Liste over ordførere i Otterøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartutsnitt av Otterøy kommune i 1960. Stiplede linjer er kommunegrenser.

Liste over ordførere i Otterøy. Det området som senere skulle utgjøre Otterøy kommune, lå opprinnelig under Fosnes etter innføringen av formannskapslovene av 1837. Otterøy ble utskilt fra Fosnes som egen kommune i 1913. I 1964 ble Otterøy delt, så selve Otterøya ble lagt til Namsos kommune, mens Statland på sørsiden av Namsenfjorden ble lagt til Namdalseid kommune.

Periode Navn[1][2][3] Stilling Parti[a]
1913–1916 Peter Øien Gårdbruker
1917–1919 Ole Hovik Gårdbruker[4] Venstre
1920–1934 Jørgen Ludvig Ekker Gårdbruker[5] Bondepartiet[6]
1935–1942 Jørgen Johs. Ekker Gårdbruker og lærer Venstre
1942–1943 Sigurd Kvalstad[b] Gårdbruker NS
1943–1944 Vilhelm Øien[b] Småbruker NS
1944–1945 Bjarne Skavdal[b] Lensmann NS
1945 Jørgen Johs. Ekker Gårdbruker og lærer Venstre
1946–1947 Olav Bruknapp Sogneprest Kristelig Folkeparti[7]
1948–1951 Otto Ekker Gårdbruker[8] Bondepartiet[6]
1952–1955 Sverre Sørvig Sagbrukseier[9] Høyre[10]
1956–1959 Erling Skorstad Gårdbruker Bondepartiet[6]
1960–1963 Job Hodø Gårdbruker[11] Senterpartiet[6]

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Borgerlige ordførere har ofte vært valgt på felleslister og bygdelister. Her er ordførerens partitilhørighet anført.
  2. ^ a b c Ordfører oppnevnt av okkupasjonsstyret under krigen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ekker, Johannes (1951). Soga åt Otterøy heradstyre. Otterøy, Fosnes og Flatanger 1838–1870, Otterøy og Fosnes 1871–1912, Otterøy 1913–1940. Trondheim. s. 460. 
  2. ^ Sakshaug, Dagfinn (1996). Nord-Trøndelag fylkeskommune. Oversikt for tiden etter andre verdenskrig. Steinkjer. s. 272. ISBN 978-82-91316-27-7. 
  3. ^ Norske kommunalpolitikere: Norges styresmenn. 3. Oslo: Bokdepotet. 1957. s. 226–227. 
  4. ^ «Kommunevalgene». Trondhjems Adresseavis. 150 (284): 5. 28. oktober 1916. 
  5. ^ Andersen, Thor M. (1931). Norges ordførere 1929–1931. Kristiania: Hanche. s. 238. 
  6. ^ a b c d Hilmo, Jon (1996). Midt i Noreg bur vi her i Nord-Trøndelag. 75 år med Bondepartiet/Senterpartiet 1921–1996. Steinkjer. s. 129. ISBN 978-82-993671-0-3. 
  7. ^ Lyngstad, Arnolf og Fossan, Johan (1996). 50 år. Nord-Trøndelag Kristelig Folkeparti 1946–1996. Levanger. s. 22. 
  8. ^ «Otto Ekker til minne». Trønder-Avisa (237): 5. 13. oktober 1987. 
  9. ^ «Sverre Sørvig til minne». Trønder-Avisa (35): 5. 10. februar 1984. 
  10. ^ Sverre Sørvig var beviselig høyremann før krigen og ble valgt til kommunestyret på en lokal liste. Han har også blitt regnet til Bondepartiet, og sluttet seg antageligvis til dette partiet mens han møtte som ordfører på fylkestinget, se Adresseavisen: 3. 29. august 1936.  og Nationen: 7. 4. januar 1952. 
  11. ^ «Job Hodø 75 år». Trønder-Avisa (250): 5. 27. oktober 1984.