Liste over ordførere i Bjugn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bjugns kommunevåpen

Liste over ordførere i Bjugn kommune i Trøndelag begynner i 1857, etter at Bjugn var skilt ut fra Ørland kommune. I 1899 ble daværende Bjugn delt i tre, så Bjugn, Stjørna og Nes fortsatte som egne kommuner. I 1964 ble Bjugn, Nes, den nordlige delen av Stjørna samt Jøssund slått sammen til den nye Bjugn kommune med dagens utstrekning.[1]

Rasmus Gaarder var sogneprest og ordfører i både Ørland og Bjugn før og etter kommunedelingen i 1857.
Periode Navn[2] Stilling Parti
1857–1863 Rasmus Gaarder Sogneprest
1864–1867 Jakob B. Stuenæs
1868–1875 Lorents Hegstad Handelsmann
1876–1881 Christian Jenssen Lærer og klokker Venstre[3]
1882–1889 Johan A. Hægvik Gårdbruker Venstre[4]
1890–1891 Johan G. Haugen Gårdbruker Venstre[3]
1892–1895 Hilmar M. Romstad Lærer Venstre[3]
1896–1898 Johan A. Hægvik Gårdbruker Venstre[5]
1899–1905 Hilmar M. Romstad Lærer Venstre
1906–1916 Johan G. Haugen Gårdbruker Venstre
1916–1922 Størk Hansen Gårdbruker Venstre[6]
1923–1926 Johan Hegvik Gårdbruker Venstre
1926–1931 Claus Lien Gårdbruker Bondepartiet[7][8]
1932–1934 Johan Hegvik Gårdbruker Venstre[8]
1935–1941 Einar Furunes Gårdbruker Bondepartiet[9]
1941–1945 Erling Hansen Gårdbruker og fisker NS[10]
1945 Gustav Hyllmark Gårdbruker Bondepartiet
1945 Einar Furunes Gårdbruker Bondepartiet
1946–1975 Alf Nebb Agronom Senterpartiet
1976–1983 Bjarne Nilsen Gårdbruker Senterpartiet
1984–1987 Alf Nebb Agronom Senterpartiet
1988–1993 Morten Lund Gårdbruker Senterpartiet
1994–1995 Helen Harsvik Pelsdyroppdretter Senterpartiet
1995–1999 Arent M. Henriksen Verftsdirektør SV
1999–2014 Arnfinn Astad Offiser Arbeiderpartiet
2014– Ogne Undertun Lærer Arbeiderpartiet

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Juvkam, Dag (1999). Historisk oversikt over endringer i kommune- og fylkesinndelingen (PDF). Rapport 1999:13. Oslo: Statistisk sentralbyrå. 
  2. ^ Sæther, Stein Arne (red.) (1993). Fosen. Natur, kultur og mennesker. Trondheim: Adresseavisens Forlag. s. 215–216. 
  3. ^ a b c Utheim, John (1901). Oversigt over valgtingene og valgmandstingene 1900. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 77. 
  4. ^ Utheim, John (1892). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1891. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 50. 
  5. ^ Utheim, John (1898). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1897. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 54. 
  6. ^ Utheim, John (1905). Oversigt over valgtingene og valgmandstingene 1903. Kristiania: O. Fredr. Arnesens bog- & accidenstrykkeri. s. 87. 
  7. ^ Andersen, Thor M. (1931). Norges ordførere 1929–1931. Kristiania: A.M. Hanches Forlag. s. 213. 
  8. ^ a b Adresseavisen: 2. 30. desember 1931. 
  9. ^ Adresseavisen: 4. 31. desember 1934. 
  10. ^ Ordfører oppnevnt av okkupasjonsstyret, se Adresseavisen: 2. 9. januar 1946.