Copacabana (Rio de Janeiro)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Copacabana
Aerial view of Copacabana beach.jpg
Beliggenhet

Copacabana
22°58′01″S 43°10′51″V

Copacabana er en bydel i Zona Sul i den sørlige delen av Rio de Janeiro i Brasil. Bydelen er berømt for sin 4 km lange strand, som er en av verdens mest kjente. Copacabana hadde 146 392 innbyggere i 2010.[1] Bydelen har et areal på 4,1 km².[1]

Bydelen starter ved begynnelsen av Avenida Princesa Isabel ved Leme og ender ved Posto Seis (badevaktpost seks) i nærheten av Forte de Copacabana. Etter Copacabana følger den lille stranda Arpoador, og deretter Ipanema og Leblon.

Copacabana har tre metrostasjoner. Langs med stranda går Avenida Atlântica og den kjente strandpromenaden med svart-hvitt bølgemønster. I Avenida Nossa Senhora de Copacabana litt innenfor Avenida Atlântica ligger det en rekke motebutikker og banker, og de fleste bussrutene gjennom Copacabana går også langs avenyen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Området var opprinnelig kalt Sacopenapã, som er tupí og betyr «socóenes vei» («socó» er en fugleart). Det ble omdøpt til Copacabana på midten av 1700-tallet etter at det ble bygget et kapell til ære for Jomfruen av Copacabana, Bolivias skytshelgen. Området ble innlemmet i Rio de Janeiro den 6. juli 1892.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Prefeitura do Rio de Janeiro – Bairros Cariocas». Arkivert fra originalen 2. september 2013. Besøkt 9. november 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]