Liste over statsledere i 1807

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Statsledere i 1806 - Hendelser i 1807 - Statsledere i 1808 - Statsledere etter år

Afrika[rediger kilde]

  • AshantiOsei Bonsu, Asantehene (1804–1824)
  • BugandaSemakokiro, konge av Buganda (1771–1814)
  • BunyoroNyamutukura Kyebambe III, Omukama av Bunyoro (1786–1835)
  • BurundiNtare IV Rugamba, konge av Burundi (ca. 1796–1852)
  • DahomeyAdandozan, konge av Dahomey (1797–1818)
  • EtiopiaEgwale Seyon Hezqeyas, keiser av Etiopia (1801–1818)
  • FulaniriketUsman dan Fodio, kalifen av Fulani (1804–1814)
  • JolofMba Buri-Nyabu (1800–1818)
  • Ketu – Ajibolu, Oba av Ketu (1795–1816)
  • MayotteSuhali bin Salim, sultan av Mayotte (1807–1817)
  • Merinariket (Madagaskar) – Andrianampoinimerina, konge av Merinariket (ca. 1787–1810)
  • NdzuwaniAlawi bin Husain, sultan av Ndzuwani (1796–1816)
  • RwandaYuhi III, mwami av Rwanda (1797–1830)
  • Sabe – Ola Obe Yai, Oba (1803–1818)
  • WadaiAbd al-Karim Sabun (1804–1815)
  • Yauri – Muhammadu Dan Ayi dan Ahmadu Jerabana Albishir, emir av Yauri (1799–1829)
  • ZuluSenzangakona, konge av Zuluene (1781–1816)

Asia[rediger kilde]

  • AfghanistanShoja Shah, emir av Afghanistan (1803–1809)
  • AhomSuklingphaa, konge av Ahom (1795–1811)
  • Brunei
           1.   Muhammad Tajuddin, sultan av Brunei (1796 –1807)
           2.   Muhammad Jamalul Alam I, sultan av Brunei (1806 –1807)
           3.   Muhammad Kanzul Alam, sultan av Brunei (1807–1829)
  • Japan
        • Monark – Kokaku, keiser av Japan (1780–1817)
        • Shogun (Tokugawa) – Tokugawa Ienari, shogun av Japan (1786–1837)
        • RyūkyūShō Kō, konge av Ryūkyū (1804–1828)
  • Kina (Qing-dynastiet) – Jiaqing, keiser av Kina (1796–1820)
  • Kokand – 'Alim Khan, Khan av Kokand (1800–1809)
  • Korea (Kongedømmet Joseon) – Joseon, konge av Joseon (1800–1834)
  • SikhriketRanjit Singh, maharaja av Sikhriket (1801–1839)
  • ThailandRama I, konge av Thailand (1782–1809)

Europa[rediger | rediger kilde]

        • Francesc Antoni de la Dueña y Cisneros, biskop av Urgell (1797–1816)
        • Napoleon I, keiser av Frankrike (1804–1814)

        • Frans, konge av Böhmen (1792–1835)

        • Monark – Christian VII, konge av Danmark (1766–1808)
        • Statsminister – Christian Bernstorff, statsminister av Danmark (1797–1810)

Midtøsten og Nord-Afrika[rediger kilde]

  • Abu DhabiShakhbut bin Dhiyab, sjeik av Abu Dhabi (1793–1816)
  • MarokkoSlimane, sultan av Marokko (1792–1822)
  • Osmansk EgyptMuhammad Ali Pasha, visekonge av Egypt (1805–1848)
  • PersiaFath Ali Shah, sjah av Persia (1797–1834)
  • Beyliket Tunis (under nominelt osmansk overherredømme)Hammuda ibn Ali, bey av Tunis (1782–1814)

Nord-Amerika og Karibia[rediger | rediger kilde]

  • Amerikas forente staterThomas Jefferson, USAs president (1801–1809)

  • Staten HaitiHenri Christophe, president for staten Haiti (1807–1811)

Sør-Amerika[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]