Liste over ordførere i Strinda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over ordførere i Strinda viser navn, parti og funksjonsperiode for ordførere i Strinda kommune i Sør-Trøndelag fra innføringen av formannskapslovene i 1837 til sammenslåingen med Trondheim i 1964.

Periode Navn[1] Stilling Parti
1837–1839 Henrik August Angell Sogneprest
1839–1843 Ole Soelberg Gårdbruker
1844–1845 Lauritz Dorenfeldt Jenssen Brukseier
1846–1849 Ole Soelberg Gårdbruker
1850–1853 Lauritz Dorenfeldt Jenssen Brukseier
1854–1855 Johan Richard Krognes Brukseier
1856–1861 Ole Soelberg Gårdbruker
1862–1865 Bernhard Ludvig Essendrop Sogneprest
1866–1867 Anton Getz Kjøpmann
1868–1873 Bernhard Ludvig Essendrop Sogneprest
1874–1877 Nils Holtermann Brukseier
1878–1881 Morten Lyng Lossius Oberst
1882–1888 Carl Adolf Brodtkorp Proprietær
1888–1889 Lauritz Jenssen Brukseier og ingeniør Høyre
1890–1895 Hans Wingaard Finne Godseier Høyre
1896–1897 Anton Sophus Bachke Bergmester
1898 Anton Julius Sand Lege og forstander
1899–1907 Paul Fjermstad Gårdbruker Venstre
1908–1913 Hans Wingaard Finne Godseier Høyre
1914–1916 Bonsach Lund Kaptein Høyre[2]
1916 Hans Wingaard Finne Godseier Høyre
1917–1919 Trond Moshus Agronom Høyre[3]
1920–1922 Harald Tessem Assessor Høyre[4]
1923–1925 Trond Moshus Agronom Høyre[5]
1926–1931 Jonas Kaarbø Kjøpmann Høyre
1932–1934 L.B. Sivertsen Lektor Høyre[6]
1935–1937 Anton Furuseth Disponent Høyre
1938–1940 Per Almaas Lærer Arbeiderpartiet
1941 Anton Furuseth Disponent Høyre
1941–1945 C.B. Alfsen Gårdbruker NS[7]
1945 Johan Karlsen Domkirkearbeider Arbeiderpartiet
1945–1955 Per Almaas Skoleinspektør Arbeiderpartiet
1956 Sverre Svendsen Sekretær Arbeiderpartiet[8]
1957–1963 Johan Dahle Ekspeditør Arbeiderpartiet[8]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bratberg, Terje (1996). Trondheim byleksikon. Oslo: Kunnskapsforlaget. s. 412. ISBN 978-82-573-0642-7. 
  2. ^ Valgt på Samlingspartiets liste i Lade sogn, se «Fra Strinden valgstyre». Trondhjems Adresseavis: 6. 18. september 1913. 
  3. ^ Valgt på Borgerpartiets liste i Lade sogn, se «Fra Strinden valgstyre». Trondhjems Adresseavis: 7. 16. september 1916. 
  4. ^ Valgt på Borgerpartiets liste i Lade sogn, se «Kundgjørelse». Trondhjems Adresseavis: 6. 28. oktober 1919. 
  5. ^ Valgt på Høyre og Frisinnede Venstres liste i Lade sogn, se «Valget i Strinda». Trondhjems Adresseavis: 2. 24. oktober 1922. 
  6. ^ Valgt på Høyre og Frisinnede Venstres liste i Lade sogn, se «Valget i Strinda». Nidaros: 12. 19. september 1931. 
  7. ^ Alfsen var 1. kandidat på Nasjonal Samlings liste i Sør-Trøndelag fylke ved stortingsvalget i 1936.
  8. ^ a b Norske kommunalpolitikere: Norges styresmenn. bd. 3. Oslo: Bokdepotet. 1957. s. 172–175.