Erongo (region)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Erongo

Kart over Erongo

23°07′00″S 14°52′00″ØKoordinater: 23°07′00″S 14°52′00″Ø
Land Namibia Namibia
Status Region
Hovedstad Swakopmund
Areal 63 720 km²
Befolkning 150 809 (2011)

Erongo er en region i Namibia. Regionen er oppkalt etter Erongo-fjellet, et velkjent landemerke i Namibia og i dette området. Alle de viktigste sentrene innenfor denne regionen er knyttet sammen av asfaltert vei. Ved folketellingen i 2011 hadde regionen en folkemengde på 150 809.[1]

Omaruru, Karibib og Okombahe/Uis/Tsubeses-områdene ligger alle i en halvtørr landbruksregion og har et homogent landbruksmønster som hovedsakelig er kvegdrift. Det kombinerer også fellesdrift med kommersielt landbruk. Behovet for produksjon og markedsføring er derfor lignende og landbrukssamfunnet har felles interesser som særpreger deres område fra Okahandja eller Otjiwarongo-områdene viss behov mer er sentrert rundt industrielt landbruk.

Forskjellige gruvedriftsoperasjoner finnes innen denne regionen på steder som Navachab og i mindre skala på steder rundt Uis og ørkenområdet. Karibib har også en marmorindustri. Walvis Bay, som ble innlemmet i Erongo i 1994, er det primære senteret for Namibias fiskeindustri. Arandis støtter gruveindustrien og Swakopmund styrker foredling.

Med sine forbindelser til Namibias kyst, er denne regionen godt utviklet. Fasiliteter som skoler, sykehus og klinikker, forsyning av elektrisitet og telekommunikasjonstjenester er med få unntak godt etablert.

Regionen består av seks valgkretser:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Namibia 2011 population and housing census indicators, Namibia Statistics Agencys, s 3.