Liste over land etter BNP

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Verdenskart over BNP (nominell og PPP). Tallene er fra CIA World Factbook for 2005.
De ti største økonomiene i verden ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF).

Denne artikkelen inneholder en liste over land i verden sortert etter deres bruttonasjonalprodukt (BNP), markedsverdien av alle endelige varer og tjenester produsert i et land i løpet av et år. Denne verdiskapingen angis som BNP målt i løpende amerikanske dollar ($) beregnet utfra markedskurser eller offentlige offisielle valutakurser. Tallene er altså ikke justert hverken for prisnivåer eller for kjøpekraft (PPP), men representerer snarere den direkte markedsverdien av verdiskapningen til den nominelle dollarverdien det året.

Den første listen inneholder data for 2015 fra Det internasjonale pengefondet (IMF). Den andre listen viser tilsvarende tall for 2010, og den tredje listen bringer Verdensbankens estimater for 2009. Listene inkluderer også tall for hele Verden, for EU, samt for flere økonomier som ikke anses å være land og noen avhengige territorier. Disse økonomiene er ikke rangert på listene, men er oppført for sammenlikning med tall for stater.

Fra 1978 var Japan verdens nest største økonomi etter USAs økonomi som lenge har vært overlegent størst. I løpet av årene etter Finanskrisen 2007–2010 mistet Japan sin posisjon til Kina, og Japan ble notert som verdens tredje største økonomi i februar 2011.[1] Deretter følger Tyskland og Storbritannia.

Mange land oppviser til dels sterke endringer i BNP fra 2010 til 2015, og dette skyldes bare i sjeldne tilfeller en dramatisk realøkonomisk endring - som eksempelvis den økonomiske nedgangen i Libya, Russland og Ukraina. Vel så ofte vil store avvik skyldes endringer i valutakursene, som for eksempel for oljelandene inklusive Norge som har valutaer som svinger mot dollar påvirket av oljeprisene. Ofte kan da en betydelig nedgang i BNP målt i dollar, kamuflere en økning av BNP målt i den lokale valutaen, slik man så flere år under finanskrisen for Norges del. I andre tilfeller skyldes større endringer at målemetodene har blitt bedre, eller at tidligere års tall har vært feilrapportert som i tilfellet Hellas.



Det internasjonale pengefondet (IMF) sin liste for 2015[2] Det internasjonale pengefondet (IMF) sin liste for 2010[3] Verdensbanken sin liste for 2009[4]
Nr Stat BNP (millioner US$)
 Verden 3&507&73598823&73 598 823
3&500&1&1 USA USA 3&507&18036650&18 036 650
EUDen europeiske union 3&507&16300451&16 300 451
 Eurosymbolet Eurosonen 3&507&11600661&11 600 661[5]
3&500&2&2 Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina 3&507&11181556&11 181 556
3&500&3&3 Japan Japan 3&506&4124211&4 124 211
3&500&4&4 Tyskland Tyskland 3&506&3365293&3 365 293
3&500&5&5 Storbritannia Storbritannia 3&506&2858482&2 858 482
3&500&6&6 Frankrike Frankrike 3&506&2420163&2 420 163
3&500&7&7 India India 3&506&2073002&2 073 002
3&500&8&8 Italia Italia 3&506&1815759&1 815 759
3&500&9&9 Brasil Brasil 3&506&1772589&1 772 589
3&501&10&10 Canada Canada 3&506&1550537&1 550 537
3&501&11&11 Sør-Korea Sør-Korea 3&506&1377873&1 377 873
3&501&12&12 Russland Russland 3&506&1326016&1 326 016
3&501&13&13 Australia Australia 3&506&1225286&1 225 286
3&501&14&14 Spania Spania 3&506&1199715&1 199 715
3&501&15&15 Mexico Mexico 3&506&1143796&1 143 796
3&501&16&16 Indonesia Indonesia 3&505&858953&858 953
3&501&17&17 Nederland Nederland 3&505&750696&750 696
3&501&18&18 Tyrkia Tyrkia 3&505&717932&717 932
3&501&19&19 Sveits Sveits 3&505&664005&664 005
3&501&20&20 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 3&505&646002&646 002
3&501&21&21 Argentina Argentina 3&505&630448&630 448
3&501&22&22 Republikken Kina Republikken Kina (Taiwan) 3&505&523006&523 006
3&502&423&423 Nigeria Nigeria 3&505&493831&493 831
3&501&24&24 Sverige Sverige 3&505&493042&493 042
3&501&25&25 Polen Polen 3&505&474775&474 775
3&501&26&26 Belgia Belgia 3&505&454228&454 228
3&501&27&27 Thailand Thailand 3&505&395297&395 297
3&501&28&28 Iran Iran 3&505&390039&390 039
3&501&29&29 Norge Norge 3&505&388315&388 315
3&501&30&30 Østerrike Østerrike 3&505&374261&374 261
3&501&31&31 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 3&505&370296&370 296
3&501&32&32 Egypt Egypt 3&505&330159&330 159
3&501&33&33 Sør-Afrika Sør-Afrika 3&505&314732&314 732
Hongkong Hongkong 3&505&309236&309 236
3&501&34&34 Israel Israel 3&505&299413&299 413
3&501&35&35 Malaysia Malaysia 3&505&296284&296 284
3&501&36&36 Danmark Danmark 3&505&295091&295 091
3&501&37&37 Singapore Singapore 3&505&292734&292 734
3&501&38&38 Filippinene Filippinene 3&505&292451&292 451
3&501&39&39 Colombia Colombia 3&505&292091&292 091
3&501&40&40 Irland Irland 3&505&283716&283 716
3&501&41&41 Pakistan Pakistan 3&505&271050&271 050
3&501&42&42 Venezuela Venezuela 3&505&260089&260 089
3&501&43&43 Chile Chile 3&505&240233&240 233
3&501&44&44 Finland Finland 3&505&232077&232 077
3&501&45&45 Bangladesh Bangladesh 3&505&206531&206 531
3&501&46&46 Portugal Portugal 3&505&199032&199 032
3&501&47&47 Hellas Hellas 3&505&195320&195 320
3&501&48&48 Peru Peru 3&505&192113&192 113
3&501&50&50 Vietnam Vietnam 3&505&191454&191 454
3&501&51&51 Tsjekkia Tsjekkia 3&505&185156&185 156
3&501&52&52 Kasakhstan Kasakhstan 3&505&184361&184 361
3&501&53&53 Romania Romania 3&505&177956&177 956
3&501&54&54 New Zealand New Zealand 3&505&172257&172 257
3&501&55&55 Qatar Qatar 3&505&166908&166 908
3&501&56&56 Algerie Algerie 3&505&166838&166 838
3&501&57&57 Irak Irak 3&505&165135&165 135
3&501&58&58 Ungarn Ungarn 3&505&120636&120 636
3&501&59&59 Kuwait Kuwait 3&505&114079&114 079
3&501&60&60 Angola Angola 3&505&102962&102 962
Puerto Rico Puerto Rico 3&505&102906&102 906
3&501&61&61 Ecuador Ecuador 3&505&100872&100 872
3&501&62&62 Marokko Marokko 3&505&100593&100 593
3&501&63&63 Ukraina Ukraina 3&504&90524&90 524
3&501&64&64 Slovakia Slovakia 3&504&86629&86 629
3&501&65&65 Sudan Sudan 3&504&81444&81 444
3&501&66&66 Sri Lanka Sri Lanka 3&504&81247&81 247
3&501&67&67 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 3&504&67197&67 197
3&501&68&68 Usbekistan Usbekistan 3&504&65503&65 503
3&501&69&69 Oman Oman 3&504&64121&64 121
3&501&70&70 Guatemala Guatemala 3&504&63794&63 794
3&501&71&71 Kenya Kenya 3&504&63399&63 399
3&501&72&72 Myanmar Myanmar 3&504&62877&62 877
3&501&73&73 Etiopia Etiopia 3&504&61629&61 629
3&501&74&74 Luxembourg Luxembourg 3&504&57825&57 825
3&501&75&75 Hviterussland Hviterussland 3&504&54609&54 609
3&501&76&76 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 3&504&54048&54 048
3&501&77&77 Uruguay Uruguay 3&504&53107&53 107
3&501&78&78 Costa Rica Costa Rica 3&504&52898&52 898
3&501&79&79 Panama Panama 3&504&52132&52 132
3&501&80&80 Libanon Libanon 3&504&50807&50 807
3&501&81&81 Bulgaria Bulgaria 3&504&48953&48 953
3&501&82&82 Kroatia Kroatia 3&504&48850&48 850
Macao Macao 3&504&46178&46 178
3&501&83&83 Tanzania Tanzania 3&504&45634&45 634
3&501&84&84 Tunisia Tunisia 3&504&43581&43 581
3&501&85&85 Slovenia Slovenia 3&504&42798&42 798
3&501&86&86 Litauen Litauen 3&504&41193&41 193
3&501&87&87 Libya Libya 3&504&39677&39 677
3&501&88&88 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 3&504&38386&38 386
3&501&89&89 Jemen Jemen 3&504&37734&37 734
3&501&90&90 Ghana Ghana 3&504&37687&37 687
3&501&91&91 Jordan Jordan 3&504&37570&37 570
3&501&92&92 Serbia Serbia 3&504&36513&36 513
3&501&93&93 Turkmenistan Turkmenistan 3&504&35855&35 855
3&501&94&94 Bolivia Bolivia 3&504&33238&33 238
3&501&95&95 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 3&504&31421&31 421
3&501&96&96 Bahrain Bahrain 3&504&31119&31 119
3&501&97&97 Syria Syria
3&501&98&98 Kamerun Kamerun 3&504&28539&28 539
3&501&99&99 Paraguay Paraguay 3&504&27714&27 714
3&502&100&100 Latvia Latvia 3&504&26957&26 957
3&502&101&101 El Salvador El Salvador 3&504&25850&25 850
3&502&102&102 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 3&504&24631&24 631
3&502&103&103 Uganda Uganda 3&504&24312&24 312
3&502&104&104 Estland Estland 3&504&22704&22 704
3&502&105&105 Zambia Zambia 3&504&21913&21 913
3&502&106&106 Nepal Nepal 3&504&21314&21 314
3&502&107&107 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 3&504&21185&21 185
3&502&108&108 Honduras Honduras 3&504&20450&20 450
3&502&109&109 Afghanistan Afghanistan 3&504&19687&19 687
3&502&110&110 Republikken Kypros Republikken Kypros 3&504&19330&19 330
3&502&111&111 Kambodsja Kambodsja 3&504&17789&17 789
3&502&112&112 Island Island 3&504&16718&16 718
3&502&113&113 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 3&504&15995&15 995
3&502&114&114 Mosambik Mosambik 3&504&14807&14 807
3&502&115&115 Botswana Botswana 3&504&14414&14 414
3&502&116&116 Gabon Gabon 3&504&14269&14 269
3&502&117&117 Jamaica Jamaica 3&504&14218&14 218
3&502&118&118 Zimbabwe Zimbabwe 3&504&14170&14 170
3&502&119&119 Georgia Georgia 3&504&13968&13 968
3&502&120&120 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 3&504&13819&13 819
3&502&121&121 Senegal Senegal 3&504&13665&13 665
3&502&122&122 Mali Mali 3&504&13107&13 107
3&502&123&123 Brunei Brunei 3&504&12930&12 930
3&502&124&124 Nicaragua Nicaragua 3&504&12693&12 693
3&502&125&125 Laos Laos 3&504&12561&12 561
3&502&126&126 Mongolia Mongolia 3&504&11718&11 718
3&502&127&127 Mauritius Mauritius 3&504&11511&11 511
3&502&128&128 Namibia Namibia 3&504&11497&11 497
3&502&129&129 Albania Albania 3&504&11401&11 401
3&502&130&130 Burkina Faso Burkina Faso 3&504&11011&11 011
3&502&131&131 Tsjad Tsjad 3&504&10901&10 901
3&502&132&132 Armenia Armenia 3&504&10529&10 529
3&502&133&133 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 3&504&10089&10 089
3&502&134&134 Malta Malta 3&503&9752&9 752
3&502&135&135 Madagaskar Madagaskar 3&503&9744&9 744
3&502&136&136 Sør-Sudan Sør-Sudan 3&503&9340&9 340
3&502&137&137 Bahamas Bahamas 3&503&8854&8 854
3&502&138&138 Republikken Kongo Republikken Kongo 3&503&8843&8 843
3&502&139&139 Haiti Haiti 3&503&8713&8 713
3&502&140&140 Benin Benin 3&503&8475&8 475
3&502&141&141 Rwanda Rwanda 3&503&8111&8 111
3&502&142&142 Tadsjikistan Tadsjikistan 3&503&7816&7 816
3&502&143&143 Niger Niger 3&503&7175&7 175
3&502&144&144 Guinea Guinea 3&503&6852&6 852
3&502&145&145 Kirgisistan Kirgisistan 3&503&6650&6 650
3&502&146&146 Moldova Moldova 3&503&6475&6 475
3&502&147&147 Malawi Malawi 3&503&6408&6 408
3&502&148&148 Kosovo Kosovo 3&503&6404&6 404
3&502&149&149 Surinam Surinam 3&503&5150&5 150
3&502&148&148 Mauritania Mauritania 3&503&4861&4 861
3&502&149&149 Eritrea Eritrea 3&503&4666&4 666
3&502&150&150 Sierra Leone Sierra Leone 3&503&4399&4 399
3&502&151&151 Fiji Fiji 3&503&4389&4 389
3&502&152&152 Barbados Barbados 3&503&4385&4 385
3&502&153&153 Togo Togo 3&503&4169&4 169
3&502&154&154 Swaziland Swaziland 3&503&4025&4 025
3&502&155&155 Montenegro Montenegro 3&503&3989&3 989
3&502&156&156 Guyana Guyana 3&503&3164&3 164
3&502&157&157 Maldivene Maldivene 3&503&3120&3 120
3&502&158&158 Øst-Timor Øst-Timor 3&503&2874&2 874
3&502&159&159 Burundi Burundi 3&503&2867&2 867
3&502&160&160 Lesotho Lesotho 3&503&2043&2 043
3&502&161&161 Liberia Liberia 3&503&2034&2 034
3&502&162&162 Bhutan Bhutan 3&503&2017&2 017
3&502&163&163 Belize Belize 3&503&1753&1 753
3&502&164&164 Djibouti Djibouti 3&503&1727&1 727
3&502&165&165 Kapp Verde Kapp Verde 3&503&1604&1 604
3&502&166&166 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 3&503&1593&1 593
3&502&167&167 San Marino San Marino 3&503&1558&1 558
3&502&168&168 Saint Lucia Saint Lucia 3&503&1431&1 431
3&502&169&169 Seychellene Seychellene 3&503&1359&1 359
3&502&170&170 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 3&503&1259&1 259
3&502&171&171 Salomonøyene Salomonøyene 3&503&1146&1 146
3&502&172&172 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 3&503&1056&1 056
3&502&173&173 Grenada Grenada 3&502&984&984
3&502&174&174 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 3&502&915&915
3&502&175&175 Gambia Gambia 3&502&893&893
3&502&176&176 Samoa Samoa 3&502&839&839
3&502&177&177 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 3&502&738&738
3&502&177&177 Vanuatu Vanuatu 3&502&738&738
3&502&179&179 Komorene Komorene 3&502&589&589
3&502&180&180 Dominica Dominica 3&502&517&517
3&502&181&181 Tonga Tonga 3&502&429&429
3&502&182&182 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 3&502&318&318
3&502&182&182 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 3&502&318&318
3&502&184&184 Palau Palau 3&502&287&287
3&502&185&185 Marshalløyene Marshalløyene 3&502&185&185
3&502&186&186 Kiribati Kiribati 3&502&160&160
3&502&187&187 Tuvalu Tuvalu 3&501&33&33
Nr Stat BNP (millioner US$)
 Verden 3&507&61963429&61 963 429[6]
EUDen europeiske union 3&507&16106896&16 106 896[6]
3&500&1&1 USA USA 3&507&14624184&14 624 184
3&500&2&2 Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina 3&506&5745133&5 745 133
3&500&3&3 Japan Japan 3&506&5390897&5 390 897
3&500&4&4 Tyskland Tyskland 3&506&3305898&3 305 898
3&500&5&5 Frankrike Frankrike 3&506&2555439&2 555 439
3&500&6&6 Storbritannia Storbritannia 3&506&2258565&2 258 565
3&500&7&7 Italia Italia 3&506&2036687&2 036 687
3&500&8&8 Brasil Brasil 3&506&2023528&2 023 528
3&500&9&9 Canada Canada 3&506&1563664&1 563 664
3&501&10&10 Russland Russland 3&506&1476912&1 476 912
3&501&11&11 India India 3&506&1430020&1 430 020
3&501&12&12 Spania Spania 3&506&1374779&1 374 779
3&501&13&13 Australia Australia 3&506&1219722&1 219 722
3&501&14&14 Mexico Mexico 3&506&1004042&1 004 042
3&501&15&15 Sør-Korea Sør-Korea 3&505&986256&986 256
3&501&16&16 Nederland Nederland 3&505&770312&770 312
3&501&17&17 Tyrkia Tyrkia 3&505&729051&729 051
3&501&18&18 Indonesia Indonesia 3&505&695059&695 059
3&501&19&19 Sveits Sveits 3&505&522435&522 435
3&501&20&20 Belgia Belgia 3&505&461331&461 331
3&501&21&21 Sverige Sverige 3&505&444585&444 585
3&501&22&22 Polen Polen 3&505&438884&438 884
3&501&23&23 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 3&505&434440&434 440
3&501&24&24 Republikken Kina Republikken Kina (Taiwan) 3&505&426984&426 984
3&501&25&25 Norge Norge 3&505&413511&413 511
3&501&26&26 Østerrike Østerrike 3&505&366259&366 259
3&501&27&27 Sør-Afrika Sør-Afrika 3&505&354414&354 414
3&501&28&28 Argentina Argentina 3&505&351015&351 015
3&501&29&29 Iran Iran 3&505&337901&337 901
3&501&30&30 Thailand Thailand 3&505&312605&312 605
3&501&31&31 Hellas Hellas 3&505&305005&305 005
3&501&32&32 Danmark Danmark 3&505&304555&304 555
3&501&33&33 Venezuela Venezuela 3&505&285214&285 214
3&501&34&34 Colombia Colombia 3&505&283109&283 109
3&501&35&35 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 3&505&239650&239 650
3&501&36&36 Finland Finland 3&505&231982&231 982
Hongkong Hongkong 3&505&226485&226 485
3&501&37&37 Portugal Portugal 3&505&223700&223 700
3&501&38&38 Malaysia Malaysia 3&505&218950&218 950
3&501&39&39 Singapore Singapore 3&505&217377&217 377
3&501&40&40 Egypt Egypt 3&505&216830&216 830
3&501&41&41 Nigeria Nigeria 3&505&206664&206 664
3&501&42&42 Irland Irland 3&505&204144&204 144
3&501&43&43 Israel Israel 3&505&201254&201 254
3&501&44&44 Chile Chile 3&505&199183&199 183
3&501&45&45 Tsjekkia Tsjekkia 3&505&195232&195 232
3&501&46&46 Filippinene Filippinene 3&505&189061&189 061
3&501&47&47 Pakistan Pakistan 3&505&164792&164 792
3&501&48&48 Algerie Algerie 3&505&158969&158 969
3&501&49&49 Romania Romania 3&505&158393&158 393
3&501&50&50 Peru Peru 3&505&153549&153 549
3&501&51&51 New Zealand New Zealand 3&505&138003&138 003
3&501&52&52 Ukraina Ukraina 3&505&136561&136 561
3&501&53&53 Ungarn Ungarn 3&505&132276&132 276
3&501&54&54 Kasakhstan Kasakhstan 3&505&129757&129 757
3&501&55&55 Qatar Qatar 3&505&126518&126 518
3&501&56&56 Kuwait Kuwait 3&505&117316&117 316
3&501&57&57 Bangladesh Bangladesh 3&505&105402&105 402
3&501&58&58 Vietnam Vietnam 3&505&101987&101 987
3&501&59&59 Marokko Marokko 3&504&91702&91 702
3&501&60&60 Slovakia Slovakia 3&504&86262&86 262
3&501&61&61 Angola Angola 3&504&85808&85 808
3&501&62&62 Irak Irak 3&504&84136&84 136
3&501&63&63 Libya Libya 3&504&77912&77 912
3&501&64&64 Sudan Sudan 3&504&65930&65 930
3&501&65&65 Ecuador Ecuador 3&504&61489&61 489
3&501&66&66 Kroatia Kroatia 3&504&59917&59 917
3&501&67&67 Syria Syria 3&504&59633&59 633
3&501&68&68 Oman Oman 3&504&53782&53 782
3&501&69&69 Hviterussland Hviterussland 3&504&52887&52 887
3&501&70&70 Luxembourg Luxembourg 3&504&52433&52 433
3&501&71&71 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 3&504&52166&52 166
3&501&72&72 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 3&504&50874&50 874
3&501&73&73 Sri Lanka Sri Lanka 3&504&48241&48 241
3&501&74&74 Slovenia Slovenia 3&504&46442&46 442
3&501&75&75 Bulgaria Bulgaria 3&504&44843&44 843
3&501&76&76 Tunisia Tunisia 3&504&43863&43 863
3&501&77&77 Guatemala Guatemala 3&504&40773&40 773
3&501&78&78 Uruguay Uruguay 3&504&40714&40 714
3&501&79&79 Libanon Libanon 3&504&39149&39 149
3&501&80&80 Serbia Serbia 3&504&38921&38 921
3&501&81&81 Usbekistan Usbekistan 3&504&37724&37 724
3&501&82&82 Litauen Litauen 3&504&35734&35 734
3&501&83&83 Burma Burma 3&504&35646&35 646
3&501&84&84 Costa Rica Costa Rica 3&504&35019&35 019
3&501&85&85 Kenya Kenya 3&504&32417&32 417
3&501&86&86 Etiopia Etiopia 3&504&30941&30 941
3&501&87&87 Jemen Jemen 3&504&30023&30 023
3&501&88&88 Panama Panama 3&504&27199&27 199
3&501&89&89 Jordan Jordan 3&504&27129&27 129
3&501&90&90 Latvia Latvia 3&504&23385&23 385
3&501&91&91 Republikken Kypros Republikken Kypros 3&504&22752&22 752
3&501&92&92 Tanzania Tanzania 3&504&22434&22 434
3&501&93&93 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 3&504&22384&22 384
3&501&94&94 Kamerun Kamerun 3&504&21882&21 882
3&501&95&95 El Salvador El Salvador 3&504&21796&21 796
3&501&96&96 Bahrain Bahrain 3&504&21733&21 733
3&501&97&97 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 3&504&21195&21 195
3&501&98&98 Estland Estland 3&504&19220&19 220
3&501&99&99 Bolivia Bolivia 3&504&19182&19 182
3&502&100&100 Ghana Ghana 3&504&18058&18 058
3&502&101&101 Paraguay Paraguay 3&504&17168&17 168
3&502&102&102 Uganda Uganda 3&504&17121&17 121
3&502&103&103 Afghanistan Afghanistan 3&504&16631&16 631
3&502&104&104 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 3&504&16202&16 202
3&502&105&105 Zambia Zambia 3&504&15691&15 691
3&502&106&106 Honduras Honduras 3&504&15340&15 340
3&502&107&107 Nepal Nepal 3&504&15108&15 108
3&502&108&108 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 3&504&14547&14 547
3&502&109&109 Jamaica Jamaica 3&504&13737&13 737
3&502&110&110 Island Island 3&504&12767&12 767
3&502&111&111 Senegal Senegal 3&504&12657&12 657
3&502&112&112 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 3&504&12600&12 600
3&502&113&113 Gabon Gabon 3&504&12563&12 563
3&502&114&114 Botswana Botswana 3&504&12501&12 501
3&502&115&115 Brunei Brunei 3&504&11963&11 963
3&502&116&116 Republikken Kongo Republikken Kongo 3&504&11884&11 884
3&502&117&117 Albania Albania 3&504&11578&11 578
3&502&118&118 Namibia Namibia 3&504&11451&11 451
3&502&119&119 Kambodsja Kambodsja 3&504&11360&11 360
3&502&120&120 Georgia Georgia 3&504&11234&11 234
3&502&121&121 Mosambik Mosambik 3&504&10212&10 212
3&502&122&122 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 3&503&9580&9 580
3&502&123&123 Mauritius Mauritius 3&503&9427&9 427
3&502&124&124 Mali Mali 3&503&9077&9 077
3&502&125&125 Armenia Armenia 3&503&8830&8 830
3&502&126&126 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 3&503&8809&8 809
3&502&127&127 Burkina Faso Burkina Faso 3&503&8672&8 672
3&502&128&128 Madagaskar Madagaskar 3&503&8330&8 330
3&502&129&129 Malta Malta 3&503&7801&7 801
3&502&130&130 Tsjad Tsjad 3&503&7592&7 592
3&502&131&131 Bahamas Bahamas 3&503&7538&7 538
3&502&132&132 Haiti Haiti 3&503&6495&6 495
3&502&133&133 Benin Benin 3&503&6494&6 494
3&502&134&134 Nicaragua Nicaragua 3&503&6375&6 375
3&502&135&135 Laos Laos 3&503&6341&6 341
3&502&136&136 Mongolia Mongolia 3&503&5807&5 807
3&502&137&137 Kosovo Kosovo 3&503&5728&5 728
3&502&138&138 Rwanda Rwanda 3&503&5693&5 693
3&502&139&139 Niger Niger 3&503&5603&5 603
3&502&140&140 Tadsjikistan Tadsjikistan 3&503&5578&5 578
3&502&141&141 Zimbabwe Zimbabwe 3&503&5574&5 574
3&502&142&142 Moldova Moldova 3&503&5357&5 357
3&502&143&143 Malawi Malawi 3&503&5035&5 035
3&502&144&144 Kirgisistan Kirgisistan 3&503&4444&4 444
3&502&145&145 Guinea Guinea 3&503&4344&4 344
3&502&146&146 Barbados Barbados 3&503&3963&3 963
3&502&147&147 Montenegro Montenegro 3&503&3884&3 884
3&502&148&148 Mauritania Mauritania 3&503&3486&3 486
3&502&149&149 Surinam Surinam 3&503&3297&3 297
3&502&150&150 Swaziland Swaziland 3&503&3165&3 165
3&502&151&151 Fiji Fiji 3&503&3154&3 154
3&502&152&152 Togo Togo 3&503&3074&3 074
3&502&153&153 Eritrea Eritrea 3&503&2254&2 254
3&502&154&154 Guyana Guyana 3&503&2197&2 197
3&502&155&155 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 3&503&2113&2 113
3&502&156&156 Sierra Leone Sierra Leone 3&503&1901&1 901
3&502&157&157 Lesotho Lesotho 3&503&1799&1 799
3&502&158&158 Kapp Verde Kapp Verde 3&503&1573&1 573
3&502&159&159 Burundi Burundi 3&503&1469&1 469
3&502&160&160 Maldivene Maldivene 3&503&1433&1 433
3&502&161&161 Belize Belize 3&503&1431&1 431
3&502&162&162 Bhutan Bhutan 3&503&1397&1 397
3&502&163&163 Djibouti Djibouti 3&503&1139&1 139
3&502&164&164 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 3&503&1099&1 099
3&502&165&165 Gambia Gambia 3&503&1040&1 040
3&502&166&166 Saint Lucia Saint Lucia 3&503&1000&1 000
3&502&167&167 Liberia Liberia 3&502&977&977
3&502&168&168 Seychellene Seychellene 3&502&919&919
3&502&169&169 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 3&502&825&825
3&502&170&170 Vanuatu Vanuatu 3&502&721&721
3&502&171&171 Salomonøyene Salomonøyene 3&502&674&674
3&502&172&172 Grenada Grenada 3&502&645&645
3&502&173&173 Øst-Timor Øst-Timor 3&502&616&616
3&502&174&174 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 3&502&583&583
3&502&175&175 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 3&502&562&562
3&502&176&176 Komorene Komorene 3&502&557&557
3&502&177&177 Samoa Samoa 3&502&550&550
3&502&178&178 Dominica Dominica 3&502&375&375
3&502&179&179 Tonga Tonga 3&502&301&301
3&502&180&180 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 3&502&187&187
3&502&181&181 Kiribati Kiribati 3&502&152&152
Nr Stat BNP (millioner US$)
 Verden 3&507&58133309&58 133 309
3&500&1&1 USA USA 3&507&14119000&14 119 000
 Eurosymbolet Eurosonen 3&507&12455979&12 455 979[7]
3&500&2&2 Japan Japan 3&506&5068996&5 068 996
3&500&3&3 Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina 3&506&4985461&4 985 461[8]
3&500&4&4 Tyskland Tyskland 3&506&3330032&3 330 032
3&500&5&5 Frankrike Frankrike 3&506&2649390&2 649 390[9]
3&500&6&6 Storbritannia Storbritannia 3&506&2174530&2 174 530
3&500&7&7 Italia Italia 2,112,780
3&500&8&8 Brasil Brasil 1,573,409
3&500&9&9 Spania Spania 1,460,250
3&501&10&10 Canada Canada 1,336,068
3&501&11&11 India India 1,310,171
3&501&12&12 Russland Russland 1,231,893
3&501&13&13 Australia Australia 924,843
3&501&14&14 Mexico Mexico 874,902
3&501&15&15 Sør-Korea Sør-Korea 832,512
3&501&16&16 Nederland Nederland 792,128
3&501&17&17 Tyrkia Tyrkia 617,099
3&501&18&18 Indonesia Indonesia 540,277
3&501&19&19 Sveits Sveits 500,260
3&501&20&20 Belgia Belgia 468,522
3&501&21&21 Polen Polen 430,079
3&501&22&22 Sverige Sverige 406,072
3&501&23&23 Østerrike Østerrike 384,908
3&501&24&24 Norge Norge 381,766
3&501&25&25 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 369,179
3&501&26&26 Iran Iran 331,015
3&501&27&27 Hellas Hellas 329,924
3&501&28&28 Venezuela Venezuela 326,498
3&501&29&29 Danmark Danmark 309,596
3&501&30&30 Argentina Argentina 308,741
3&501&31&31 Sør-Afrika Sør-Afrika 285,983
3&501&32&32 Thailand Thailand 263,856
3&501&33&33 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 261,348
3&501&34&34 Finland Finland 237,512
3&501&35&35 Colombia Colombia 230,844
3&501&36&36 Portugal Portugal 227,676
3&501&37&37 Irland Irland 227,193
HongkongHongkong 215,355
3&501&38&38 Israel Israel 194,790
3&501&39&39 Malaysia Malaysia 191,601
3&501&40&40 Tsjekkia Tsjekkia 190,274
3&501&41&41 Egypt Egypt 188,334
3&501&42&42 Singapore Singapore 182,232
3&501&43&43 Nigeria Nigeria 168,994
3&501&44&44 Pakistan Pakistan 166,545
3&501&45&45 Chile Chile 163,670
3&501&46&46 Romania Romania 161,110
3&501&47&47 Filippinene Filippinene 160,476
3&501&48&48 Kuwait Kuwait 148,024
3&501&49&49 Algerie Algerie 140,577
3&501&50&50 Ungarn Ungarn 128,964
3&501&51&51 Peru Peru 126,734
3&501&52&52 New Zealand New Zealand 125,160
3&501&53&53 Ukraina Ukraina 113,545
3&501&54&54 Kasakhstan Kasakhstan 109,115
3&501&55&55 Vietnam Vietnam 91,854
3&501&56&56 Marokko Marokko 90,859
3&501&57&57 Bangladesh Bangladesh 89,378
3&501&58&58 Slovakia Slovakia 87,642
3&501&59&59 Qatar Qatar 71,041
3&501&60&60 Angola Angola 69,067
3&501&61&61 Irak Irak 65,837
3&501&62&62 Kroatia Kroatia 63,034
3&501&63&63 Libya Libya 62,360
3&501&64&64 Oman Oman 60,299
3&501&65&65 Ecuador Ecuador 57,249
3&501&66&66 Sudan Sudan 54,677
3&501&67&67 Luxembourg Luxembourg 52,449
3&501&68&68 Syria Syria 52,177
3&501&69&69 Hviterussland Hviterussland 48,984
3&501&70&70 Slovenia Slovenia 48,477
3&501&71&71 Bulgaria Bulgaria 47,100
3&501&72&72 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 46,598
3&501&73&73 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 43,019
3&501&74&74 Serbia Serbia 42,594
3&501&75&75 Sri Lanka Sri Lanka 41,979
3&501&76&76 Tunisia Tunisia 39,561
3&501&77&77 Litauen Litauen 37,206
3&501&78&78 Guatemala Guatemala 36,788
3&501&79&79 Uruguay Uruguay 36,093
3&501&80&80 Libanon Libanon 34,450
3&501&81&81 Usbekistan Usbekistan 32,817
3&501&82&82 Kenya Kenya 30,200
3&501&83&83 Costa Rica Costa Rica 29,225
3&501&84&84 Etiopia Etiopia 28,537
3&501&85&85 Jemen Jemen 26,365
3&501&86&86 Latvia Latvia 26,195
3&501&87&87 Republikken Kypros Republikken Kypros 24,910
3&501&88&88 Panama Panama 24,711
3&501&89&89 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 23,042
3&501&90&90 Jordan Jordan 22,788
3&501&91&91 El Salvador El Salvador 22,174
3&501&92&92 Bahrain Bahrain 21,903
3&501&93&93 Kamerun Kamerun 21,837
3&501&94&94 Tanzania Tanzania 21,623
3&501&95&95 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 21,097
3&501&96&96 Turkmenistan Turkmenistan 19,947
3&501&97&97 Estland Estland 19,084
Macao Macao 18,599
3&501&98&98 Bolivia Bolivia 17,340
3&501&99&99 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 17,122
3&502&100&100 Uganda Uganda 15,736
3&502&101&101 Ghana Ghana 15,619
3&502&102&102 Paraguay Paraguay 15,015
3&502&103&103 Jamaica Jamaica 14,681
3&502&104&104 Honduras Honduras 14,632
3&502&105&105 Senegal Senegal 13,059
3&502&106&106 Zambia Zambia 12,748
3&502&107&107 Nepal Nepal 12,531
3&502&108&108 Island Island 12,133
3&502&109&109 Albania Albania 11,834
3&502&110&110 Botswana Botswana 11,630
 Kanaløyene 11,515
3&502&111&111 Gabon Gabon 11,602
3&502&112&112 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 10,779
3&502&113&113 Georgia Georgia 10,737
3&502&114&114 Afghanistan Afghanistan 10,624
3&502&115&115 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 10,413
3&502&116&116 Kambodsja Kambodsja 10,028
3&502&117&117 Mosambik Mosambik 9,790
3&502&118&118 Namibia Namibia 9,419
3&502&119&119 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 9,221
3&502&120&120 Madagaskar Madagaskar 9,052
3&502&121&121 Mali Mali 8,996
3&502&122&122 Armenia Armenia 8,714
3&502&123&123 Republikken Kongo Republikken Kongo 8,695
3&502&124&124 Mauritius Mauritius 8,599
3&502&125&125 Burkina Faso Burkina Faso 8,141
3&502&126&126 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 7,893
3&502&127&127 Malta Malta 7,449
3&502&128&128 Bahamas Bahamas 7,234
3&502&129&129 Monaco Monaco 6,919
3&502&130&130 Haiti Haiti 6,693
3&502&131&131 Tsjad Tsjad 6,680
3&502&132&132 Benin Benin 6,656
3&502&133&133 Nicaragua Nicaragua 6,297
Bermuda Bermuda 6,093
3&502&134&134 Laos Laos 5,939
3&502&135&135 Moldova Moldova 5,405
3&502&136&136 Niger Niger 5,384
3&502&137&137 Kosovo Kosovo 5,352
3&502&138&138 Rwanda Rwanda 5,064
3&502&139&139 Liechtenstein Liechtenstein 5,028
3&502&140&140 Tadsjikistan Tadsjikistan 4,978
3&502&141&141 Malawi Malawi 4,975
3&502&142&142 Kirgisistan Kirgisistan 4,578
3&502&143&143 Mongolia Mongolia 4,202
3&502&144&144 Guinea Guinea 4,103
3&502&145&145 Montenegro Montenegro 4,086
Man Man 4,076
3&502&146&146 Andorra Andorra 3,712
3&502&147&147 Barbados Barbados 3,682
3&502&148&148 Fiji Fiji 3,034
3&502&149&149 Surinam Surinam 3,033
3&502&150&150 Mauritania Mauritania 3,031
3&502&151&151 Swaziland Swaziland 2,936
3&502&152&152 Togo Togo 2,855
Færøyene Færøyene 2,198
3&502&153&153 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 2,006
3&502&154&154 Sierra Leone Sierra Leone 1,942
3&502&155&155 San Marino San Marino 1,900
Grønland Grønland 1,740
3&502&156&156 Eritrea Eritrea 1,654
3&502&157&157 Lesotho Lesotho 1,602
3&502&158&158 Kapp Verde Kapp Verde 1,549
3&502&159&159 Belize Belize 1,359
3&502&160&160 Maldivene Maldivene 1,356
3&502&161&161 Burundi Burundi 1,325
3&502&162&162 Bhutan Bhutan 1,277
3&502&163&163 Guyana Guyana 1,159
3&502&164&164 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 1,132
3&502&165&165 Djibouti Djibouti 1,049
3&502&166&166 Saint Lucia Saint Lucia 946
3&502&167&167 Liberia Liberia 876
3&502&168&168 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 837
3&502&169&169 Seychellene Seychellene 764
3&502&170&170 Gambia Gambia 733
3&502&171&171 Salomonøyene Salomonøyene 658
3&502&172&172 Vanuatu Vanuatu 653
3&502&173&173 Grenada Grenada 627
3&502&174&174 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 583
3&502&175&175 Øst-Timor Øst-Timor 558
3&502&176&176 Komorene Komorene 549
3&502&177&177 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 545
3&502&178&178 Samoa Samoa 496
3&502&179&179 Dominica Dominica 378
3&502&180&180 Tonga Tonga 311
3&502&181&181 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 257
3&502&182&182 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 193
3&502&183&183 Palau Palau 191
3&502&184&184 Marshalløyene Marshalløyene 153
3&502&185&185 Kiribati Kiribati 130

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NRK (14.02.2011) Dagsrevyen: Kina nest største økonomi. Nett-tv. Besøkt 14. februar 2011
  2. ^ International Monetary Fund, World Economic Outlook Database, oktober 2016: BNP etter land. Data fra 2015.
  3. ^ International Monetary Fund, World Economic Outlook Database, oktober 2010: BNP etter land. Data fra 2010.
  4. ^ The World Bank: World Development Indicators database (27. september 2010). «Bruttonasjonalprodukt (2009)» (PDF). World Bank. Besøkt 1. januar 2011. 
  5. ^ Eurosonen bestod i 2015 av 19 av de 27 medlemmene i EU. Dette inkluderer Belgia, Kypros, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Luxembourg, Malta, Nederland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania og Østerrike, og de nye landene Estland (2011), Latvia (2014) og Litauen (2015). Montenegro inngår ikke i Eurosonen, til tross for at landet bruker euro som valuta.
  6. ^ a b International Monetary Fund (oktober 2010). «Nominal 2010 GDP for the world and the Den europeiske union.». World economic outlook database. Besøkt 1. januar 2010. 
  7. ^ Eurosonen bestod i 2009 av 16 av de 27 medlemmene i EU. Dette inkluderer Belgia, Kypros, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Luxembourg, Malta, Nederland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania og Østerrike.
  8. ^ Ikke inkludert Taiwan, Hongkong eller Macao.
  9. ^ Empirien inkluderer fransk oversjøisk territorium.