Liste over land etter innbyggertall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Befolkningstetthet i verden (1994)

Liste over land etter innbyggertall rangerer verdens verdensdeler, land og avhengige territorier etter samlet innbyggertall, primært etter FNs definisjoner og data. FN utgir regelmessig publikasjonen World Population Prospects med tilhørende database som anslår folketallet i verdens stater, underlagte og oversjøiske territorier, samt for større byer. Mens mange stater gjennomfører mer eller mindre regelmessige folketellinger, omfatter FNs anslag at folketallet fra et basisår framskrives med vekstscenariene «lav», «medium», «høy» eller «konstant» fertilitet for hvert land. Ved gjennomføring av folketellinger justeres basisdata, og FN støtter også spesialstudier for å bidra til å anslå folkemengden i stater som ikke gjennomfører jevnlige folketellinger.

Historiske data er et forskningsfelt for historisk demografi og økonomisk historie, hvor forskeren Angus Maddison har vært en internasjonal pioner i å gjenskape data for befolkning og verdiskaping i historisk kontekst, tilbake til år null. Hans beregninger er gjort med viktige basisår i 1820, 1850, 1870 og 1900.[1] Beregningene er gjort dels utfra historiske folketellinger og matrikler, dels ved demografiske anslag basert på fruktbarhet og dødelighet. Maddisons data er nedenfor anvendt for perioden fram til år 1900.

Tabellen angir Maddisons tallserier fram til 1900, og deretter FN-anslag for den totale befolkningen utfra vekstscenariet «medium fertilitet» for hvert land. Klikk på pilene under årstallene for å rangere landene etter innbyggertall for det året.

Nr. Land, befolkning [2]
Tall i tusen
1. juli
2020[3]
1. juli
2017
1. juli
2015
2010 2000 1980 1950 1900[4][5] 1820[4] 1700[4] 1500[4]
Verden 7 794 799 7 550 262 7 383 009 6 958 169 6 145 007 4 458 412 2 536 275 1 563 464 1 041 708 603 490 438 428
Asia 4 641 055 4 504 428 4 419 898 4 194 425 3 730 371 2 642 489 1 404 062 873 324 710 400 401 800 283 800
1 Kina Kina 1 439 324 1 409 517 1 397 029 1 359 755 1 283 199 993 877 554 419 400 000[6] 381 000 138 000 103 000
2 India India 1 380 004 1 339 180 1 309 054 1 230 981 1 053 051 696 784 376 325 235 500 209 000 165 000 110 000
Afrika 1 340 598 1 256 268 1 194 370 1 049 446 817 566 480 012 228 670 110 000 74 236 61 080 46 610
Europa 747 636 742 074 740 814 737164}} 727 201 694 207 549 375 304 638 169 485 100 260 70 768
Latin-Amerika 653 962 645 593 632 381 597 562 525 795 364 284 168 918 64 606 21 591 12 050 17 500
EU EU 447 706 510 075 508 607
Nord-Amerika 368 870 361 208 356 004 342 937 312 845 254 414 172 603 81 848 10 797 1 200 2 250
3 USA USA 331 003 324 459 319 929 308 641 281 983 229 763 158 804 76 391 9 981 1 000 2 000
4 Indonesia Indonesia 273 524 263 991 258 162 242 524 211 540 147 490 69 543 45 100 17 927 13 100 10 700
5 Pakistan Pakistan 220 892 197 016 189 381 170 560 138 523 78 068 37 542 19 759[7] [8] [8] [8]
6 Brasil Brasil 212 559 209 288 205 962 196 796 175 288 121 160 53 975 17 984 4 507 1 250 1 000
7 Nigeria Nigeria 206 140 190 886 181 182 158 578 122 352 73 461 37 860 15 589[9]
8 Bangladesh Bangladesh 164 689 164 670 161 201 152 149 131 581 81 471 37 895 29 012[10] [8] [8] [8]
9 Russland Russland 145 934 143 990 143 888 143 154 146 397 138 059 102 799 71 162
10 Mexico Mexico 128 933 129 163 125 891 117 319 101 720 69 361 28 013 13 607 6 587 4 500 7 500
11 Japan Japan 126 476 127 484 127 975 128 552 127 534 117 827 82 802 44 103 31 000 27 000 15 400
12 Etiopia Etiopia 114 964 104 957 99 873 87 703 66 537 35 265 18 128 11 901 3 154[11] 2 500[11] 2 000[11]
13 Filippinene Filippinene 109 581 104 918 101 716 94 727 77 992 47 397 18 580 7 324 2 176
14 Egypt Egypt 102 334 97 553 93 770 84 108 69 906 44 099 20 713 10 186 4 194 4 500 4 000
15 Vietnam Vietnam 97 339 95 541 93 572 88 473 80 286 54 373 24 810 19 000[12] 6 551
16 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 89 561 81 340 76 197 64 523 47 076 26 357 12 184 4103}}
17 Tyrkia Tyrkia 84 339 80 745 78 271 72 327 63 240 43 976 21 408 14 000 10 074 8 400 6 300
18 Iran Iran 83 993 81 163 79 360 74 568 66 132 38 668 17 119 9 860 6 560 5 000 4 000
19 Tyskland Tyskland 83 784 82 114 81 708 80 895 81 488 78 301 69 966 54 388 24 905 15 000 12 000
20 Thailand Thailand 69 800 69 038 68 658 67 209 62 958 47 385 20 710 7 320 4 665
21 Storbritannia Storbritannia 67 886 66 182 65 397 63 307 58 951 56 265 50 616 41 155 21 239 8 565 3 942
22 Frankrike Frankrike 65 274 64 980 64 457 63 027 59 608 54 071 41 880 38 900 31 250 21 471 15 000
23 Italia Italia 60 462 59 360 59 504 59 730 57 294 56 419 46 599 33 672 20 176 13 300 10 500
24 Tanzania Tanzania 59 734 57 310 53 880 46 099 34 178 18 683 7 650 3 750[13]
25 Sør-Afrika Sør-Afrika 59 309 56 717 55 291 51 585 45 728 29 760 13 628 5 500[14] 1 550 1 000 600
26 Myanmar Myanmar 54 410 53 371 52 404 50 156 46 095 33 370 17 152 10 174 3 506
27 Kenya Kenya 53 771 49 700 47 236 41 350 31 450 16 269 6 077 1 352
28 Sør-Korea Sør-Korea 51 269 50 982 50 594 49 553 47 386 38 050 19 211 9 896 9 395
29 Colombia Colombia 50 883 49 066 48 229 45 918 40 404 27 738 12 341 4 604 1 206
30 Spania Spania 46 755 46 354 46 398 46 789 40 904 37 797 28 070 18 566 12 203 8 770 6 800
31 Uganda Uganda 45 741 43 883 40 145 33 915 24 039 12 550 5 158 1 800
32 Argentina Argentina 45 196 44 271 43 418 41 224 37 057 28 106 17 150 4 542 534
33 Algerie Algerie 43 851 42 863 39 872 36 118 31 184 19 338 8 872 4 000 2 689 1 750 1 500
34 Sudan Sudan 43 849 40 533 38 648 34 386 27 251 14 507 5 734 2 800 5 156 4 400 4 000
35 Ukraina Ukraina 43 734 44 223 44 658 45 793 48 840 49 969 37 298 24 900
Oceania 42 678 39 543 36 636 31 229 23 005 12 648 4 550 434 550 550
36 Irak Irak 40 222 38 275 3 611 30 763 23 565 13 653 5 719 2 060 1 093 1 000 1 000
37 Afghanistan Afghanistan 38 928 35 530 3 373 28 803 20 094 13 248 7 752 5 100 3 280
38 Polen Polen 37 847 38 171 38 265 38 323 38 550 35 535 24 824 24 750 10 426 6 000 4 000
39 Canada Canada 37 742 36 624 3 595 34 169 30 736 24 537 13 733 5 457 816 200 250
40 Marokko Marokko 36 910 35 740 34 803 32 410 28 850 20 020 8 986 3 800 2 689 1 750 1 500
41 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 34 814 32 938 31 557 27 426 20 764 9 741 3 121 2 500 2 091
42 Usbekistan Usbekistan 33 469 31 911 30 976 28 606 24 849 15 940 6 264 1 250[15]
43 Peru Peru 32 972 32 165 31 377 29 374 25 915 17 359 7 728 3 000 1 317 1 300 4 000
44 Angola Angola 32 866 29 784 27 859 23 369 16 441 8 930 4 548 2 400
45 Malaysia Malaysia 32 366 31 624 30 723 28 112 23 186 13 798 6 110 2 232[16] 287
46 Mosambik Mosambik 31 255 29 669 28 011 24 221 18 086 11 848 6 152 2 600 2 096 1 500 1 000
47 Ghana Ghana 31 073 28 834 27 583 24 512 18 939 10 802 4 981 2 800
48 Jemen Jemen 29 826 28 250 26 916 23 607 17 875 8 120 4 402 3 000 2 593
49 Nepal Nepal 29 137 29 305 28 656 27 023 23 741 14 902 8 483 5 283 3 881
50 Venezuela Venezuela 28 436 31 977 31 155 29 028 24 488 15 344 5 482 2 445 718
51 Madagaskar Madagaskar 27 691 25 571 24 234 21 152 15 767 8 717 4 084 2 707 1 683 1 000 700
52 Kamerun Kamerun 26 546 24 054 22 835 19 970 15 274 8 618 4 307 3 500
53 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 26 378 24 295 23 108 20 401 16 687 8 294 2 630 950
54 Nord-Korea Nord-Korea 25 779 25 491 25 244 24 592 22 929 17 472 10 549 4 800 4 345
55 Australia Australia 25 500 24 451 23 800 22 120 19 066 14 946 8 177 3 741 334 450 450
56 Niger Niger 24 207 21 477 19 897 16 426 11 353 5 989 2 560 1 570
57 Taiwan Taiwan 23 817 23 626 23 486 23 102 21 840 17 717 7 623 2 794 2 000
58 Sri Lanka Sri Lanka 21 413 20 877 20 714 20 198 18 782 15 036 7 971 3 912 1 213
59 Burkina Faso Burkina Faso 20 903 19 193 18 111 15 605 11 608 6 823 4 248 2 375
60 Mali Mali 20 251 18 542 17 468 15 075 10 968 7 090 4 708
61 Romania Romania 19 238 19 679 19 877 20 440 22 128 22 612 16 236 11 000 6 389 2 500 2 000
63 Chile Chile 19 116 18 055 17 763 16 993 15 263 11 266 6 188 2 867 771
62 Malawi Malawi 19 130 18 622 17 574 15 167 11 376 6 163 2 954 850[17]
64 Kasakhstan Kasakhstan 18 777 18 204 17 750 16 399 15 057 14 906 6 703 4 947
65 Zambia Zambia 18 384 17 094 16 101 13 850 10 531 5 889 2 310 770[18]
66 Guatemala Guatemala 17 916 16 914 16 252 14 630 11 651 7 283 3 115 1 046 595
67 Ecuador Ecuador 17 643 16 625 16 144 14 935 12 629 7 976 3 470 1 271 500
68 Syria Syria 17 501 18 270 18 735 21 019 16 411 8 931 3 413 1 900 1 337
69 Nederland Nederland 17 135 17 036 16 938 16 683 15 926 14 148 10 042 5 142 2 333 1 900 950
70 Senegal Senegal 16 744 15 851 14 977 12 916 9 884 5 593 2 487 1 230
71 Kambodsja Kambodsja 16 719 16 005 15 518 14 309 12 152 6 692 4 433 2 900 2 090
72 Tsjad Tsjad 16 426 14 900 14 009 11 887 8 343 4 512 2 402 810
73 Somalia Somalia 15 893 14 743 13 908 12 053 9 011 6 359 2 264 700 1 000 950 800
74 Zimbabwe Zimbabwe 14 863 16 530 15 777 14 086 12 222 7 164 2 747 734[19]
75 Guinea Guinea 13 133 12 717 1 209 10 794 8 809 4 512 3 094
76 Rwanda Rwanda 12 952 12 208 11 630 10 247 8 026 5 141 2 186
77 Tunisia Tunisia 11 819 11 532 11 274 10 640 9 699 6 368 3 605 1 890 875 800 800
78 Sør-Sudan Sør-Sudan 11 194 12 576 11 882 10 067 6 701 4 705 2 583
79 Cuba Cuba 11 327 11 485 11 461 11 333 11 151 9 835 5 920 1 500 605
80 Belgia Belgia 11 590 11 429 11 288 10 939 10 282 9 869 8 638 6 719 3 434 2 000 1 400
81 Benin Benin 12 123 11 176 10 576 9 199 6 866 3 717 2 255 570[20]
82 Hellas Hellas 10 423 11 160 11 218 11 446 11 142 9 635 7 669 4 962 2 312 1 500 1 000
83 Bolivia Bolivia 11 673 11 052 10 725 9 918 8 340 5 590 3 090 1 500 1 100
84 Haiti Haiti 11 403 10 981 10 711 10 000 8 549 5 689 3 221 723
85 Burundi Burundi 11 891 10 864 10 199 8 767 6 401 4 117 2 309
86 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 10 848 10 767 10 528 9 898 8 563 5 809 2 365 610 89
87 Tsjekkia Tsjekkia 10 709 10 618 10 604 10 536 10 290 10 349 8 903 9 435
88 Portugal Portugal 10 197 10 330 10 418 10 652 10 355 9 805 8 417 5 404 3 297 2 000 1 000
90 Sverige Sverige 10 099 9 911 9 764 9 390 8 882 8 316 7 010 5 117 2 573 1 260 550
91 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 10 139 9 828 9 617 9 032 8 123 6 151 2 928 1 710
92 Ungarn Ungarn 9 660 9 722 9 784 9 928 10 221 10 755 9 338 7 127 4 146 1 500 1 250
93 Jordan Jordan 10 203 9 702 9 159 7 182 5 103 2 374 481 340 217
94 Belarus Belarus 9 449 9 468 9 486 9 473 9 934 9 634 7 745
95 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 9 890 9 400 9 154 8 271 3 155 1 042 70
96 Honduras Honduras 9 905 9 265 8 961 8 195 6 524 3 678 1 547 505[21] 135
97 Tadsjikistan Tadsjikistan 9 538 8 921 8 549 7 642 6 216 3 905 1 532
98 Serbia Serbia (inkl. Kosovo) 9 737 8 791 8 851 9 030 9 488 8 908 6 732 2 650
99 Østerrike Østerrike 9 006 8 735 8 679 8 410 8 069 7 610 6 936 5 973 3 369 2 500 2 000
100 Sveits Sveits 8 655 8 476 8 320 7 832 7 167 6 304 4 668 3 300 1 986 1 200 650
101 Israel Israel 8 656 8 322 8 065 7 426 6 014 3 745 1 258
102 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 8 947 8 251 7 920 7 108 5 572 3 304 1 674 588[22]
103 Togo Togo 8 279 7 798 7 417 6 503 4 970 2 721 1 395 920
104 Sierra Leone Sierra Leone 7 977 7 557 7 237 6 459 4 564 3 365 2 041 1 000
105 Hongkong Hongkong (Kina) 7 497 7 365 7 246 7 025 6 664 4 915 1 974 306 20
106 Bulgaria Bulgaria 6 948 7 085 7 177 7 405 7 998 8 879 7 251 4 000 2 187 1 250 800
107 Laos Laos 7 276 6 858 6 664 6 246 5 329 3 258 1 683 1 200 470
108 Paraguay Paraguay 7 133 6 811 6 639 6 210 5 303 3 181 1 473 636 143
109 El Salvador El Salvador 6 486 6 378 6 312 6 165 5 868 4 581 2 200 1 116 248
110 Libya Libya 6 871 6 375 6 235 6 169 5 356 3 219 1 125 538 500 500
111 Nicaragua Nicaragua 6 525 6 218 6 082 5 738 5 027 3 250 1 295 515 186
112 Libanon Libanon 6 825 6 082 5 851 4 337 3 235 2 605 1 335 600 332
113 Kirgisistan Kirgisistan 6 524 6 045 5 865 5 422 4 921 3 611 1 740
114 Turkmenistan Turkmenistan 6 031 5 758 5 565 5 087 4 516 2 877 1 211
115 Danmark Danmark 5 792 5 734 5 689 5 555 5 341 5 124 4 268 2 561 1 155 700 600
116 Singapore Singapore 5 850 5 709 5 535 5 074 3 914 2 412 1 022 215 30
117 Finland Finland 5 541 5 523 5 503 5 366 5 188 4 788 4 008 2 646 1 169 400 300
118 Slovakia Slovakia 5 457 5 448 5 439 5 404 5 399 4 997 3 437 2 783
119 Norge Norge 5 421 5 305 5 200 4 886 4 499 4 086 3 265 2 230 970 500 300
120 Republikken Kongo Republikken Kongo 5 518 5 261 4 996 4 387 3 226 1 840 827 280
121 Eritrea Eritrea 3 546 5 069 4 847 4 391 3 393 2 386 1 142 220
122 Palestina Palestina 5 101 4 921 4 663 4 067 3 223 1 509 932 650 332
123 Costa Rica Costa Rica 5 094 4 906 4 808 4 545 3 925 2 389 959 341 63
124 Irland Irland 4 938 4 762 4 700 4 627 3 849 3 435 2 913 4 469 7 101 1 925 800
125 Liberia Liberia 5 058 4 732 4 500 3 948 2 885 1 888 930 664
126 New Zealand New Zealand 4 822 4 706 4 615 4 370 3 859 3 147 1 908 807 100 100 100
127 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 4 830 4 659 4 546 4 449 3 755 2 280 1 327
128 Oman Oman 5 107 4 636 4 200 3 041 2 268 1 154 456 400[23] 318
129 Mauritania Mauritania 4 650 4 420 4 182 3 610 2 709 1 534 660 540
130 Kroatia Kroatia 4 105 4 189 4 236 4 328 4 428 4 598 3 850
131 Kuwait Kuwait 4 271 4 137 3 936 2 998 2 051 1 372 153 40
132 Panama Panama 4 315 4 099 3 969 3 643 3 030 1 979 860 300 1
133 Moldova Moldova 4 034 4 051 4 066 4 084 4 201 4 010 2 341
134 Georgia Georgia 3 989 3 912 3 952 4 232 4 722 5 018 3 527
135 Puerto Rico Puerto Rico (USA) 2 861 3 663 3 674 3 717 3 797 3 188 2 218 986 248
136 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 3 281 3 507 3 536 3 722 3 767 4 180 2 661
137 Uruguay Uruguay 3 474 3 457 3 432 3 374 3 321 2 916 2 239 943 55
138 Mongolia Mongolia 3 278 3 076 2 977 2 713 2 397 1 690 780 700 619
139 Armenia Armenia 2 963 2 930 2 917 2 877 3 070 3 100 1 354 850
140 Albania Albania 2 878 2 930 2 923 2 941 3 122 2 681 1 263 800 437 300 200
141 Jamaica Jamaica 2 961 2 890 2 872 2 817 2 657 2 163 1 403 820 401
142 Litauen Litauen 2 722 2 890 2 932 3 124 3 502 3 431 2 567
143 Qatar Qatar 2 881 2 639 2 482 1 780 592 224 25 11
144 Namibia Namibia 2 541 2 534 2 426 2 173 1 899 1 013 485 210
145 Botswana Botswana 2 352 2 292 2 209 2 015 1 728 1 001 413 90
146 Lesotho Lesotho 2 142 2 233 2 175 2 041 1 869 1 310 734 383[24]
147 Gambia Gambia 2 417 2 101 1 978 1 692 1 232 604 271 165
148 Nord-Makedonia Nord-Makedonia 2 083 2 083 2 079 2 071 2 035 1 924 1 254
149 Slovenia Slovenia 2 079 2 080 2 075 2 045 1 988 1 836 1 473
150 Gabon Gabon 2 226 2 025 1 930 1 640 1 231 729 473 240
151 Latvia Latvia 1 886 1 950 1 993 2 119 2 384 2 521 1 927
152 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 1 968 1 861 1 771 1 556 1 243 801 535 200
153 Kosovo Kosovo
154 Bahrain Bahrain 1 702 1 493 1 372 1 241 665 360 116 70
155 Gaza (Pal.)
156 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 1 399 1 369 1 360 1 328 1 268 1 085 646 320 60
157 Eswatini Eswatini 1 160 1 367 1 319 1 203 1 061 603 273 90
158 Estland Estland 1 327 1 310 1 315 1 332 1 399 1 474 1 101
159 Øst-Timor Øst-Timor 1 318 1 296 1 241 1 110 872 588 433 300
160 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 1 403 1 268 951 614 255 226
161 Mauritius Mauritius 1 272 1 265 1 259 1 248 1 185 966 493 375
162 Kypros Kypros 1 207 1 180 1 161 1 113 943 685 494 240
163 Djibouti Djibouti 988 957 927 851 718 359 62 50[25]
164 Fiji Fiji 896 906 892 860 811 635 289 125
165 Réunion Réunion (Fra.) 895 877 863 831 737 509 248 178
166 Komorene Komorene 870 814 777 690 542 308 159 112
167 Bhutan Bhutan 772 808 787 728 573 409 177 280
168 Guyana Guyana 787 778 769 747 753 780 407 300[26]
169 Montenegro Montenegro 628 629 628 624 614 581 395 320
170 Macao Macao (Kina) 649 623 601 537 428 238 196 80
171 Salomonøyene Salomonøyene 687 611 587 528 413 231 90
172 Luxembourg Luxembourg 626 583 567 508 436 364 296 252
173 Surinam Surinam 587 563 553 526 472 363 215 86
174 Vest-Sahara Vest-Sahara (Okk.) 597 553 526 480 314 151 14
175 Kapp Verde Kapp Verde 556 546 533 502 435 287 178 140
176 Guadeloupe Guadeloupe (Fra.) 400 450 450 451 425 330 210 190
177 Maldivene Maldivene 541 436 418 365 280 158 74 56
178 Malta Malta 442 431 428 416 397 333 312 195
179 Brunei Brunei 437 429 418 389 333 194 48 22
180 Bahamas Bahamas 393 395 387 361 298 211 79
181 Martinique Martinique (Fra.) 375 385 286 395 387 325 222 185
182 Belize Belize 398 375 359 322 247 144 69 45[27]
183 Island Island 341 335 330 320 280 228 143 82
184 Barbados Barbados 287 286 284 280 270 252 211 182
185 Fransk Polynesia Fransk Polynesia (Fra.) 281 283 278 268 237 152 60 30
186 Fransk Guyana Fransk Guyana (Fra.) 299 283 269 234 163 67 25 24
187 Ny-Caledonia Ny-Caledonia (Fra.) 285 276 269 251 213 145 65 54
188 Vanuatu Vanuatu 307 276 265 236 185 116 48
189 Mayotte Mayotte (Fra.) 273 253 240 209 150 55 15
190 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 219 204 196 175 139 95 60 61
191 Samoa Samoa 198 196 194 186 175 156 82
192 Saint Lucia Saint Lucia 184 179 177 173 157 118 83 50
193 Kanaløyene (UK) 174 165 164 160 149 128 102
194 Guam Guam (USA) 169 164 162 159 155 104 60 12
195 Curaçao Curaçao (Ned.) 164 161 158 148 132 148 100
196 Kiribati Kiribati 119 116 112 103 84 59 33
197 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 111 110 109 109 108 101 67 49
198 Tonga Tonga 106 108 106 104 98 93 47 21
199 Grenada Grenada 113 108 107 105 102 89 77 70
200 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 106 104 104 107 73 32 15
201 Aruba Aruba (Ned.) 107 105 104 102 91 60 38
202 De amerikanske Jomfruøyer De amerikanske Jomfruøyer (USA) 104 105 105 106 109 99 27
203 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 98 102 100 95 84 73 46 35
204 Seychellene Seychellene 98 95 94 91 81 66 36 22
205 Man Man (UK) 85 84 83 80 73 64 55 57
206 Jersey Jersey (UK) 99 97 98 88 76 55 54
207 Andorra Andorra 77 77 78 84 65 36 6 6
208 Dominica Dominica 72 74 73 71 70 75 51 32
209 Caymanøyene Caymanøyene 66 62 60 56 42 16 6 5
210 Guernsey Guernsey (UK) 67 66 42
211 Bermuda Bermuda (UK) 62 61 62 64 64 57 37 20
212 Grønland Grønland 57 56 56 57 56 50 23 13
213 Amerikansk Samoa Amerikansk Samoa (USA) 55 56 56 56 58 32 19 6
214 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 53 55 54 51 45 43 46 45
215 Nord-Marianene Nord-Marianene (USA) 58 55 55 54 69 17 7
216 Marshalløyene Marshalløyene 59 53 53 52 52 31 13 15
217 Færøyene Færøyene (Dan.) 49 49 49 49 47 44 32 17
218 Saint-Martin Saint-Martin (Ned.) 39 40 39 33 .32 13 1
219 Monaco Monaco 39 39 38 37 32 27 20 19
220 Liechtenstein Liechtenstein 38 38 37 36 33 26 14 10
221 Turks- og Caicosøyene Turks- og Caicosøyene 39 35 34 31 19 8 5 5
222 Gibraltar Gibraltar (UK) 34 35 34 33 31 30 22 29
223 San Marino San Marino 34 33 33 31 27 21 13 11
224 De britiske Jomfruøyer De britiske Jomfruøyer (UK) 30 31 30 27 21 11 7 5
225 De nederlandske Antiller De nederlandske Antiller (Ned.) 26 25 25 21 14 11 7 44
226 Palau Palau 18 22 21 20 19 12 7 4
227 Cookøyene Cookøyene 18 17 17 19 18 18 15 6
228 Anguilla Anguilla 15 15 15 14 11 7 5 5
229 Wallis- og Futunaøyene Wallis- og Futunaøyene 11 12 12 13 15 11 7 6
230 Nauru Nauru 11 11 11 10 10 7 3
231 Tuvalu Tuvalu 12 11 11 11 9 8 5
232 Saint-Barthélemy Saint-Barthélemy 10 7 7 9 7 3 2 3
233 Saint-Pierre og Miquelon Saint-Pierre og Miquelon (Fra) 6 6 6 6 7 6 5 5
234 Montserrat Montserrat 5 5 5 5 5 12 14 12
235 St. Helena St. Helena (UK) 6 4 4 4 5 5 5 5
236 Falklandsøyene Falklandsøyene (UK) 3 3 3 3 3 2 2 2
237 Svalbard Svalbard (Nor.) 2 2 3 2 2 2
238 Niue Niue 2 2 2 2 2 3 5 4
239 Norfolkøya Norfolkøya (NZ) 2 2 2 2 2 4 9
240 Tokelau Tokelau 1 1 1 1 2 2 2 1
241 Christmasøya Christmasøya (Aus.) 2 1
242 Vatikanstaten Vatikanstaten 1 1 1 1 1 1
243 Kokosøyene Kokosøyene (Aus.) 0,8 1
244 Pitcairnøyene Pitcairnøyene (UK) 0,02

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Angus Maddison, artikler og dataoversikt - Groningen Growth and Development Center. Besøkt 28. oktober 2017.
  2. ^ Total Population - Both Sexes - World Population Prospects, the 2017 Revision, United Nations Department of Economic and Social Affairs, Population Division, juni 2017. Besøkt 24. oktober 2017.
  3. ^ «World Population Clock: 7.9 Billion People (2022) - Worldometer». www.worldometers.info (engelsk). Besøkt 28. februar 2022. 
  4. ^ a b c d Angus Maddison, Statistics on World Population, GDP and Per Capita GDP, 1-2008 AD, fanen «Population» - Groningen Growth and Development Center. Besøkt 28. oktober 2017.
  5. ^ Enkelte data også fra: Population Statistics Arkivert 20120404235951 hos WebCite. Besøkt 24. oktober 2017.
  6. ^ Qing-Dynastiet, omfatter deler av Mongolia.
  7. ^ Pakistan Arkivert 24. september 2017 hos Wayback Machine. - Population Statistics. Besøkt 26. oktober 2017.
  8. ^ a b c d e f Inngår i «India».
  9. ^ Nigeria Arkivert 14. oktober 2017 hos Wayback Machine. - Population Statistics. Besøkt 26. oktober 2017.
  10. ^ Bangladesh Arkivert 7. november 2017 hos Wayback Machine. - Population Statistics. Besøkt 26. oktober 2017.
  11. ^ a b c Inkluderer Eritrea.
  12. ^ Cochin-Kina, Tongking og Annam.
  13. ^ Tysk Øst-Afrika, Zanzibar.
  14. ^ Kapp-provinsen, Natal, Oranje-Fristaten, og Sør-Afrika-republikken.
  15. ^ Bukhara.
  16. ^ Sarawak, Malaya (UK), Nord-Borneo, og Straits Settlements.
  17. ^ Nyasaland (UK).
  18. ^ Nord-Rhodesia (UK).
  19. ^ Sør-Rhodesia (UK).
  20. ^ Dahomey (Fr).
  21. ^ Spansk Honduras (Sp).
  22. ^ Britisk Papua og Tysk Guinea.
  23. ^ Muskat og Oman.
  24. ^ Basutholand (UK).
  25. ^ Fransk Somaliland Fr).
  26. ^ Britisk Guyana (UK).
  27. ^ Britisk Honduras (UK).