Liste over ordførere i Frol

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over ordførere i Frol. Frol ble utskilt fra Levanger kjøpstad som Levanger landsogn i 1856, og fikk navnet Frol i 1911. I 1962 ble Levanger kjøpstad og Frol, Skogn og Åsen kommuner slått sammen til den nye Levanger kommune.

Periode Navn[1][2][3] Stilling Parti
1856–1859 Hans Severin Jelstrup Proprietær
1860–1865 Nils Støre Gårdbruker
1866–1867 Thomas Christian Jelstrup Proprietær
1868–1869 Carl Fredrik Okkenhaug Gårdbruker
1870–1871 Martinus Aagaard Gårdbruker
1872–1877 Thomas Christian Jelstrup Proprietær
1878–1879 Carl Fredrik Okkenhaug Gårdbruker
1880–1881 Thomas Christian Jelstrup Proprietær
1882–1883 Eliseus Heir Gårdbruker Venstre[4]
1884–1885 Johannes Floan Lærer Venstre[4]
1886–1889 Peter Holst Rittmester Venstre[4]
1890–1895 Johannes Okkenhaug Gårdbruker Venstre[4]
1896–1899 Johannes Floan Lærer og gårdbruker Venstre
1900–1901 Paul Okkenhaug Standartjunker og gårdbruker Venstre
1902–1904 Johannes Munkeby Gårdbruker Venstre
1905–1910 Godtvard Berg Standartjunker og gårdbruker Venstre
1911–1913 Gustav Ertzgaard Landhandler Riksmålspartiet/Høyre
1914–1922 Martin Stavrum Gårdbruker Venstre[5]
1923–1928 Petter Andreas Røstad Gårdbruker Bondepartiet
1929–1937 Karl Okkenhaug Gårdbruker Venstre[6]
1938–1940 Oddleiv Spillum Gårdbruker Bondepartiet
1941–1945 Karl Haug Gårdbruker NS[7]
1945–1947 Oddleiv Spillum Gårdbruker Bondepartiet
1948–1959 Kristian Halsan Forretningsfører Arbeiderpartiet[8]
1960–1961 Tormod Johansen Ligningssjef[9] Arbeiderpartiet

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ordførere Frol kommune 1856-1961». Levanger kommune. Besøkt 30. mai 2016. 
  2. ^ Skogn historie, bd. VI. Frol I. Levanger: I kommisjon hos B. Thurn-Paulsen. 1973. s. 50, 99, 126, 183 og 336. 
  3. ^ Halse, Leif (1976). «Mo gård i Levanger». Skogn historie, bd. VI. Frol II. Levanger: I kommisjon hos B. Thurn-Paulsen. s. 44–45. 
  4. ^ a b c d Utheim, John (1898). Oversigt over Valgmands- og Storthingsvalgene 1897. Kristiania: Steenske Bogtrykkeri. s. 58–61. 
  5. ^ «Officielle valglister». Nordenfjelsk Tidende. 43 (116): 3. 6. oktober 1916. 
  6. ^ Andersen, Thor M. (1931). Norges ordførere 1929–1931. Kristiania: A.M. Hanches Forlag. s. 230. 
  7. ^ Ordfører oppnevnt av okkupasjonsstyret, innmeldt i NS i 1940, se Adresseavisen: 10. 1. mars 1947. 
  8. ^ «Nominasjoner». Trønder-Avisa (197): 4. 27. august 1955. 
  9. ^ Fiskaa, Haakon M. og Myckland, Haakon Falck (red.) (1956). Norges bebyggelse. Nordlige seksjon. Herredsbindet for Nord-Trøndelag. Søndre del. Oslo: Norsk faglitteratur. s. 50.