To verdener

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
To verdener
orig. The Shopworn Angel
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 15. juli 1938 (1938-07-15) (USA)
Prod.landUSA
Lengde85 min[1]
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørH.C. Potter
ProdusentJoseph L. Mankiewicz
Manusforfatter
Basert på«Pettigrew's Girl» 
av Dana Burnet
MusikkEdward Ward
Sjeffotograf
KlippW. Donn Hayes
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett531 000 USD[2]
Totalomsetning1 042 000 USD[2]
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

To verdener (originaltittel: The Shopworn Angel) er en amerikansk romantisk dramafilm fra 1938, regissert av H.C. Potter og produsert av Metro-Goldwyn-Mayer. I hovedrollene spiller Margaret Sullavan, James Stewart og Walter Pidgeon. Filmen handler om en ung, naiv soldat som møter en sofistikert musikalstjerne.

Manus er skrevet av Waldo Pressman Salt og Howard Estabrook, basert på novellen «Pettigrew's Girl» (1918), skrevet av Dana Burnet. Novellen hadde blitt filmatisert to ganger tidligere, som Pettigrew's Girl (1919) og som The Shopworn Angel (1928).

Handling[rediger | rediger kilde]

Daisy Heath, en sofistikert musikalstjerne, møter Bill Pettigrew, en ung og naiv soldat fra Texas. Han er i New York og forbereder seg til han skal sendes til Europa for å delta i første verdenskrig. Bill vil gjerne imponere de andre soldatene og overbeviser Daisy om å late som hun er kjæresten hans. Det ender med at Bill frir til henne. Til tross for at Daisy har et hengivent forhold til sin manager og langvarige kjæreste, Sam Bailey, takker hun ja til frieriet slik at Bill kan reise til Frankrike med et optimistisk syn på fremtiden. Bill ender opp med å bli drept i krigen, og Daisy gjenopptar forholdet til Sam.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «THE SHOPWORN ANGEL (A)» (engelsk). British Board of Film Classification. 15. juli 1938. Arkivert fra originalen 5. april 2016. 
  2. ^ a b The Eddie Mannix Ledger (engelsk). Los Angeles: Margaret Herrick Library, Center for Motion Picture Study. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]