Liste over ordførere i Osen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over ordførere i Osen. Osen ble utskilt som egen kommune fra Bjørnør i 1892.

Periode Navn[1][2] Stilling Parti[a]
1892–1893 Johan Moses Møller Handelsmann Høyre[3]
1894–1895 Sivert Kolstad Klokker Venstre[4]
1896–1901 Johan Moses Møller Handelsmann Høyre
1902–1913 Sivert Kolstad Klokker Venstre
1913–1914 Joakim Brusdal Fyrvokter Venstre[5]
1914–1916 Johan Sundet Handelsmann Venstre[4]
1916 Johan J. Vingsand Gårdbruker og sersjant
1917–1922 Morten L. Osen Handelsbestyrer
1923–1934 Jakob Hopen Handelsbestyrer Venstre[6]
1935–1941 Svein Osen Handelsbestyrer Venstre[7]
1942–1945 Magnus Sundet[b] Handelsmann
1945–1947 Svein Osen Handelsbestyrer Venstre
1948–1955 Marius Sæther Fisker Arbeiderpartiet[8][9]
1956–1957 Fredrik Brattgjerd Anleggsarbeider Arbeiderpartiet[8][10]
1958–1963 Lars Nesmo Gårdbruker Senterpartiet[8]
1964–1967 Morten Johannessen Maskinist Senterpartiet[11]
1968–1971 Harald Hanssen Kasserer Venstre
1972–1975 Ingar Nilssen Gårdbruker Kristelig Folkeparti
1976–1979 Vidar Sætran Skolebestyrer Arbeiderpartiet
1980–1983 Tormod Storvoll Gårdbruker Senterpartiet
1984–1985 Einar Hepsø Fisker Arbeiderpartiet
1985–1991 Asbjørn Teigen Skogmester Arbeiderpartiet[12]
1992–1995 Bjarne Hestmo Gårdbruker Senterpartiet
1995–2003 Einar Hepsø Fisker Arbeiderpartiet
2003–2007 Julla Engan Arbeiderpartiet
2007–2015[c] Jørn Nordmeland Bussjåfør Venstre[d]
2015– John Einar Høvik Operatør/tekniker Arbeiderpartiet

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kolonnen angir ordførernes partitilhørighet, ikke nødvendigvis hvilken liste de ble valgt på i kommunen.
  2. ^ Magnus Sundet var oppnevnt som ordfører av okkupasjonsstyret.
  3. ^ Nordmeland valgt til ordfører ved direkte ordførervalg i 2007.
  4. ^ Nordmeland representerte SV til 2010. Han ble valgt på en fellesliste for Venstre og KrF i 2011.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sæther, Stein Arne (red.) (1993). Fosen. Natur, kultur og mennesker. Trondheim: Adresseavisens Forlag. s. 215–216. 
  2. ^ Guttelvik, Henrik (1973) [1937]. Bjørnør: Osen, Roan, Stoksund. Kommunejubileet 1837–1937. Bjørnør historielag. s. 39. ISBN 978-82-523-0400-8. 
  3. ^ Utheim, John (1892). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1891. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 50. 
  4. ^ a b Utheim, John (1901). Oversigt over valgtingene og valgmandstingene 1900. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 77. 
  5. ^ Nidaros: 3. 26. mars 1914. 
  6. ^ Andersen, Thor M. (1931). Norges ordførere 1929–1931. Kristiania: A.M. Hanches Forlag. s. 211. 
  7. ^ Adresseavisen: 2. 2. januar 1935. 
  8. ^ a b c Norske kommunalpolitikere: Norges styresmenn. 3. Oslo: Bokdepotet. 1957. s. 152–153. 
  9. ^ Nidaros: 5. 8. januar 1952. 
  10. ^ Adresseavisen: 2. 21. februar 1956. 
  11. ^ Adresseavisen: 19. 30. november 1963. 
  12. ^ Norske ordførere og varaordførere 88–89. Oslo: Kommuneforlaget. 1988. s. 205. ISBN 978-82-7242-483-0.