Liste over ordførere i Snillfjord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Snillfjords kommunevåpen

Liste over ordførere i Snillfjord. Snillfjord ble utskilt fra Hemne som egen kommune i 1924 og utvidet med østre Heim og ytre Agdenes i 1964.[1]

Periode Navn Stilling Parti
1924–1928 Haakon Myrholt Gårdbruker og furer Venstre[2]
1929–1931 Knut Snildal Gårdbruker Bondepartiet[3]
1932–1934 Sigurd Aune Gårdbruker Bondepartiet[4]
1935–1940 Arne O. Heggvik Gårdbruker Venstre[5]
1941 Anders Krogstad[6] Poståpner
1941–1942 Per P. Ven[7] Bureisningsmann[8]
1942–1945 Sigurd Aune[9] Gårdbruker
1945–1955 Arne O. Heggvik Gårdbruker Venstre
1956–1959 Einar Selnes Gårdbruker Kristelig Folkeparti[5][10]
1960–1967 John Snildal Meieritekniker og gårdbruker Arbeiderpartiet[5][11]
1968–1979 Jon Selnes Gårdbruker Senterpartiet[12]
1980–1983 Einar Berg Gårdbruker Senterpartiet[13]
1984–1995 Kåre Berdal Gårdbruker Arbeiderpartiet[14][15]
1995–2000 Nils Gunnar Vuttudal Gårdbruker Senterpartiet[16]
2000–2007 Anders Krokstad Gårdbruker Senterpartiet
2007–2011 John Lernes Regnskapsfører Høyre
2011–2013 John Geir Stølan Gårdbruker Senterpartiet
2013–2015 Anders Krokstad Gårdbruker Senterpartiet
2015– John Lernes Regnskapsfører Arbeiderpartiet

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Juvkam, Dag (1999). Historisk oversikt over endringer i kommune- og fylkesinndelingen (PDF). Oslo: Statistisk sentralbyrå. s. 66–67. ISBN 978-82-537-4684-5. 
  2. ^ Nidaros: 7. 6. januar 1926. 
  3. ^ Andersen, Thor M. (1931). Norges ordførere 1929–1931. Kristiania: A.M. Hanches Forlag. s. 216. 
  4. ^ Adresseavisen: 2. 5. januar 1932. 
  5. ^ a b c Norske kommunalpolitikere: Norges styresmenn. 3. Oslo: Bokdepotet forlag. 1957. s. 166–167. 
  6. ^ Ordfører oppnevnt av okkupasjonsstyret, se Adresseavisen: 4. 3. januar 1941. 
  7. ^ Ordfører oppnevnt av okkupasjonsstyret, se Sør-Trøndelag: 3. 16. september 1941. 
  8. ^ Adresseavisen: 7. 21. juni 1969. 
  9. ^ Ordfører oppnevnt av okkupasjonsstyret, se Sør-Trøndelag: 1. 12. februar 1942. 
  10. ^ Heggvik, Arne O. (1977) [1956]. «Snillfjord». I Fiskaa, Haakon M. og Myckland, Haakon Falck. Norges bebyggelse: Nordlige seksjon: Herredsbindet for Sør-Trøndelag: Vestre del. Trondheim: Faglitteratur. s. 847. 
  11. ^ Adresseavisen: 2. 25. november 1967. 
  12. ^ Myrvang, John M. (21. april 2016). «I kommunestyret ti dager gammel». Avisa Sør-Trøndelag. Besøkt 16. desember 2016. 
  13. ^ Adresseavisen: 7. 3. desember 1981. 
  14. ^ Norske ordførere og varaordførere 88–89. Oslo: Kommuneforlaget. 1988. s. 208. ISBN 978-82-7242-483-0. 
  15. ^ Norges kommunekalender 1995 (24 utg.). Oslo: Økonomisk litteratur. 1995. s. 236. ISBN 978-82-7018-278-7. 
  16. ^ Ødegård, K.O. (16. mai 2000). «Nils Gunnar Vuttudal er død». Adresseavisen: 19.