Liste over ordførere i Rennebu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rennebus kommunevåpen

Liste over ordførere i Rennebu. Rennebu sogn ble utskilt fra Meldal som egen kommune i 1839. I 1966 ble Innset sogn overført fra Kvikne til Rennebu kommune.[1]

Periode Navn[2][3] Stilling Parti
1839–1845 Ingebrigt Trondsen Eggan Gårdbruker og gravør
1846–1849 Engel Meslo Gårdbruker
1850–1851 Ole Olsen Furer og gårdbruker
1852–1853 Ingebrigt Stavne d.e. Gårdbruker
1854–1857 Engel Meslo Gårdbruker
1858–1859 Torger Rise Gårdbruker
1860 Mikkel Kosberg Bokholder
1860–1861 Ingebrigt Stavne d.e. Gårdbruker
1862–1863 Torger Rise Gårdbruker
1864–1867 Johan Fredrik Jørgen Schwabe Sogneprest
1868–1871 Einar Hoel Gårdbruker
1872–1877 Ingebrigt Meslo Gårdbruker
1878–1881 Arnt Johnsen Mærk Lærer og klokker
1882–1893 Ingebrigt Meslo Gårdbruker Moderate Venstre[4]
1894–1903 Trond Trondsen Eggan Lensmann og gårdbruker Venstre[5]
1903–1904 Sivert Gunnes Gårdbruker Venstre[6][7]
1905–1907 Ingebrigt Stavne d.y. Gårdbruker Venstre[8]
1908–1913 Sivert Gunnes Gårdbruker Venstre
1914–1922 Angrim Brattset Gårdbruker Venstre
1923–1925 Mikkel Voll Gårdbruker Venstre
1926–1931 Ola Mikkelsen Gunnes Gårdbruker Venstre
1932–1934 Jon Gunnes Gårdbruker Venstre
1935–1937 Karl Johnson Gårdbruker Venstre
1938–1942 Erik Myrmo Gårdbruker Bondepartiet
1942–1945 Inge Clett Mull[9] Skogeier
1945 Erik Myrmo Gårdbruker Bondepartiet
1946–1947 Arnt Kjelland Lærer og gårdbruker Venstre
1948–1951 Karl Johnson Gårdbruker Venstre
1952–1955 Ingebrigt Haugset Gårdbruker Bondepartiet[10]
1956–1959 John M. Meslo Gårdbruker Venstre[10]
1960–1965 Jens P. Flå Gårdbruker Kristelig Folkeparti[10]
1965–1967 Torleif Sundset Gårdbruker Venstre[10]
1968–1973 Jens P. Flå Gårdbruker Kristelig Folkeparti
1973–1975 Kåre Kleven Gårdbruker Senterpartiet
1976–1985 Magne Jostein Hoel Gårdbruker Senterpartiet
1986–1991 Alf Gunnes Gårdbruker Kristelig Folkeparti[11]
1992–1995 Magne Jostein Hoel Gårdbruker Senterpartiet[12]
1995–1999 Tora Husan Lærer Kristelig Folkeparti[13]
1999–2006 Trond Jære Gårdbruker Senterpartiet
2006–2011 Bjørn Rogstad Tannlege Høyre
2011–2015 Ola T. Lånke Stiftskapellan Kristelig Folkeparti
2015– Ola Øie Gårdbruker Arbeiderpartiet

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Juvkam, Dag (1999). Historisk oversikt over endringer i kommune- og fylkesinndelingen (PDF). Statistisk sentralbyrå. s. 65. 
  2. ^ Gunnes, Ingebrigt P. m.fl. (red.) (1937). Rennebu kommune 1837-1937. Svorkmo. s. 90–91. 
  3. ^ Halvorsen, Helge og Kosbergløkk, Jenny (1983–1989). Rennebuboka. Bind I–IV: Gard og ætt. Utgitt av Rennebu kommune.
  4. ^ Utheim, John (1892). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1891. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 48. 
  5. ^ Biografisk informasjon om Trond Trondsen Eggan NSD Norsk senter for forskningsdatas politikerarkiv
  6. ^ Utheim, John (1901). Oversigt over valgtingene og valgmandstingene 1900. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 79. 
  7. ^ Utheim, John (1905). Oversigt over valgtingene og valgmandstingene 1903. Kristiania: O. Fredr. Arnesens bog- & accidenstrykkeri. s. 89. 
  8. ^ Utheim, John (1898). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1897. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 55. 
  9. ^ Oppnevnt av okkupasjonsmyndighetene, se Adresseavisen 25. februar 1942.
  10. ^ a b c d Norske kommunalpolitikere: Norges styresmenn. 3. Oslo: Bokdepotet. 1957. s. 154–155. 
  11. ^ Norske ordførere og varaordførere 88–89. Oslo: Kommuneforlaget. 1988. s. 205. ISBN 978-82-7242-483-0. 
  12. ^ Norges kommunekalender 1995 (24 utg.). Oslo: Økonomisk litteratur. 1995. s. 233. ISBN 978-82-7018-278-7. 
  13. ^ Holmquist, Tone (29. september 1999). «Populære ordførere vippes ut av taperne». Kommunal Rapport. Besøkt 8. juni 2016.