer og få den inn i et mål. Det første laget som scoret to mål, ville få neste ledetråd, mens det tapende laget må vente på et annet lag for å gjøre oppgaven om igjen. Syklusen gjentas til det står et lag igjen. Det siste laget som taper Face-Off-oppgaven, ville få en tidsttraff før de fikk neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Ride It (Ri den) eller Pull It (Trekk den). I Ride It, måtte lagene dra til Centre équestre La Crinière au Vent. Der måtte lagene delta i hestesporten dressurridning. Først måtte lagene klargjøre hesten. Så måtte hvert lagmedlem ri hesten gjennom en hinderløype. Når begge på laget hadde gjennomført løypen med en total tid på åtte minutter eller mindre, ville de få neste ledetråd. I Pull It, måtte lagene dra til gården La ferme Léo et Fils. Der måtte lagene først rulle en 34 kg høyballe fra et beiteområde til en låve. Så måtte hvert lagmedlem melke en ku, slik at de kunne fylle en 1-liters flaske. Når begge på laget hadde fylt hver sine flasker med melk, ville de få neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene flyttet til Victoria Park for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgave:

 • Utenfor lufthavnen på Îles de la Madeleine, måtte lagene velge en merket Chevrolet Colorado. Så, ved et bilde som referanse, måtte de pakke bilen med gjenstander som de ville bruke i løpet av etappen (deriblant to kajakker og et telt). Når gjenstandene var pakket og festet på riktig måte, ville de få neste ledetråd.

Etappe 6 (Québec → Prince Edward Island → Ontario)[rediger | rediger kilde]

I Sudbury, besøkte lagene monumentet Big Nickel for å finne en ledetråd.
 • BSicon BOOT.svg Cap-aux-Meules (Port de Cap-aux-Meules) til Souris, Prince Edward Island Prince Edward Island (Souris Havn)
 • Airplane silhouette.png Charlottetown (Charlottetown lufthavn) til Sudbury, Ontario Ontario (Sudbury lufthavn)
 • Sudbury (Copper Cliff − Vale Gruveselskap)
 • Sudbury (Big Nickel) >Snarvei< >Veivalg< Analysere eller Synkronisere
 • Sudbury (Health Sciences North − Sudbury Outpatient Centre) >Veisperring< Hvem har hjerte?
 • Sudbury (Vale Living With Lakes Research Centre)
 • Sudbury (Ramsey Lake − Bell Park Lysthus) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I sesongens eneste Snarvei, måtte lagene dra til vitenskapsmuseet Science North. Der måtte lagene mate en Blanding-skilpadde (Emydoidea blandingii) med en skål bestående av stor melbille, sirisser og zophobas-larver. I tillegg måtte hvert lagmedlem spise hver sine boller med samme måltid. Første laget som spiste opp måltidene, vant Snarveiledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Analyze (Analysere) eller Synchronize (Synkronisere). I begge Veivalgsoppgavene, var det bare plass til fire lag om gangen. I Analyze, måtte lagene dra til treningsfasilitet for åstedsgranskning ved Laurentian University. Der måtte lagene finne ti biter av bein og tenner på et simulert åsted og markere dem med flagg. Deretter måtte de måle eksakte avstanden og skalere og merke det av på et bevisark. Når bevisene hadde blitt framstilt riktig grafisk, ville en åstedgransker gi dem neste ledetråd. I Synchronize, måtte lagene dra til Jeno Tihanyi Olympic Gold Pool. Der måtte lagene trene synkronsvømming med seks andre synkromsvømmere. Lagene måtte lære og vise koreografert nummer i takt med musikken. Når treneren synes de var synkrone, ville hun gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lære seg hjerte-lunge-redning fra en demonstrasjonsvideo. Deretter måtte de gå inn på et rom, hvor en medisinsk krise ble simulert, og riktig utføre hjerte-lunge-redning på en livredningsdukke i to minutter. Klarte de å få puls i dukken, ville de få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Vale Gruveselskap, måtte lagene ta heis 1,3 kilometer ned i gruven. Der måtte lagene velge en stein av nikkelmalm og knuse den for å få ut en liten kule av nikkel. Når de fant den, kunne de bytte den mot neste ledetråd.
 • Ledetråden lagene fikk nede i gruven, var en canadisk 5-cent mynt. Lagene måtte finne ut at deres neste destinasjon var monumentet Big Nickel.
 • Ved Vale Living With Lakes Research Centre, måtte lagene padle i kano en kilometer over Ramsey Lake til etappens Pit-Stop, lysthuset i Bell Park.

Etappe 7 (Ontario → Saskatchewan)[rediger | rediger kilde]

I Saskatoon, besøkte lagene Wanuskewin Heritage Park for å finne etappens Veivalg og Pit-Stop.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre en tredelt trampolinehinderløype. Først måtte de hoppe på ni små, nummererte trampoliner, som var plassert i 3 x 3-mønster. Når de hadde klart å hoppe på trampolinene i riktig rekkefølge, sammenhengende og uten å berøre sikkerhetsmattene, kunne de gå videre til andre del. Der måtte de hoppe over en skumvegg uten å rive den ned, før de i tredje og siste del måtte hoppe høyt nok til at de kunne ringe i en bjelle. Når løypen var gjennomført, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Nimitook eller Mikwap. I Nimitook, måtte lagene lære og utføre en tradisjonell First Nations-ringdans. De måtte danse i takt med en tradisjonell trommemusikk, samtidig som de måtte lage fem åndelige symboler med ringer. Når dommeren var fornøyd med dansen, fikk de neste ledetråd. I Mikwap, måtte lagene sette sammen en tradisjonell tipi. Når dommeren godkjente tipien, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene flyttet til Bridge of Nations for å starte etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter ankomst ved Saskatoon John G. Diefenbaker internasjonale lufthavn, måtte lagene finne et merket område ved rullebanen. Der måtte lagene forberede en reiseplan, ved hjelp av en tavle med flyruter til destinasjoner rundt om i verden med Air Canada. De måtte lage en reiseplan som besøkte minst tre kontinenter, samtidig som de de måtte ta hensyn til ulike tidssoner. Når de hadde laget en sammenhengende reiseplan som hadde en flyreise på total 25 timer, ville de få neste ledetråd.
 • Ledetråden lagene fikk etter Veisperringen, var en flaskekork med merket Original Founders. Lagene måtte finne ut at deres neste destinasjon var bryggeriet som produserte Original Founders; Great Western Brewing Company.
 • Ved Great Western Brewing Company, måtte lagene velge en kasse med 5 000 flaskekorker og finne 15 flaskekorker som var lik den de fikk i ledetråden. Når de hadde funnet dem, kunne de bytte dem mot neste ledetråd.

Etappe 8 (Saskatchewan → India)[rediger | rediger kilde]

I Kolkata, kunne lagene velge en Veivalgsoppgave som innebar å bruke transportmiddelet rickshaw.
 • Saskatoon (Kiwanis Park – Canada Games Memorial Clock Tower)
 • Airplane silhouette.png Saskatoon (Saskatoon John G. Diefenbaker internasjonale lufthavn) til Kolkata, India India (Netaji Subhas Chandra Bose internasjonale lufthavn)
 • Kolkata (Mallick Ghat Blomstermarked)
 • BSicon BOOT.svg Kolkata (Armenian Ghat) til (Bagbazar Ghat)
 • Kolkata (Kumartuli Potters' Colony) >Veisperring< Hvem vil møte idolet sitt?
 • Kolkata (Ramakrishna Mission Swami Vivekananda's Ancestral House and Cultural Centre) >Veivalg< Brette eller Rulle
 • Kolkata (Nasjonalbiblioteket i India) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem finne en merket bod som hadde mange statuer av den hinduistiske gudinnen Lakshmi. Ved hjelp av et bilde de fikk i ledetråden, måtte de finne den statuen som var lik den på bildet. Når de hadde funnet den rette, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Tuck (Brette) eller Roll (Rulle). I Tuck, måtte lagene dra til Jorasanko Thakur Bari. Der måtte lagene lære seg og utføre seks yogastillinger. Når de hadde fått godkjent yogastillingene, ville guruen Yogi Biswa gi dem neste ledetråd. I Roll, måtte lagene dra til University Institue Hall. Der måtte lagene laste en rickshaw med to forskjellige leveranser. Først måtte de laste rickshawen med plastflasker og levere dem til en merket kiosk. Så måtte de tilbake og laste rickshawen med bunter med stoff og levere dem til en merket dekorbutikk. Når begge leveransene var levert, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene flyttet til Kiwanis Park for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved blomstermarkedet Mallick Ghat, mottok lagene en velsignelse fra en lokal kvinne før de fikk neste ledetråd.
 • Etter å ha mottatt velsignelsen, måtte lagene, ut ifra to nesten identiske blomsterkranser som referanser, lage én blomsterkrans av hver type. Når blomsterkransene ble godkjent, fikk de neste ledetråd.

Etappe 9 (India)[rediger | rediger kilde]

I Delhi, fant lagene seongens niende Pit-Stop ved Humayuns grav.
 • Kolkata (Oberoi Grand Hotel)
 • Airplane silhouette.png Kolkata (Netaji Subhas Chandra Bose internasjonale lufthavn) til Delhi (Indira Gandhi internasjonale lufthavn)
 • Delhi (Ghazipur Fiskemarked)
 • Delhi (Faily-Bartha) >Veisperring< Hvem holder hodet sitt kaldt?
 • Delhi (Greater Kailash – M-Block Market) >Veivalg< Kaste eller Krydre
 • Delhi (Humayuns Grav) >Pit-Stop (Etappe 9)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem binde tre turbaner på forskjellige måter på hodene til menn som ventet på å dra på bryllupsfest. Når turbanene deres ble godkjent, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Slam It (Kaste) eller Spice It (Krydre). I Slam it, måtte lagene dra til en brytebane ved Roshanara Garden. Der måtte lagene lære seg en serie på syv tradisjonelle brytegrep innen kusjtibryting. Deretter måtte de utføre seiren på en sandbane foran en dommer. Når dommeren mente at de hadde utført serien riktig, fikk de neste ledetråd. I Spice It, måtte lagene dra til kryddermarkedet Khari Baoli. Det måtte lagene bruke morter og pistil til å male tørket chili til et fint chilipulver, og deretter ta pulveret med til en vekt for veiing. Når pulveret deres veide minst 100 gram, ville de få neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet til Oberoi Grand Hotel for starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Ghazipur Fiskemarked, måtte hvert lagmedlem levere tyve levende maller til en merket bod ved å bære dem i en kurv på hodet. Når alle førti mallene var levert, fikk de neste ledetråd.
 • Ved Humayuns grav, måtte lagene donere alle pengene sine i en veldedighetsboks før de kunne sjekke inn til Pit-Stop.

Etappe 10 (India → Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

Lagene besøkte den lille byen Osoyoos for å gjennomførte lagene en oppgave og etappens Pit-Stop.
 • Airplane silhouette.png Delhi (Indira Gandhi internasjonale lufthavn) til Penticton, Britisk Columbia Britisk Columbia, Canada Canada (Pentiction lufthavn)
 • Penticton (D'Angelo Estate Vingård)
 • Summerland (Summerland Waterfront Resort) >Veisperring< Hvem vil bli våt?
 • Oliver (Covert Farms) >Fartsdump< Brent & Sean >Veivalg< Hjerner eller Muskler >Dobbel U-sving< Gino & Jesse u-svingte Nick & Matt og Nick & Matt u-svingte Dujean & Leilani
 • Osoyoos (Osoyoos Desert Model Railroad)
 • Osoyoos (Nk'Mip Desert Culture Centre) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem stå på wakeboard. Mens det andre lagmedlemmet satt om bord i båten med wakeboardinstruktøren, måtte de gjennomføre en merket løype på Okanagansjøen som inkluderte en flat rampe og en bratt rampe. Når de hadde gjennomført løypen uten å falle, fikk de neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Brent & Sean fylle, korke, og merke et dusin med vinflasker. Så måtte de dyppe flaskehalsen på hver flaske i voks for å forsegle korken. Når alle tolv flaskene ble godkjent, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Brains (Hjerner) eller Brawns (Muskler). I Brains, måtte lagene bruke en liste med koordinater til å finne tre gjemte vinflasker på en vingård. Deretter måtte de bruke en stor sprettert til å skyte en potet på en blink. Til slutt, måtte de bruke en gaffeltruck til å stable ti trepaller. I Brawns, måtte lagene bære og kaste ti 29-kilos sekker med løk bak på planet på en lastebil. Deretter måtte de vippe et stort traktordekk 100 meter over en jorde og plassere den i et stativ. Til slutt, måtte de samtidig krysse en monkeybar over en haug med kumøkk. Hvis en av dem falt ned, måtte begge krysse monkeybaren igjen. Etter begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene gjennomføre et gjørmeløype som innebar å krype under piggtråd og bøye seg undet tømmerstokk mens de vasset i vann. På slutten av gjørmeløypen, fant de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved vingården D'Angelo Estate, måtte lagene velge og flytte en hvit Chevrolet Silverado ut av en stor labyrint ved å flytte omkringliggende, svarte Silveradoer i enten fremover eller bakover retning ved hjelp av ryggekamera. Når de hadde klart å få en bil ut av labyrinten, var den deres transportmiddel i denne etappen.
 • Ved Osoyoos Desert Model Railroad, måtte lagene lete gjennom modelljernbanemuseets diagrammer etter en miniatyrfigur av Jon Montgomery, som var gjemt blant 18 000 håndmalte miniatyrfigurer. Når de hadde funnet en «Mini-Jon», måtte de bruke et forstørrelsesglass til å lese navnet på deres neste destinasjon, Nk'Mip. Lagene måtte finne ut at det refererte til Nk'Mip Desert Culture Centre.

Etappe 11 (Britisk Columbia → Alberta)[rediger | rediger kilde]

I Edmonton, fant lagene etappens Pit-Stop ved Muttart Conservartory.
 • Osoyoos (Spotted Lake)
 • Airplane silhouette.png Penticton (Penticton lufthavn) til Edmonton, Alberta Alberta (Edmonton internasjonale lufthavn)
 • Edmonton (Churchill Square − Edmonton rådhus)
 • Edmonton (Edmonton Waste Management Centre) >Veivalg< Papir eller Plast
 • Edmonton (Ottewell − Ottewell Curlingklubb) >Face Off<
 • St. Albert (Petro-Canada Bensinstasjon)
 • Edmonton (Fort Edmonton Park − Kelly's Saloon) >Veisperring< Hvem kan heve stemningen?
 • Edmonton (Cloverdale − Muttart Conservatory) >Pit-Stop (Etappe 11)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Paper (Papir) eller Plastic (Plast). Lagene fikk ikke vite hva oppgavene gikk ut på før de hadde valgt en oppgave og ankommet stedet for å utføre oppgaven de hadde valgt. I Paper, måtte lagene dra til resirkuleringsområdet for papir og velge et samlebånd. Der måtte de sortere vekk gjenstander som ikke var laget av papp eller papir, og sortere det i to spann, et spann for plast og et spann for resterende. Så måtte spannene veies, og når begge spannene veide minst 13 kg, fikk de neste ledetråd. I Plastic, måtte lagene nøye demontere seks ødelagte fjernsynsapparater og sortere de spesifikke komponentene for å motta neste ledetråd. Hvis de ødela noen komponenter, ville de få en ny TV og begynne på nytt. I denne etappens Face-Off, måtte lagene duellere mot hverandre i en curlingkamp. Et lagmedlem måtte sende steinen mens den andre måtte koste steinen fram så nær så mulig til midten av boet, også kalt knappen. Etter åtte steiner hver, ville laget som var nærmest knappen med en godkjent stein, få neste ledetråd. Det siste, tapende laget ved Face Off-oppgaven, måtte snu et timeglass og vente til sanden hadde rent ut før de fikk neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kle seg ut som eieren av den historiske Kelly's Saloon og ta del i en reenactment av et historisk hendelse. De måtte lære seg et manus utenat og delta i en scene hvor en Mountie krever å få se skjenkebevillingen til Kellys. Hvis de klarte å gjennomføre rollen som Kelly feilfritt, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet til Spotted Lake for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved rådhuset i Edmonton, måtte lagene finne en fredsdommer og avbryte henne i en vielse for å få neste ledetråd.
 • Ved Petro-Canada-stasjonen i St. Albert, fikk hvert lag et Petro-Point bonuskort med 250 000 poeng som måtte brukes i butikken i løpet av 90 sekunder. De fikk kun handle snacks- og drikkevarer. Dersom produktene i handlevognen deres utgjorde maks poeng, fikk de neste ledetråd. Hvis ikke, måtte de begynne på nytt.

Etappe 12 (Alberta → Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

I Whistler, gjennomførte lagene siste etappe av den tredje sesongen av The Amazing Race Canada.

I etappens første Veisperring, måtte et lagmedlem, sykle over en smal planke som strakk seg mellom to takbjelker, og 60 meter over bakken, av BC Place Stadium. Planken var malt med et skjevt ledelinje, for å teste deres persepsjon. Når de hadde kommet seg trygt over på andre siden, fikk de neste ledetråd. I sesongens siste Veisperring, måtte det lagmedlemmet som ikke gjorde den første Veisperringen, få utdelt en enkelt slalåmski med spesifikk høyde og størrelse på bindingene og deretter lete blant tusenvis av ski etter den andre skiien for å fullføre skisettet. Så måtte de vise den til skiinstruktøren. Hadde de et matchende par, måtte begge på laget ta Peak2Peak-gondolen til Blackcomb Peak og Momentum Ski Camp for andre del av Veisperringen. Der måtte det deltagende lagmedlemmet stå på ski ned en rampe og fullføre et skihopp ut i et basseng for å motta deres siste ledetråd fra Mike Riddle.

Tilleggsopplysning:

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Squamish Lil'Wat Cultural Centre, måtte lagene bruke en hyssing som tilsvarte lengden på en skala funnet på et stort verdenskart for å måle den totale distansen, i engelsk mil: 30 100 mi (48 500 km), lagene hadde reist i løpet av de tolv etappene. Så måtte bruke en tavle til å konvertere distansen til kilometer. Hvis svaret etter deres beregning var innen en feilmargin på 5%, fikk de neste ledetråd.
 • Ved Bearfoot Bistro, måtte hvert lagmedlem sablere to champagneflasker. Den ene måtte bruke champagnesabel til å åpne flaskene, mens den andre måtte bruke undersiden av et champagneglass. Når alle fire flaskene var riktig åpnet, ville restauranteieren gi dem neste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]