De utrolige

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
De utrolige
orig. The Incredibles
The Incredibles logo.svg
Generell informasjon
Utgivelsesår12. november 2004
Lengde115 minutes min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBrad Bird
ProdusentJohn Walker
ManusforfatterBrad Bird
MusikkMichael Giacchino
SjeffotografAndrew Jimenez
Patrick Lin
Janet Lucroy
KlippStephen Schaffer
Foran kamera
OriginalstemmerSiden Mal:Plainlist/styles.css har ikke noe innhold.
Norske stemmerSiden Mal:Plainlist/styles.css har ikke noe innhold.
Annen informasjon
Budsjett92 millioner USD
Prod.selskapPixar
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

De utrolige (originaltittel: The Incredibles) er en Oscar-belønnet amerikansk animasjonsfilm fra 2004 produsert av Pixar. Filmen ble skrevet og utviklet av Brad Bird, tidligere Simpsons-regissør og fra før best kjent for å ha regissert animasjonsfilmen Gutten og jernkjempen. De utrolige ble opprinnelig planlagt som en tegnet animasjonsfilm, men etter at Warner Bros. la ned animasjonsavdelingen sin, tok Bird med seg prosjektet til Pixar og gjorde den om til en dataanimert film.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Den offentlige opinionen vender seg mot Superheltene på grunn av alle de omfattende skadene forårsaket av deres forsøk på å bekjempe kriminalitet. Etter flere søksmål setter myndighetene i gang "Superhero Relocation Program" som tvinger Superheltene til å holde deres identitet hemmelige, og skjule deres superkrefter. 15 år senere bor ekteparet Bob Parr og Helen Parr - tidligere kjent som Mr. Incredible og Elasti-Girl - sammen med barna deres Violet, Dash og baby Jack-Jack ett rolig liv i forstaden i Metroville. Selv om han elsker familien sin, angrer Bob på den kjedelige forstad-livsstil og jobben sin. Bob sin bestevenn Lucius Best var tidligere kjent som superhelten Frozone.

Når sjefen hans fra jobb forhindrer ham i å stoppe en raner, blir Bob sint og skader sjefen sin - noe som resulterer at Bob mister jobben sin. Når han kommer hjem, mottar Bob en melding fra en kvinne som kaller seg for Mirage, og som gir Bob et oppdrag å ødelegge en robot, Omnidroid, på en avsidesliggende øy som heter Nomanisan. Mr. Incredible klarer å deaktivere roboten ved å narre den til å rive ut dens egen kraftkilde. Mr. Incredible setter i gang streng fysisk trening samtidig som han venter på flere oppdrag fra Mirage. Han oppdager også en rift i superdrakten sin, og besøker superheltdrakt-designer Edna Mode for å få drakten sin reparert. I den tro at Helen er klar over hva Bob holder på med, lager Edna også nye superhelt-draker for hele familien hans. Bob får igjen en ny mystisk kommunikasjon som tilkaller ham til en avsidesliggende øy for et topp-hemmelig oppdrag.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote-logo-en.svg
Engelsk Wikiquote har en samling sitater relatert til:
Video-x-generic.svgDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.