Liste over ordførere i Horg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Horg kirke på Lundamo.

Liste over ordførere i Horg. Med formannskapslovene av 1837 ble Horg sogn en del av Støren formannskapsdistrikt (kommune). I 1841 ble Horg og Soknedal utskilt fra Støren som en egne kommuner. Kirkestedet Horg ligger ved Gaula. I 1964 ble Horg slått sammen med Melhus, Hølonda og Flå til den nye Melhus kommune.[1][2]

Periode Navn[3] Stilling Parti
1840–1842 Ole Hegge Knoff Stabskaptein og kommandør
1846–1849 Peder Olsen Lind
1856–1860 Angrim M. Gylland Lensmann og gårdbruker
1861 Ole Pedersen Krogstad Gårdbruker
1862–1863 Esten Arntsen Solberg Lærer
1864–1867 Peder Olsen Lind
1868–1869 Ingebrigt Nilsen Kjelstad Gårdbruker
1870–1881 Angrim M. Gylland Lensmann og gårdbruker Høyre[4]
1882–1895 Arnt Johnsen Einum Gårdbruker Venstre
1896–1897 Halvor O. Midttømme Handelsmann og gårdbruker
1898–1901 Arnt Johnsen Einum Gårdbruker Venstre
1902–1913 Ole Asbjørnsen Løhre Gårdbruker Høyre[5]
1914–1922 Erik Midttømme Gårdbruker Venstre[6][7]
1923–1925 John Busklein Gårdbruker Bondepartiet[8]
1926–1932 Rolf Midttømme Handelsmann Bondepartiet[9]
1933 Peder E. Esphaug Gårdbruker Venstre[10]
1934 John Busklein Gårdbruker Bondepartiet
1935–1937 Iver Olsen Foss Baneformann Arbeiderpartiet
1938 Mikkel Myklegård Anleggsarbeider Arbeiderpartiet
1939–1940 Arnt Moen Stasjonsbetjent Arbeiderpartiet
1941–1945 Knut Røe Lærer
1945–1947 Arnt Moen Stasjonsbetjent Arbeiderpartiet
1948–1951 John Buseth Gårdbruker Arbeiderpartiet
1952–1959 Johs. Lium Tømmermåler Arbeiderpartiet[11]
1960–1963 Martin Bergum Lagerformann Arbeiderpartiet[11]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Juvkam, Dag (1999). Historisk oversikt over endringer i kommune- og fylkesinndelingen (PDF). Rapport 1999:13. Oslo: Statistisk sentralbyrå. s. 65–69. ISBN 82-537-4684-9. 
  2. ^ Horg, P.J. (1978) [1956]. «Horg». I Fiskaa, Haakon M. og Myckland, Haakon Falck. Norges bebyggelse. Nordlige seksjon. Herredsbindet for Sør-Trøndelag. Østre del. I–II. Trondheim: Faglitteratur. s. 213–223. 
  3. ^ Haukdal, Jens (1981). Busetnad og folkeliv i Horg. Gard og grend. 1. Melhus kommune. s. 56–57. ISBN 82-990830-0-1. 
  4. ^ Trondhjems Adresseavis: 1. 7. november 1895. 
  5. ^ Trondhjems Adresseavis: 6. 21. august 1915. 
  6. ^ Trondhjems Adresseavis: 3. 18. desember 1913. 
  7. ^ Nidaros: 7. 31. desember 1919. 
  8. ^ Arbeider-Avisen: 1. 24. oktober 1928. 
  9. ^ Andersen, Thor M. (1931). Norges ordførere 1929–1931. Kristiania: Hanche. s. 222. 
  10. ^ Nidaros: 5. 20. oktober 1931. 
  11. ^ a b Norske kommunalpolitikere: Norges styresmenn. 3. Oslo: Bokdepotet. 1957. s. 130.