Liste over ordførere i Lierne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Liernes kommunevåpen

Liste over ordførere i Lierne kommune i Nord-Trøndelag.

Lierne ble utskilt fra Snåsa kommune 1. januar 1874, og ble delt i Sørli og Nordli kommuner 1. juli 1915. 1. januar 1964 ble Sørli og Nordli kommuner slått sammen til dagens Lierne kommune.

Lierne 1874–1915[rediger | rediger kilde]

Periode Ordfører Periode Varaordfører
18741878 Georg Severin Schielderup 1873 Daniel O. Brønstad
18781879 Jens Larsen Kveli 18741877 Jens Larsen Kveli
18801887 Ivar Hesselberg 18781879 Daniel O. Brønstad
18881889 John Malvig 18801881 Jens Larsen Kveli
18901901 Jakob F. Holand 18821889 John Arntsen Ness
19021904 Lornts Mediaas 18901895 Johannes J. Aagård
19051907 John A. Dahl 18961897 Johan Finsås
19081910 Einar Zarbell 18981901 Ole Jensen Rønning
19101915 Jakob F. Holand 19021904 Ole Hansen Estil
19051907 Ole Jensen Rønning
19081910 Jakob F. Holand
19111915 Hans H. Skjelbred

Nordli kommune 1915-1963[rediger | rediger kilde]

Periode Ordfører Parti Periode Varaordfører Parti
19151916 Jakob F. Holand 19151916 Johannes Nordback
19171919 Johan Aagaard 19171919 Martin J. Haugen
19201922 Oluf Lerbak 19201922 John Johnsen Ness
19231925 Erik Larsen Harbækvold 19231925 Ole Jensen Storaunet
19261928 Johan Aagård 19261929 Erik Larsen Harbækvold
19291941 Ole Aagård borgerlig 1929 Ole Aagård
19411945 Birger Nordback NS 19291932 Martin J. Haugen
19451947 Ole Aagård borgerlig 19321941 Petter J. Lindmo borgerlig
19481951 Ragnar Harbækvold Senterpartiet 19411945 Theodor Endseth
19521963 Ola H. Kveli Venstre 1945 Petter J. Lindmo borgerlig
19461947 Martin Harbækvold Arbeiderpartiet
19481951 Petter J. Lindmo borgerlig
19521955 Laurits Grande borgerlig
19561961 Olav Elstad borgerlig
19621963 Sigvart Kveli borgerlig

Sørli kommune 1915-1963[rediger | rediger kilde]

Periode Ordfører Parti Periode Varaordfører Parti
19151919 Hans H. Skjelbred 19151916 Lars D. Estil
19201922 Theodor Brønstad 19171919 Teodor Brønstad
19231925 Paul P. Østborg 19201925 Teodor L. Østnor
19261945 Teodor L. Østnor 19261940 Hans H. Udland
1945 Hans H. Udland 19411942 Paul Paulsen Østborg
1946 Frits Gravseth Arbeiderpartiet 19431945 Hans H. Udland
19461955 Emil Gåsbak borgerlig 19451946 Emil Gåsbak borgerlig
19561963 Ole Strand Venstre 19461947 Peder L. Eide Arbeiderpartiet
19481955 Peder Strand borgerlig
19561959 Peder L. Eide Arbeiderpartiet
19601963 Trond Tørstad Venstre

Lierne kommune etter 1964[rediger | rediger kilde]

Periode Ordfører Parti Periode Varaordfører Parti
19641965 Ola H. Kveli Venstre 19641965 Ragnar Harbækvold Senterpartiet
19661971 Ragnar Harbækvold Senterpartiet 19661967 Jon Leon Estil Senterpartiet
19721975 Leif Sander Aagård Det Nye Folkepartiet 19681971 Daniel R. Østborg Arbeiderpartiet
19761979 Jon Leon Estil Senterpartiet 1972 Laurits Endseth Senterpartiet
19801983 Reidar Kveli Senterpartiet 1972-1973 Jignar Vestnor Senterpartiet
19841987 Jon Leon Estil Senterpartiet 19741975 Daniel R. Østborg Arbeiderpartiet
19881991 Bernt Hågensen Arbeiderpartiet 19761979 Leif Lyngstad Upolitisk liste (Høyre)
1991 Gun Kveli Arbeiderpartiet 19801983 Odd Hermann Totland Kristelig Folkeparti
19912007 Arnodd Lillemark Senterpartiet 19841987 Berna Strand Venstre
20072015 Alf Robert Arvasli Arbeiderpartiet 19881989 Arnodd Lillemark Senterpartiet
2015-2019 Bente Estil Arbeiderpartiet 19901991 Gun Kveli Arbeiderpartiet
1991 Alf Robert Arvasli Arbeiderpartiet
19921995 Odd Hermann Totland Kristelig Folkeparti
19961999 Kåre Totland Senterpartiet
19992003 Nils Olav Skjelbred Senterpartiet
20032007 John Olav Vestgård Lierne Bygdeliste
20072015 Gun Kveli Arbeiderpartiet
2015-2019 Steinar Bach Senterpartiet

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Lierne 100 år : 1873-1973. Redigert av Odd Aagård. Utgitt av Lierne kommune, 1973
  • Lierne kommune 50 år : Jubileumshefte 1964-2014. Redigert av Håkon Gustavsen. Utgitt av Lierne kommune, 2014