Liste over land etter BNP

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
BNP kjøpekraftjustert (PPP) pr innbygger i 2015, ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF).

Liste over land etter BNP viser land i verden sortert etter deres bruttonasjonalprodukt (BNP), markedsverdien av alle endelige varer og tjenester produsert i et land i løpet av et år. Denne verdiskapingen angis som BNP målt i løpende amerikanske dollar ($) beregnet utfra markedskurser eller offentlige offisielle valutakurser. Tallene er altså ikke justert hverken for prisnivåer eller for kjøpekraft (PPP), men representerer snarere den direkte markedsverdien av verdiskapningen til den nominelle dollarverdien det året.

Den første listen inneholder data for 2015 fra Det internasjonale pengefondet (IMF). Den andre listen viser tilsvarende tall for 2010, og den tredje listen bringer Verdensbankens estimater for 2009. Listene inkluderer også tall for hele Verden, for EU, samt for flere økonomier som ikke anses å være land og noen avhengige territorier. Disse økonomiene er ikke rangert på listene, men er oppført for sammenlikning med tall for stater.

Fra 1978 var Japan verdens nest største økonomi etter USAs økonomi som lenge har vært overlegent størst. I løpet av årene etter Finanskrisen 2007–2010 mistet Japan sin posisjon til Kina, og Japan ble notert som verdens tredje største økonomi i februar 2011.[1] Deretter følger Tyskland og Storbritannia.

Mange land oppviser til dels sterke endringer i BNP fra 2010 til 2015, og dette skyldes bare i sjeldne tilfeller en dramatisk realøkonomisk endring - som eksempelvis den økonomiske nedgangen i Libya, Russland og Ukraina. Vel så ofte vil store avvik skyldes endringer i valutakursene, som for eksempel for oljelandene inklusive Norge som har valutaer som svinger mot dollar påvirket av oljeprisene. Ofte kan da en betydelig nedgang i BNP målt i dollar, kamuflere en økning av BNP målt i den lokale valutaen, slik man så flere år under finanskrisen for Norges del. I andre tilfeller skyldes større endringer at målemetodene har blitt bedre, eller at tidligere års tall har vært feilrapportert som i tilfellet Hellas.


Det internasjonale pengefondet (IMF) sin liste for 2015[2] Det internasjonale pengefondet (IMF) sin liste for 2010[3] Verdensbanken sin liste for 2009[4]
Nr Stat BNP (millioner US$)
 Verden 73 598 823
1 USA USA 18 036 650
EUDen europeiske union 16 300 451
 Eurosymbolet Eurosonen 11 600 661[5]
2 Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina 11 181 556
3 Japan Japan 4 124 211
4 Tyskland Tyskland 3 365 293
5 Storbritannia Storbritannia 2 858 482
6 Frankrike Frankrike 2 420 163
7 India India 2 073 002
8 Italia Italia 1 815 759
9 Brasil Brasil 1 772 589
10 Canada Canada 1 550 537
11 Sør-Korea Sør-Korea 1 377 873
12 Russland Russland 1 326 016
13 Australia Australia 1 225 286
14 Spania Spania 1 199 715
15 Mexico Mexico 1 143 796
16 Indonesia Indonesia 858 953
17 Nederland Nederland 750 696
18 Tyrkia Tyrkia 717 932
19 Sveits Sveits 664 005
20 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 646 002
21 Argentina Argentina 630 448
22 Republikken Kina Republikken Kina (Taiwan) 523 006
423 Nigeria Nigeria 493 831
24 Sverige Sverige 493 042
25 Polen Polen 474 775
26 Belgia Belgia 454 228
27 Thailand Thailand 395 297
28 Iran Iran 390 039
29 Norge Norge 388 315
30 Østerrike Østerrike 374 261
31 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 370 296
32 Egypt Egypt 330 159
33 Sør-Afrika Sør-Afrika 314 732
Hongkong Hongkong 309 236
34 Israel Israel 299 413
35 Malaysia Malaysia 296 284
36 Danmark Danmark 295 091
37 Singapore Singapore 292 734
38 Filippinene Filippinene 292 451
39 Colombia Colombia 292 091
40 Irland Irland 283 716
41 Pakistan Pakistan 271 050
42 Venezuela Venezuela 260 089
43 Chile Chile 240 233
44 Finland Finland 232 077
45 Bangladesh Bangladesh 206 531
46 Portugal Portugal 199 032
47 Hellas Hellas 195 320
48 Peru Peru 192 113
50 Vietnam Vietnam 191 454
51 Tsjekkia Tsjekkia 185 156
52 Kasakhstan Kasakhstan 184 361
53 Romania Romania 177 956
54 New Zealand New Zealand 172 257
55 Qatar Qatar 166 908
56 Algerie Algerie 166 838
57 Irak Irak 165 135
58 Ungarn Ungarn 120 636
59 Kuwait Kuwait 114 079
60 Angola Angola 102 962
Puerto Rico Puerto Rico 102 906
61 Ecuador Ecuador 100 872
62 Marokko Marokko 100 593
63 Ukraina Ukraina 90 524
64 Slovakia Slovakia 86 629
65 Sudan Sudan 81 444
66 Sri Lanka Sri Lanka 81 247
67 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 67 197
68 Usbekistan Usbekistan 65 503
69 Oman Oman 64 121
70 Guatemala Guatemala 63 794
71 Kenya Kenya 63 399
72 Myanmar Myanmar 62 877
73 Etiopia Etiopia 61 629
74 Luxembourg Luxembourg 57 825
75 Hviterussland Hviterussland 54 609
76 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 54 048
77 Uruguay Uruguay 53 107
78 Costa Rica Costa Rica 52 898
79 Panama Panama 52 132
80 Libanon Libanon 50 807
81 Bulgaria Bulgaria 48 953
82 Kroatia Kroatia 48 850
Macao Macao 46 178
83 Tanzania Tanzania 45 634
84 Tunisia Tunisia 43 581
85 Slovenia Slovenia 42 798
86 Litauen Litauen 41 193
87 Libya Libya 39 677
88 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 38 386
89 Jemen Jemen 37 734
90 Ghana Ghana 37 687
91 Jordan Jordan 37 570
92 Serbia Serbia 36 513
93 Turkmenistan Turkmenistan 35 855
94 Bolivia Bolivia 33 238
95 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 31 421
96 Bahrain Bahrain 31 119
97 Syria Syria
98 Kamerun Kamerun 28 539
99 Paraguay Paraguay 27 714
100 Latvia Latvia 26 957
101 El Salvador El Salvador 25 850
102 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 24 631
103 Uganda Uganda 24 312
104 Estland Estland 22 704
105 Zambia Zambia 21 913
106 Nepal Nepal 21 314
107 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 21 185
108 Honduras Honduras 20 450
109 Afghanistan Afghanistan 19 687
110 Republikken Kypros Republikken Kypros 19 330
111 Kambodsja Kambodsja 17 789
112 Island Island 16 718
113 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 15 995
114 Mosambik Mosambik 14 807
115 Botswana Botswana 14 414
116 Gabon Gabon 14 269
117 Jamaica Jamaica 14 218
118 Zimbabwe Zimbabwe 14 170
119 Georgia Georgia 13 968
120 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 13 819
121 Senegal Senegal 13 665
122 Mali Mali 13 107
123 Brunei Brunei 12 930
124 Nicaragua Nicaragua 12 693
125 Laos Laos 12 561
126 Mongolia Mongolia 11 718
127 Mauritius Mauritius 11 511
128 Namibia Namibia 11 497
129 Albania Albania 11 401
130 Burkina Faso Burkina Faso 11 011
131 Tsjad Tsjad 10 901
132 Armenia Armenia 10 529
133 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 10 089
134 Malta Malta 9 752
135 Madagaskar Madagaskar 9 744
136 Sør-Sudan Sør-Sudan 9 340
137 Bahamas Bahamas 8 854
138 Republikken Kongo Republikken Kongo 8 843
139 Haiti Haiti 8 713
140 Benin Benin 8 475
141 Rwanda Rwanda 8 111
142 Tadsjikistan Tadsjikistan 7 816
143 Niger Niger 7 175
144 Guinea Guinea 6 852
145 Kirgisistan Kirgisistan 6 650
146 Moldova Moldova 6 475
147 Malawi Malawi 6 408
148 Kosovo Kosovo 6 404
149 Surinam Surinam 5 150
148 Mauritania Mauritania 4 861
149 Eritrea Eritrea 4 666
150 Sierra Leone Sierra Leone 4 399
151 Fiji Fiji 4 389
152 Barbados Barbados 4 385
153 Togo Togo 4 169
154 Swaziland Swaziland 4 025
155 Montenegro Montenegro 3 989
156 Guyana Guyana 3 164
157 Maldivene Maldivene 3 120
158 Øst-Timor Øst-Timor 2 874
159 Burundi Burundi 2 867
160 Lesotho Lesotho 2 043
161 Liberia Liberia 2 034
162 Bhutan Bhutan 2 017
163 Belize Belize 1 753
164 Djibouti Djibouti 1 727
165 Kapp Verde Kapp Verde 1 604
166 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 1 593
167 San Marino San Marino 1 558
168 Saint Lucia Saint Lucia 1 431
169 Seychellene Seychellene 1 359
170 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 1 259
171 Salomonøyene Salomonøyene 1 146
172 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 1 056
173 Grenada Grenada 984
174 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 915
175 Gambia Gambia 893
176 Samoa Samoa 839
177 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 738
177 Vanuatu Vanuatu 738
179 Komorene Komorene 589
180 Dominica Dominica 517
181 Tonga Tonga 429
182 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 318
182 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 318
184 Palau Palau 287
185 Marshalløyene Marshalløyene 185
186 Kiribati Kiribati 160
187 Tuvalu Tuvalu 33
Nr Stat BNP (millioner US$)
 Verden 61 963 429[6]
EUDen europeiske union 16 106 896[6]
1 USA USA 14 624 184
2 Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina 5 745 133
3 Japan Japan 5 390 897
4 Tyskland Tyskland 3 305 898
5 Frankrike Frankrike 2 555 439
6 Storbritannia Storbritannia 2 258 565
7 Italia Italia 2 036 687
8 Brasil Brasil 2 023 528
9 Canada Canada 1 563 664
10 Russland Russland 1 476 912
11 India India 1 430 020
12 Spania Spania 1 374 779
13 Australia Australia 1 219 722
14 Mexico Mexico 1 004 042
15 Sør-Korea Sør-Korea 986 256
16 Nederland Nederland 770 312
17 Tyrkia Tyrkia 729 051
18 Indonesia Indonesia 695 059
19 Sveits Sveits 522 435
20 Belgia Belgia 461 331
21 Sverige Sverige 444 585
22 Polen Polen 438 884
23 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 434 440
24 Republikken Kina Republikken Kina (Taiwan) 426 984
25 Norge Norge 413 511
26 Østerrike Østerrike 366 259
27 Sør-Afrika Sør-Afrika 354 414
28 Argentina Argentina 351 015
29 Iran Iran 337 901
30 Thailand Thailand 312 605
31 Hellas Hellas 305 005
32 Danmark Danmark 304 555
33 Venezuela Venezuela 285 214
34 Colombia Colombia 283 109
35 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 239 650
36 Finland Finland 231 982
Hongkong Hongkong 226 485
37 Portugal Portugal 223 700
38 Malaysia Malaysia 218 950
39 Singapore Singapore 217 377
40 Egypt Egypt 216 830
41 Nigeria Nigeria 206 664
42 Irland Irland 204 144
43 Israel Israel 201 254
44 Chile Chile 199 183
45 Tsjekkia Tsjekkia 195 232
46 Filippinene Filippinene 189 061
47 Pakistan Pakistan 164 792
48 Algerie Algerie 158 969
49 Romania Romania 158 393
50 Peru Peru 153 549
51 New Zealand New Zealand 138 003
52 Ukraina Ukraina 136 561
53 Ungarn Ungarn 132 276
54 Kasakhstan Kasakhstan 129 757
55 Qatar Qatar 126 518
56 Kuwait Kuwait 117 316
57 Bangladesh Bangladesh 105 402
58 Vietnam Vietnam 101 987
59 Marokko Marokko 91 702
60 Slovakia Slovakia 86 262
61 Angola Angola 85 808
62 Irak Irak 84 136
63 Libya Libya 77 912
64 Sudan Sudan 65 930
65 Ecuador Ecuador 61 489
66 Kroatia Kroatia 59 917
67 Syria Syria 59 633
68 Oman Oman 53 782
69 Hviterussland Hviterussland 52 887
70 Luxembourg Luxembourg 52 433
71 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 52 166
72 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 50 874
73 Sri Lanka Sri Lanka 48 241
74 Slovenia Slovenia 46 442
75 Bulgaria Bulgaria 44 843
76 Tunisia Tunisia 43 863
77 Guatemala Guatemala 40 773
78 Uruguay Uruguay 40 714
79 Libanon Libanon 39 149
80 Serbia Serbia 38 921
81 Usbekistan Usbekistan 37 724
82 Litauen Litauen 35 734
83 Burma Burma 35 646
84 Costa Rica Costa Rica 35 019
85 Kenya Kenya 32 417
86 Etiopia Etiopia 30 941
87 Jemen Jemen 30 023
88 Panama Panama 27 199
89 Jordan Jordan 27 129
90 Latvia Latvia 23 385
91 Republikken Kypros Republikken Kypros 22 752
92 Tanzania Tanzania 22 434
93 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 22 384
94 Kamerun Kamerun 21 882
95 El Salvador El Salvador 21 796
96 Bahrain Bahrain 21 733
97 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 21 195
98 Estland Estland 19 220
99 Bolivia Bolivia 19 182
100 Ghana Ghana 18 058
101 Paraguay Paraguay 17 168
102 Uganda Uganda 17 121
103 Afghanistan Afghanistan 16 631
104 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 16 202
105 Zambia Zambia 15 691
106 Honduras Honduras 15 340
107 Nepal Nepal 15 108
108 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 14 547
109 Jamaica Jamaica 13 737
110 Island Island 12 767
111 Senegal Senegal 12 657
112 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 12 600
113 Gabon Gabon 12 563
114 Botswana Botswana 12 501
115 Brunei Brunei 11 963
116 Republikken Kongo Republikken Kongo 11 884
117 Albania Albania 11 578
118 Namibia Namibia 11 451
119 Kambodsja Kambodsja 11 360
120 Georgia Georgia 11 234
121 Mosambik Mosambik 10 212
122 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 9 580
123 Mauritius Mauritius 9 427
124 Mali Mali 9 077
125 Armenia Armenia 8 830
126 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 8 809
127 Burkina Faso Burkina Faso 8 672
128 Madagaskar Madagaskar 8 330
129 Malta Malta 7 801
130 Tsjad Tsjad 7 592
131 Bahamas Bahamas 7 538
132 Haiti Haiti 6 495
133 Benin Benin 6 494
134 Nicaragua Nicaragua 6 375
135 Laos Laos 6 341
136 Mongolia Mongolia 5 807
137 Kosovo Kosovo 5 728
138 Rwanda Rwanda 5 693
139 Niger Niger 5 603
140 Tadsjikistan Tadsjikistan 5 578
141 Zimbabwe Zimbabwe 5 574
142 Moldova Moldova 5 357
143 Malawi Malawi 5 035
144 Kirgisistan Kirgisistan 4 444
145 Guinea Guinea 4 344
146 Barbados Barbados 3 963
147 Montenegro Montenegro 3 884
148 Mauritania Mauritania 3 486
149 Surinam Surinam 3 297
150 Swaziland Swaziland 3 165
151 Fiji Fiji 3 154
152 Togo Togo 3 074
153 Eritrea Eritrea 2 254
154 Guyana Guyana 2 197
155 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 2 113
156 Sierra Leone Sierra Leone 1 901
157 Lesotho Lesotho 1 799
158 Kapp Verde Kapp Verde 1 573
159 Burundi Burundi 1 469
160 Maldivene Maldivene 1 433
161 Belize Belize 1 431
162 Bhutan Bhutan 1 397
163 Djibouti Djibouti 1 139
164 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 1 099
165 Gambia Gambia 1 040
166 Saint Lucia Saint Lucia 1 000
167 Liberia Liberia 977
168 Seychellene Seychellene 919
169 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 825
170 Vanuatu Vanuatu 721
171 Salomonøyene Salomonøyene 674
172 Grenada Grenada 645
173 Øst-Timor Øst-Timor 616
174 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 583
175 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 562
176 Komorene Komorene 557
177 Samoa Samoa 550
178 Dominica Dominica 375
179 Tonga Tonga 301
180 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 187
181 Kiribati Kiribati 152
Nr Stat BNP (millioner US$)
 Verden 58 133 309
1 USA USA 14 119 000
 Eurosymbolet Eurosonen 12 455 979[7]
2 Japan Japan 5 068 996
3 Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina 4 985 461[8]
4 Tyskland Tyskland 3 330 032
5 Frankrike Frankrike 2 649 390[9]
6 Storbritannia Storbritannia 2 174 530
7 Italia Italia 2,112,780
8 Brasil Brasil 1,573,409
9 Spania Spania 1,460,250
10 Canada Canada 1,336,068
11 India India 1,310,171
12 Russland Russland 1,231,893
13 Australia Australia 924,843
14 Mexico Mexico 874,902
15 Sør-Korea Sør-Korea 832,512
16 Nederland Nederland 792,128
17 Tyrkia Tyrkia 617,099
18 Indonesia Indonesia 540,277
19 Sveits Sveits 500,260
20 Belgia Belgia 468,522
21 Polen Polen 430,079
22 Sverige Sverige 406,072
23 Østerrike Østerrike 384,908
24 Norge Norge 381,766
25 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 369,179
26 Iran Iran 331,015
27 Hellas Hellas 329,924
28 Venezuela Venezuela 326,498
29 Danmark Danmark 309,596
30 Argentina Argentina 308,741
31 Sør-Afrika Sør-Afrika 285,983
32 Thailand Thailand 263,856
33 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 261,348
34 Finland Finland 237,512
35 Colombia Colombia 230,844
36 Portugal Portugal 227,676
37 Irland Irland 227,193
HongkongHongkong 215,355
38 Israel Israel 194,790
39 Malaysia Malaysia 191,601
40 Tsjekkia Tsjekkia 190,274
41 Egypt Egypt 188,334
42 Singapore Singapore 182,232
43 Nigeria Nigeria 168,994
44 Pakistan Pakistan 166,545
45 Chile Chile 163,670
46 Romania Romania 161,110
47 Filippinene Filippinene 160,476
48 Kuwait Kuwait 148,024
49 Algerie Algerie 140,577
50 Ungarn Ungarn 128,964
51 Peru Peru 126,734
52 New Zealand New Zealand 125,160
53 Ukraina Ukraina 113,545
54 Kasakhstan Kasakhstan 109,115
55 Vietnam Vietnam 91,854
56 Marokko Marokko 90,859
57 Bangladesh Bangladesh 89,378
58 Slovakia Slovakia 87,642
59 Qatar Qatar 71,041
60 Angola Angola 69,067
61 Irak Irak 65,837
62 Kroatia Kroatia 63,034
63 Libya Libya 62,360
64 Oman Oman 60,299
65 Ecuador Ecuador 57,249
66 Sudan Sudan 54,677
67 Luxembourg Luxembourg 52,449
68 Syria Syria 52,177
69 Hviterussland Hviterussland 48,984
70 Slovenia Slovenia 48,477
71 Bulgaria Bulgaria 47,100
72 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 46,598
73 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 43,019
74 Serbia Serbia 42,594
75 Sri Lanka Sri Lanka 41,979
76 Tunisia Tunisia 39,561
77 Litauen Litauen 37,206
78 Guatemala Guatemala 36,788
79 Uruguay Uruguay 36,093
80 Libanon Libanon 34,450
81 Usbekistan Usbekistan 32,817
82 Kenya Kenya 30,200
83 Costa Rica Costa Rica 29,225
84 Etiopia Etiopia 28,537
85 Jemen Jemen 26,365
86 Latvia Latvia 26,195
87 Republikken Kypros Republikken Kypros 24,910
88 Panama Panama 24,711
89 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 23,042
90 Jordan Jordan 22,788
91 El Salvador El Salvador 22,174
92 Bahrain Bahrain 21,903
93 Kamerun Kamerun 21,837
94 Tanzania Tanzania 21,623
95 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 21,097
96 Turkmenistan Turkmenistan 19,947
97 Estland Estland 19,084
Macao Macao 18,599
98 Bolivia Bolivia 17,340
99 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 17,122
100 Uganda Uganda 15,736
101 Ghana Ghana 15,619
102 Paraguay Paraguay 15,015
103 Jamaica Jamaica 14,681
104 Honduras Honduras 14,632
105 Senegal Senegal 13,059
106 Zambia Zambia 12,748
107 Nepal Nepal 12,531
108 Island Island 12,133
109 Albania Albania 11,834
110 Botswana Botswana 11,630
 Kanaløyene 11,515
111 Gabon Gabon 11,602
112 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 10,779
113 Georgia Georgia 10,737
114 Afghanistan Afghanistan 10,624
115 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 10,413
116 Kambodsja Kambodsja 10,028
117 Mosambik Mosambik 9,790
118 Namibia Namibia 9,419
119 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 9,221
120 Madagaskar Madagaskar 9,052
121 Mali Mali 8,996
122 Armenia Armenia 8,714
123 Republikken Kongo Republikken Kongo 8,695
124 Mauritius Mauritius 8,599
125 Burkina Faso Burkina Faso 8,141
126 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 7,893
127 Malta Malta 7,449
128 Bahamas Bahamas 7,234
129 Monaco Monaco 6,919
130 Haiti Haiti 6,693
131 Tsjad Tsjad 6,680
132 Benin Benin 6,656
133 Nicaragua Nicaragua 6,297
Bermuda Bermuda 6,093
134 Laos Laos 5,939
135 Moldova Moldova 5,405
136 Niger Niger 5,384
137 Kosovo Kosovo 5,352
138 Rwanda Rwanda 5,064
139 Liechtenstein Liechtenstein 5,028
140 Tadsjikistan Tadsjikistan 4,978
141 Malawi Malawi 4,975
142 Kirgisistan Kirgisistan 4,578
143 Mongolia Mongolia 4,202
144 Guinea Guinea 4,103
145 Montenegro Montenegro 4,086
Man Man 4,076
146 Andorra Andorra 3,712
147 Barbados Barbados 3,682
148 Fiji Fiji 3,034
149 Surinam Surinam 3,033
150 Mauritania Mauritania 3,031
151 Swaziland Swaziland 2,936
152 Togo Togo 2,855
Færøyene Færøyene 2,198
153 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 2,006
154 Sierra Leone Sierra Leone 1,942
155 San Marino San Marino 1,900
Grønland Grønland 1,740
156 Eritrea Eritrea 1,654
157 Lesotho Lesotho 1,602
158 Kapp Verde Kapp Verde 1,549
159 Belize Belize 1,359
160 Maldivene Maldivene 1,356
161 Burundi Burundi 1,325
162 Bhutan Bhutan 1,277
163 Guyana Guyana 1,159
164 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 1,132
165 Djibouti Djibouti 1,049
166 Saint Lucia Saint Lucia 946
167 Liberia Liberia 876
168 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 837
169 Seychellene Seychellene 764
170 Gambia Gambia 733
171 Salomonøyene Salomonøyene 658
172 Vanuatu Vanuatu 653
173 Grenada Grenada 627
174 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 583
175 Øst-Timor Øst-Timor 558
176 Komorene Komorene 549
177 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 545
178 Samoa Samoa 496
179 Dominica Dominica 378
180 Tonga Tonga 311
181 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 257
182 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 193
183 Palau Palau 191
184 Marshalløyene Marshalløyene 153
185 Kiribati Kiribati 130

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NRK (14.02.2011) Dagsrevyen: Kina nest største økonomi. Nett-tv. Besøkt 14. februar 2011
  2. ^ International Monetary Fund, World Economic Outlook Database, oktober 2016: BNP etter land. Data fra 2015.
  3. ^ International Monetary Fund, World Economic Outlook Database, oktober 2010: BNP etter land. Data fra 2010.
  4. ^ The World Bank: World Development Indicators database (27. september 2010). «Bruttonasjonalprodukt (2009)» (PDF). World Bank. Besøkt 1. januar 2011. 
  5. ^ Eurosonen bestod i 2015 av 19 av de 27 medlemmene i EU. Dette inkluderer Belgia, Kypros, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Luxembourg, Malta, Nederland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania og Østerrike, og de nye landene Estland (2011), Latvia (2014) og Litauen (2015). Montenegro inngår ikke i Eurosonen, til tross for at landet bruker euro som valuta.
  6. ^ a b International Monetary Fund (oktober 2010). «Nominal 2010 GDP for the world and the Den europeiske union.». World economic outlook database. Besøkt 1. januar 2010. 
  7. ^ Eurosonen bestod i 2009 av 16 av de 27 medlemmene i EU. Dette inkluderer Belgia, Kypros, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Luxembourg, Malta, Nederland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania og Østerrike.
  8. ^ Ikke inkludert Taiwan, Hongkong eller Macao.
  9. ^ Empirien inkluderer fransk oversjøisk territorium.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]