Liste over toppnivådomener

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over toppnivådomener: Alle verdens toppnivådomener i alfabetisk rekkefølge. Listen er lagt opp med felles toppdomener først, så nasjonale domener. Merk at noen nasjonale domener som er listet her ikke benyttes, da nasjonene har opphørt å eksistere (som Sovjetunionen). Andre nasjonale domener har aldri blitt tatt i bruk (som den norske Bouvetøya).

Liste over toppnivådomener
Ae - Cg Ch - Gw Gy - Mm Mn - Sh Si - Zw
.aero Luftfart .ch Sveits .gy Guyana .mn Mongolia .si Slovenia مصر Egypt
.biz Forretningsorg. .ci Elfenbenskysten .mo Macao .sj Svalbard og Jan Mayen امارات De forente arabiske emirater
.com Kommersielt .ck Cookøyene .hk Hongkong .mp Nord-Marianene .sk Slovakia .გე Georgia
.coop Samvirkeorg. .cl Chile .hm Heard og McDonald .mq Martinique .sl Sierra Leone .香港 Hongkong
.edu Utdanning .cm Kamerun .hn Honduras .mr Mauritania .sm San Marino .भारत India
.gov USAs regjering .cn Kina .hr Kroatia .ms Montserrat .sn Senegal بھارت India
.info Åpen TLD .co Colombia .ht Haiti .mt Malta .so Somalia .భారత్ India
.int Internasjonale org. .cr Costa Rica .hu Ungarn .mu Mauritius .sr Surinam .ભારત India
.mil USAs forsvarsdep. .cs Tsjekkoslovakia .mv Maldivene .st São Tomé og Príncipe .ਭਾਰਤ India
.museum Museum .cu Cuba .id Indonesia .mw Malawi .su USSR .இந்தியா India
.name Personlig .cv Kapp Verde .ie Irland .mx Mexico .sv El Salvador .ভারত India
.net Nettverk .cx Christmas Island .il Israel .my Malaysia .sy Syria ایران Iran
.org Organisasjoner .cy Kypros .im Isle of Man .mz Mosambik .sz Swaziland الاردن Jordan
.cz Tsjekkia .in India .中国 Kina
.ac Ascension .io British Indian Ocean Territory .na Namibia .tc Turks- og Caicosøyene .中國 Kina
.ad Andorra .de Tyskland .iq Irak .nc Ny-Caledonia .td Tsjad المغرب Marokko
.ae De forente arabiske emirater .dj Djibouti .ir Iran .ne Niger .tf De franske sørterritorier عمان Oman
.af Afghanistan .dk Danmark .is Island .nf Norfolkøya .tg Togo فلسطين Palestina
.ag Antigua og Barbuda .dm Dominica .it Italia .ng Nigeria .th Thailand قطر Qatar
.ai Anguilla .do Den dominikanske republikk .ni Nicaragua .tj Tadsjikistan .рф Russland
.al Albania .dz Algerie .je Jersey .nl Nederland .tk Tokelau السعودية Saudi-Arabia
.am Armenia .jm Jamaica .no Norge .tm Turkmenistan .срб Serbia
.an De nederlandske Antiller .ec Ecuador .jo Jordan .np Nepal .tn Tunis .新加坡 Singapore
.ao Angola .ee Estland .jp Japan .nr Nauru .to Tonga .சிங்கப்பூர் Singapore
.aq Antarktis .eg Egypt .nu Niue .tp Øst-Timor .இலங்கை Sri Lanka
.ar Argentina .eh Vest-Sahara .ke Kenya .nz New Zealand .tr Tyrkia .ලංකා Sri Lanka
.as Amerikansk Samoa .er Eritrea .kg Kirgisistan .tt Trinidad og Tobago .한국 Sør-Korea
.at Østerrike .es Spania .kh Kambodsja .om Oman .tv Tuvalu سوريا Syria
.au Australia .et Etiopia .ki Kiribati .tw Taiwan .台灣 Taiwan
.aw Aruba .eu Den europeiske union .km Komorene .pa Panama .tz Tanzania .台湾 Taiwan
.az Aserbajdsjan .kn Saint Kitts og Nevis .pe Peru .ไทย Thailand
.fi Finland .kp Nord-Korea .pf Fransk Polynesia .ua Ukraina تونس Tunisia
.ba Bosnia og Herczegovina .fj Fiji .kr Sør-Korea .pg Papua Ny-Guinea .ug Uganda
.bb Barbados .fk Falklandsøyene .kw Kuwait .ph Filippinene .uk Storbritannia
.bd Bangladesh .fm Mikronesia .ky Caymanøyene .pk Pakistan
.be Belgia .fo Færøyene .kz Kasakhstan .pl Polen .us USA
.bf Burkina Faso .fr Frankrike .pm Saint-Pierre og Miquelon .uy Uruguay
.bg Bulgaria .la Laos .pn Pitcairnøyene .uz Usbekistan
.bh Bahrain .ga Gabon .lb Libanon .pr Puerto Rico
.bi Burundi .gb Storbritannia .lc Saint Lucia .ps Palestina .va Vatikanstaten
.bj Benin .gd Grenada .li Liechtenstein .pt Portugal .vc Saint Vincent og Grenadinene
.bm Bermuda .ge Georgia .lk Sri Lanka .pw Palau .ve Venezuela
.bn Brunei .gf Fransk Guyana .lr Liberia .py Paraguay .vg De britiske Jomfruøyer
.bo Bolivia .gg Guernsey .ls Lesotho .qa Qatar .vi De amerikanske Jomfruøyer
.br Brasil .gh Ghana .lt Litauen .vn Vietnam
.bs Bahamas .gi Gibraltar .lu Luxembourg .re Réunion .vu Vanuatu
.bt Bhutan .lv Latvia .ro Romania
.bv Bouvetøya .gl Grønland .ly Libya .ru Russland .wf Wallis- og Futunaøyene
.bw Botswana .gm Gambia .rw Rwanda .ws Samoa
.by Hviterussland .gn Guinea .ma Marokko .rs Serbia .ye Jemen
.bz Belize .gp Guadeloupe .mc Monaco .sa Saudi-Arabia .yt Mayotte
.gq Ekvatorial-Guinea .md Moldova .sb Salomonøyene .yu Jugoslavia
.ca Canada .gr Hellas .mg Madagaskar .sc Seychellene
.cc Kokosøyene .gs Sør-Georgia .mh Marshalløyene .sd Sudan .za Sør-Afrika
.cd Demokratiske rep. Kongo .gt Guatemala .mk Makedonia .se Sverige .zm Zambia
.cf Sentralafrikanske republikk .gu Guam .ml Mali .sg Singapore .zr Zaire
.cg Republikken Kongo .gw Guinea-Bissau .mm Myanmar .sh St. Helena .zw Zimbabwe