Liste over ordførere i Soknedal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Soknedal

Liste over ordførere i Soknedal. Soknedal og Horg ble utskilt fra Støren som egne kommuner i 1841. I 1964 ble Soknedal slått sammen med Støren, Budal og Singsås til Midtre Gauldal kommune; Horg ble en del av Melhus kommune.[1]

Periode Navn Stilling Parti
1840–1841 Anfind Olsen Ertshus Gårdbruker
1842–1843 Jens Sivertsen Hov Gårdbruker
1844–1845 Anders Olsen Ertshus Gårdbruker
1846–1847 Endre Arntsen Bræk Gårdbruker
1848–1851 Jens Sivertsen Hov Gårdbruker
1852–1855 Anders Olsen Ertshus Gårdbruker
1856–1859 Endre Arntsen Bræk Gårdbruker
1860–1863 Anfind Olsen Ertshus Gårdbruker
1864–1865 Ole Ingebrigtsen Reitan Gårdbruker
1866–1869 Erik Haldosen Aasenhus Gårdbruker
1870–1877 Ole Ingebrigtsen Reitan Gårdbruker
1878–1881 Nils Olsen Garli Gårdbruker
1882–1885 Ole Ingebrigtsen Reitan Gårdbruker Høyre[2]
1886–1889 Ole Anfindsen Ertshus Gårdbruker
1890–1898 Ole Ingebrigtsen Reitan Gårdbruker Høyre[3][4][5]
1899–1904 Ole Johnsen Østhus Gårdbruker Venstre[5][6]
1905–1907 Ole Johnsen Aasenhus Gårdbruker Høyre[7]
1908–1910 Arnt Estensen Solberg Gårdbruker Venstre[6]
1911–1922 Ole Johnsen Østhus Gårdbruker Venstre
1923–1925 Jens Olsen Ertshus Gårdbruker Bondepartiet[8]
1926–1928 Ole Olsen Bjørnli[9] Gårdbruker Venstre
1929–1931 Andreas Olsen Ertshus Gårdbruker Bondepartiet[10]
1932–1934 Ole Olsen Bjørnli Gårdbruker Venstre
1935–1937 Sivert Hansen Berg Gårdbruker Bondepartiet[11]
1938–1940 Nils Johnsen Fossum Gårdbruker Bondepartiet
1941–1945 Sivert Hansen Berg[12] Gårdbruker NS
1946–1951 Nils Kristian Vagnild Gårdbruker Bondepartiet[13]
1952–1955 Nils Johnsen Fossum Gårdbruker Bondepartiet[14]
1956–1959 Ottar Hov Meieriarbeider Bondepartiet[14]
1960–1963 Ola J. Ertshus Gårdbruker Senterpartiet[15]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Juvkam, Dag (1999). Historisk oversikt over endringer i kommune- og fylkesinndelingen (PDF). Oslo: Statistisk sentralbyrå. s. 66–67. ISBN 978-82-537-4684-5. 
  2. ^ Utheim, John (1889). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1888. Horten: C. Andersens bogtrykkeri. s. 45. 
  3. ^ Utheim, John (1892). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1891. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 48. 
  4. ^ Utheim, John (1895). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1894. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 58. 
  5. ^ a b Utheim, John (1898). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1897. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 58. 
  6. ^ a b Utheim, John (1901). Oversigt over valgtingene og valgmandstingene 1900. Kristiania: Steenske bogtrykkeri. s. 80. 
  7. ^ Utheim, John (1905). Oversigt over valgtingene og valgmandstingene 1903. Kristiania: O. Fredr. Arnesens bog- & accidenstrykkeri. s. 90. 
  8. ^ «Ordførervalget i Soknedal». Trondhjems Adresseavis: 2. 2. januar 1923. 
  9. ^ «Soknedals nyvalgte ordfører …». Trondhjems Adresseavis: 2. 14. januar 1926. 
  10. ^ Andersen, Thor M. (1931). Norges ordførere 1929–1931. Kristiania: A.M. Hanches Forlag. s. 222. 
  11. ^ «Bondepartiet i Soknedal …». Adresseavisen: 2. 13. september 1934. 
  12. ^ Oppnevnt av okkupasjonsmyndighetene. Se «Sivert Hansen Berg, tidl. ordfører i Soknedal …». Adresseavisen: 3. 22. juni 1945. 
  13. ^ «Soknedal …». Adresseavisen: 10. 31. desember 1947. 
  14. ^ a b Norske kommunalpolitikere: Norges styresmenn. 3. Oslo: Bokdepotet forlag. 1957. s. 167–168. 
  15. ^ «Soknedal nye kommunestyre har valgt Ola J. Ertshus …». Adresseavisen: 2. 11. desember 1959. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Haukdal, Jens (1971–1976). Busetnad og folkeliv i Soknedal. Gard og grend. Midtre Gauldal kommune.  [bind I, bind II, bind III, bind IV]